CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, wczoraj byłam u ginekologa. Przejrzał badania męża tj. 13 mln plemników i 49 w ejakulacie, ale 4% prawidłowo zbudowanych i typu a 9% a b 40%. Jako jedyne wyjście wskazał nam inseminację.Czy rzeczywiście z takimi wynikami nie mamy szans naturalnie?Paulina
-
Klusix wrote:Hej, ja mam bóle głowy, ale nie wiem, czy z powodu CLO. Z cerą akurat jakoś super nie jest. Cieszę się jednak, że nie przybieram na wadze. Wręcz przeciwnie, dieta specjalnie opracowana pod PCO dała mi -7kg :. Jakby któraś z Was szukała fajnej dietetyczki, która wspomaga walkę z niepłodnością odpowiednią dietą, to polecam Ilonę Cichecką (Warszawa). Dziś 9 dc u mnie, do lekarza idę w piątek. Szyszunia napisz koniecznie po wizycie jak było!
Jestem właśnie po pierwszym monitoringu w 11dc i oczywiście za wcześnie bo nic nie urosłokolejną wizytę mam w poniedziałek w 15dc. Endometrium 9,9 więc ładne. Powiedziałam o płodnym śluzie że jest go dużo i o tym że cera mi się bardzo poprawiła na co ginekolog powiedziała, że to znaczy że clo działa. A poza tym do poniedziałku mogę się przytulać tylko z zabezpieczeniem…
-
Zrobiłam dziś test ciążowy (dzień miesiączki) i jest blady ślad 2 kreski. Nie napalam się, ale mam problem. Dopadł mmnie jakiś wirus, byłamu lekarza, na szczęscie obyło sie bez antybiotyku. Dostałam coldrex isinulan forte. Jak radzicie, brać? Test powtórzę za 2 dni, a do tego czasu nie wiem co robic...
-
mglica wrote:Zrobiłam dziś test ciążowy (dzień miesiączki) i jest blady ślad 2 kreski. Nie napalam się, ale mam problem. Dopadł mmnie jakiś wirus, byłamu lekarza, na szczęscie obyło sie bez antybiotyku. Dostałam coldrex isinulan forte. Jak radzicie, brać? Test powtórzę za 2 dni, a do tego czasu nie wiem co robic...
A zgłaszałaś lekarzowi, że możesz być w ciąży? Jeśli nie to może zadzwoń i go zapytaj czy w razie czego ten lek nie zaszkodzi dziecku.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
nick nieaktualnyColdrex nie jest dobry. Idz jeszcze raz do lekarza a w miedzy czasie nalewka pokrojony i obrany umyty imbir plus 3 lyzki prawdziwego miodu plus poszatkowana obrana cytryna. Wymieszac w sloju do lodowki i 4 x dziennie po lyzce pic do tego poszatkowana cebula w drugim sloju zasypana cukrem. Wytraci sie sok i tez 4 x dziennie pic lyzke soku z cebuli. Lezec .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 10:51
-
nick nieaktualny
-
Justi77 wrote:Szyszunia,nic a nic nie uroslo? Hmm,jak tak to albo trzeba cos innego albo wieksza dawka . No nic ,zobaczysz tego 15.
Mam długie cykle więc podejrzewam, że może za wcześnie byłam na tym usg i dlatego nic nie widać. Przy moich policystycznych owu może być nawet 20dc tak mówiłą moja lekarka więc modlę się żeby coś zaczęło rosnąćCzy któraś z Was tak miała?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 12:06
-
Szyszunia 89 wrote:Mam długie cykle więc podejrzewam, że może za wcześnie byłam na tym usg i dlatego nic nie widać. Przy moich policystycznych owu może być nawet 20dc tak mówiłą moja lekarka więc modlę się żeby coś zaczęło rosnąć
Czy któraś z Was tak miała?
Szyszunia 89 lubi tę wiadomość
-
Szyszunia 89 wrote:Jestem właśnie po pierwszym monitoringu w 11dc i oczywiście za wcześnie bo nic nie urosło
kolejną wizytę mam w poniedziałek w 15dc. Endometrium 9,9 więc ładne. Powiedziałam o płodnym śluzie że jest go dużo i o tym że cera mi się bardzo poprawiła na co ginekolog powiedziała, że to znaczy że clo działa. A poza tym do poniedziałku mogę się przytulać tylko z zabezpieczeniem…
36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
08.2018 - pierwsza próba IVF
11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
12.2018 kriotranfser dwóch blastek
Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
Dziewczyny czy któraś z Was miała owulację z jajowatego, niekształtnego pęcherzyka?
Ja byłam wczoraj na monitoringu i chyba owulację miałam. Tylko to niepewne bo lekarka tak na sto procent tego nie mogła mi powiedzieć, bo z tego co mówiła to jak pęcherzyk pęka to taka gwiazdka się robi a u mnie pęcherzyk był jajowaty i tak się domyślała ze to widać strzępki to pękniętym pęcherzyku. -
Paulas wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała owulację z jajowatego, niekształtnego pęcherzyka?
Ja byłam wczoraj na monitoringu i chyba owulację miałam. Tylko to niepewne bo lekarka tak na sto procent tego nie mogła mi powiedzieć, bo z tego co mówiła to jak pęcherzyk pęka to taka gwiazdka się robi a u mnie pęcherzyk był jajowaty i tak się domyślała ze to widać strzępki to pękniętym pęcherzyku.
Ja nie mam pojęcia... ale podobny temat widziałam na forum w temacie: "W oczekiwaniu na owulację"
Zernij tam.
-
Justi77 wrote:Ariana a cos jeszcze zrobiłas bo to hmm nie najwazniejszy punkt a gdzies w srodku.....
Powinnaś zacząć od tarczycy czyli od podstawy TSH i FT plus przeciwciała p/tarczycy, homocystetinę, przeciwciała ANA, prolaktynę, progesteron ( wszystko w odpowiednim dniu cvyklu, nie pamietam, musisz poszperac), badania w kierunku trombofilli, może też kariotyp i mutacje. Dużo tego a ja i tak część Ci napisałam tylko. Powodzenia i oby już nic złego Cię nie spotkało.Justi77 lubi tę wiadomość
👩🏻39 lat
3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
Badania genetyczne prawidłowe
Badania hormonalne prawidłowe
Drożność jajowodów prawidłowa
🧔🏻41lat
Badania nasienia prawidłowe
Badania genetyczne prawidłowe
Wirusologia prawidłowa
💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏 -
byłam na monitoringu - dwa ciałka żółte i płyn w zatoce - była owulacja!
\
Jestem przeszczęśliwa z tego powodu.
Pytałam lekarza, kiedy mniej więcej mogła być owulacja, to powiedział, że nie jest w stanie tego określić.
Czy serio lekarze nie potrafią choćby orientacyjnie wywnioskować czy to było np. 12h czy 24h temu?Szyszunia 89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zbliża mi sie termin pierwszej wizyty w klinice nieplodnosci. Prosze was powiedzcie mi cos wiecej o badaniach:
Amh
Inhibina b
SHBG
E2
FSH
LH
ANTY-tpo
DHEA-SO4
TST
Prolaktyna
Wyczytalam ze warto zrobic te badania przed wizyta. Ale pytanie czy na czczo i czy obojętnie ktorego dnia cyklu? Dodam ze robilam rok temu z tej listy tylko LH i FSH oraz prolaktyne ale bez obciążenia.
Jezu ufam Tobie -
Napisze jak u mnie było mam stwierdzone PCO od niedawna(wcześniej byłam na antykoncepcji i zaraz po odstawieniu zaszłam w ciążę, dopiero przy staraniu o drugie zaczęły się problemy). W tym cyklu pierwszy raz dostałam CLO od 5-9 dnia 1x1 Tabletkę, od 10 dnia robiłam testy owulacyjne a 12 dnia miałam monitoring (miał być roniony co dwa dni aż do potwierdzenia owulacji)pęcherzyk 3,5cm, śluzówka 1cm (idealna) zalecenie kochać się codziennie. Robiłam testy owulacyjne codziennie i 13 dnia był bardzo pozytywny, 14 dnia miałam monitoring i był pęknięty pęcherzyk (owulacja odbyła się) więc nie trzeba było się więcej starać. Teraz odliczam dni do testu ciążowego.
Pozdrawiam, moze się komuś przydadzą te informacjez pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat
-
Jadę na monitoring, pelna raczej zlych przeczuc.36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
08.2018 - pierwsza próba IVF
11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
12.2018 kriotranfser dwóch blastek
Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
nick nieaktualnyOve wrote:byłam na monitoringu - dwa ciałka żółte i płyn w zatoce - była owulacja!
\
Jestem przeszczęśliwa z tego powodu.
Pytałam lekarza, kiedy mniej więcej mogła być owulacja, to powiedział, że nie jest w stanie tego określić.
Czy serio lekarze nie potrafią choćby orientacyjnie wywnioskować czy to było np. 12h czy 24h temu?
Trzeba się cieszyć że owu była