X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Ove Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może tak, no będziemy próbować dziś i jutro, a w piątek monitoring.
    Mnie czasem kłuje podbrzusze - jajniki z prawej i lewej strony, mimo że po lewej nic nie urosło..

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziewczyny na monitoringu i mam 20 mm pęcherzyk, jestem w 9dc i lekarz kazał czekać z zastrzykiem aż do soboty? dziwne to jest dla mnie , nie wiem czy powinnam tak długo czekać. Cykle mam 28-31 dni i stwierdził,że właśnie w 14 dc powinnam mieć owu. Mam takie jakieś myśli,że powinnam wcześniej , nawet jutro pójść i zrobić ten zastrzyk. Czy ktoś może mi coś napisać?

• Ove Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, ja w poprzednim cyklu w 9dc miałam pęcherzyk 20mm (usg miałam rano) i lekarz kazał wziąć zastrzyk następnego dnia po południu.
    Wydaje mi się, że do soboty to za długo - widać, że pęcherzyk szybko rośnie, skoro w 9dc już ma 20mm.

Justi77 lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też myślę ....

• Ove Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak wygląda u Was temperatura po CLo?
    Ja w poniedziałek i wtorek miałam skok (w poniedziałek wieczorem dostałam zastrzyk), a dziś dramatyczny spadek - z 36,7 do 35,34 :(.
    Być może ten skok był spowodowany przeziębieniem, ale szczerze mówiąc mega się napaliłam :(
    No i śluzu płodnego jak nie było, tak nie ma. Ciągle ten niepłodny - mega się stresuję :(.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie,plodny moze byc bardzo wysoko a Ty nie dasz rady go zauwazyc. Z tempka nie pomoge bo nie mierze.

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusix wrote:
    No ja mam monitoringvtez 11 dc - 13.10. Tak, pierwszy cykl z clo :). Zadnych skutkow ubocznych wciaz, az dziwne. Trzymam kciuki, Ty tez trzymaj Szyszunia

U mnie dziś 10 dc, jutro wizyta u ginekolożki :) jajniki nabrzmiałe, ale za to jaka cera :D od zawsze miałam pryszcze, a teraz po CLO cera promienista aż jestem w szoku i nawet mąż zauważył :D A jak u Ciebie Klusix ?

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• ArianaHuman Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Ariana, w zasadzie to większość z nas sobie sama robi badania, rzadko kiedy jest inaczej no chyba ,że trafiasz do kliniki leczenia niepłodności to ok a jak jesteś w prywatnym gabinecie to wiesz bez urazy tacy lekarze to tylko prowadzą ciąże i to zdrowe i tyle.

Badanie genetyczne utraconej ciąży też sama wyszukałam, koszt 820 zł, ale też ograniczone badanie bo do najważniejszych abberacji . Czytaj , przeszukuj Ariana to forum , nie tylko o clo a dużo się dowiesz, powodzenia!
    Witam. Dzis zrobiłam badanie na obecność antukoagulantu tocznia. Za 7 dni wynik. Bardzo Ci dziękuje za podpowiedz.

Szyszunia 89 lubi tę wiadomość

👩🏻39 lat
    3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
    Badania genetyczne prawidłowe
    Badania hormonalne prawidłowe
    Drożność jajowodów prawidłowa
    🧔🏻41lat
    Badania nasienia prawidłowe
    Badania genetyczne prawidłowe
    Wirusologia prawidłowa

💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariana a cos jeszcze zrobiłas bo to hmm nie najwazniejszy punkt a gdzies w srodku.....

Powinnaś zacząć od tarczycy czyli od podstawy TSH i FT plus przeciwciała p/tarczycy, homocystetinę, przeciwciała ANA, prolaktynę, progesteron ( wszystko w odpowiednim dniu cvyklu, nie pamietam, musisz poszperac), badania w kierunku trombofilli, może też kariotyp i mutacje. Dużo tego a ja i tak część Ci napisałam tylko. Powodzenia i oby już nic złego Cię nie spotkało.

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 mutacji zbadasz na testdna, najtaniej wychodzi.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Ove Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia 89 wrote:
    U mnie dziś 10 dc, jutro wizyta u ginekolożki :) jajniki nabrzmiałe, ale za to jaka cera :D od zawsze miałam pryszcze, a teraz po CLO cera promienista aż jestem w szoku i nawet mąż zauważył :D A jak u Ciebie Klusix ?
    Trzymamy kciuki - pochwal się, jak będziesz po :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dziewczyny, a jak wygląda u Was temperatura po CLo?
    Ja w poniedziałek i wtorek miałam skok (w poniedziałek wieczorem dostałam zastrzyk), a dziś dramatyczny spadek - z 36,7 do 35,34 :(.
    Być może ten skok był spowodowany przeziębieniem, ale szczerze mówiąc mega się napaliłam :(
    No i śluzu płodnego jak nie było, tak nie ma. Ciągle ten niepłodny - mega się stresuję :(.

U mnie dzisiaj skok na 36,67, do tego od od rana mnie bolał jajnik i całe podbrzusze mialałam jakieś napięte. Wydaje mi się, że pęcherzyk mógł rano pęknąć (wychodziłoby nawet równe 36h po ovitrelle), więc dzisiaj trzeba działać

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Klusix Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia 89 wrote:

Hej, ja mam bóle głowy, ale nie wiem, czy z powodu CLO. Z cerą akurat jakoś super nie jest. Cieszę się jednak, że nie przybieram na wadze. Wręcz przeciwnie, dieta specjalnie opracowana pod PCO dała mi -7kg :. Jakby któraś z Was szukała fajnej dietetyczki, która wspomaga walkę z niepłodnością odpowiednią dietą, to polecam Ilonę Cichecką (Warszawa). Dziś 9 dc u mnie, do lekarza idę w piątek. Szyszunia napisz koniecznie po wizycie jak było!

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam sobie estradiol , jest 239 czyli jak mam rozumieć? ,że już mam dojrzałe jako w 10 DC, , dzisiaj to pewnie ma 21mm, podawać ten ovitrelle? oszaleję chyba....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapodałam sobie ovitrelle, co ma być to będzie.

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Justi trzymam kciuki !!!

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez temperatury nie mierze

• Ove Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Trzymamy kciuki, będzie dobrze ;)

Dziewczyny, ile dni po zastrzyku idziecie na monitoring sprawdzić czy pęcherzyk pękł?

Mnie ciągle bolą jajniki, a minęło już 48 godz od zastrzyku, choć ból stopniowo ustępuje... Mam przeczucie, że znowu się nie wstrzeliliśmy - wydaje mi się, że paradoksalnie zaczęliśmy działać i za wcześnie (20 godz po zastrzyku) i za późno (po 48 godz)... Ale nie było wyboru jak małżonek spieszył się do pracy i późno wrócił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 22:56

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, ja mam monitoring w przyszły wtorek może późno,ale lepiej tak niż wcale. Nie martw się plemniory żyją nawet do 3-4 dni więc spokojnie:)

• Ove Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś temperatura znowu nie wzrosła - aż zaczynam żałować, że ją zaczęłam mierzyć :(.

Ja na monitoring pójdę chyba dzisiaj, bo inaczej będę się zamartwiać i kreślić różne scenariusze. Będę miała jasność, czy pęcherzyki pękły czy są torbiele. Dziś ból jajników na szczęście ustał.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
‹‹ 2622 2623 2624 2625 2626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ