CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubii wrote:Super wiadomosc gratulacje dbaj o siebie
Elus, Hera bardzo mi przykro ze nic z tego cyklu u Was nie wyszlo
Ja dzis bylam na monitoringu 9dc endometrium 3,2 na lewym jajniku pecherzyk 9,3 zobaczymy co z tego wyniknie. Badanie nasienia meza bardzo dobre. Morfologia 35% . Kolejna wizyta w czwartek w 12 dcEndometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
26.12.2015- Emilia ❤️ -
Mnie te cykle unormował miovarian, bo zanim zaczęłam go pić, to moje cykle zazwyczaj były ponad 40-dniowe
Patrycjaa gratulacje! Miałaś jakieś wczesne objawy ciąży- takie, które różniły się od Twoich typowo przedmiesiączkowych?
Eluś, przy dzisiejszej wizycie lekarz od razu zwrócił uwagę na moje endo. Zanim zaczęłam brać clo nie miałam z nim problemów. Powiedziałam mu o tym, że czytałam, że clo wpływa negatywnie na endo. Potwierdził to i powiedział, że na to też są jakieś leki, ale na razie jest za wcześnie, żeby je wprowadzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 20:30
🧑'90
🧔'87
Czynnik męski: fragmentacja 34%.
Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
- punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
- zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
- 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️
-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔
Podejście nr 2(długi protokół):
- punkcja 10.10.23
- zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
- transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔
Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
- 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
- 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
- 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔
25.04.24 - histeroskopia - OK -
Eluś wrote:Właśnie się dowiedziałam, że w tym cyklu nie ma szans na monitoring, bo lekarka ma urlop w tym czasie kiedy powinnam go mieć więc odpuszczam symulację, inwestuję w DHEA i koenzym Q10 i czekam na cud.
A jeśli chodzi o DHEA to sama nie wiem co mam o tym myśleć, czytałam właśnie teraz o Biosteron LEK-AM DHEA 25mg. I sama na własną rękę nie będę tego brać. W sobotę mam wizytę u bardzo dobrej pani ginekolog (czekałam na wizytę 3 miesiące)więc się dopytam o ten DHEA.listopad 2017 (*)cb marzec 2018(*) puste jajo
pierwszy cykl z CLO 1x1 06.18r. zrobiła się torbiel
Mąż wyniki dobre. Moje AMH-0.26 TRAGEDIA!
Kariotypy ok. Histeroskopia i LAPAROSKOPIA 16.08.18r.
3.08.początek cyklu z antykami. -
Hera39 wrote:A powiedz mi w jakiej dawce bierzesz koenzym Q10?
A jeśli chodzi o DHEA to sama nie wiem co mam o tym myśleć, czytałam właśnie teraz o Biosteron LEK-AM DHEA 25mg. I sama na własną rękę nie będę tego brać. W sobotę mam wizytę u bardzo dobrej pani ginekolog (czekałam na wizytę 3 miesiące)więc się dopytam o ten DHEA.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 22:13
Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
26.12.2015- Emilia ❤️ -
Troche mnie nie było ale Zerkam oczywiście.
Patrycjaa super gratuluję i ściskam :-*
Ja melduję u siebie nowy cykl. Wczoraj przyszła @. Odebrałam ponowne wyniki i infekcja jest cały czas dziwne nic nie czuje jutro jadę po receptę na leki. I od dzisiaj aromek 2x1 tak jak było ale kazał. Zwiększyć metformax 2x1.2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Ja też łykam koenzym Q10 - zrobiłam sobie 2 cykle w dawce po 30mg/dz. Teraz łykam 15mg/dz. Osobiście uważam, że to jest dobre dla organizmu, poprawia jakość wszystkich komórek w organizmie w tym naszych jajek. Mężowi też daję, żeby łykał. Właściwie to kupiłam mu Fertil Man Plus - więc tam ma.
No dostałam dzisiaj @. Od 3 dc - 5 dc po pół tabletki. 30 dc podgląd jajeczek.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
kinga27.30 wrote:
No dostałam dzisiaj @. Od 3 dc - 5 dc po pół tabletki. 30 dc podgląd jajeczek.listopad 2017 (*)cb marzec 2018(*) puste jajo
pierwszy cykl z CLO 1x1 06.18r. zrobiła się torbiel
Mąż wyniki dobre. Moje AMH-0.26 TRAGEDIA!
Kariotypy ok. Histeroskopia i LAPAROSKOPIA 16.08.18r.
3.08.początek cyklu z antykami. -
Cześć dziewczyny.Chcialabym spróbować choć raz stymulacji cyklu,bo moje owulację są dosyć poźne-18/19dc zazwyczaj.Czytalam,że CLO źle wpływa na endometrium a jak to jest w przypadku innych leków stymulujacych?
To czekanie ma owulację tak się ciągnie strasznie a potem kolejne czekanie na testowanie ehh.Powodzenia wszystkim :* -
Cześć dziewczyny.
Witam się z 17 dc, 11 dni po ostatniej tabletce clo. W 14 dc (w sobotę) byłam u gina. I się załamałam Powiedział, że endometrium bardzo ładne 9 mm i że "w środku" wygląda wszystko tak jakby już było po owulacji Szukał śladu po pękniętym pęcherzyku bardzo długo i nie znalazł - wcale mnie to nie dziwi, bo owulacji nie mogło być. Świadczy o tym żałośnie niska temperatura i brak bólu sutków, który po owu zawsze mi towarzyszy do samej @. Strasznie się zdenerwowałam i teraz jestem zła na siebie... Dlatego, że przy prawym jajniku miałam pęcherzyki, pytałam go jakie są duże, ale mi nie powiedział i mówił, że szuka tego pękniętego Jestem jeszcze głupsza niż byłam, nie wiem co robić, czego się spodziewać... Dopiero od wczoraj szyjka mi poszła do góry bardzo i się otworzyła. Martwi mnie brak objawów takich jak np. ból jajników (wczoraj miałam jakby delikatne bóle jak na @)... Pierwszy cykl z clo i nici z tegokika1205 lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Hera39 wrote:Dlaczego będziesz brała tylko przez 3 dni i tylko po pół tabletki? No i dopiero za 30dni będziesz sprawdzać?
Popieprzyło mi się, miało być 30.07 a nie 30 dc
W ubiegłym roku dobrze reagowałam ma taką dawkę, miałam zazwyczaj jedno ładne duże i dorodne jajo. Teraz sprawdzimy jak to u mnie tym razem wygląda.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Hej dziewczyny !
Pierwszy raz udzielam się na forum. Jestem tu nowa. Od przyszłego miesiąca zaczynam terapię z Clo i zastrzyk Pregnyl w 12 dc.Od pół roku staramy się o dziecko i nic. Dodam, że mieszkam w Belgii. Mam podwyższony testosteron. Owulacja występuje co się cieszę ale nadal brak ciazy mam nadzieję że stymulacja cyklu Clo i zastrzyk pomogą. Jeszcze czekają nas badanie nasienia męża. Trzymam za nas kciuki aby każda z nas jak najszybciej ujrzala dwie kreski !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 19:54
-
nick nieaktualnyLady_Dior wrote:Cześć dziewczyny.Chcialabym spróbować choć raz stymulacji cyklu,bo moje owulację są dosyć poźne-18/19dc zazwyczaj.Czytalam,że CLO źle wpływa na endometrium a jak to jest w przypadku innych leków stymulujacych?
To czekanie ma owulację tak się ciągnie strasznie a potem kolejne czekanie na testowanie ehh.Powodzenia wszystkim :*
Letrozol zwykle endo nie upośledza. Przy Clo można się wspomagać olejami np.lniany, z wiesiołka, migdaly, orzechypanipuchatkowa, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny-o oleju lnianym nie wiedziałam W sobotę jadę do Pl i mam nadzieję,że lekarz przepisze mi leki.Chcę choć spróbować.Fajnie by było mieć owulację w 12-13dc a nie 19dc. Planuję też zrobić AMH ale strach przed tym badaniem jak nie wiem...No i inne hormony-lh,fsh bo nigdy tych nie robiłam aa i estradiol chyba też na początku cyklu się robi.Prolaktynę też badam często,bo lubi być wysoka-choć owulacji mi nie blokuje.My kobiety nie mamy łatwo...
-
Na bank będzie wszystko dobrze czekamy na wieści!
panipuchatkowa lubi tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys