CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie nie brałam nic na pęknięcie. Podejrzewam że lekarz chciał zobaczyć czy pęka samoistnie. Testy owulacyjne robiłam ale tylko raz mi wyszło że ta druga była taka lekka co niby wskazuje na brak owulacji. Ja się obawiam, że samo monitorowanie mnie stresuje a co dopiero jeszcze dodatkowo badanie temp i testy owu7 spowoduje, że moja głowa będzie wypełniona tylko i wyłącznie myślami o tym czy coś się uda. Dodam, że mój mąż jest marynarzem i zostaje ze mną tylko do połowy października i boje sie ze może się nie udać.
Badania hormonalne mam zrobione poltora miesiaca temu wszystko było w normie jedyny problem to brak owulacji.
Jakich termometrów używacie? -
Paprycjaaa wrote:Adele dziękuję za inf. Juro pewnie wszystkiego dowiem się u lekarza.
Mam jeszcze do was pytanie czy wy każdy cykl macie monitorowany?
Ja mam każdy, bo mam niedrozność jwednego jajowodu, ale na szczeście póki co wszystkie pęcherzyki sa z prawej str, z tym że nie pękały i dlatego mam zastrzyki.
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
Ja po wizycie... zła jestem... trzeba było mi ten zastrzyk zrobić wcześniej a nie tak jak gin kazał wczoraj...
jajka dalej sa 2 i maja po 26mm.. endo prawie 9mm wiec ladne ale kurde wg mnie takie jajka sa za duze... zanim pekna to nie wiem ile beda mialy ehh -
Adele27 wrote:Ja po wizycie... zła jestem... trzeba było mi ten zastrzyk zrobić wcześniej a nie tak jak gin kazał wczoraj...
jajka dalej sa 2 i maja po 26mm.. endo prawie 9mm wiec ladne ale kurde wg mnie takie jajka sa za duze... zanim pekna to nie wiem ile beda mialy ehh
A lekarz co powiedział? że sa za duże na pęknięcie czy nie?
AMH 8.62
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
Adele27 wrote:Ja po wizycie... zła jestem... trzeba było mi ten zastrzyk zrobić wcześniej a nie tak jak gin kazał wczoraj...
jajka dalej sa 2 i maja po 26mm.. endo prawie 9mm wiec ladne ale kurde wg mnie takie jajka sa za duze... zanim pekna to nie wiem ile beda mialy ehhlistopad 2017 (*)cb marzec 2018(*) puste jajo
pierwszy cykl z CLO 1x1 06.18r. zrobiła się torbiel
Mąż wyniki dobre. Moje AMH-0.26 TRAGEDIA!
Kariotypy ok. Histeroskopia i LAPAROSKOPIA 16.08.18r.
3.08.początek cyklu z antykami. -
Spokojnie nie denerwuj się. Czytałam gdzieś że zastrzyk nie bezpośrednio wpływa na pęknięcie. Tylko na ostateczne dojrzewanie pęcherzyka co powoduje pęknięcie więc może właśnie to się dzieje. Pewnie kwestia godzin jak Pęknie. Trzymam kciuki!2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Adele27 na pierwszej stronie też dziewczyna opisuje swoje doświadczenie,miała też pęcherzyk 26mm i teraz ma z tego pęcherzyka córkę. Poczytaj sobie.listopad 2017 (*)cb marzec 2018(*) puste jajo
pierwszy cykl z CLO 1x1 06.18r. zrobiła się torbiel
Mąż wyniki dobre. Moje AMH-0.26 TRAGEDIA!
Kariotypy ok. Histeroskopia i LAPAROSKOPIA 16.08.18r.
3.08.początek cyklu z antykami. -
Dzieki dziewczyny takie historie daja nadzieje... dzis z mezem jeszcze popracujemy no i pozostaje czekac. A lekarz jakis dziwny dzis byl.. mowil,ze jeszcze nie pekly takim tonem jakby to bylo zle,ze jeszcze sa chociaz w poprzednim cyklu dal mi dopiero zastrzyk na pecherzykach 25 i 26mm i uwazal,ze sa idealne... zrozumiec lekarzy...
-
Ja dziewczyny dopiero zaczynam moje starania się wiec jak będę zadawała bzdurne pytania to wybaczcie
Jeśli chodzi o pęknięcie pęcherzyka to jak to wygląda jeśli samoistnie nie pęknie to wówczas bierzecie zastrzyk tak?
Kojarzycie jak dużej ilości kobitek udało się zajść w miarę szybko po CLO? -
Paprycjaaa wrote:Ja dziewczyny dopiero zaczynam moje starania się wiec jak będę zadawała bzdurne pytania to wybaczcie
Jeśli chodzi o pęknięcie pęcherzyka to jak to wygląda jeśli samoistnie nie pęknie to wówczas bierzecie zastrzyk tak?
Kojarzycie jak dużej ilości kobitek udało się zajść w miarę szybko po CLO?
witamy tak, jezeli nie peka pęcherzyk lekarz przepisuje zastrzyk,ja np mam Ovitrelle. Warto monitorowac cykle,żeby wiedzieć jakiej wielkosci sa pęcherzyki i kiedy nbajlepiej zrobic zastrzyk
AMH 8.62
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
Monitoring miałam w 14dc i teraz ide jutro to będzie 19 dc żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł. Co dalej nie mówił. Ale ufam mu bardzo więc wierze, że będzie ok.
Ale wspominał coś, że kolejny cykl będzie prawdopodobnie bez monitoringu co mnie martwi trochę a byłam w takim amoku i oczekiwaniu na to czy cos sie tam u mnie w ogóle dzieje, że nie dopytywałam-jutro mu powiem, że jednak chciałabym żeby każdy cykl był monitorowany.
-
Paprycjaaa wrote:Ja dziewczyny dopiero zaczynam moje starania się wiec jak będę zadawała bzdurne pytania to wybaczcie
Kojarzycie jak dużej ilości kobitek udało się zajść w miarę szybko po CLO?
Mi pęcherzyki same pękają ale i tak dostaje podczas stymualcji zastrzyk.. może dlatego żeby była pewność,że pękną i się torbiele nie porobią.. nie wiem -
Adele27 wrote:Mi pęcherzyki same pękają ale i tak dostaje podczas stymualcji zastrzyk.. może dlatego żeby była pewność,że pękną i się torbiele nie porobią.. nie wiem
Zapytam lekarza dzisiaj o te zastrzyki. I powiem o tym, że chciałabym monitorować się co cykl.
A jest tu ktoś może z Poznania?