X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, wczoraj byłam u ginekologa. Przejrzał badania męża tj. 13 mln plemników i 49 w ejakulacie, ale 4% prawidłowo zbudowanych i typu a 9% a b 40%. Jako jedyne wyjście wskazał nam inseminację.Czy rzeczywiście z takimi wynikami nie mamy szans naturalnie?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusix wrote:
    Hej, ja mam bóle głowy, ale nie wiem, czy z powodu CLO. Z cerą akurat jakoś super nie jest. Cieszę się jednak, że nie przybieram na wadze. Wręcz przeciwnie, dieta specjalnie opracowana pod PCO dała mi -7kg :. Jakby któraś z Was szukała fajnej dietetyczki, która wspomaga walkę z niepłodnością odpowiednią dietą, to polecam Ilonę Cichecką (Warszawa). Dziś 9 dc u mnie, do lekarza idę w piątek. Szyszunia napisz koniecznie po wizycie jak było!

Jestem właśnie po pierwszym monitoringu w 11dc i oczywiście za wcześnie bo nic nie urosło :( kolejną wizytę mam w poniedziałek w 15dc. Endometrium 9,9 więc ładne. Powiedziałam o płodnym śluzie że jest go dużo i o tym że cera mi się bardzo poprawiła na co ginekolog powiedziała, że to znaczy że clo działa. A poza tym do poniedziałku mogę się przytulać tylko z zabezpieczeniem…

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• mglica Znajoma

Wysłany: 12 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś test ciążowy (dzień miesiączki) i jest blady ślad 2 kreski. Nie napalam się, ale mam problem. Dopadł mmnie jakiś wirus, byłamu lekarza, na szczęscie obyło sie bez antybiotyku. Dostałam coldrex isinulan forte. Jak radzicie, brać? Test powtórzę za 2 dni, a do tego czasu nie wiem co robic...

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mglica wrote:
    Zrobiłam dziś test ciążowy (dzień miesiączki) i jest blady ślad 2 kreski. Nie napalam się, ale mam problem. Dopadł mmnie jakiś wirus, byłamu lekarza, na szczęscie obyło sie bez antybiotyku. Dostałam coldrex isinulan forte. Jak radzicie, brać? Test powtórzę za 2 dni, a do tego czasu nie wiem co robic...

A zgłaszałaś lekarzowi, że możesz być w ciąży? Jeśli nie to może zadzwoń i go zapytaj czy w razie czego ten lek nie zaszkodzi dziecku.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • mglica Znajoma

Wysłany: 12 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zgłaszałam. Chyba się dopytam w aptece czy to brać czy nie, bo na dziś nie ma w przychodni numerków, a konsultacji teleoniczncyh nie udzielają :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coldrex nie jest dobry. Idz jeszcze raz do lekarza a w miedzy czasie nalewka pokrojony i obrany umyty imbir plus 3 lyzki prawdziwego miodu plus poszatkowana obrana cytryna. Wymieszac w sloju do lodowki i 4 x dziennie po lyzce pic do tego poszatkowana cebula w drugim sloju zasypana cukrem. Wytraci sie sok i tez 4 x dziennie pic lyzke soku z cebuli. Lezec .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 10:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia,nic a nic nie uroslo? Hmm,jak tak to albo trzeba cos innego albo wieksza dawka . No nic ,zobaczysz tego 15.

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Szyszunia,nic a nic nie uroslo? Hmm,jak tak to albo trzeba cos innego albo wieksza dawka . No nic ,zobaczysz tego 15.

Mam długie cykle więc podejrzewam, że może za wcześnie byłam na tym usg i dlatego nic nie widać. Przy moich policystycznych owu może być nawet 20dc tak mówiłą moja lekarka więc modlę się żeby coś zaczęło rosnąć :( Czy któraś z Was tak miała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 12:06

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia 89 wrote:
    Mam długie cykle więc podejrzewam, że może za wcześnie byłam na tym usg i dlatego nic nie widać. Przy moich policystycznych owu może być nawet 20dc tak mówiłą moja lekarka więc modlę się żeby coś zaczęło rosnąć :( Czy któraś z Was tak miała?
    ja nie miałam, ale pocieszę Cię: ja w 8dc miałam 1 pęcherzyk 13,5mm na prawym jajniku, a juz w 12dc były 2 pęcherzyki: 19,5mm i 23 mm. Czyli ten mniejszy urósł w ciągu 4 dni :)

Szyszunia 89 lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    ja nie miałam, ale pocieszę Cię: ja w 8dc miałam 1 pęcherzyk 13,5mm na prawym jajniku, a juz w 12dc były 2 pęcherzyki: 19,5mm i 23 mm. Czyli ten mniejszy urósł w ciągu 4 dni :)

Takie pocieszenia to ja lubię ! :D

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Klusix Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia 89 wrote:
    Jestem właśnie po pierwszym monitoringu w 11dc i oczywiście za wcześnie bo nic nie urosło :( kolejną wizytę mam w poniedziałek w 15dc. Endometrium 9,9 więc ładne. Powiedziałam o płodnym śluzie że jest go dużo i o tym że cera mi się bardzo poprawiła na co ginekolog powiedziała, że to znaczy że clo działa. A poza tym do poniedziałku mogę się przytulać tylko z zabezpieczeniem…
    Szyszunia, a czemu z zabezpieczeniem tylko? Na pewno jeszcze coś urośnie. Bądź dobrej myśli .

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia ja owulacje mam koło 20 dnia, więc jak idę 10 to mam chyba jeszcze mniejsze ;)

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was miała owulację z jajowatego, niekształtnego pęcherzyka?
    Ja byłam wczoraj na monitoringu i chyba owulację miałam. Tylko to niepewne bo lekarka tak na sto procent tego nie mogła mi powiedzieć, bo z tego co mówiła to jak pęcherzyk pęka to taka gwiazdka się robi a u mnie pęcherzyk był jajowaty i tak się domyślała ze to widać strzępki to pękniętym pęcherzyku.

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was miała owulację z jajowatego, niekształtnego pęcherzyka?
    Ja byłam wczoraj na monitoringu i chyba owulację miałam. Tylko to niepewne bo lekarka tak na sto procent tego nie mogła mi powiedzieć, bo z tego co mówiła to jak pęcherzyk pęka to taka gwiazdka się robi a u mnie pęcherzyk był jajowaty i tak się domyślała ze to widać strzępki to pękniętym pęcherzyku.

Ja nie mam pojęcia... ale podobny temat widziałam na forum w temacie: "W oczekiwaniu na owulację"
    Zernij tam.

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• ArianaHuman Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Ariana a cos jeszcze zrobiłas bo to hmm nie najwazniejszy punkt a gdzies w srodku.....

Powinnaś zacząć od tarczycy czyli od podstawy TSH i FT plus przeciwciała p/tarczycy, homocystetinę, przeciwciała ANA, prolaktynę, progesteron ( wszystko w odpowiednim dniu cvyklu, nie pamietam, musisz poszperac), badania w kierunku trombofilli, może też kariotyp i mutacje. Dużo tego a ja i tak część Ci napisałam tylko. Powodzenia i oby już nic złego Cię nie spotkało.
    Witam.Badania TSH,FT,LH, Prolaktyna i jeszcze kilka robiłam w tym roku już kilka razy i wyniki mam dobre. Byłam kilka dni w szpitalu na oddziale endokrynologicznym gdzie zrobiono mi mnóstwo badań z których każdy wynik był prawidłowy. W sumie na nieszczęście ponieważ gdyby cos jednak wyszło nie tak to bym przynajmniej wiedziała co mi dolega i wiadomo by było co leczyć a tak to ciągle błądzenie we mgle :-(Najważniejsze jest to że jestem zawzięta i się nie poddaje. Będę walczyć dopóki mi starczy sił. Wiadomo że czasem psychika cierpi i wtedy sa gorsze dni ale musze wierzyć że sie uda.

Justi77 lubi tę wiadomość

👩🏻39 lat
    3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
    Badania genetyczne prawidłowe
    Badania hormonalne prawidłowe
    Drożność jajowodów prawidłowa
    🧔🏻41lat
    Badania nasienia prawidłowe
    Badania genetyczne prawidłowe
    Wirusologia prawidłowa

💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏
  • Ove Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na monitoringu - dwa ciałka żółte i płyn w zatoce - była owulacja! :)\
    Jestem przeszczęśliwa z tego powodu.
    Pytałam lekarza, kiedy mniej więcej mogła być owulacja, to powiedział, że nie jest w stanie tego określić.
    Czy serio lekarze nie potrafią choćby orientacyjnie wywnioskować czy to było np. 12h czy 24h temu?

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zbliża mi sie termin pierwszej wizyty w klinice nieplodnosci. Prosze was powiedzcie mi cos wiecej o badaniach:
    Amh
    Inhibina b
    SHBG
    E2
    FSH
    LH
    ANTY-tpo
    DHEA-SO4
    TST
    Prolaktyna
    Wyczytalam ze warto zrobic te badania przed wizyta. Ale pytanie czy na czczo i czy obojętnie ktorego dnia cyklu? Dodam ze robilam rok temu z tej listy tylko LH i FSH oraz prolaktyne ale bez obciążenia.

Jezu ufam Tobie
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze jak u mnie było mam stwierdzone PCO od niedawna(wcześniej byłam na antykoncepcji i zaraz po odstawieniu zaszłam w ciążę, dopiero przy staraniu o drugie zaczęły się problemy). W tym cyklu pierwszy raz dostałam CLO od 5-9 dnia 1x1 Tabletkę, od 10 dnia robiłam testy owulacyjne a 12 dnia miałam monitoring (miał być roniony co dwa dni aż do potwierdzenia owulacji)pęcherzyk 3,5cm, śluzówka 1cm (idealna) zalecenie kochać się codziennie. Robiłam testy owulacyjne codziennie i 13 dnia był bardzo pozytywny, 14 dnia miałam monitoring i był pęknięty pęcherzyk (owulacja odbyła się) więc nie trzeba było się więcej starać. Teraz odliczam dni do testu ciążowego.

Pozdrawiam, moze się komuś przydadzą te informacje

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Klusix Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na monitoring, pelna raczej zlych przeczuc.

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    byłam na monitoringu - dwa ciałka żółte i płyn w zatoce - była owulacja! :)\
    Jestem przeszczęśliwa z tego powodu.
    Pytałam lekarza, kiedy mniej więcej mogła być owulacja, to powiedział, że nie jest w stanie tego określić.
    Czy serio lekarze nie potrafią choćby orientacyjnie wywnioskować czy to było np. 12h czy 24h temu?
    Tak, lekarz nie jest w stanie stwierdzić kiedy to było dokładnie niestety.
    Trzeba się cieszyć że owu była :)

‹‹ 2623 2624 2625 2626 2627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ