X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, wczoraj byłam u ginekologa. Przejrzał badania męża tj. 13 mln plemników i 49 w ejakulacie, ale 4% prawidłowo zbudowanych i typu a 9% a b 40%. Jako jedyne wyjście wskazał nam inseminację.Czy rzeczywiście z takimi wynikami nie mamy szans naturalnie?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusix wrote:
    Hej, ja mam bóle głowy, ale nie wiem, czy z powodu CLO. Z cerą akurat jakoś super nie jest. Cieszę się jednak, że nie przybieram na wadze. Wręcz przeciwnie, dieta specjalnie opracowana pod PCO dała mi -7kg :. Jakby któraś z Was szukała fajnej dietetyczki, która wspomaga walkę z niepłodnością odpowiednią dietą, to polecam Ilonę Cichecką (Warszawa). Dziś 9 dc u mnie, do lekarza idę w piątek. Szyszunia napisz koniecznie po wizycie jak było!

Jestem właśnie po pierwszym monitoringu w 11dc i oczywiście za wcześnie bo nic nie urosło :( kolejną wizytę mam w poniedziałek w 15dc. Endometrium 9,9 więc ładne. Powiedziałam o płodnym śluzie że jest go dużo i o tym że cera mi się bardzo poprawiła na co ginekolog powiedziała, że to znaczy że clo działa. A poza tym do poniedziałku mogę się przytulać tylko z zabezpieczeniem…

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• mglica Znajoma

Wysłany: 12 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś test ciążowy (dzień miesiączki) i jest blady ślad 2 kreski. Nie napalam się, ale mam problem. Dopadł mmnie jakiś wirus, byłamu lekarza, na szczęscie obyło sie bez antybiotyku. Dostałam coldrex isinulan forte. Jak radzicie, brać? Test powtórzę za 2 dni, a do tego czasu nie wiem co robic...

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mglica wrote:
    Zrobiłam dziś test ciążowy (dzień miesiączki) i jest blady ślad 2 kreski. Nie napalam się, ale mam problem. Dopadł mmnie jakiś wirus, byłamu lekarza, na szczęscie obyło sie bez antybiotyku. Dostałam coldrex isinulan forte. Jak radzicie, brać? Test powtórzę za 2 dni, a do tego czasu nie wiem co robic...

A zgłaszałaś lekarzowi, że możesz być w ciąży? Jeśli nie to może zadzwoń i go zapytaj czy w razie czego ten lek nie zaszkodzi dziecku.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • mglica Znajoma

Wysłany: 12 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zgłaszałam. Chyba się dopytam w aptece czy to brać czy nie, bo na dziś nie ma w przychodni numerków, a konsultacji teleoniczncyh nie udzielają :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coldrex nie jest dobry. Idz jeszcze raz do lekarza a w miedzy czasie nalewka pokrojony i obrany umyty imbir plus 3 lyzki prawdziwego miodu plus poszatkowana obrana cytryna. Wymieszac w sloju do lodowki i 4 x dziennie po lyzce pic do tego poszatkowana cebula w drugim sloju zasypana cukrem. Wytraci sie sok i tez 4 x dziennie pic lyzke soku z cebuli. Lezec .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 10:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia,nic a nic nie uroslo? Hmm,jak tak to albo trzeba cos innego albo wieksza dawka . No nic ,zobaczysz tego 15.

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Szyszunia,nic a nic nie uroslo? Hmm,jak tak to albo trzeba cos innego albo wieksza dawka . No nic ,zobaczysz tego 15.

Mam długie cykle więc podejrzewam, że może za wcześnie byłam na tym usg i dlatego nic nie widać. Przy moich policystycznych owu może być nawet 20dc tak mówiłą moja lekarka więc modlę się żeby coś zaczęło rosnąć :( Czy któraś z Was tak miała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 12:06

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia 89 wrote:
    Mam długie cykle więc podejrzewam, że może za wcześnie byłam na tym usg i dlatego nic nie widać. Przy moich policystycznych owu może być nawet 20dc tak mówiłą moja lekarka więc modlę się żeby coś zaczęło rosnąć :( Czy któraś z Was tak miała?
    ja nie miałam, ale pocieszę Cię: ja w 8dc miałam 1 pęcherzyk 13,5mm na prawym jajniku, a juz w 12dc były 2 pęcherzyki: 19,5mm i 23 mm. Czyli ten mniejszy urósł w ciągu 4 dni :)

Szyszunia 89 lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    ja nie miałam, ale pocieszę Cię: ja w 8dc miałam 1 pęcherzyk 13,5mm na prawym jajniku, a juz w 12dc były 2 pęcherzyki: 19,5mm i 23 mm. Czyli ten mniejszy urósł w ciągu 4 dni :)

Takie pocieszenia to ja lubię ! :D

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Klusix Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia 89 wrote:
    Jestem właśnie po pierwszym monitoringu w 11dc i oczywiście za wcześnie bo nic nie urosło :( kolejną wizytę mam w poniedziałek w 15dc. Endometrium 9,9 więc ładne. Powiedziałam o płodnym śluzie że jest go dużo i o tym że cera mi się bardzo poprawiła na co ginekolog powiedziała, że to znaczy że clo działa. A poza tym do poniedziałku mogę się przytulać tylko z zabezpieczeniem…
    Szyszunia, a czemu z zabezpieczeniem tylko? Na pewno jeszcze coś urośnie. Bądź dobrej myśli .

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia ja owulacje mam koło 20 dnia, więc jak idę 10 to mam chyba jeszcze mniejsze ;)

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was miała owulację z jajowatego, niekształtnego pęcherzyka?
    Ja byłam wczoraj na monitoringu i chyba owulację miałam. Tylko to niepewne bo lekarka tak na sto procent tego nie mogła mi powiedzieć, bo z tego co mówiła to jak pęcherzyk pęka to taka gwiazdka się robi a u mnie pęcherzyk był jajowaty i tak się domyślała ze to widać strzępki to pękniętym pęcherzyku.

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was miała owulację z jajowatego, niekształtnego pęcherzyka?
    Ja byłam wczoraj na monitoringu i chyba owulację miałam. Tylko to niepewne bo lekarka tak na sto procent tego nie mogła mi powiedzieć, bo z tego co mówiła to jak pęcherzyk pęka to taka gwiazdka się robi a u mnie pęcherzyk był jajowaty i tak się domyślała ze to widać strzępki to pękniętym pęcherzyku.

Ja nie mam pojęcia... ale podobny temat widziałam na forum w temacie: "W oczekiwaniu na owulację"
    Zernij tam.

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• ArianaHuman Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Ariana a cos jeszcze zrobiłas bo to hmm nie najwazniejszy punkt a gdzies w srodku.....

Powinnaś zacząć od tarczycy czyli od podstawy TSH i FT plus przeciwciała p/tarczycy, homocystetinę, przeciwciała ANA, prolaktynę, progesteron ( wszystko w odpowiednim dniu cvyklu, nie pamietam, musisz poszperac), badania w kierunku trombofilli, może też kariotyp i mutacje. Dużo tego a ja i tak część Ci napisałam tylko. Powodzenia i oby już nic złego Cię nie spotkało.
    Witam.Badania TSH,FT,LH, Prolaktyna i jeszcze kilka robiłam w tym roku już kilka razy i wyniki mam dobre. Byłam kilka dni w szpitalu na oddziale endokrynologicznym gdzie zrobiono mi mnóstwo badań z których każdy wynik był prawidłowy. W sumie na nieszczęście ponieważ gdyby cos jednak wyszło nie tak to bym przynajmniej wiedziała co mi dolega i wiadomo by było co leczyć a tak to ciągle błądzenie we mgle :-(Najważniejsze jest to że jestem zawzięta i się nie poddaje. Będę walczyć dopóki mi starczy sił. Wiadomo że czasem psychika cierpi i wtedy sa gorsze dni ale musze wierzyć że sie uda.

Justi77 lubi tę wiadomość

👩🏻39 lat
    3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
    Badania genetyczne prawidłowe
    Badania hormonalne prawidłowe
    Drożność jajowodów prawidłowa
    🧔🏻41lat
    Badania nasienia prawidłowe
    Badania genetyczne prawidłowe
    Wirusologia prawidłowa

💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏
  • Ove Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na monitoringu - dwa ciałka żółte i płyn w zatoce - była owulacja! :)\
    Jestem przeszczęśliwa z tego powodu.
    Pytałam lekarza, kiedy mniej więcej mogła być owulacja, to powiedział, że nie jest w stanie tego określić.
    Czy serio lekarze nie potrafią choćby orientacyjnie wywnioskować czy to było np. 12h czy 24h temu?

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zbliża mi sie termin pierwszej wizyty w klinice nieplodnosci. Prosze was powiedzcie mi cos wiecej o badaniach:
    Amh
    Inhibina b
    SHBG
    E2
    FSH
    LH
    ANTY-tpo
    DHEA-SO4
    TST
    Prolaktyna
    Wyczytalam ze warto zrobic te badania przed wizyta. Ale pytanie czy na czczo i czy obojętnie ktorego dnia cyklu? Dodam ze robilam rok temu z tej listy tylko LH i FSH oraz prolaktyne ale bez obciążenia.

Jezu ufam Tobie
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze jak u mnie było mam stwierdzone PCO od niedawna(wcześniej byłam na antykoncepcji i zaraz po odstawieniu zaszłam w ciążę, dopiero przy staraniu o drugie zaczęły się problemy). W tym cyklu pierwszy raz dostałam CLO od 5-9 dnia 1x1 Tabletkę, od 10 dnia robiłam testy owulacyjne a 12 dnia miałam monitoring (miał być roniony co dwa dni aż do potwierdzenia owulacji)pęcherzyk 3,5cm, śluzówka 1cm (idealna) zalecenie kochać się codziennie. Robiłam testy owulacyjne codziennie i 13 dnia był bardzo pozytywny, 14 dnia miałam monitoring i był pęknięty pęcherzyk (owulacja odbyła się) więc nie trzeba było się więcej starać. Teraz odliczam dni do testu ciążowego.

Pozdrawiam, moze się komuś przydadzą te informacje

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Klusix Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na monitoring, pelna raczej zlych przeczuc.

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    byłam na monitoringu - dwa ciałka żółte i płyn w zatoce - była owulacja! :)\
    Jestem przeszczęśliwa z tego powodu.
    Pytałam lekarza, kiedy mniej więcej mogła być owulacja, to powiedział, że nie jest w stanie tego określić.
    Czy serio lekarze nie potrafią choćby orientacyjnie wywnioskować czy to było np. 12h czy 24h temu?
    Tak, lekarz nie jest w stanie stwierdzić kiedy to było dokładnie niestety.
    Trzeba się cieszyć że owu była :)

‹‹ 2623 2624 2625 2626 2627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ