X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...chłonę nadzieję dzięki Tobie! powodzenia!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti....wspolczuje momentu odbierania wynikow bety.

Pabelka z tego co slyszalam to udalo sie zajsc kilku osoba wlasnie po badaniu. Ono jednak w pewnym stopniu potrafi przepchac kilka miejsc ale czy cos jeszcze mozna zdiagnpzowac po hsg to nie wiem.
    Zycze powodzenia :-)

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Kochane a orietuje sie ktoras czy hsg wykaze jakies inne nieprawidlowosci(oby ich nie bylo) czy tylko niedroznosc? I czy w razie takowej to czy samo badanie jest w stanie "odblokowac" jajowod?
    Czytalam ze jak sa jakies male niedroznosci to wprowadzany plyn moze powodowac ze sie odblokuja.
    Mnie lekarz proponowal metode laparoskopowa, bo mowil ze ta metoda mozna sprawdzic droznosc ale tez czy jajniki sa ok i w razie gdyby cos bylo nie tak to odrazu sie usuwabte zmiany

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka powodzenia również!
    co do hsg to nie chce wprowadzać w blad ale wydaje mi sie ze dziewczyny pisaly ze da sie kontrastem udroznic. poczytaj temat o hsg.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    mi w udanym cyklu pękły 2, ciekawa jestem czy będą z tego blizniaki:)

Gratuluje !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rotaszek wrote:
    dziewczyny a ile pęcherzyków zazwyczaj wam pęka po clo?

kejti trzymam kciuki!

Pabelka,powodzenia na hsg :)

Mi jeden pekał bo sobie jeden rosl...jak pekly dwa bez Clo ..udalo sie zaciażyc ale niestety zle sie skonczylo ...

Nadzieji brak ....nie mam sily na walke ...poddaje sie!!! bo do tego wszystkiego nerwica dojdzie !!

• Anette Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara.......PRZYTULAM CIE MOOOOCNO :****

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze wiedziec ze czasem ktos jest z Toba :) nie tylko biedny maz ktory wszystko dzielnie znosi !!

Anette lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to forum to cale jest niezla grupa wsparcia. Trzymam kciuki z Ciebie!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    dobrze wiedziec ze czasem ktos jest z Toba :) nie tylko biedny maz ktory wszystko dzielnie znosi !!

Kochana, jest tu duzo kobiet ktore przechodza/przechodzimy to samo..... Po to tu jestesmy zeby sie wspierac :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG Gratuluję :)

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Madziara, Pabetka, AG i reszte dziewcząt tutaj Anko.
    Steskniłam się ale będac w szpitalu usunelam konto.
    Gratulacje dla zaciazonych i powodzenia dla dalej starajacych sie.
    Po szpitalu i po stracie drugiej juz ciazy, na jakis czas potrzebowalam sie odciąć.
    Teraz jestem wyciszona, spokojna i na nowo szcześliwa. Czas jak się okazuje, leczy rany:)
    Pozdrawiam!

Ag..., kapturnica, Anette, rotaszek lubią tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko calym serduszkiem jestem z Toba...nawet nie wiedzialam...ale los wszystko Ci wynagrodzi! Wiem to! Buziunie!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko jak miło cię znów widzieć!
    Trzymam kciuki za Ciebie bardzo! Cieszę się, że juz z samopoczuciem lepiej u Ciebie. Z czasem będzie jeszcze lepiej:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anko a może Szania :) Fajnie, że jesteś i dałaś radę z tego wyjść :) Madziary się pytałam co tam u Cibie bo miała z tobą lepszy kontakt. No ale już jestes :) Zaczynasz starania czy tylko nas odwiedzasz?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ciesze sie , ze czas troche zlagodzil bol....
    Musi byc teraz juz tylko lepiej...
    Ps..tesknilysmy za Toba,,,, <3

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestescie!
    No bede sie starac, jestem zagojona i nie ma przeciwwskazan. Nie bede latac jednak po lekarzach 5 razy w ciagu cyklu czy robic 100 roznych badan.
    Jestem bardzo spokojna i tak beda wygladac 'starania'.
    Biore w tym cyklu hormony, ale biore bo inaczej nie mam cyklu- a wtedy cała ja się czuje tragicznie. Inna cera, inne wlosy, inny sen, inny spokój- rozwalona gospodarka hormonalna wplywa na wszystko!
    Narazie na okres dni plodnych maz ma wstepnie wyjazd sluzbowy, a wiec moze nawet nie bedzie szans na jakies staranka:-)
    No nic, glowa do gory i jakos to bedzie,nie?:-)
    Dostalam rozne propozycje od lekarza, jeszcze jedno laparo by sprawdzic co i jak, kolejna droznosc, inseminacje....pierdu pierdu, ale ja nie chce.
    Mam dosc, prawda jest taka ze cale te badania i pierdolec na punkcie ciazy nie sluzyl mi wcale. Całe to cisnienie mialo na mnie bardzo zły wpływ.
    Moze gdybym musiala szczedzic srodkow-byloby inaczej. 5 razy zastanowilabym sie zanim wydałabym kase na drogie badania. A tak, zwykle nie dbam o pieniadze wiec szukałam setki mozliwych rozwiazań na własną ręke-bo mimo ze znam dobrych lekarzy, to gdy ich slucham mam wrazenie że są rozne medycyny i rozne ginekologie:-);-)!
    Oczywiscie, pewnie i powyższe byłoby wskazane, ale czy nie wazniejszy jest spokój i szczescie?
    Ostatnio poszlam jeszcze na zlecenie lekarza na prolaktyne, zwykla i po obciazeniu, oczywiscie zwykla sliczna a po obciazeniu 42krotność wyniku.
    Zaczelam się smiać sama do siebie....i po co mi byly te badania?
    Po to by od dr nr 1 uslyszec- to badanie jest archaiczne, w tych czasach go nie wykonujemy, lub od dr nr 2 uslyszec panike i dostac recepte na bromka?!:)
    Po wakacjach wybieramy sie z mezem do osrodka adopcyjnego. Ale o tym tez mysle bardzo na spokojnie.

pabelka88, Ingebjorg, kapturnica lubią tę wiadomość

• czekolada Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szania - życzę powodzenia i szczęścia w straraniach :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szania wrote:
    Kochane jestescie!
    No bede sie starac, jestem zagojona i nie ma przeciwwskazan. Nie bede latac jednak po lekarzach 5 razy w ciagu cyklu czy robic 100 roznych badan.
    Jestem bardzo spokojna i tak beda wygladac 'starania'.
    Biore w tym cyklu hormony, ale biore bo inaczej nie mam cyklu- a wtedy cała ja się czuje tragicznie. Inna cera, inne wlosy, inny sen, inny spokój- rozwalona gospodarka hormonalna wplywa na wszystko!
    Narazie na okres dni plodnych maz ma wstepnie wyjazd sluzbowy, a wiec moze nawet nie bedzie szans na jakies staranka:-)
    No nic, glowa do gory i jakos to bedzie,nie?:-)
    Dostalam rozne propozycje od lekarza, jeszcze jedno laparo by sprawdzic co i jak, kolejna droznosc, inseminacje....pierdu pierdu, ale ja nie chce.
    Mam dosc, prawda jest taka ze cale te badania i pierdolec na punkcie ciazy nie sluzyl mi wcale. Całe to cisnienie mialo na mnie bardzo zły wpływ.
    Moze gdybym musiala szczedzic srodkow-byloby inaczej. 5 razy zastanowilabym sie zanim wydałabym kase na drogie badania. A tak, zwykle nie dbam o pieniadze wiec szukałam setki mozliwych rozwiazań na własną ręke-bo mimo ze znam dobrych lekarzy, to gdy ich slucham mam wrazenie że są rozne medycyny i rozne ginekologie:-);-)!
    Oczywiscie, pewnie i powyższe byłoby wskazane, ale czy nie wazniejszy jest spokój i szczescie?
    Ostatnio poszlam jeszcze na zlecenie lekarza na prolaktyne, zwykla i po obciazeniu, oczywiscie zwykla sliczna a po obciazeniu 42krotność wyniku.
    Zaczelam się smiać sama do siebie....i po co mi byly te badania?
    Po to by od dr nr 1 uslyszec- to badanie jest archaiczne, w tych czasach go nie wykonujemy, lub od dr nr 2 uslyszec panike i dostac recepte na bromka?!:)
    Po wakacjach wybieramy sie z mezem do osrodka adopcyjnego. Ale o tym tez mysle bardzo na spokojnie.

Ważne aby sobie wszystko na spokojnie w głowie poukładać.
    Ja też doszłam już do tego wniosku, że co ma być to będzie i tyle. Robię jeszcze hsg i na tym raczej koniec grzebania i szukania przyczyny..już mi się nie chce.

Powodzenia!

Szania lubi tę wiadomość

relganli06k8eu81.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi wrote:
    Witam Kochane ja po wizycie :) wyhodowałam 2 pęcherzyki 16 i 17mm jutro zastrzyk Ovitrelle w pon inseminacja :)

Jak samopoczucie?? Doszło do inseminacji??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ