X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Klusix Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3-7 dc mam brac. Kiedy idziesz na monitoring?

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Ja dziś jestem w 8dc. Byłam na monitoringu dziś rano - na prawym jajniku pęcherzyk dominujący 13,5mm. Endometrium 8,5mm. Lekarz kazał mi robić w sobotę i niedzielę testy owulacyjne. Jeśli w sobotę wyjdzie pozytywny to zastrzyk (Pregnyl lub Ovitrelle). Jeśli nie, to w niedzielę bez względu na wynik testu - wziąć zastrzyk. Czy nie wydaje Wam się to za wcześnie?
    Lekarz stwierdził, że nie muszę przychodzić więcej na monitoring potwierdzić czy pęcherzyk pękł i duphaston - mogę albo nie muszę wziąć od ok 16-18dc...

Mam takie mieszane uczucia po tej wizycie...Najwyżej na usg potwierdzające owulację pójdę do innego lekarza, bo chcę wiedzieć czy doszło do owulki czy nie.

Mam też pytanie: od wczoraj raz-dwa razy dziennie cieknie ze mnie woda... Nie jest to śluz płodny, tylko czysta woda - nie jest lepki, bez koloru i zapachu...Czy miałyście tak po Clo?
    Lekarz powiedział, że "widocznie taka moja uroda".
    Nie wiemy jak szybko rosną Ci pecherzyki, ogólnie przyjmuje się że ok.2mm dziennie, czasem więcej. Zastrzyk powinien być przy wielkości chyba 20-24mm, nie wiem czy do soboty aż tyle urośnie. Czekaj może zatem do niedzieli? Zrób te testy owu i zobaczysz co pokazują, tylko pamiętaj by ich nie robić rano

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Dziewczyny,wszystko w porządku, widziałam jak bije serduszko, baa nawet słyszałam przez 2 sekundy :). Nasze dzieciątko młodsze o 4 dni niż wychodziłoby to z dnia ostatniej miesiączki i wyliczenia OF ale to podobno przez to że moje cykle są z reguły ok 32, 33 dniowe. Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Chyba powoli zaczynam się cieszyć.. :)

Ciesz się jak najbardziej, już będzie tylko dobrze :)

D_basiula lubi tę wiadomość

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Paulas domyslam sie co czujesz... A moze pogadaj z ginem, moze potrzebujesz innego leku na stymulację a nie Clo skoro słabo na Ciebie działa? Wiadomo, lekarze nie lubia jak sie im cos sugeruje czy jest madrzejszym od nich ;) ale zawsze ładnie mozna zapytac: Skoro to na mnie nie dziala za dobrze, to jest moze cos innego czego moglabym sprobowac?
    Nie poddawaj sie :) Musisz zaczac myslec, ze to nie musi byc TEN cykl, to nawet nie musi byc ten kolejny. Wazne, zeby sie udalo a jesli organizm trzeba jeszcze do tego przygotowac, to tak zrobisz :) Trzymaj sie!

To czekanie jest najgorsze, ja do cierpliwych nie należę, wręcz przeciwnie.
    A jeśli chodzi o clo to jeden cykl był bezowulacyjny, bo brałam go od 2 albo 3 dnia. Kolejny cykl od 5 i była owulacja. A teraz sama nie potrafiłam w 100% określić początku miesiączki i może to przez to. Brałam progesteron, miałam plamienia, później mocniejsze i tak sama nie wiedziałam.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Nie wiemy jak szybko rosną Ci pecherzyki, ogólnie przyjmuje się że ok.2mm dziennie, czasem więcej. Zastrzyk powinien być przy wielkości chyba 20-24mm, nie wiem czy do soboty aż tyle urośnie. Czekaj może zatem do niedzieli? Zrób te testy owu i zobaczysz co pokazują, tylko pamiętaj by ich nie robić rano

Mi w tamtym cyklu rosły nawet 3 mm na 2 dni, jeszcze wolniej, więc podejście lekarza trochę zbywające, tym bardziej jak to pierwszy cykl z clo.

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusix wrote:
    Hej :) po licznych perturbacjach i przekładaniu rozpoczęcia stymulacji ze względu na wyjazdy, w końcu pierwszy dzień z clo. Skutków ubocznych zadnych, czuje sie dobrze. Mam nadzieję, ze tak zostanie. Monitoring w piątek za tydzień. Chyba się nie doczekam :/

Monitoring mam 11 dc czyli 12.10 bo moja ginekolog jedzie na szkolenie w 12dc-14dc a właśnie wtedy prawidłowo powinnam pójść :( - prawdopodobnie w poniedziałek 16.10 też będę musiała pójść.a to Twój pierwszy cykl z clo?

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia 89 wrote:
    Monitoring mam 11 dc czyli 12.10 bo moja ginekolog jedzie na szkolenie w 12dc-14dc a właśnie wtedy prawidłowo powinnam pójść :( - prawdopodobnie w poniedziałek 16.10 też będę musiała pójść.a to Twój pierwszy cykl z clo?
    Monit przy Clo powinno się zacząć w ok.10dc, więc dobrze będziesz miała, nie martw się na zapas. Na pewno już coś będzie widać :)

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Monit przy Clo powinno się zacząć w ok.10dc, więc dobrze będziesz miała, nie martw się na zapas. Na pewno już coś będzie widać :)

a byłam pewna że niepotrzebnie idę na monit 10dc :)
    Dziękuję za spostrzeżenia :)

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• trigeria Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie pęcherzyk był 16mm , a 2 dni po już miał ponad 24mm . Urósł tak szybko dzięki CLO. Więc może być różnie, najlepiej monitorować.

Justi77 lubi tę wiadomość

xyz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do Was pytanie, u mnie 5 dc , clo zażywam od 2 dc i wczoraj miałam już tylko plamienie a dzisiaj z powrotem @ czy spotkałyście się z czymś takim? U mnie zawsze jak kończył się @ to plamieniem i koniec a tu znowu mam@. Dodam,że z reguły okres mam przez około 7 dni.Trochę się niepokoję.

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Dziewczyny, mam do Was pytanie, u mnie 5 dc , clo zażywam od 2 dc i wczoraj miałam już tylko plamienie a dzisiaj z powrotem @ czy spotkałyście się z czymś takim? U mnie zawsze jak kończył się @ to plamieniem i koniec a tu znowu mam@. Dodam,że z reguły okres mam przez około 7 dni.Trochę się niepokoję.

Justi to jedno z działań niepożądanych czyli "Zwiększone bóle miesiączkowe, obfite krwawienia miesiączkowe lub krwawienia w trakcie cyklu"
    podobno występuje bardzo często...

Poczytaj sobie tutaj:
    http://www.egis.pl/24/nasze-leki/10/clostibegyt-clomifeni-citras

Ja mam za to mdłości,ból głowy, ból pleców i jajników...

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia, u mnie mega jeszcze ból głowy,takich jeszcze nie miałam....I jestem zła na siebie,że przestaraszyłam się dawkowania 2x1 i sama wzięłam 1x1 bo widzę,że zdarza się,że przy tym 1x1 nic nie rusza...

poczytam,dziękuję:)

Jeszcze tak sobie myślę skoro są krwawienia np w środku cyklu to jakim cudem ma dojść do zapłodnienia i zagnieżdżenia skoro złuszcza się endo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 14:01

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Szyszunia, u mnie mega jeszcze ból głowy,takich jeszcze nie miałam....I jestem zła na siebie,że przestaraszyłam się dawkowania 2x1 i sama wzięłam 1x1 bo widzę,że zdarza się,że przy tym 1x1 nic nie rusza...

Jeszcze tak sobie myślę skoro są krwawienia np w środku cyklu to jakim cudem ma dojść do zapłodnienia i zagnieżdżenia skoro złuszcza się endo?

a może po prostu owulacja będzie później? tylko to mi przychodzi do głowy :)

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba tylko tak,ale późna owu też nie jest dobra, no nic nie będę głowy łamała , co ma być to będzie :)

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bądź dobrej myśli ;)Powodzenia!

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tobie też tego życzę ! :)

Szyszunia 89 lubi tę wiadomość

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba mam śluz płodny, choć bardzo niewiele. Powiedzcie mi jak to jest, już po owulacji czy przed? Martwię się, bo teraz na 3 dni odpuściłam starania i dopiero wieczorkiem mogę podziałać. Mam jeszcze szanse?

• Ove Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    No ja właśnie też nie :) ostatnio w 9dc miał 20mm i w 10dc dostałam zastrzyk (ale wtedy brałam też Metformax i Encorton, które podobną też poprawiają jakość owulacji). Teraz idzie to zdecydowanie wolniej.
    No nic, jutro skoczę do apteki po testy owu i zobaczymy, ale chyba w poniedziałek pójdę na monitoring i zapytam wtedy, czy to już dobry moment na zastrzyk ;)

Co do skutków ubocznych - to u mnie pojawiło się trochę wyprysków na twarzy i ten śluz jak woda...
    Justi77 wrote:

Jeśli to twój pierwszy cykl z Clo, to podejście by brać 1x1 jest dobre :) Mi też lekarz chciał dać raz 2x1, ale mu powiedziałam, że jak brałam inne dawkowanie to ruszyło, to mi zmniejszył.
    Paulas wrote:
    Dziewczyny, chyba mam śluz płodny, choć bardzo niewiele. Powiedzcie mi jak to jest, już po owulacji czy przed? Martwię się, bo teraz na 3 dni odpuściłam starania i dopiero wieczorkiem mogę podziałać. Mam jeszcze szanse?
    tego niestety raczej nikt Ci nie powie - to cecha bardzo indywidualna. Ale działajcie. Nie macie nic do stracenia ;)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:

Z tego, co wiem, to śluz płodny jest przed owulacją, a po niej staje się bardziej lepki lub kremowy. Jeśli dopiero dzisiaj zaobserwowałaś rozciagliwy śluz, to powinnas być krótko przed owulacją. Przytulanie więc jak najbardziej wskazane :D Trzymam kciuki!

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Klusix Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia 89 wrote:
    No ja mam monitoringvtez 11 dc - 13.10. Tak, pierwszy cykl z clo :). Zadnych skutkow ubocznych wciaz, az dziwne. Trzymam kciuki, Ty tez trzymaj Szyszunia

Szyszunia 89 lubi tę wiadomość

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
‹‹ 2618 2619 2620 2621 2622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ