CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
No i sie sprawdzilo. Duzo malych pecherzykow, zaden dominujacy. Endometrium 5,5 mm - 11 dc, a nic nie wskazuje na owulacje. Gin powiedzial, ze jest szansa, ze pecherzyk jeszcze urosnie, ale niewielka. Mam przyjsc za tydzien. Jak nic nie bedzie, to dwie tabletki clo albo aromek. Jestem zalamana.36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
08.2018 - pierwsza próba IVF
11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
12.2018 kriotranfser dwóch blastek
Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
Klusix wrote:No i sie sprawdzilo. Duzo malych pecherzykow, zaden dominujacy. Endometrium 5,5 mm - 11 dc, a nic nie wskazuje na owulacje. Gin powiedzial, ze jest szansa, ze pecherzyk jeszcze urosnie, ale niewielka. Mam przyjsc za tydzien. Jak nic nie bedzie, to dwie tabletki clo albo aromek. Jestem zalamana.
Ja tez byłam wczoraj i podobne wieści…w poniedziałek idę znowu z nadzieją że może coś urośnie do tego czasu. Ja zazwyczaj mam późne owulacje wiec może i u Ciebie podobnie… jeżeli masz długie cykle to w 11 dc nie widać jeszcze dominującego pęcherzyka.
-
Klusix wrote:Szyszunia, a czemu z zabezpieczeniem tylko? Na pewno jeszcze coś urośnie. Bądź dobrej myśli .
Klusix nie mam pojęcia czemu tylkoz zabezpieczeniem… ginekolog chyba chce kontrolować który pęcherzyk będzie najlepszy do zapłodniony… Nie wiem… może któraś z Was wie??
-
Dziś zrobiłam test i wyszly mi dwie grube krexhy, beta wskazuje na 2-3tydzien. W poniedziałek gonie do gina. Mam nadzieję, że wszystko ok. Jak tak, to znaczy, że duphaston i clo podziałaly
Selina, MonikA_89!, Kiciiaaa, Szyszunia 89, Nathi2468, Justi77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymglica wrote:Dziś zrobiłam test i wyszly mi dwie grube krexhy, beta wskazuje na 2-3tydzien. W poniedziałek gonie do gina. Mam nadzieję, że wszystko ok. Jak tak, to znaczy, że duphaston i clo podziałaly
W poniedziałek to chyba za wcześnie na wizytę u gina? Zwykle każą przyjść k.6-8tygodnia
A który to Twój dc? -
Szyszunia 89 wrote:Klusix nie mam pojęcia czemu tylkoz zabezpieczeniem… ginekolog chyba chce kontrolować który pęcherzyk będzie najlepszy do zapłodniony… Nie wiem… może któraś z Was wie??
mglica wrote:Dziś zrobiłam test i wyszly mi dwie grube krexhy, beta wskazuje na 2-3tydzien. W poniedziałek gonie do gina. Mam nadzieję, że wszystko ok. Jak tak, to znaczy, że duphaston i clo podziałaly
Czy po Clo brałaś Pregnyl albo coś innego na pęknięcie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 15:32
Szyszunia 89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymglica wrote:32 dzien. Chcę isc od razu, bo obawiam się czy nie potrzebne mi będzie wspomaganie ciąży. Poza tym jestem podziebiona i wole dmuchac na zimne.
Paulas przeczytaj ulotkę co piszą w punkcie o pominięciu dawki -
RedRose wrote:Dziewczyny zbliża mi sie termin pierwszej wizyty w klinice nieplodnosci. Prosze was powiedzcie mi cos wiecej o badaniach:
Amh
Inhibina b
SHBG
E2
FSH
LH
ANTY-tpo
DHEA-SO4
TST
Prolaktyna
Wyczytalam ze warto zrobic te badania przed wizyta. Ale pytanie czy na czczo i czy obojętnie ktorego dnia cyklu? Dodam ze robilam rok temu z tej listy tylko LH i FSH oraz prolaktyne ale bez obciążenia.
Hormony koniecznie rano na czczo, dzień przed unikaj wysiłu fizycznego i serduszkowania, bo mogą zaburzyć wynik. Takie zalecenia przynajmniej miałam od endokrynologa
Mi na pierwszej wizycie dr zalecił prolaktynę, tsh, amh, przeciwciała przeciw pleminikowe i przeciw jajnikowe, witaminę D, anty tpo i homocysteinę. Dodatkowo zrobiłam sobie cholesterol, glukozę i morfologię. Endokrynolog z kolei zalecił też poziom witaminy B, ale to dlatego, że w morfologi mu coś nie pasowało i chciał sprawdzić co i jakWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 17:14
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
mglica wrote:Dziś zrobiłam test i wyszly mi dwie grube krexhy, beta wskazuje na 2-3tydzien. W poniedziałek gonie do gina. Mam nadzieję, że wszystko ok. Jak tak, to znaczy, że duphaston i clo podziałaly
Gratulacje
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Paulas wrote:Mglica super
Który cykl z clo?
Dziewczyny zapomniałam wziąć rano duphaston. A powinnam brać 2 dziennie. W domu będę po 17 i nie wiem czy wziąć jedną po 17 i drugą gdzieś w nocy czy dziś tylko jedną.
Pierszy z CLO + duphaston, wcześniej brałam sam duphaston 5 miesięcy. -
Monika dzięki za odp
mglica gratulacje ! A jakie mialas dolegliwosci ze lekarz przepisal duphaston?
Jesli zazywam wit D juz jakies pol roku to chyba nie ma sensu badac ?
Przeciwciala plemnikowe to rozumiem ze badanie nasienia partnera ? Sorki ale jeszcze nie slyszalam o tym.
Homocysteine sie bada w jakim celu ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 19:14
Jezu ufam Tobie -
RedRose wrote:Monika dzięki za odp
mglica gratulacje ! A jakie mialas dolegliwosci ze lekarz przepisal duphaston?
Jesli zazywam wit D juz jakies pol roku to chyba nie ma sensu badac ?
Przeciwciala plemnikowe to rozumiem ze badanie nasienia partnera ? Sorki ale jeszcze nie slyszalam o tym.
Homocysteine sie bada w jakim celu ?
Ja wit D brałam zawsze od jesieni do wiosny. Potem odstawiałam i korzystałam ze słonecznych dni. Wyszło jednak na to, że poziom miałam w normie, ale w dolnej granicy, stąd decyzja o suplementacji wir D 1000
Przeciwciała badane miałam z krwi. Krew bada się na obecnośc pewnych białek, które atakują plemniki. Jeśli występują u kobiety, to mamy problem o podłożu immunologicznym, a jak u mężczyzny, to mają charakter autoimmunizacyjny.
U mnie na szczęście tych przeciwciał nie było, za to pojawiĺo się trochę przeciwciał przeciw otoczce komórki jajowej (zona pellucida).
"Homocysteina powstaje w trakcie trawienia pokarmów białkowych. Aminokwas ten jeśli występuje w niewielkim stężeniu we krwi jest niegroźny dla zdrowia i wręcz potrzebny fizjologicznie (organizm przekształca go w inne aminokwasy potrzebne do budowy tkanek ciała).
Jeśli jednak przemiana homocysteiny w inne aminokwasy zostaje zaburzona jej stężenie we krwi rośnie i staje się niebezpieczne dla zdrowia. Dzieje się tak wtedy, gdy w naszym organizmie jest za mało kwasu foliowego i witamin z grupy B."
Mam nadzieję, że pomogłam
😭
Dziekuje bardzo!
Ja mam za soba 4 cykle z clo w tym dwa razy udali mi sie mieć owulke. Potem lekarz powiedział ze mam odpoczac i najlepiej brac jeszcze luteine 16-26 dc. Ja przez dwa cykle nic nie bralam bo juz dosyc lekow i w drugim cyklu bez niczego niestety dwu dniowy okres bez bólu co u mnie mega dziwne bo zawsze bardzo boli. Przestraszylam sie ze znowu okres mi sie zatrzyma wiec juz w tym cyklu bralam luteine. Mam końcówke normalnego okresu. Jutro mam isc na badania i za tydzien w piatek wizyta w Fertimedica w Warszawie.
Troche sie denerwuje bo bede robila pierwszy raz amh a rok temu jak nie moglan dostac okresu uslyszalam od gina ze mam endo jak po menopauzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 20:26
Jezu ufam Tobie -
RedRose - przy clo dostalaś też pregnyl albo ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka? Może u Ciebie samoistnie nie pękły. A jak reagowałaś na clo, ile pęcherzyków udałk się uzyskać? U mnie amh jest 1,5, czyli nieco za niskie. Przy pierwszym cyklu z clo udało mi się w 12dc wyhodować jeden pęcherzyk 22mm. Czytałam, że niektóre dziewczyny miały po 2-3 większze pęcherzyki po stymulacji. Być może ma to związek z wielkością amh. U mnie dr zalecił 2-3cykle z clo, a jak się nie uda to mam rozważyć in vitro...
Czekam teraz niecierpliwie na testowanie, jestem w 5 dniu po ovitrelle. Może sie udało
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62