CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie
Okazało się, że na lewym jajniku wyhodowałam dwa pęcherzyki - jeden 23 mm, drugi 19 mm. Dziś ok 20.30 dostałam Pregnyl 5000j. Chyba najlepiej działać jutro wieczorem, prawda??
Lekarz nic nie wspominał o kolejnym usg, ale tak sobie myślę, że pod koniec tygodnia pójdę sprawdzić czy pęcherzyki pękły... -
Ove wrote:Jestem po wizycie
Okazało się, że na lewym jajniku wyhodowałam dwa pęcherzyki - jeden 23 mm, drugi 19 mm. Dziś ok 20.30 dostałam Pregnyl 5000j. Chyba najlepiej działać jutro wieczorem, prawda??
Lekarz nic nie wspominał o kolejnym usg, ale tak sobie myślę, że pod koniec tygodnia pójdę sprawdzić czy pęcherzyki pękły...
To ładnie:) ja mam 3 pęcherzyki dominujące i brałam pregnyl. Czekam na testowanie. Najlepiej jutro i pojutrze bo różnie bywa:))xyz -
Ove wrote:Jestem po wizycie
Lekarz nic nie wspominał o kolejnym usg, ale tak sobie myślę, że pod koniec tygodnia pójdę sprawdzić czy pęcherzyki pękły...
Cudne pęcherzyki i to 2 od razu
Ja dzisiaj wzięłam ovitrelle i lekarz zalecał już od dzisiaj rozpocząć starania, i potem przytulanie co 2 dni. Niby w ciągu 24-36h dochodzi do pęknięcia, więc chyba nie ma na co czekać. Jak się mylę, to mnie proszę poprawcie
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Szyszunia 89 wrote:Dziewczyny , a jak u Was ze śluzem po clo ? Wczoraj 7 dc a śluz rozciągliwy i to baaardzo, dziś 8dc i przedostatnia tabletka clo i śluz na zmianę wodnisto rozciągliwy w ogromnych ilościach. Czy to znaczy że za chwilę owulacja ? Ginekolog kazała się wstrzymać z przytulaniem do wizyty czyli 11 dc... przyjmuję również ovarin od 2 miesięcy.
Jesteś wyjątkiem, która po clo może narzekać na nadmiar śluzuAle to oczywiście dobrze. Tylko nie doradzę jaki i kiedy być powinien.
-
ArianaHuman wrote:Witam. Ja własnie jestem w drugim cyklu z clo. Pierwszy w którym brałam lek mi się przedłużył bo trwał aż 36 dni ale lekarz powiedział że jest to normalne. Usg w pierwszym cylku pokazało jeden pęcherzyk ale niestety wtedy sie nie udało. Jakis czas temu leżałam na oddziale gdzie byłam przebadana dokładnie i tak naprawdę nie mam żadnych odchyleń od normy. Wyniki badań są dobre. Pomimo to w styczniu tego roku w 8 tc ciąża obumarła dodam że była to moja ciąża trzecia która skończyła sie tak samo jak poprzednie dwie. Nie ma pojęcia co może być przyczyną obumierania ciąży u mnie. Teraz lekarz mi powiedział że jeżeli uda mi sie zajść w ciąże to powinnam brać od razu acard bo to pewnie wina złego przepływu krwi i że mogą się robić zakrzepy które powodują obumarcie ciąży. Czy któraś z Was jest możne w podobnej sytuacji?
Ja słyszałam, że kobiety tracą ciążę jak noszą jedną z płci, nie wiem jak to się nazywa. Jedna ze znajomych poroniła kilka razy jak była w ciąży z chłopcem, dziewczynki udało jej się szczęśliwie donosić. -
trigeria wrote:Dokładnie można już od dzisiaj, niektórym szybciej pękają. Mi lekarz zalecił starania przez 3 dni od wzięcia zastrzyku.MonikA_89! wrote:Cudne pęcherzyki i to 2 od razu
Ja dzisiaj wzięłam ovitrelle i lekarz zalecał już od dzisiaj rozpocząć starania, i potem przytulanie co 2 dni. Niby w ciągu 24-36h dochodzi do pęknięcia, więc chyba nie ma na co czekać. Jak się mylę, to mnie proszę poprawcie
mglica wrote:Dziewczyny a podpowiedzcie mi jeszcze jedną kwestię.
Czy przy braniu clo można brać antybiotyk?
Czy to jakoś wpływa na działanie CLO?).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 09:35
-
nick nieaktualny
-
Justi77 wrote:Robiłaś badania np. w kierunku zespoły antyfosfolipidowego? przy aż 3 poronieniach pod rząd masz już tzw. poronienia nawykowe, idź proszę o specjalisty od trudnych przypadków, sam acard to za mało....
Szkoda,że nie zrobiłaś badania genetycznego Twoich ciąż, może miałabyś jakiś trop..... Musze znaleźć lekarza w większym mieście może w końcu ktoś mi pomoże. Problem chyba nie jest u mnie z zajściem w ciąże ponieważ raz na kilka lat udaje mi się w nią zajść tylko problem jest z tym że ciąża obumiera
👩🏻39 lat
3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
Badania genetyczne prawidłowe
Badania hormonalne prawidłowe
Drożność jajowodów prawidłowa
🧔🏻41lat
Badania nasienia prawidłowe
Wirusologia prawidłowa
💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏 -
nick nieaktualnyAriana, w zasadzie to większość z nas sobie sama robi badania, rzadko kiedy jest inaczej no chyba ,że trafiasz do kliniki leczenia niepłodności to ok a jak jesteś w prywatnym gabinecie to wiesz bez urazy tacy lekarze to tylko prowadzą ciąże i to zdrowe i tyle.
Badanie genetyczne utraconej ciąży też sama wyszukałam, koszt 820 zł, ale też ograniczone badanie bo do najważniejszych abberacji . Czytaj , przeszukuj Ariana to forum , nie tylko o clo a dużo się dowiesz, powodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 10:14
-
nick nieaktualnyDla dziewczyn poszukujących leki ! jest taki portal,który wyszukuje aptekę gdzie znajdziecie poszukiwany lek
www.osoz.pl to jest ogólnopolski portal z zakładką rezerwacja leków
oraz
www.gdziepolek.plWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 10:14
-
Dziewczyny czy jest ktoś z Łodzi i może polecić dobrego lekarza ginekologa?👩🏻39 lat
3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
Badania hormonalne prawidłowe
Drożność jajowodów prawidłowa
🧔🏻41lat
Badania nasienia prawidłowe
Wirusologia prawidłowa
💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏 -
nick nieaktualny
-
Ove może śluzu nie masz, bo tak zareagowałaś na leki albo śluzu jest niewiele, mało wypływa na zewnątrz i dlatego go nie zauważyłaś? Zrelaksuj się i działaj
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Ove może śluzu nie masz, bo tak zareagowałaś na leki albo śluzu jest niewiele, mało wypływa na zewnątrz i dlatego go nie zauważyłaś? Zrelaksuj się i działaj
Ze śluzem raczej to ja nie mam problemów, tylko raczej tym niepłodnym
.
No nic pójdę jakoś w piątek na usg sprawdzić czy pęcherzyki pękły czy nie... -
Hmm może ten wodnisto-lepki jutro zacznie się rozciągać, dopiero 20h minęło. Mi lekarz mówił, że w ciągu 36h po zastrzyku powinno dojść do owulacji, ale każda pacjentka reaguje inaczej, więc odradzał odliczanie do owulacji i rozpoczęcie starań od razu.
U mnie jest teraz 26h po podaniu ovirelle i śluz też mam bardziej wodnisty niż rozciagliwy. Zobaczymy jak się rozkręci w kolejnych godzinach ;P
A masz jakieś objawy po pregnylu? Mnie kilka razu zakłuł jajnik ale poza tym cisza....
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62