CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Selina, Cacuszko faktycznie trochę mi się to nie spodobało że nie widział potrzeby monitorowania, kazał mi się poprostu nie stresować i próbować....W następnym cyklu umówię się do niego na monitoring..jak uzna że panikuję to chyba będzie pora na zmianę lekarza....
Selina lubi tę wiadomość
09.2017r TSH 1.68, Progesteron 8.9, Prolaktyna 283.6
4 miesiące Duphaston w II fazie cyklu
02.2018r Progesteron 1.3
03.2018r Pierwszy cykl z Clo, progesteron 18.58
04.2018 clo, progesteron 28.10
06.2018 upragniona ciąża -
Anula nie wiem skąd jesteś, ale w Warszawie mam 2 świetnych lekarzy do polecenia. W razie co
Konieczne go przyciśnij. Tu chodzi o Ciebie i Twojego dzidziusia20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g
22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g
12.2016 - 8tc [*] zabieg
05.2017 - 9tc [*] zabieg
02.2018 - cb
po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji do@
MTHFR C677T
MTHFR A1298C
V-Leiden ujemny
Kariotypy ok
Zespól antyfosfolipidowy ok -
Cacuszko jestem z Rybnika, mój lekarz ma bardzo dobre opinie więc tym bardziej jestem zaskoczona taką jego decyzją09.2017r TSH 1.68, Progesteron 8.9, Prolaktyna 283.6
4 miesiące Duphaston w II fazie cyklu
02.2018r Progesteron 1.3
03.2018r Pierwszy cykl z Clo, progesteron 18.58
04.2018 clo, progesteron 28.10
06.2018 upragniona ciąża -
Cacuszko, testowac bede dopiero okolo 20-21, wczeniej nie bede sobie robila nadzieji, a 20-21 mam dostac @ wiec zobaczymy, aczkolwiek poza bolem piersi w sumie dziwnym skoro miesiac temu na tym samym zestawie lekow nie mam zadnych obiawow zeby @ miala byc, ale wsumie w ubieglym miesiacu bylo tak samo (poza bolem piersi) dostalam @ i sie zdziwilam bo zero objawow bylo. Ale mam jakies uczucie ze w tym miesiacu nici. Dibolek, wybierz sie do lekarza moze? Podobno czasami to normalne, ze sie delikatnie plami w dniu spodziewanej @ a mimo to jest sie w ciazy. Trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok.
-
Dibolek to często się zdarza, że się plami na początku ciąży. Szczególnie, jeśli miałabyś w tym czasie okres. Macica się oczyszcza ze starej krwi jeszcze może. Powtórz betę jutro i sprawdź, jak przyrasta. A później ewentualnie kontakt z lekarzem, albo wizytaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Dibolek to często się zdarza, że się plami na początku ciąży. Szczególnie, jeśli miałabyś w tym czasie okres. Macica się oczyszcza ze starej krwi jeszcze może. Powtórz betę jutro i sprawdź, jak przyrasta. A później ewentualnie kontakt z lekarzem, albo wizyta
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualnyAnulaa92 wrote:Cacuszko jestem z Rybnika, mój lekarz ma bardzo dobre opinie więc tym bardziej jestem zaskoczona taką jego decyzją
no jaja. Ja swoje mu tlumacze co mowilo mi kilku innych lekarzy a tens woje, ze jego jakis tam slawny profesor uczyl, ze mozna bez... Smiech na sali, co mnie jakis profesor obchodzi, to nie on miałby torbiel ktora moglaby rozerwac jajnik. Dlatego powinna sie kazdej zapalac czerwona lampka jak lekarz chce przepisac stymulacje bez monitoringow
Dibolek masz cos na podniesienie proga? Nie martw sie, wiekszosc kobiet ma plamienia na poczatku. Odpoczywaj i suplementuj proga i zgłos sie do lekarza -
Selina jak najbardziej masz rację stymulowanie bez monitoringu może dać jeszcze gorszy efekt niestety. Mój gin jak nie przyjechałam na monitoring w cyklu stymulowanym bo mi wyskoczyła nieplanowana delegacja to mnie grzecznie obstawil że czemu w ogóle brałam clo. No niestety to nie są cukierki i jak ktoś zaleca stymulacje bez monitoringu to zna się tyle na tym co ja na wykonywaniu operacjiCs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się!-->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
Hej kochane, trochę mnie tu nie było, zalatana byłam kilka dni, bo a to kupno auta, a to odwiedziny rodzinki, no ale najwiecej czasu pochłaniają formalności przed budowa domu, naszego marzenia
ale już nadrobiłam zaległości. Dibolek wszystko będzie w porządku, nie denerwuj sie na zapas. Moja sąsiadka miała przez 3 miesiące normalny okres, tak jej sie wydawało, a była już w ciąży, kompletnie nic nie czuła. Ja jestem jakieś 7dpo, przed chwila lekko krwawiłam, podczas załatwiania sie zauważyłam na papierze. Czy to może być implantacja? Do tego ból podbrzusza i takie skurcze nie wiem, szyjki/macicy. W każdym bądź razie „w kroku”. Życzę dobrej nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 22:09
PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
armia męża OK, jajowody drożne.
3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą. -
nick nieaktualny
-
Cacuszko wrote:Dziewczyny słaba II kreska w ok 14dpo i lekkie krwawienie nie wróży niczego dobrego prawda? pewnie znów ciąża biochemiczna
10dpo nic jeszcze test nie wykazywał
akurat oczywiście weekend i bete dopiero mogę zrobić w poniedziałekJezu ufam Tobie -
Marryy wrote:Dziewczyny ile dni po zastrzyku miałyście monitoring czy wszystko ok?
Ja mam po dwóch tygodniach i zastanawiam się czy to nie jest trochę późno?PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
PaniEr wrote:Myśle ze zdecydowanie za późno... w pierwszym cyklu z clo miałam monitoring w 11 dc, dostałam Ovitrelle, a później w 16 dc żeby sprawdzic czy pękł i czy moge już brać luteinę. W tym cyklu nie miałam monitoringu po, chociaż mogłam mieć, ale czułam jak pęka wiec nie było sensu.
Byłam. Na monit w 12 dostałam zastrzyk do zrobienia w 14 i zgłosić się za dwa tygodnie wychodzi w piątek ale nie mogę iść więc pójdę po weekendzie w poniedziałek. Czyli to już za późno? Ale może być już wtedy nie widoczne coś czy poprostu chodzi o ewentualną luteine? Pierwszy raz brałam zastrzyk dlatego jeszcze nie wiem jak powinno być2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Marryy wrote:Byłam. Na monit w 12 dostałam zastrzyk do zrobienia w 14 i zgłosić się za dwa tygodnie wychodzi w piątek ale nie mogę iść więc pójdę po weekendzie w poniedziałek. Czyli to już za późno? Ale może być już wtedy nie widoczne coś czy poprostu chodzi o ewentualną luteine? Pierwszy raz brałam zastrzyk dlatego jeszcze nie wiem jak powinno byćPCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
RedRose wrote:Ja mialam słabą drugą kreske i plamienie okazało sie ze to ciąża
RedRose lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Nie robiłam progesteronu. Myślisz że mogę teraz zrobić? Czułam jajniki w dzień zastrzyku i od wczoraj wieczora kluje mnie ale dziwnie bo po pierwsze po obu stronach chociaż bardziej po prawej i tam też był pęcherzyk. Zapisałam się na testowanie 25 czyli po 15 dniach ale chyba w piatek i sobotę zrobię dwa testy
nie wytrzymam.
Mam nadzieję że lutka nie będzie trzeba na początku gdyby się udało.
Dibolek czekamy na te wyniki i wizytę. Ściskam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 14:23
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017