X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Ove Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może tak, no będziemy próbować dziś i jutro, a w piątek monitoring.
    Mnie czasem kłuje podbrzusze - jajniki z prawej i lewej strony, mimo że po lewej nic nie urosło..

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziewczyny na monitoringu i mam 20 mm pęcherzyk, jestem w 9dc i lekarz kazał czekać z zastrzykiem aż do soboty? dziwne to jest dla mnie , nie wiem czy powinnam tak długo czekać. Cykle mam 28-31 dni i stwierdził,że właśnie w 14 dc powinnam mieć owu. Mam takie jakieś myśli,że powinnam wcześniej , nawet jutro pójść i zrobić ten zastrzyk. Czy ktoś może mi coś napisać?

• Ove Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, ja w poprzednim cyklu w 9dc miałam pęcherzyk 20mm (usg miałam rano) i lekarz kazał wziąć zastrzyk następnego dnia po południu.
    Wydaje mi się, że do soboty to za długo - widać, że pęcherzyk szybko rośnie, skoro w 9dc już ma 20mm.

Justi77 lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też myślę ....

• Ove Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak wygląda u Was temperatura po CLo?
    Ja w poniedziałek i wtorek miałam skok (w poniedziałek wieczorem dostałam zastrzyk), a dziś dramatyczny spadek - z 36,7 do 35,34 :(.
    Być może ten skok był spowodowany przeziębieniem, ale szczerze mówiąc mega się napaliłam :(
    No i śluzu płodnego jak nie było, tak nie ma. Ciągle ten niepłodny - mega się stresuję :(.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie,plodny moze byc bardzo wysoko a Ty nie dasz rady go zauwazyc. Z tempka nie pomoge bo nie mierze.

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusix wrote:
    No ja mam monitoringvtez 11 dc - 13.10. Tak, pierwszy cykl z clo :). Zadnych skutkow ubocznych wciaz, az dziwne. Trzymam kciuki, Ty tez trzymaj Szyszunia

U mnie dziś 10 dc, jutro wizyta u ginekolożki :) jajniki nabrzmiałe, ale za to jaka cera :D od zawsze miałam pryszcze, a teraz po CLO cera promienista aż jestem w szoku i nawet mąż zauważył :D A jak u Ciebie Klusix ?

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• ArianaHuman Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Ariana, w zasadzie to większość z nas sobie sama robi badania, rzadko kiedy jest inaczej no chyba ,że trafiasz do kliniki leczenia niepłodności to ok a jak jesteś w prywatnym gabinecie to wiesz bez urazy tacy lekarze to tylko prowadzą ciąże i to zdrowe i tyle.

Badanie genetyczne utraconej ciąży też sama wyszukałam, koszt 820 zł, ale też ograniczone badanie bo do najważniejszych abberacji . Czytaj , przeszukuj Ariana to forum , nie tylko o clo a dużo się dowiesz, powodzenia!
    Witam. Dzis zrobiłam badanie na obecność antukoagulantu tocznia. Za 7 dni wynik. Bardzo Ci dziękuje za podpowiedz.

Szyszunia 89 lubi tę wiadomość

👩🏻39 lat
    3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
    Badania genetyczne prawidłowe
    Badania hormonalne prawidłowe
    Drożność jajowodów prawidłowa
    🧔🏻41lat
    Badania nasienia prawidłowe
    Badania genetyczne prawidłowe
    Wirusologia prawidłowa

💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariana a cos jeszcze zrobiłas bo to hmm nie najwazniejszy punkt a gdzies w srodku.....

Powinnaś zacząć od tarczycy czyli od podstawy TSH i FT plus przeciwciała p/tarczycy, homocystetinę, przeciwciała ANA, prolaktynę, progesteron ( wszystko w odpowiednim dniu cvyklu, nie pamietam, musisz poszperac), badania w kierunku trombofilli, może też kariotyp i mutacje. Dużo tego a ja i tak część Ci napisałam tylko. Powodzenia i oby już nic złego Cię nie spotkało.

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 mutacji zbadasz na testdna, najtaniej wychodzi.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Ove Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia 89 wrote:
    U mnie dziś 10 dc, jutro wizyta u ginekolożki :) jajniki nabrzmiałe, ale za to jaka cera :D od zawsze miałam pryszcze, a teraz po CLO cera promienista aż jestem w szoku i nawet mąż zauważył :D A jak u Ciebie Klusix ?
    Trzymamy kciuki - pochwal się, jak będziesz po :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dziewczyny, a jak wygląda u Was temperatura po CLo?
    Ja w poniedziałek i wtorek miałam skok (w poniedziałek wieczorem dostałam zastrzyk), a dziś dramatyczny spadek - z 36,7 do 35,34 :(.
    Być może ten skok był spowodowany przeziębieniem, ale szczerze mówiąc mega się napaliłam :(
    No i śluzu płodnego jak nie było, tak nie ma. Ciągle ten niepłodny - mega się stresuję :(.

U mnie dzisiaj skok na 36,67, do tego od od rana mnie bolał jajnik i całe podbrzusze mialałam jakieś napięte. Wydaje mi się, że pęcherzyk mógł rano pęknąć (wychodziłoby nawet równe 36h po ovitrelle), więc dzisiaj trzeba działać

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Klusix Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia 89 wrote:

Hej, ja mam bóle głowy, ale nie wiem, czy z powodu CLO. Z cerą akurat jakoś super nie jest. Cieszę się jednak, że nie przybieram na wadze. Wręcz przeciwnie, dieta specjalnie opracowana pod PCO dała mi -7kg :. Jakby któraś z Was szukała fajnej dietetyczki, która wspomaga walkę z niepłodnością odpowiednią dietą, to polecam Ilonę Cichecką (Warszawa). Dziś 9 dc u mnie, do lekarza idę w piątek. Szyszunia napisz koniecznie po wizycie jak było!

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam sobie estradiol , jest 239 czyli jak mam rozumieć? ,że już mam dojrzałe jako w 10 DC, , dzisiaj to pewnie ma 21mm, podawać ten ovitrelle? oszaleję chyba....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapodałam sobie ovitrelle, co ma być to będzie.

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Justi trzymam kciuki !!!

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez temperatury nie mierze

• Ove Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Trzymamy kciuki, będzie dobrze ;)

Dziewczyny, ile dni po zastrzyku idziecie na monitoring sprawdzić czy pęcherzyk pękł?

Mnie ciągle bolą jajniki, a minęło już 48 godz od zastrzyku, choć ból stopniowo ustępuje... Mam przeczucie, że znowu się nie wstrzeliliśmy - wydaje mi się, że paradoksalnie zaczęliśmy działać i za wcześnie (20 godz po zastrzyku) i za późno (po 48 godz)... Ale nie było wyboru jak małżonek spieszył się do pracy i późno wrócił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 22:56

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, ja mam monitoring w przyszły wtorek może późno,ale lepiej tak niż wcale. Nie martw się plemniory żyją nawet do 3-4 dni więc spokojnie:)

• Ove Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś temperatura znowu nie wzrosła - aż zaczynam żałować, że ją zaczęłam mierzyć :(.

Ja na monitoring pójdę chyba dzisiaj, bo inaczej będę się zamartwiać i kreślić różne scenariusze. Będę miała jasność, czy pęcherzyki pękły czy są torbiele. Dziś ból jajników na szczęście ustał.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
‹‹ 2622 2623 2624 2625 2626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ