CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySelina wrote:Polanka w następnym cyklu zastosuj "wzmacniacze" na Endo: olej z wiesiołka, siemię lniane, migdały i czerwone wino i powinno być git
Jesteście moją jedyną nadzieją
Wiesiołek zażywałam (na śluz) w tym cyklu 3x2, ale nic poza tym. Wino zaczęłam pić dopiero w dniu, w którym podałam sobie Ovitrelle, więc chyba trochę późno. A siemię mogę 'surowe'? Powiedzcie mi jeszcze na co jest Acard przy staraniach? Wiem, że wiele z Was zażywa. Działa to też na endometrium? -
nick nieaktualny_Polanka_ wrote:Dzięki za sugestię
Jesteście moją jedyną nadzieją
Wiesiołek zażywałam (na śluz) w tym cyklu 3x2, ale nic poza tym. Wino zaczęłam pić dopiero w dniu, w którym podałam sobie Ovitrelle, więc chyba trochę późno. A siemię mogę 'surowe'? Powiedzcie mi jeszcze na co jest Acard przy staraniach? Wiem, że wiele z Was zażywa. Działa to też na endometrium? -
Hej dziewczyny, brałam clo przez 5 dni po pół tabletki, nie ma nic na monitoringu byłam 2 x są drobne pecherzyki nic poza tym:( w przyszłym miesiącu mam wziasc cała, dziś 20dc mam przykazane od lekarza od dziś przez 10 dni duphaston - miesiączka - i od nowa... eh ale jestem smutna ;( w dodatku dostałam skierowanie na hsg na które namawiał mnie już teraz- jednak zaproponowałam jeszcze jeden cykl z clo. Później jeżeli dalej nie będzie reakcji to jakieś zastrzyki bemfola... czy któraś z was wie jakie to są ? Zapytałam dziś lekarza comjezeli jajowody okażą się nie drożne- powiedział ze invitro... jestem przerażona tyle się naczytałam o tym badaniu. Aż nie mam natchnienia na kolejny cykl z clo.... tracę chyba nadziejeNadzieja umiera ostatnia❤️
-
Marryy wrote:Wyniki bety 3,2 niby nie ciąża, ale dlaczego nie poniżej 1 jak zawsze?
Także kciuki mocno zaciśnięte, czuję że ci się udało
Musiałoby dojść dopiero co do zagnieżdżenia, powtórz betę za 2 dni
U mnie beta z 20.04 23,1 mlU/ml, a z 24.04 127,8 mlU/mlWięc chyba rośnie prawidłowo
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyPatrycja pora chyba zmienić lekarza
In vitro jak jajowody niedrożne?! A gdzie laparoskopia? Podczas tego zabiegu można je próbować udrożnić. Nie panikuj przede wszystkim
Mnie np.hsg nie bolało (ale ja miałam sono hsg) w ogóle, owszem może byc bolesne jak są niedrożne z ale to ból jak przy mocnej @, do przeżycia
Jeśli Clo na Ciebie nie będzie działało po 1 tabletce, to lekarze często później dają letrozol i na nim zwykle udaje się wyhodować więcej pęcherzyków -
Patrycja201501 wrote:Hej dziewczyny, brałam clo przez 5 dni po pół tabletki, nie ma nic na monitoringu byłam 2 x są drobne pecherzyki nic poza tym:( w przyszłym miesiącu mam wziasc cała, dziś 20dc mam przykazane od lekarza od dziś przez 10 dni duphaston - miesiączka - i od nowa... eh ale jestem smutna ;( w dodatku dostałam skierowanie na hsg na które namawiał mnie już teraz- jednak zaproponowałam jeszcze jeden cykl z clo. Później jeżeli dalej nie będzie reakcji to jakieś zastrzyki bemfola... czy któraś z was wie jakie to są ? Zapytałam dziś lekarza comjezeli jajowody okażą się nie drożne- powiedział ze invitro... jestem przerażona tyle się naczytałam o tym badaniu. Aż nie mam natchnienia na kolejny cykl z clo.... tracę chyba nadzieje
Patrycja mi po clo nic nie rosło tzn minimalnie i później w połowie cyklu krwawienie. Dostałam zmianę na aromek i czuję się po nim dobrze a pęcherzyk też wzorcowy. Głowa do góry, trzymam kciuki.
Alex myślę że u Ciebie prawidłowo. Życzę spokojnych 9-ciu
Moja nadzieja jest ale bardzo cicha. Boję się myśleć że może jednak się udało. Wsparcie bezcennealex0806 lubi tę wiadomość
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Marry kciuki aby to jednak był kropek
U mnie znów biel na teście, nie chce mi się jechać jutro na tą betęwiem co zobaczę
Jednak ten Bobo czuły skoro takie stężenie wyczuł. Dobrze wiedzieć na przyszłość. Powtórzę w sobotę dopiero.
Poczekaj jeszcze może wcześnie na test?2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Marryy, trzymam kciuki
Selina, będzie co ma być. Jak beta wyjdzie pozytywna to będziemy świętować, jak negatywna to podnosić na duchu. Ale ty to silna babka jesteś, więc nie myśl o tej bieli tylko idź, sprawdź, a ja i przypuszczam większość dziewczyn, trzymamy za ciebie mocno kciuki
Polanka, czuję się raczej dobrze. Pierwszy trymestr dał mi popalić, ale teraz już zazwyczaj jest ok, czasem się napatoczy jakiś gorszy dzieńCo do endo to tak jak Selina pisała, wcinaj migdały, pij wino (to wino to szczególnie polecam, bo w ciąży to jednak trochę brakuje
)
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Hej dziewczyny na tym temacie jestem nowa ale mam pytanie które może kiedyś się pojawiło ale dobre pare stron czytam i nie widzę...
A mianowicie mam potwierdzona monitoringiem owu, drożne jajowody i dobre inne wyniki a mimo to od roku cisza
Właśnie gin przepisał mi clo do wzięcia w kolejnym cyklu 3-7 dzień i trochę się boje ze pojawia się torbiele...
Czy ktoras spotkała się z podawaniem clo mimo występowania owulacji?34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
KIM127, kika dziewczyn tu się stymulowało przy własnej owulacji. Np. Selinie przerastały za duże pęcherzyki to dostała clo. Niektóre dziewczyny dostawały, co miały późno swoją owulkę, albo bardzo małe dawki clo dostawały aby wspomóc naturalną owu. Jaką dawkę dostałaś?
Przy clo trzeba chodzić na monitoring, więc jakby coś się miało dziać to lekarz zareaguje na pewno, więc torbielami się nie przejmuj za bardzo
Badaliście nasienie męża/partnera?👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Dzięki za info
Tak badaliśmy i armia silna i gotowa!
Ja mam hashimoto ale pod kontrolą.
Dostałam dawkę 1x1 brać 3-7 dc z monitoringiem w 10dc
A co do owulacji to moja raczej normalna pecherzyki rosną a owu miedzy 13-16 dc
A Tobie/Wam gratulujeaż miło się słyszy o kolejnych ciążach dziewczyn po przejściach i walce o maleństwo!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 00:41
tym_janek lubi tę wiadomość
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
KIM127 wrote:Hej dziewczyny na tym temacie jestem nowa ale mam pytanie które może kiedyś się pojawiło ale dobre pare stron czytam i nie widzę...
A mianowicie mam potwierdzona monitoringiem owu, drożne jajowody i dobre inne wyniki a mimo to od roku cisza
Właśnie gin przepisał mi clo do wzięcia w kolejnym cyklu 3-7 dzień i trochę się boje ze pojawia się torbiele...
Czy ktoras spotkała się z podawaniem clo mimo występowania owulacji?
U mnie też była owulacja tylko długie cykle ok 45-50dni i jestem na stymulacji.2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
nick nieaktualnyKim tak jak Ty _janek napisała ja miałam Clo bardziej dla podrasowania pęcherzyków/komórek i rozhulania lewego jajnika, bo rzadko pracuje. Owu miałam zawsze, ale późną ok.17-18dc i pęcherzyki 25-29mm, więc za duże. W odpowiednim momencie dostawałam zastrzyk na pęknięcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 09:33
-
Kim ja też miałam clo mimo swoich owu i dobrych wyników, a cykle mam zawsze Max 28 dni więc owu też nie późno była między 11 a 14 dniemCs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się!-->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
nick nieaktualny
-
Selina, bardzo mi przykro
ja dzisiaj juz 2dzien na CLO, 3 cykl, na monitoring moge isc dopiero w 17 dc, bo wczesniej poprostu nie ma kiedy, przez majowke.. Ale jak bede miala takie objawy ovu jak w poprzednim cyklu to nie potrzebuje zadnego monitoringu :-p powiedzcie mi cos wiecej o tym Acardzie, kiedy i w jakich dawkach biezecie?
Selina lubi tę wiadomość