X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja wam tego śluzu płodnego zazdroszczę... Ja ostatnio zawsze miałam mało a przy clo to już prawie wcale

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Ove Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :)
    Okazało się, że na lewym jajniku wyhodowałam dwa pęcherzyki - jeden 23 mm, drugi 19 mm. Dziś ok 20.30 dostałam Pregnyl 5000j. Chyba najlepiej działać jutro wieczorem, prawda??:)

Lekarz nic nie wspominał o kolejnym usg, ale tak sobie myślę, że pod koniec tygodnia pójdę sprawdzić czy pęcherzyki pękły...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • trigeria Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Okazało się, że na lewym jajniku wyhodowałam dwa pęcherzyki - jeden 23 mm, drugi 19 mm. Dziś ok 20.30 dostałam Pregnyl 5000j. Chyba najlepiej działać jutro wieczorem, prawda??:)

Lekarz nic nie wspominał o kolejnym usg, ale tak sobie myślę, że pod koniec tygodnia pójdę sprawdzić czy pęcherzyki pękły...

To ładnie:) ja mam 3 pęcherzyki dominujące i brałam pregnyl. Czekam na testowanie. Najlepiej jutro i pojutrze bo różnie bywa:))

xyz
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Cudne pęcherzyki i to 2 od razu ;)

Ja dzisiaj wzięłam ovitrelle i lekarz zalecał już od dzisiaj rozpocząć starania, i potem przytulanie co 2 dni. Niby w ciągu 24-36h dochodzi do pęknięcia, więc chyba nie ma na co czekać. Jak się mylę, to mnie proszę poprawcie ;)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • trigeria Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie można już od dzisiaj, niektórym szybciej pękają. Mi lekarz zalecił starania przez 3 dni od wzięcia zastrzyku.

xyz
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia 89 wrote:
    Dziewczyny , a jak u Was ze śluzem po clo ? Wczoraj 7 dc a śluz rozciągliwy i to baaardzo, dziś 8dc i przedostatnia tabletka clo i śluz na zmianę wodnisto rozciągliwy w ogromnych ilościach. Czy to znaczy że za chwilę owulacja ? Ginekolog kazała się wstrzymać z przytulaniem do wizyty czyli 11 dc... przyjmuję również ovarin od 2 miesięcy.

Jesteś wyjątkiem, która po clo może narzekać na nadmiar śluzu :) Ale to oczywiście dobrze. Tylko nie doradzę jaki i kiedy być powinien.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ArianaHuman wrote:
    Witam. Ja własnie jestem w drugim cyklu z clo. Pierwszy w którym brałam lek mi się przedłużył bo trwał aż 36 dni ale lekarz powiedział że jest to normalne. Usg w pierwszym cylku pokazało jeden pęcherzyk ale niestety wtedy sie nie udało. Jakis czas temu leżałam na oddziale gdzie byłam przebadana dokładnie i tak naprawdę nie mam żadnych odchyleń od normy. Wyniki badań są dobre. Pomimo to w styczniu tego roku w 8 tc ciąża obumarła dodam że była to moja ciąża trzecia która skończyła sie tak samo jak poprzednie dwie. Nie ma pojęcia co może być przyczyną obumierania ciąży u mnie. Teraz lekarz mi powiedział że jeżeli uda mi sie zajść w ciąże to powinnam brać od razu acard bo to pewnie wina złego przepływu krwi i że mogą się robić zakrzepy które powodują obumarcie ciąży. Czy któraś z Was jest możne w podobnej sytuacji?

Ja słyszałam, że kobiety tracą ciążę jak noszą jedną z płci, nie wiem jak to się nazywa. Jedna ze znajomych poroniła kilka razy jak była w ciąży z chłopcem, dziewczynki udało jej się szczęśliwie donosić.

• mglica Znajoma

Wysłany: 10 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a podpowiedzcie mi jeszcze jedną kwestię.
    Czy przy braniu clo można brać antybiotyk?
    Czy to jakoś wpływa na działanie CLO?

• Ove Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trigeria wrote:
    Dokładnie można już od dzisiaj, niektórym szybciej pękają. Mi lekarz zalecił starania przez 3 dni od wzięcia zastrzyku.
    MonikA_89! wrote:
    Cudne pęcherzyki i to 2 od razu ;)

Ja dzisiaj wzięłam ovitrelle i lekarz zalecał już od dzisiaj rozpocząć starania, i potem przytulanie co 2 dni. Niby w ciągu 24-36h dochodzi do pęknięcia, więc chyba nie ma na co czekać. Jak się mylę, to mnie proszę poprawcie ;)
    Wczoraj odpuściliśmy, bo działaliśmy w niedzielę. Próbujemy dziś i jutro... i zobaczymy, co ma być co będzie... ;)
    mglica wrote:
    Dziewczyny a podpowiedzcie mi jeszcze jedną kwestię.
    Czy przy braniu clo można brać antybiotyk?
    Czy to jakoś wpływa na działanie CLO?
    Niestety nie wiem, ale jestem przeziębiona i leczę się domowymi sposobami (czosnek, imbir, cytryna, miód) i czerwone grzane wino (na endometrium :D).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 09:35

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Dziewczyny jak ja wam tego śluzu płodnego zazdroszczę... Ja ostatnio zawsze miałam mało a przy clo to już prawie wcale

Zazdrość to złe emocje, zastanów się.....

Mglica, śmiało można antybiotyk, zdrówka życzę :)

• ArianaHuman Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Robiłaś badania np. w kierunku zespoły antyfosfolipidowego? przy aż 3 poronieniach pod rząd masz już tzw. poronienia nawykowe, idź proszę o specjalisty od trudnych przypadków, sam acard to za mało....

Szkoda,że nie zrobiłaś badania genetycznego Twoich ciąż, może miałabyś jakiś trop....
    Niestety nie robiłam takich badań bo nigdy o nich nie słyszałam. To lekarz powinien mnie pokierować na wszystkie potrzebne badania no ale już byłam u tulu lekarzy w swoim mieście i nikt mi pomoc nie potrafi :-(. Musze znaleźć lekarza w większym mieście może w końcu ktoś mi pomoże. Problem chyba nie jest u mnie z zajściem w ciąże ponieważ raz na kilka lat udaje mi się w nią zajść tylko problem jest z tym że ciąża obumiera :-(

👩🏻39 lat
    3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
    Badania genetyczne prawidłowe
    Badania hormonalne prawidłowe
    Drożność jajowodów prawidłowa
    🧔🏻41lat
    Badania nasienia prawidłowe
    Wirusologia prawidłowa

💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariana, w zasadzie to większość z nas sobie sama robi badania, rzadko kiedy jest inaczej no chyba ,że trafiasz do kliniki leczenia niepłodności to ok a jak jesteś w prywatnym gabinecie to wiesz bez urazy tacy lekarze to tylko prowadzą ciąże i to zdrowe i tyle.

Badanie genetyczne utraconej ciąży też sama wyszukałam, koszt 820 zł, ale też ograniczone badanie bo do najważniejszych abberacji . Czytaj , przeszukuj Ariana to forum , nie tylko o clo a dużo się dowiesz, powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 10:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn poszukujących leki ! jest taki portal,który wyszukuje aptekę gdzie znajdziecie poszukiwany lek

www.osoz.pl to jest ogólnopolski portal z zakładką rezerwacja leków

oraz
    www.gdziepolek.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 10:14

• ArianaHuman Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest ktoś z Łodzi i może polecić dobrego lekarza ginekologa?

👩🏻39 lat
    3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
    Badania hormonalne prawidłowe
    Drożność jajowodów prawidłowa
    🧔🏻41lat
    Badania nasienia prawidłowe
    Wirusologia prawidłowa

💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariana, napisz też na forum dla starających się In vitro i IUI, tam dziewczyny mają przeogromną wiedzę...

• Ove Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minęło już około 20 godzin od podania pregnylu a u mnie zupełny brak śluzu owulacyjnego. Boję się, że pęcherzyki nie pękną... :(

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove może śluzu nie masz, bo tak zareagowałaś na leki albo śluzu jest niewiele, mało wypływa na zewnątrz i dlatego go nie zauważyłaś? Zrelaksuj się i działaj :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • trigeria Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie miałam śluzu a pęcherzyki jednak pekly

xyz
  • Ove Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ove może śluzu nie masz, bo tak zareagowałaś na leki albo śluzu jest niewiele, mało wypływa na zewnątrz i dlatego go nie zauważyłaś? Zrelaksuj się i działaj :)
    Ale wcześniej miałam dużo śluzu niepłodnego, teraz też mam trochę takiego wodnisto - lepkiego, ale on sie nawet na 2 mm nie ciągnie :( Ze śluzem raczej to ja nie mam problemów, tylko raczej tym niepłodnym :(.
    No nic pójdę jakoś w piątek na usg sprawdzić czy pęcherzyki pękły czy nie...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm może ten wodnisto-lepki jutro zacznie się rozciągać, dopiero 20h minęło. Mi lekarz mówił, że w ciągu 36h po zastrzyku powinno dojść do owulacji, ale każda pacjentka reaguje inaczej, więc odradzał odliczanie do owulacji i rozpoczęcie starań od razu.
    U mnie jest teraz 26h po podaniu ovirelle i śluz też mam bardziej wodnisty niż rozciagliwy. Zobaczymy jak się rozkręci w kolejnych godzinach ;P

A masz jakieś objawy po pregnylu? Mnie kilka razu zakłuł jajnik ale poza tym cisza....

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
‹‹ 2621 2622 2623 2624 2625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ