X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anulaa92 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, Cacuszko faktycznie trochę mi się to nie spodobało że nie widział potrzeby monitorowania, kazał mi się poprostu nie stresować i próbować....W następnym cyklu umówię się do niego na monitoring..jak uzna że panikuję to chyba będzie pora na zmianę lekarza....

Selina lubi tę wiadomość

09.2017r TSH 1.68, Progesteron 8.9, Prolaktyna 283.6
    4 miesiące Duphaston w II fazie cyklu
    02.2018r Progesteron 1.3
    03.2018r Pierwszy cykl z Clo, progesteron 18.58
    04.2018 clo, progesteron 28.10
    06.2018 upragniona ciąża
  • Cacuszko Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula nie wiem skąd jesteś, ale w Warszawie mam 2 świetnych lekarzy do polecenia. W razie co :)
    Konieczne go przyciśnij. Tu chodzi o Ciebie i Twojego dzidziusia :)

20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g <3
    22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g <3
    12.2016 - 8tc [*] zabieg
    05.2017 - 9tc [*] zabieg
    02.2018 - cb :(
    po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji do@
    MTHFR C677T
    MTHFR A1298C
    V-Leiden ujemny
    Kariotypy ok
    Zespól antyfosfolipidowy ok
  • Anulaa92 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cacuszko jestem z Rybnika, mój lekarz ma bardzo dobre opinie więc tym bardziej jestem zaskoczona taką jego decyzją

09.2017r TSH 1.68, Progesteron 8.9, Prolaktyna 283.6
    4 miesiące Duphaston w II fazie cyklu
    02.2018r Progesteron 1.3
    03.2018r Pierwszy cykl z Clo, progesteron 18.58
    04.2018 clo, progesteron 28.10
    06.2018 upragniona ciąża
  • Karolinaa Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cacuszko, testowac bede dopiero okolo 20-21, wczeniej nie bede sobie robila nadzieji, a 20-21 mam dostac @ wiec zobaczymy, aczkolwiek poza bolem piersi w sumie dziwnym skoro miesiac temu na tym samym zestawie lekow nie mam zadnych obiawow zeby @ miala byc, ale wsumie w ubieglym miesiacu bylo tak samo (poza bolem piersi) dostalam @ i sie zdziwilam bo zero objawow bylo. Ale mam jakies uczucie ze w tym miesiacu nici. Dibolek, wybierz sie do lekarza moze? Podobno czasami to normalne, ze sie delikatnie plami w dniu spodziewanej @ a mimo to jest sie w ciazy. Trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek to często się zdarza, że się plami na początku ciąży. Szczególnie, jeśli miałabyś w tym czasie okres. Macica się oczyszcza ze starej krwi jeszcze może. Powtórz betę jutro i sprawdź, jak przyrasta. A później ewentualnie kontakt z lekarzem, albo wizyta ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dibolek to często się zdarza, że się plami na początku ciąży. Szczególnie, jeśli miałabyś w tym czasie okres. Macica się oczyszcza ze starej krwi jeszcze może. Powtórz betę jutro i sprawdź, jak przyrasta. A później ewentualnie kontakt z lekarzem, albo wizyta ;)
    Jutro ide na betę i do gina

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze, trzymam kciuki żeby było dobrze :) :*

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa92 wrote:
    Cacuszko jestem z Rybnika, mój lekarz ma bardzo dobre opinie więc tym bardziej jestem zaskoczona taką jego decyzją
    Słuchaj lekarz ktory mi zlecił Clo bez ZADNEGO monitoringu ma najlepsze opinie na znanym lekarzu... Nie zna sie jednak widocznie na nieplodnosci. Nie ma co patrzec na opinie, bo czesto babki przychodza do gina z byle pierdola i juz mu wystawiaja ocene 5. Jak wystawiłam mu gorsza ocene wlasnie za to, ze nie zlecił monitoringu, to pisał do mnie maile odpowiadajac na tą opinie, ze 3-4 cykle mozna nie monitorowac :D no jaja. Ja swoje mu tlumacze co mowilo mi kilku innych lekarzy a tens woje, ze jego jakis tam slawny profesor uczyl, ze mozna bez... Smiech na sali, co mnie jakis profesor obchodzi, to nie on miałby torbiel ktora moglaby rozerwac jajnik. Dlatego powinna sie kazdej zapalac czerwona lampka jak lekarz chce przepisac stymulacje bez monitoringow

Dibolek masz cos na podniesienie proga? Nie martw sie, wiekszosc kobiet ma plamienia na poczatku. Odpoczywaj i suplementuj proga i zgłos sie do lekarza

• Pionerka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina jak najbardziej masz rację stymulowanie bez monitoringu może dać jeszcze gorszy efekt niestety. Mój gin jak nie przyjechałam na monitoring w cyklu stymulowanym bo mi wyskoczyła nieplanowana delegacja to mnie grzecznie obstawil że czemu w ogóle brałam clo. No niestety to nie są cukierki i jak ktoś zaleca stymulacje bez monitoringu to zna się tyle na tym co ja na wykonywaniu operacji

Cs kto by liczył ;-)
    Niepłodność idiopatyczna
    Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle) :-(
    06.2018 Udało się! :-) -->02.07 puste jajo :-(
    Wracamy do walki !!!!
    IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta :-(
  • PaniEr Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, trochę mnie tu nie było, zalatana byłam kilka dni, bo a to kupno auta, a to odwiedziny rodzinki, no ale najwiecej czasu pochłaniają formalności przed budowa domu, naszego marzenia :) ale już nadrobiłam zaległości. Dibolek wszystko będzie w porządku, nie denerwuj sie na zapas. Moja sąsiadka miała przez 3 miesiące normalny okres, tak jej sie wydawało, a była już w ciąży, kompletnie nic nie czuła. Ja jestem jakieś 7dpo, przed chwila lekko krwawiłam, podczas załatwiania sie zauważyłam na papierze. Czy to może być implantacja? Do tego ból podbrzusza i takie skurcze nie wiem, szyjki/macicy. W każdym bądź razie „w kroku”. Życzę dobrej nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 22:09

PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr no pewnie że może być implantacja :) bierzesz obecnie jakiś wspomagacz proga?

• PaniEr Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, biorę luteinę w każdym cyklu :)

• RedRose Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cacuszko wrote:
    Dziewczyny słaba II kreska w ok 14dpo i lekkie krwawienie nie wróży niczego dobrego prawda? pewnie znów ciąża biochemiczna :( 10dpo nic jeszcze test nie wykazywał

akurat oczywiście weekend i bete dopiero mogę zrobić w poniedziałek :(
    Ja mialam słabą drugą kreske i plamienie okazało sie ze to ciąża

Jezu ufam Tobie
  • PaniEr Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie cacuszko, jak tam, o której będą wyniki bety?

• Marryy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile dni po zastrzyku miałyście monitoring czy wszystko ok?
    Ja mam po dwóch tygodniach i zastanawiam się czy to nie jest trochę późno?

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • PaniEr Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Dziewczyny ile dni po zastrzyku miałyście monitoring czy wszystko ok?
    Ja mam po dwóch tygodniach i zastanawiam się czy to nie jest trochę późno?
    Myśle ze zdecydowanie za późno... w pierwszym cyklu z clo miałam monitoring w 11 dc, dostałam Ovitrelle, a później w 16 dc żeby sprawdzic czy pękł i czy moge już brać luteinę. W tym cyklu nie miałam monitoringu po, chociaż mogłam mieć, ale czułam jak pęka wiec nie było sensu.

• Marryy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr wrote:
    Myśle ze zdecydowanie za późno... w pierwszym cyklu z clo miałam monitoring w 11 dc, dostałam Ovitrelle, a później w 16 dc żeby sprawdzic czy pękł i czy moge już brać luteinę. W tym cyklu nie miałam monitoringu po, chociaż mogłam mieć, ale czułam jak pęka wiec nie było sensu.

Byłam. Na monit w 12 dostałam zastrzyk do zrobienia w 14 i zgłosić się za dwa tygodnie wychodzi w piątek ale nie mogę iść więc pójdę po weekendzie w poniedziałek. Czyli to już za późno? Ale może być już wtedy nie widoczne coś czy poprostu chodzi o ewentualną luteine? Pierwszy raz brałam zastrzyk dlatego jeszcze nie wiem jak powinno być

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • PaniEr Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Byłam. Na monit w 12 dostałam zastrzyk do zrobienia w 14 i zgłosić się za dwa tygodnie wychodzi w piątek ale nie mogę iść więc pójdę po weekendzie w poniedziałek. Czyli to już za późno? Ale może być już wtedy nie widoczne coś czy poprostu chodzi o ewentualną luteine? Pierwszy raz brałam zastrzyk dlatego jeszcze nie wiem jak powinno być
    Myśle ze po takim czasie to już beta Ci wskaże czy sie udało. A progesteron masz w normie? Bo nie wiem czy musisz brać luteinę.

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Ja mialam słabą drugą kreske i plamienie okazało sie ze to ciąża
    ja jestem w ciazy i od wczoraj mam plamienie. wlasnie czekam na wyniki bety i progesteronu i o 20:20 ide do gina

RedRose lubi tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam progesteronu. Myślisz że mogę teraz zrobić? Czułam jajniki w dzień zastrzyku i od wczoraj wieczora kluje mnie ale dziwnie bo po pierwsze po obu stronach chociaż bardziej po prawej i tam też był pęcherzyk. Zapisałam się na testowanie 25 czyli po 15 dniach ale chyba w piatek i sobotę zrobię dwa testy ;-) nie wytrzymam.
    Mam nadzieję że lutka nie będzie trzeba na początku gdyby się udało.

Dibolek czekamy na te wyniki i wizytę. Ściskam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 14:23

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
‹‹ 2768 2769 2770 2771 2772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ