CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mialam dwie owulacje jak lekarz powiedzial "książkowe" wiec wnioskuje ze pękły pecherzyki. Nigdy nie uslyszalam ze mam pecherzyki zawsze byla mowa o jednym i np 21 mm, 23 mm. Ale niestety nie doszło do zapłodnienia.
Dlaczego tak od razu in vitro ? Tak dlugo sie staracie? Jaki jest problem u Ciebie /u partnera?
Ja juz po badaniach krwi. Inhibiny b nie zrobilam bo czeka sie na nią jakies 2 tygodnie.
Dolegliwosci przy clo - biegunka w okresie owulacyjnym, nieduze bóle brzucha, niestety psychiczne bóle istnienia i płacze: DWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 13:43
Jezu ufam Tobie -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:RedRose - przy clo dostalaś też pregnyl albo ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka? Może u Ciebie samoistnie nie pękły. A jak reagowałaś na clo, ile pęcherzyków udałk się uzyskać? U mnie amh jest 1,5, czyli nieco za niskie. Przy pierwszym cyklu z clo udało mi się w 12dc wyhodować jeden pęcherzyk 22mm. Czytałam, że niektóre dziewczyny miały po 2-3 większze pęcherzyki po stymulacji. Być może ma to związek z wielkością amh. U mnie dr zalecił 2-3cykle z clo, a jak się nie uda to mam rozważyć in vitro...
Czekam teraz niecierpliwie na testowanie, jestem w 5 dniu po ovitrelle. Może sie udałoJusti77, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
O Selina widze ze Twoj mąż tez zazywa Fertil Man. Powiem szczerze ze jestem zawiedziona bo 2 razy dziennie moj maz powiedzial ze nia da rady brac bo mu sie bardzo odbija ;/
Selina a Ty jakie masz amh?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 14:11
Jezu ufam Tobie -
RedRose wrote:Ja mialam dwie owulacje jak lekarz powiedzial "książkowe" wiec wnioskuje ze pękły pecherzyki. Nigdy nie uslyszalam ze mam pecherzyki zawsze byla mowa o jednym i np 21 mm, 23 mm. Ale niestety nie doszło do zapłodnienia.
Dlaczego tak od razu in vitro ? Tak dlugo sie staracie? Jaki jest problem u Ciebie /u partnera?
Ja juz po badaniach krwi. Inhibiny b nie zrobilam bo czeka sie na nią jakies 2 tygodnie.
Dolegliwosci przy clo - biegunka w okresie owulacyjnym, nieduze bóle brzucha, niestety psychiczne bóle istnienia i płacze: D
Problem raczej u mnie - cykle długie 40dniowe, często bezowulacyjne, przeciwciala anty tpo oraz zona pellucida. Jeszcze mi wyszło, że mam jakiś guzek w tarczycy, więc może to z jego powodu te przeciwciała są. Staramy się intensywnie już ponad 2 lata, wcześniej rok bez zabezpieczenia ale na luzie, bez o serwacji cyklu, itp.
In vitro dr sugerował ze względu na amh i te przeciwciała
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
RedRose wrote:O Selina widze ze Twoj mąż tez zazywa Fertil Man. Powiem szczerze ze jestem zawiedziona bo 2 razy dziennie moj maz powiedzial ze nia da rady brac bo mu sie bardzo odbija ;/
Selina a Ty jakie masz amh?
Moj mąż też brał fertilman, ale przestał po 3 tygodniachz powodów bólów brzucha...też coś nie tolerował
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Mój mąż bierze fertil man - 2x1 tabletka. Teretycznie na opakowaniu jest napisane by brać więcej 2 albo 3 razy dziennie po 2 tabl., ale mąż stwierdził, że to przesada. Nie ma żadnych dolegliwości.
Badanie zrobiliśmy po 3 msc stosowania suplementu i wyszło 14% prawidłowych żołnierzyków. Nie wiem, jakby było bez tego suplementu, ale wydaje mi się, że to niezły wynik.
Co do AMH to ja zrobiłam ostatnio - 6,16... no i to niestety potwierdza PCO.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJusti77 wrote:Ove,lepiej miec AMH 6,16 niz 0,16
, glowa do gory ,bedzie dobrze!
Red Rose mąż bierze FertilMan od maja, robił badanie w lipcu i szału nie było, morfologia wręcz spadła z 4% na 3%, może ciut drgnął ruch, ale niewiele. Mąż brał 2x2 tabletki a później androlog kazał brać 2x1 i tak bierze aż do teraz, choć często zapomina. Badanie nasienia będzie miał znów za tydzień, więc zobaczymy co się dzieje. Zastanawiam się jednak czy jest zrezygnować z tego suple i nie kupić tańszego odpowiednika Extra Sperm, jeden gin go polecił kiedyś.
Ja w grudniu amh miałam 4,6 a teraz nie wiem, zobaczymy czy gin każe mi znów badać przed IUIWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 09:37
-
nick nieaktualnyBędę się upierała przy swoim. Jak masz PCOS i taki wynik AMH to zadam pytanie , masz rezerwę czy nie? przy wyniku 0,16 pozostaje TYLKO In Vitro i to z komórką dawczyni, to jak?
ps. u mojego M. poprawiły się wyniki przy Androvicie.
ps2) przy PCOS dieta + metformina, ruch oraz wspomaganie typu stymulacja daje szanse na naturalną ciążę ( przy założeniu ,że nasienie jest ok)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 13:42
-
nick nieaktualnyArianaHuman wrote:Witam. Ja własnie jestem w drugim cyklu z clo. Pierwszy w którym brałam lek mi się przedłużył bo trwał aż 36 dni ale lekarz powiedział że jest to normalne. Usg w pierwszym cylku pokazało jeden pęcherzyk ale niestety wtedy sie nie udało. Jakis czas temu leżałam na oddziale gdzie byłam przebadana dokładnie i tak naprawdę nie mam żadnych odchyleń od normy. Wyniki badań są dobre. Pomimo to w styczniu tego roku w 8 tc ciąża obumarła dodam że była to moja ciąża trzecia która skończyła sie tak samo jak poprzednie dwie. Nie ma pojęcia co może być przyczyną obumierania ciąży u mnie. Teraz lekarz mi powiedział że jeżeli uda mi sie zajść w ciąże to powinnam brać od razu acard bo to pewnie wina złego przepływu krwi i że mogą się robić zakrzepy które powodują obumarcie ciąży. Czy któraś z Was jest możne w podobnej sytuacji?
Ariana, nie dajesz mi spokoju, wiesz co tak sobie pomyślałam, że podsunę Ci nazwisko lekarza, który zajmuje się immunologią skoro wszystkie badania są ok a Ty masz trzy poronienia to warto abyś sprawdziła tą trudną,ale dającą nadzieję ścieżkę....Spróbuj u doktora Paśnika.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 17:54
ArianaHuman lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój brak Androvit przez 5 miesięcy i brak efektów, po FertilMan ledwo drgnęły a morfo spadła. Zmienimy na ExtraSperm, ale i tak za tydzień zobaczymy efekty jeszcze dłuższego brania FertilMan.
Btw czemu tu rozpatrujemy osobę z amh 0,16? Któraś z Was tak ma? -
Dopadł mnie dzisiaj kryzys nastroju....brak chęci na cokolwiek, poirytowanie i do tego jeszcze ból głowy. Boję się, że PMS mnie dopadł (7 dzień po ovitrelle) i że znów nam się nie udało ;(
😭
MonikA_89! wrote:Dopadł mnie dzisiaj kryzys nastroju....brak chęci na cokolwiek, poirytowanie i do tego jeszcze ból głowy. Boję się, że PMS mnie dopadł (7 dzień po ovitrelle) i że znów nam się nie udało ;(
Co do PCO, to ja mam straszny problem ze znalezieniem lekarza, który kompleksowo mnie poprowadzi...
Brałam raz metforminę przez pół roku i nie pomogła - dopiero potem dostałam Clo i wówczas pęcherzyk urósł. Teraz zmieniłam lekarza i kazał odstawić metforminę i jechałam na samym Clo - zobaczymy jak efekty..
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś 15dc miałam monitoring. I jestem bardzo zadowolona
tak jak 4 dni temu nic nie było widać tak dziś mam dwa pęcherzyki o wielkości 11 i 14
dziś wzięłam tez pol zastrzyku Gonal f , a jutro caly i we srode znowu wizyta. Nie wiem czy ktoras z Was robila sobie zastrzyk ale ja dzis robilam 2 podejscia. Omal nie zemdlałam, mąż stal nade mna i mnie wachlowal a ja z bialej twarzy robilam sie na zmianę zielona lub biala...
-
Super szyszunia...widzisz, a mi kazal przyjsc dopiero w piatek...nie wiem, czemu tak pozno
. A te zastrzyki to na co?
36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
08.2018 - pierwsza próba IVF
11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
12.2018 kriotranfser dwóch blastek
Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
Klusix wrote:Super szyszunia...widzisz, a mi kazal przyjsc dopiero w piatek...nie wiem, czemu tak pozno
. A te zastrzyki to na co?
-
18 dc to bedzie. Jestem na luteinie, cykle 30-32 dni. Chociaz teraz luteiny nie wezme w 16 dc jak zawsze, zeby nie zahamowac tej ewentualnej owulacji..kurcze, powinien chyba wczesniej mnie zobaczyc.Ale to mega specjalista jest,chyba wie, co robi...36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
08.2018 - pierwsza próba IVF
11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
12.2018 kriotranfser dwóch blastek
Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080