X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dwie owulacje jak lekarz powiedzial "książkowe" wiec wnioskuje ze pękły pecherzyki. Nigdy nie uslyszalam ze mam pecherzyki zawsze byla mowa o jednym i np 21 mm, 23 mm. Ale niestety nie doszło do zapłodnienia.
    Dlaczego tak od razu in vitro ? Tak dlugo sie staracie? Jaki jest problem u Ciebie /u partnera?
    Ja juz po badaniach krwi. Inhibiny b nie zrobilam bo czeka sie na nią jakies 2 tygodnie.

Dolegliwosci przy clo - biegunka w okresie owulacyjnym, nieduze bóle brzucha, niestety psychiczne bóle istnienia i płacze: D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 13:43

Jezu ufam Tobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    RedRose - przy clo dostalaś też pregnyl albo ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka? Może u Ciebie samoistnie nie pękły. A jak reagowałaś na clo, ile pęcherzyków udałk się uzyskać? U mnie amh jest 1,5, czyli nieco za niskie. Przy pierwszym cyklu z clo udało mi się w 12dc wyhodować jeden pęcherzyk 22mm. Czytałam, że niektóre dziewczyny miały po 2-3 większze pęcherzyki po stymulacji. Być może ma to związek z wielkością amh. U mnie dr zalecił 2-3cykle z clo, a jak się nie uda to mam rozważyć in vitro...
    Czekam teraz niecierpliwie na testowanie, jestem w 5 dniu po ovitrelle. Może sie udało :)
    Amh nie masz niskiego jest dobre. Jakbyś miała 0,2 lub 0,5 to należałoby się spieszyć, ale przy takim naprawdę spokojnie

Justi77, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• RedRose Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Selina widze ze Twoj mąż tez zazywa Fertil Man. Powiem szczerze ze jestem zawiedziona bo 2 razy dziennie moj maz powiedzial ze nia da rady brac bo mu sie bardzo odbija ;/
    Selina a Ty jakie masz amh?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 14:11

Jezu ufam Tobie
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Ja mialam dwie owulacje jak lekarz powiedzial "książkowe" wiec wnioskuje ze pękły pecherzyki. Nigdy nie uslyszalam ze mam pecherzyki zawsze byla mowa o jednym i np 21 mm, 23 mm. Ale niestety nie doszło do zapłodnienia.
    Dlaczego tak od razu in vitro ? Tak dlugo sie staracie? Jaki jest problem u Ciebie /u partnera?
    Ja juz po badaniach krwi. Inhibiny b nie zrobilam bo czeka sie na nią jakies 2 tygodnie.

Dolegliwosci przy clo - biegunka w okresie owulacyjnym, nieduze bóle brzucha, niestety psychiczne bóle istnienia i płacze: D

Problem raczej u mnie - cykle długie 40dniowe, często bezowulacyjne, przeciwciala anty tpo oraz zona pellucida. Jeszcze mi wyszło, że mam jakiś guzek w tarczycy, więc może to z jego powodu te przeciwciała są. Staramy się intensywnie już ponad 2 lata, wcześniej rok bez zabezpieczenia ale na luzie, bez o serwacji cyklu, itp.
    In vitro dr sugerował ze względu na amh i te przeciwciała

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    O Selina widze ze Twoj mąż tez zazywa Fertil Man. Powiem szczerze ze jestem zawiedziona bo 2 razy dziennie moj maz powiedzial ze nia da rady brac bo mu sie bardzo odbija ;/
    Selina a Ty jakie masz amh?

Moj mąż też brał fertilman, ale przestał po 3 tygodniachz powodów bólów brzucha...też coś nie tolerował :(

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ove Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż bierze fertil man - 2x1 tabletka. Teretycznie na opakowaniu jest napisane by brać więcej 2 albo 3 razy dziennie po 2 tabl., ale mąż stwierdził, że to przesada. Nie ma żadnych dolegliwości.
    Badanie zrobiliśmy po 3 msc stosowania suplementu i wyszło 14% prawidłowych żołnierzyków. Nie wiem, jakby było bez tego suplementu, ale wydaje mi się, że to niezły wynik :).

Co do AMH to ja zrobiłam ostatnio - 6,16... no i to niestety potwierdza PCO :(.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove,lepiej miec AMH 6,16 niz 0,16 :), glowa do gory ,bedzie dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Ove,lepiej miec AMH 6,16 niz 0,16 :), glowa do gory ,bedzie dobrze!
    No nie masz racji, tak jak ove napisała taki wynik może świadczyć o pcos.

Red Rose mąż bierze FertilMan od maja, robił badanie w lipcu i szału nie było, morfologia wręcz spadła z 4% na 3%, może ciut drgnął ruch, ale niewiele. Mąż brał 2x2 tabletki a później androlog kazał brać 2x1 i tak bierze aż do teraz, choć często zapomina. Badanie nasienia będzie miał znów za tydzień, więc zobaczymy co się dzieje. Zastanawiam się jednak czy jest zrezygnować z tego suple i nie kupić tańszego odpowiednika Extra Sperm, jeden gin go polecił kiedyś.
    Ja w grudniu amh miałam 4,6 a teraz nie wiem, zobaczymy czy gin każe mi znów badać przed IUI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 09:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę się upierała przy swoim. Jak masz PCOS i taki wynik AMH to zadam pytanie , masz rezerwę czy nie? przy wyniku 0,16 pozostaje TYLKO In Vitro i to z komórką dawczyni, to jak?

ps. u mojego M. poprawiły się wyniki przy Androvicie.

ps2) przy PCOS dieta + metformina, ruch oraz wspomaganie typu stymulacja daje szanse na naturalną ciążę ( przy założeniu ,że nasienie jest ok)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 13:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ArianaHuman wrote:
    Witam. Ja własnie jestem w drugim cyklu z clo. Pierwszy w którym brałam lek mi się przedłużył bo trwał aż 36 dni ale lekarz powiedział że jest to normalne. Usg w pierwszym cylku pokazało jeden pęcherzyk ale niestety wtedy sie nie udało. Jakis czas temu leżałam na oddziale gdzie byłam przebadana dokładnie i tak naprawdę nie mam żadnych odchyleń od normy. Wyniki badań są dobre. Pomimo to w styczniu tego roku w 8 tc ciąża obumarła dodam że była to moja ciąża trzecia która skończyła sie tak samo jak poprzednie dwie. Nie ma pojęcia co może być przyczyną obumierania ciąży u mnie. Teraz lekarz mi powiedział że jeżeli uda mi sie zajść w ciąże to powinnam brać od razu acard bo to pewnie wina złego przepływu krwi i że mogą się robić zakrzepy które powodują obumarcie ciąży. Czy któraś z Was jest możne w podobnej sytuacji?

Ariana, nie dajesz mi spokoju ;) , wiesz co tak sobie pomyślałam, że podsunę Ci nazwisko lekarza, który zajmuje się immunologią skoro wszystkie badania są ok a Ty masz trzy poronienia to warto abyś sprawdziła tą trudną,ale dającą nadzieję ścieżkę....Spróbuj u doktora Paśnika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 17:54

ArianaHuman lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brak Androvit przez 5 miesięcy i brak efektów, po FertilMan ledwo drgnęły a morfo spadła. Zmienimy na ExtraSperm, ale i tak za tydzień zobaczymy efekty jeszcze dłuższego brania FertilMan.
    Btw czemu tu rozpatrujemy osobę z amh 0,16? Któraś z Was tak ma?

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadł mnie dzisiaj kryzys nastroju....brak chęci na cokolwiek, poirytowanie i do tego jeszcze ból głowy. Boję się, że PMS mnie dopadł (7 dzień po ovitrelle) i że znów nam się nie udało ;(

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Ove Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dopadł mnie dzisiaj kryzys nastroju....brak chęci na cokolwiek, poirytowanie i do tego jeszcze ból głowy. Boję się, że PMS mnie dopadł (7 dzień po ovitrelle) i że znów nam się nie udało ;(
    Raz, dwa wyrzucaj z głowy czarne myśli - jesteś dopiero ok. 5 dpo - za wcześnie na PMS! :)

Co do PCO, to ja mam straszny problem ze znalezieniem lekarza, który kompleksowo mnie poprowadzi...
    Brałam raz metforminę przez pół roku i nie pomogła - dopiero potem dostałam Clo i wówczas pęcherzyk urósł. Teraz zmieniłam lekarza i kazał odstawić metforminę i jechałam na samym Clo - zobaczymy jak efekty..

MonikA_89! lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Selina to bylo tylko porownanie by dodac optymizmu Ove i nic więcej....
    Metformax dają w Invimedzie praktycznie wszystkum z PCOS a i nie tylko tam. Polączenie met ,diety,ruchu daje dobre rezultaty. Poczytajcie pamietnik Weroniki89.

• RedRose Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czyli przy AMH od 5 w górę mozna mówic o pcos?

Jezu ufam Tobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś 15dc miałam monitoring. I jestem bardzo zadowolona :-) tak jak 4 dni temu nic nie było widać tak dziś mam dwa pęcherzyki o wielkości 11 i 14 :-) dziś wzięłam tez pol zastrzyku Gonal f , a jutro caly i we srode znowu wizyta. Nie wiem czy ktoras z Was robila sobie zastrzyk ale ja dzis robilam 2 podejscia. Omal nie zemdlałam, mąż stal nade mna i mnie wachlowal a ja z bialej twarzy robilam sie na zmianę zielona lub biala...

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Klusix Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super szyszunia...widzisz, a mi kazal przyjsc dopiero w piatek...nie wiem, czemu tak pozno :/. A te zastrzyki to na co?

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusix wrote:
    Super szyszunia...widzisz, a mi kazal przyjsc dopiero w piatek...nie wiem, czemu tak pozno :/. A te zastrzyki to na co?
    Z tego co mi sie wydaje na stymulowanie wzrostu pecherzykow... troche za malo urosly. A ktory to bedzie Twoj dzien cyklu ? Ilu dniowe masz cykle ?

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Klusix Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 dc to bedzie. Jestem na luteinie, cykle 30-32 dni. Chociaz teraz luteiny nie wezme w 16 dc jak zawsze, zeby nie zahamowac tej ewentualnej owulacji..kurcze, powinien chyba wczesniej mnie zobaczyc.Ale to mega specjalista jest,chyba wie, co robi...

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
‹‹ 2625 2626 2627 2628 2629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ