CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny ja wczoraj po monitoringu pęcherzyk pękł po zastrzyku, plyn widoczny.mojego lekarza nie było bo urlop więc byłam u innej w tej klinice ale od niej nic nie dało się dowiedzieć. Około 11go będę testować ale mam słabe przeczucie.
Nie doczytałam wszystkich postów ale na pewno będzie u was wszystko dobrze trzymam kciuki za każdą z nas bardzo mocno. -
Erinti89 wrote:Wyszłam właśnie od ginekologa na usg jeszcze mieć nie widac mówi że widać coś dopiero jak beta jest min 800
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 18:47
Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
26.12.2015- Emilia ❤️ -
nick nieaktualnyJa jestem po wizycie u nowego dr. Jestem bardzo zadowolona Coprawda była godzinna ponad obsuwa, ale wybaczam mu to bo byłam tam ponad pol h. Konkretny lekarz naprawdę. U nas ciezko o takich moze dlatego ze młody.
Mam skierowanie na histeroskopię do szpitala i dostałam tabletki antykoncepcyjne od następnego cyklu, żeby wszystko wyciszyć. Podczas cyklu z antykoncepcją mam mieć tą histero. Będę dzwonić jutro i się umawiać. Na początku była mowa, ze nawet dzis mozemy ten zabieg zrobic w znieczuleniu miejscowym, ale wiadomo to kosztuje a jakby jakieś zrosty były na drodze, to żel antyzrostowy też kosztuje... Jednak jak zrobiliśmy usg, to dr powiedział, że to endometrium takie pofalowane jest czyli, że mogą tam być polipy (albo 1 tylko), był jakis mały miesniak macicy, ale mowi, że bez znaczenia.
Dr zapytał tez zaraz na poczatku wywiadu czy mam jakies nietolerancje pokarmowe. Mowie, ze mam, ale nie duze. Pytal tez czy jakies wysypki skorne sa itp. a faktycznie mam na tylnej czesci ramion i ud (to prawdopodobnie od produktow mącznych). Byłam tym pozytywnie zaskoczona, bo zwykle albo zade lekarz mnie o to nie pytał, albo jak juz powiedziałam, to była dziwna mina, albo ogolnie pominięcie tematu całkowicie. A tu dr dał mi namiary na dobrych dietetykow klinicznych, bo mowi, ze czestu tu jest przyczyna niepłodności i moze wystarczy zmienic diete. Coprawda wiem o tych nietolerancjach, ale nie wszystko wykluczylam z diety. Ogolnie nie są one jakieś duze w skali do 6 to tak 2-3, ale na pewno pojde do dietetyka
Achh kolejna sprawa, to moja wąska szyjka. Powiedziałam, ze zdarzały sie problemy z załozeniem cewnika (kazdy mowil, ze sie zdarza i taka moja budowa). Dr powiedział, ze moga tam byc zrosty po przechorowanej ureaplasmie (rok temu leczyłam przed hsg) i ze je tez usuniemy jak cos. Jejku, jestem tak uradowna, normalnie euforia To nic, ze ten cykl na straty, w przyszłym juz możliwe, że bedzie zabieg i bedziemy mogli sie starac. Dr mowi, ze mozna sprobowac naturalnie po zabiegu cykl, bo po antykach organizm tez zwykle lepiej reaguje.
Dziewczyny tak się cieszę, że w końcu coś się dzieje...Marudaruda, Hera39, Marryy, Eska lubią tę wiadomość
-
Selina, cieszę się i znam to uczucie. Po pierwszej wizycie u mojej pani dr zachowywałam się, jakbym w coś wygrała
Dziewczyny, mam dwa pytania - od 2 do 6 dc miałam Clo, Ovitrelle w 12 dc, biorę też Estrofem i Dupka. Jeden z dwóch pęcherzyków pękł, ale nie wiem kiedy (w 16 dc miałam monitoring). Czy jest sens testowac 24-25 dc? Planowo miałam 29, ale mam wyjazd i bardzo chciałabym wiedzieć wcześniej. Druga sprawa - czy po którymś z tych leków mogą rosnąć piersi? Mam z tym mega problem - są wielkie i mega wrażliweWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 07:32
Selina lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Heidi Di wrote:Selina, cieszę się i znam to uczucie. Po pierwszej wizycie u mojej pani dr zachowywałam się, jakbym w coś wygrała
Dziewczyny, mam dwa pytania - od 2 do 6 dc miałam Clo, Ovitrelle w 12 dc, biorę też Estrofem i Dupka. Jeden z dwóch pęcherzyków pękł, ale nie wiem kiedy (w 16 dc miałam monitoring). Czy jest sens testowac 24-25 dc? Planowo miałam 29, ale mam wyjazd i bardzo chciałabym wiedzieć wcześniej. Druga sprawa - czy po którymś z tych leków mogą rosnąć piersi? Mam z tym mega problem - są wielkie i mega wrażliwe
Piersi to od progesteronu, to on daje takie objawy. Ból, obrzmiałość, powiększenie. W związku ze wzrostem progesteronu może się tak dziać od momentu tuż przed owulacją, zaraz po, lub jakiś czas po. Na pewno to dobry sygnał, że prg jest dość wysoko
A ja z innej beczki, bo to pierwszy cykl z clo i nic nie wiem.. Mam już dwie porcje za sobą - czy to możliwe, żeby już czuć jajniki? Właściwie od wczoraj..."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Piersi to od progesteronu, to on daje takie objawy. Ból, obrzmiałość, powiększenie. W związku ze wzrostem progesteronu może się tak dziać od momentu tuż przed owulacją, zaraz po, lub jakiś czas po. Na pewno to dobry sygnał, że prg jest dość wysoko
A ja z innej beczki, bo to pierwszy cykl z clo i nic nie wiem.. Mam już dwie porcje za sobą - czy to możliwe, żeby już czuć jajniki? Właściwie od wczoraj...Marudaruda lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Heidi Di wrote:Chyba każdy reaguje inaczej, ja po dwóch tabletkach nie czułam nic, a bardzo chciałam, bo wiedziałabym, że coś się dzieje
No to wyczekuję"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
nick nieaktualnyMarudaruda wrote:No to wyczekuję
Marudaruda lubi tę wiadomość
-
Ja także nic nie czułam,brałam od 2 do 6dc,w 11dc byłam na monitoringu i lekarz powiedział że są same małe pęcherzyki,a od 14dc do 17dc.czułam ból jajnika po lewej stronie. dziś jest 18dc. lekarz przyjmuje ale nie mam umówionej wizyty i tak się zastanawiam czy się nie wcisnąć,boje się czy się jakiś torbiel nie zrobił,ale z drugiej strony ja mam krótkie cykle (23-24dni) więc teoretycznie za 5-6dni powinnam dostać @.A jest możliwe że po Clo się wydłużył cykl?listopad 2017 (*)cb marzec 2018(*) puste jajo
pierwszy cykl z CLO 1x1 06.18r. zrobiła się torbiel
Mąż wyniki dobre. Moje AMH-0.26 TRAGEDIA!
Kariotypy ok. Histeroskopia i LAPAROSKOPIA 16.08.18r.
3.08.początek cyklu z antykami. -
Selina wrote:Tak, możliwe że już czujesz jajniki. Każdy reaguje inaczej, ja pierwsze 2 cykle z.Clo baaardzo je czułam i w trakcie zażywania i cały czas po aż do @ również. Przy kolejnych cyklach nie czułam już nic, miałam tylko uderzenia gorąca i zawroty głowy
Ja na razie te jajniki, właściwie od pierwszej tabletki, ale nie cały czas tylko tak punktowo. Czasami mnie ciągną. A z innych objawów to chyba nic nie zauważyłam."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Hera39 wrote:Ja także nic nie czułam,brałam od 2 do 6dc,w 11dc byłam na monitoringu i lekarz powiedział że są same małe pęcherzyki,a od 14dc do 17dc.czułam ból jajnika po lewej stronie. dziś jest 18dc. lekarz przyjmuje ale nie mam umówionej wizyty i tak się zastanawiam czy się nie wcisnąć,boje się czy się jakiś torbiel nie zrobił,ale z drugiej strony ja mam krótkie cykle (23-24dni) więc teoretycznie za 5-6dni powinnam dostać @.A jest możliwe że po Clo się wydłużył cykl?
Jeżeli dzięki clo miałaś później owulację niż zazwyczaj to tak. Ale jeżeli miałaś swoje owulacje to po co clo? Najlepiej jakby lekarz faktycznie potwierdził/wykluczył owulację"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
nick nieaktualnyMarudaruda wrote:Jeżeli dzięki clo miałaś później owulację niż zazwyczaj to tak. Ale jeżeli miałaś swoje owulacje to po co clo? Najlepiej jakby lekarz faktycznie potwierdził/wykluczył owulację
Marudaruda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem w 25dc, w 16dc miałam owulację. Czekam na @ (lub mam nadzieję, jej brak).
Jednak przedwczoraj wieczorem i dzisiaj w nocy, miałam dość silny ból w dole brzucha, ale nie taki miesiączkowy. Promieniowało aż do prawej nogi. Do tego mam bardzo wrażliwe piersi, co zdarzało mi się przed @.
Czy ten ból brzucha może być sprawką clo?🧑'90
🧔'87
Czynnik męski: fragmentacja 34%.
Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
- punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
- zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
- 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️
-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔
Podejście nr 2(długi protokół):
- punkcja 10.10.23
- zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
- transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔
Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
- 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
- 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
- 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔
25.04.24 - histeroskopia - OK -
Niusia moze byc ja tez mialam roznego rodzaju bole na poczatku zazywania clo. Raz silniejsze raz slabsze. Raz mialam taki bol ze ciezko bylo mi siedziec w pracy. Teraz juz chyba moj organizm sie orzyzwyczail i juz mnie tak nie bolo. Do owulacji czuje tylko jajniki i po owulacji trn bol jest juz prawie niewyczuwalny