X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Ove Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia 89 wrote:
    A ja dziś 15dc miałam monitoring. I jestem bardzo zadowolona :-) tak jak 4 dni temu nic nie było widać tak dziś mam dwa pęcherzyki o wielkości 11 i 14 :-) dziś wzięłam tez pol zastrzyku Gonal f , a jutro caly i we srode znowu wizyta. Nie wiem czy ktoras z Was robila sobie zastrzyk ale ja dzis robilam 2 podejscia. Omal nie zemdlałam, mąż stal nade mna i mnie wachlowal a ja z bialej twarzy robilam sie na zmianę zielona lub biala...
    Super!
    A nie mogłaś gdzieś podejść żeby zrobili Ci zastrzyk?
    Ja sama jeszcze nigdy sama sobie zastrzyku nie robiłam bo się boję...
    Ja jestem ok 5dpo i z niecierpliwością czekam do niedzieli, ale przezskórnie znowu czuję, że nie wyszło :(

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Super!
    A nie mogłaś gdzieś podejść żeby zrobili Ci zastrzyk?
    Ja sama jeszcze nigdy sama sobie zastrzyku nie robiłam bo się boję...
    Ja jestem ok 5dpo i z niecierpliwością czekam do niedzieli, ale przezskórnie znowu czuję, że nie wyszło :(
    Ja też dziś myślałam że nic nie urosło bo mało co czułam a tu prosze. Nie nastawiaj sie negatywnie tylko badz dobrej mysli ! A ja mialam dzis późną wizytę i myslalam ze bez problemu sama sobie poradzę z zastrzykiem a tu niestety okazało się inaczej :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 22:29

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusix wrote:
    18 dc to bedzie. Jestem na luteinie, cykle 30-32 dni. Chociaz teraz luteiny nie wezme w 16 dc jak zawsze, zeby nie zahamowac tej ewentualnej owulacji..kurcze, powinien chyba wczesniej mnie zobaczyc.Ale to mega specjalista jest,chyba wie, co robi...
    Kurcze sama nie wiem, ale skoro to taki dobry specjalista to chyba wie co robi. Moze widzi ze bedzie pozniejsza owulacja.

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Klusix Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, czekam do piatkowej wizyty. W miedzyczasie regularne (co 2 dni) wspolzycie, nie poddaje sie. Za Ciebie trzymamn kciuki Szyszunia.

Szyszunia 89 lubi tę wiadomość

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusix wrote:
    No nic, czekam do piatkowej wizyty. W miedzyczasie regularne (co 2 dni) wspolzycie, nie poddaje sie. Za Ciebie trzymamn kciuki Szyszunia.
    A ja za Ciebie potrójnie !!!

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• RedRose Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki... Amh 5.96 chyba zaczynam rozumiec moje wieloletnie problemy z tradzikiem i okresem a teraz z zajsciem w ciążę. Czekam na wizytę u lekarza ktora bedzie w piątek.
    Estradiol w 6 dc tylko 20 pg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 14:46

Jezu ufam Tobie
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie znajde pamietnik Weroniki89? Co myslicie o moich wynikach?

Jezu ufam Tobie
  • ArianaHuman Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Ariana a cos jeszcze zrobiłas bo to hmm nie najwazniejszy punkt a gdzies w srodku.....

Powinnaś zacząć od tarczycy czyli od podstawy TSH i FT plus przeciwciała p/tarczycy, homocystetinę, przeciwciała ANA, prolaktynę, progesteron ( wszystko w odpowiednim dniu cvyklu, nie pamietam, musisz poszperac), badania w kierunku trombofilli, może też kariotyp i mutacje. Dużo tego a ja i tak część Ci napisałam tylko. Powodzenia i oby już nic złego Cię nie spotkało.
    Witam. Bardzo Ci dziękuje za podpowiedź. Odebrałam wynik na obecność antukoagulantu tocznia i wyszedł pozytywny. W sumie dobrze bo mniej więcej wiem co jest przyczyna obumierania ciąży. Na razie lekarz zalecił brać acard a jak zajdę w ciąże to zastrzyki z heparyny. Bardzo, bardzo dziękuje za Twoja podpowiedz :-)

👩🏻39 lat
    3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
    Badania genetyczne prawidłowe
    Badania hormonalne prawidłowe
    Drożność jajowodów prawidłowa
    🧔🏻41lat
    Badania nasienia prawidłowe
    Badania genetyczne prawidłowe
    Wirusologia prawidłowa

💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariana,zycze Ci zdrowego dzieciatka i to szybko!Tez mam taki zestaw jak Ty....Ciesze się,ze moglam jakos pomóc .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 11:14

ArianaHuman lubi tę wiadomość

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał kolejny monitoring. Widoczny jeden pęcherzyk 18mm. Mam dziś i jutro wziąć jeszcze zastrzyk Gonal f i robić testy owulacyjne. W momencie gdy będzie bardzo pozytywny odczekać jeden dzień i przez 10 dni brać Duphaston. Ginekolożka zadowolona bardzo a ja jeszcze bardziej :) Przytulania zaczynamy dopiero od dziś bo do tej pory był zakaz więc mój mąż będzie najbardziej zadowolony :D

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Klusix Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super!

Szyszunia 89 lubi tę wiadomość

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Gdzie znajde pamietnik Weroniki89? Co myslicie o moich wynikach?

wklejam Ci pamiętnik Weroniki, ma PCOS, nadwagę ( miała )i na diecie, ruchu i metformaxie urodziła 2 dzieci w GB.

Polecam, heroiczna walka, ujęła mnie dziewczyna, baaardzo!

https://ovufriend.pl/pamietnik/ciezka-walka-o-drugie-dziecko-marzy-mi-sie-coreczka,664.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose, nie jest tak źle, spokojnie, musisz mieć dobrego lekarza i będzie dobrze. Dobra stymulacja i leki będzie dobrze, poczytaj ten pamiętnik, Weronika dawała sobie sama radę bez lekarzy!
    Głowa do góry!

• RedRose Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam juz stymulacje z clo 4 cykle plus luteina. Teraz sama luteina. Zastanawiajaca jest waga bo ja jestem wręcz za szczupła. Waze 42 kg. W piątek jade do kliniki nieplodnosci.

Jezu ufam Tobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mało ważysz ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Mialam juz stymulacje z clo 4 cykle plus luteina. Teraz sama luteina. Zastanawiajaca jest waga bo ja jestem wręcz za szczupła. Waze 42 kg. W piątek jade do kliniki nieplodnosci.
    Przy jakim wzroście masz taką wagę?

• RedRose Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1.57m wiem ze to dziwnie ze tak mało ale ja po prostu taka jestem. Nie odchudzam sie i jem wszystko na co mam ochote. Tylko napisalam o tej wadze bo nie pasuje mi do mnie przez to pcos.

Jezu ufam Tobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy PCOS nie zawsze jest się z nadwagą, tak na dobrą sprawę masz niedowagę, tak z 4-5 kg i będzie już dobrze.

• Ove Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Przy PCOS nie zawsze jest się z nadwagą, tak na dobrą sprawę masz niedowagę, tak z 4-5 kg i będzie już dobrze.
    Dokładnie, ja też mam normalną wagę a mam PCOS.
    U mnie sama metformina nie zadziałała. Teraz odstawiłam, biorę Clo i Pregnyl i pęcherzyki rosną ładne.
    Ciekawe czy w końcu będzie z tego ciążą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 18:04

Justi77 lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_89 czy ty przypadkiem nie testujesz na dniach?
    Ile dni po zatrzyku/ owulacji testujecie?

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
‹‹ 2626 2627 2628 2629 2630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: