X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    A dlaczego uważasz że możesz nie mieć owulacji ?
    Taka możliwość zawsze jest, z tego co wiem to nie wszystkie dziewczyny z tego forum reagują dobrze na ten lek :(
    Głowa do góry!

Ja wróciłam do domu, popłakałam i teraz czas się pozbierać i ruszać na usg... cholera czy to nie może być w końcu z górki ?!

Nie martw się! będzie z górki, już niedługo!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    A dlaczego uważasz że możesz nie mieć owulacji ?
    Taka możliwość zawsze jest, z tego co wiem to nie wszystkie dziewczyny z tego forum reagują dobrze na ten lek :(
    Głowa do góry!

Ja wróciłam do domu, popłakałam i teraz czas się pozbierać i ruszać na usg... cholera czy to nie może być w końcu z górki ?!

Tak przeczuwam,już biore 4 cykl CLO i nic :(nie wiem może powinnam spytać gina,żeby mi inny przepisał np ten letrozol ?

Nie płącz wszystko będzie dobrze!

Esta luteine powinnaś brać od 15 lub 16 dc przez 10 dni potem robisz test jak negatyw to odstawiasz ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Tak przeczuwam,już biore 4 cykl CLO i nic :(nie wiem może powinnam spytać gina,żeby mi inny przepisał np ten letrozol ?

Nie płącz wszystko będzie dobrze!

Esta luteine powinnaś brać od 15 lub 16 dc przez 10 dni potem robisz test jak negatyw to odstawiasz ...

A masz zastrzyk na pęknięcie?

• Esta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    A masz zastrzyk na pęknięcie?
    A kogo pytasz o zastrzyk bo ja nie mialam mi samoistnie popekaly

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell :)

• Evli Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrych wieści nie mam niestety, na usg nic lekarz nie zobaczył. Mam podejrzenie ciąży pozamacicznej. Jutro muszę jechać do Paryża do specjalistycznego gabinetu na następne usg, tam maja nowoczesne maszyny.. Także było pięknie a jest jak zawsze :(

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Dobrych wieści nie mam niestety, na usg nic lekarz nie zobaczył. Mam podejrzenie ciąży pozamacicznej. Jutro muszę jechać do Paryża do specjalistycznego gabinetu na następne usg, tam maja nowoczesne maszyny.. Także było pięknie a jest jak zawsze :(

Przytul! Nie trać nadziei!!! Popatrz tak, że coś zaskoczyło, więc jest progres, a może lekarz nie widział, a jest!!! Bądź dobrej myśli!

• Rubii Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli nie nie mozliwe. Nie wierze w to. Moze po prostu lekarz mial stary sprzet i nic nie zobaczyl? Jutro napewno w gabinecie cos zobacza dobrego. Nie poddawaj sie jeszcze kochana. Jeszcze jest nadzieja. Trzymam kciuki zeby bylo dobrze. A na ktora jutro masz wizyte?

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Esta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka stara taka glupia jestem bo okres dostalam 2.11 a cyke 25 dniowe dzisiaj przypada 20 dc a dzisiaj jak byłam u gin to powiedzial ze owu byla i cialko zolte tez endo to wedlug moich obliczen @ mam miec 26 to chyba ze cykl przedluzy mi sie bo bralaclo 3×2 tabl przez 5 dni to kiedy mysliciepora na test o ile ta małpa @ nie przyjdzie wczesniej

• Evli Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Evli nie nie mozliwe. Nie wierze w to. Moze po prostu lekarz mial stary sprzet i nic nie zobaczyl? Jutro napewno w gabinecie cos zobacza dobrego. Nie poddawaj sie jeszcze kochana. Jeszcze jest nadzieja. Trzymam kciuki zeby bylo dobrze. A na ktora jutro masz wizyte?

Na 12h30. Równy miesiąc po owulacji powinno już „coś” być :(

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Esta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Evli nie trac wiary moja znajoma ostatnio mi powiedziala ze u niej lekarz stwierdził puste jajo plodowe a jej nic nie bylo a obserwowli ja lekarze i urodzila coreczke takze nie trac wiary trzymaj sie kochana jutro nowy dzien i napewno dobre wiesci

• Rubii Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Na 12h30. Równy miesiąc po owulacji powinno już „coś” być :(
    Evli ja wierze ze lekarz sie jednak pomylil i mial przestarzaly sprzęt ze nic nie widzial. Bede trzymac caly czas kciuki za Ciebie i modlić sie zeby wszystko bylo dobrze i jutro zeby lekarz przekazal Ci radosna nowine! Postaraj sie tym nie zadreczac do jutra. I daj jutro koniecznie znac co po wizycie!

Evli lubi tę wiadomość

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil a odczuwasz jakies bole brzucha? Ja jestem po pozamac. Przy takiej becie powinnas miec dosc spore bole/plamienia/goraczke cokolwiek. Jesli czujesz sie dobrze to moze faktycznie lekarz ma za slaby sprzet

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Patrycja201501 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Napewno nie widział. Jestem tego pewna! Pokazałaś mu wynik bety? Co powiedział? Jestem pewna ze jutro się uspokoisz...

Nadzieja umiera ostatnia❤️
  • Evli Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka nic mi nie jest, żadnych plamien, boli brzucha. Jedynie piersi mnie bolą.
    A u Ciebie w którym tyg się zaczęło?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Wisieninka nic mi nie jest, żadnych plamien, boli brzucha. Jedynie piersi mnie bolą.
    A u Ciebie w którym tyg się zaczęło?

Ja mialam nieregularny cykl wiec ciezko tak dokladnie. Przed wigilia pozytywny test, a krotko po swietach plamienie pwnie kolo 5.5tyg, ktore sie rozkrecalo bardzo wolno a beta minimalnie rosla. Ja mialam duuuuzo nizsza bete ale duzo czytalam wtedy na ten temat i bardzo zadko przebiega to bezobjawowo. Owszem zdarza sie ale wg mojego gina przy takiej becie co masz powinno sie zaczac cos dziac niepokojacego juz dawno. Wpisywalas swoje bety w kalkulator? Te 2 ostatnie

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja201501 wrote:
    Napewno nie widział. Jestem tego pewna! Pokazałaś mu wynik bety? Co powiedział? Jestem pewna ze jutro się uspokoisz...

Na początku jak mu pokazałam bete to mówił że to nic że tak mało, że zobaczymy na usg jak to wyglada.
    Po usg jak nic nie znalazł to dzwonił do tego gabinetu gdzie maja nowocześniejszy sprzęt żeby mnie umówić na wizytę i mówił babce że potrzebuje zaciągnąć jej opini, bo on podejrzewa ciąże w jajowodzie i powiedział jej tez że beta słabo przyrosła.
    Nie wiem, nie nastawiam się optymistycznie, bo dobrze to nie wyglada.
    Mam tylko nadzieje że ciąża nie jest w jajowodzie.
    Myślałam że dziś usłyszę już serduszko a tu nawet zarodka nie zobaczyłam. Jutro mam nadzieje że więcej się dowiem.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka wpisałam dzisiejsza i przedostatnią wyszło że przyrost jest poniżej normy 18%.
    A najlepsze jest to że jak wpisze pierwsza bete i ostatnia to jest przyrost w normie 64,8%.

Następnym razem bet już chyba robić nie będę. Jeszcze większy stres z tymi liczbami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 20:42

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Na początku jak mu pokazałam bete to mówił że to nic że tak mało, że zobaczymy na usg jak to wyglada.
    Po usg jak nic nie znalazł to dzwonił do tego gabinetu gdzie maja nowocześniejszy sprzęt żeby mnie umówić na wizytę i mówił babce że potrzebuje zaciągnąć jej opini, bo on podejrzewa ciąże w jajowodzie i powiedział jej tez że beta słabo przyrosła.
    Nie wiem, nie nastawiam się optymistycznie, bo dobrze to nie wyglada.
    Mam tylko nadzieje że ciąża nie jest w jajowodzie.
    Myślałam że dziś usłyszę już serduszko a tu nawet zarodka nie zobaczyłam. Jutro mam nadzieje że więcej się dowiem.

Trzymaj się! Spróbuj się jakoś uspokoić, jutro się wszystkiego dowiesz! Będzie dobrze!!! Musi!!!

Evli lubi tę wiadomość

• Niusia3045 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, kochana - jesteśmy z Tobą :* dobrze, że będziesz miała konsultacje u innego lekarza i na innym sprzęcie, bo przy tak wczesnej ciąży nie trudno o pomyłkę. Trzymam kciuki za jutro z całej siły!
    Ja dzisiaj też jestem po monitoringu (10dc). Mam dwa dominujące pęcherzyki (w prawym i lewym jajniku) - 12,02 mm i 10,29 mm. Ale endo to niestety porażka. Lekarz zapisał mi dzisiaj estrofem. Mam brać jedną tabletkę dziennie do niedzieli. Powiedział też, że absolutnie nie powinno się brać tych tabletek po owulacji - ewentualnie dzień/dwa po jest jeszcze dopuszczalne.
    W niedzielę kolejna wizyta (14dc).

Karo0705, Evli lubią tę wiadomość

🧑'90
    🧔'87
    Czynnik męski: fragmentacja 34%.

Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
    - punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
    - zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
    - 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
    Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️

-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔

Podejście nr 2(długi protokół):
    - punkcja 10.10.23
    - zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
    - transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔

Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
    - 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
    - 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
    - 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔

25.04.24 - histeroskopia - OK
‹‹ 3030 3031 3032 3033 3034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ