X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka 111111 wrote:
    Evil strasznie Ci kibicuje żeby było wszystko ok , jak pisałas te
    wiadomosci naprawdę było mi źle bo wiem że się strasznie boisz ale wiara czyni cuda a ja wierzę ze Ci się uda i Ty też napewno w to wierzysz:-* Wisienka trzymam kciuki! :-) wczoraj byłam na monitoringu i nie wiem albo była zmęczona już ginekolog bo w sumie mi tak bez przekonania mówi że 3 było pęknięte ale tak chwilę szukała i nie mogła się dopatrzeć i mi mówi że jeszcze dwa są ,które już nie pekna to się jej pytam to nowe dwa urosły a ona że tak i powiedziała że to nic od 17 dnia duphostan +luteinę dopchwowo i czekać ...

No to pewnie faktycznie nowe. Mi pekl jeden. Z drugiego zrobila sie torbiel krwiotoczna ktora prawdopodobnie jeszcze tam jest ale mysle ze juz mniejsza i sie udalo wiec te nowe pecherzyki napewno nie przeszkadzaja :-)

Ewka 111111 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka 111111 wrote:
    Evil strasznie Ci kibicuje żeby było wszystko ok , jak pisałas te
    wiadomosci naprawdę było mi źle bo wiem że się strasznie boisz ale wiara czyni cuda a ja wierzę ze Ci się uda i Ty też napewno w to wierzysz:-* Wisienka trzymam kciuki! :-) wczoraj byłam na monitoringu i nie wiem albo była zmęczona już ginekolog bo w sumie mi tak bez przekonania mówi że 3 było pęknięte ale tak chwilę szukała i nie mogła się dopatrzeć i mi mówi że jeszcze dwa są ,które już nie pekna to się jej pytam to nowe dwa urosły a ona że tak i powiedziała że to nic od 17 dnia duphostan +luteinę dopchwowo i czekać ...
    To niech zaskoczy!!!

Ewka 111111 lubi tę wiadomość

• Nowa123@ Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny troche mnie tu nie było ale mam straszny natłok obowiązków- nowa praca. Pisze ponieważ mam problem i kto jak nie Wy możecie mi i tymrazem pomóc ale w pierwszej kolejności chciałam napisać ze oczywiście trzymam bardzo mocno kciuki za Evli i Wisienka - musi być dobrze, bardzo mocno w to wierzę i oczywiście innym dziewczyną na forum kibicuję :) A wiec sprawa wyglada tak: w tym miesiącu brałam clo od 2dc przez 5dni 2 razy 1/2 tabletki, monitoring od 7dc - pechęrzyki: prawy jajnik: 13,11,11,10, lewy - 10, endo : 6,4, estradiol: 368,40. 10dc - pecherzyki: prawy: 18,18,15, lewy: 12, endo: 8,4, estradiol: 668,30. 12dc - pecherzyki: prawy: 22,23,15, lewy: 15 (gin stwierdził ze z lewego pecherzyki raczej nic bo cos tam z nim nie tak ale nie do konca zrozumialam co), endo: 8,5, i tu niespodzianka bo estriodal zamiast rosnac to spadl 629,30 . Gin wczoraj wieczorem na wizycie mowil zebysmy dzisiaj sie przytulali wiec poprzytulalismy sie dzisiaj rano ale nierozumie skad ten spadajacy estrodial skoro byly pecherzyki a wychodzi na to ze owulacja byla i dlatego spada ten estriodal. I mam obawy czy czasem nie mialam owulacji wczesniej :( Cykl mam co 26dni a dzis mój 13dc. Oogolnie wczoraj w poludnie mialam bardzo duzo śluzu jakby plodnego a od wczoraj wieczorem sucho jak malo kiedy. A i wydaje mi sie ze endo zbyt male bo przewaznie mialam kolo 10. Pomozcie mi to jakos zrozumiec :(

• Patrycja201501 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa123@ wrote:
    Witam dziewczyny troche mnie tu nie było ale mam straszny natłok obowiązków- nowa praca. Pisze ponieważ mam problem i kto jak nie Wy możecie mi i tymrazem pomóc ale w pierwszej kolejności chciałam napisać ze oczywiście trzymam bardzo mocno kciuki za Evli i Wisienka - musi być dobrze, bardzo mocno w to wierzę i oczywiście innym dziewczyną na forum kibicuję :) A wiec sprawa wyglada tak: w tym miesiącu brałam clo od 2dc przez 5dni 2 razy 1/2 tabletki, monitoring od 7dc - pechęrzyki: prawy jajnik: 13,11,11,10, lewy - 10, endo : 6,4, estradiol: 368,40. 10dc - pecherzyki: prawy: 18,18,15, lewy: 12, endo: 8,4, estradiol: 668,30. 12dc - pecherzyki: prawy: 22,23,15, lewy: 15 (gin stwierdził ze z lewego pecherzyki raczej nic bo cos tam z nim nie tak ale nie do konca zrozumialam co), endo: 8,5, i tu niespodzianka bo estriodal zamiast rosnac to spadl 629,30 . Gin wczoraj wieczorem na wizycie mowil zebysmy dzisiaj sie przytulali wiec poprzytulalismy sie dzisiaj rano ale nierozumie skad ten spadajacy estrodial skoro byly pecherzyki a wychodzi na to ze owulacja byla i dlatego spada ten estriodal. I mam obawy czy czasem nie mialam owulacji wczesniej :( Cykl mam co 26dni a dzis mój 13dc. Oogolnie wczoraj w poludnie mialam bardzo duzo śluzu jakby plodnego a od wczoraj wieczorem sucho jak malo kiedy. A i wydaje mi sie ze endo zbyt male bo przewaznie mialam kolo 10. Pomozcie mi to jakos zrozumiec :(
    Chwile przed owu estradiol spada;) będzie dobrze !;)

Nadzieja umiera ostatnia❤️

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa123@ wrote:

W 12dc ja mialam endo 7.4 albo 7.6 juz nie pamietam i ssie udalo a ty masz jeszcze ladniejszs:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Karo0705 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa123@ wrote:

Z mojego doświadczenia Ci powiem, że ja mam cykle 28dniowe i jak idę w 12dc na monitoring to wtedy muszę mieć z sobą zbadany estradiol. I jak ten wynik estradiolu jest ok plus zgadza się z tym obraz usg to już lekarz mi nigdy nie każe badać go ponownie. W tym cyklu byłam z dwoma pęcherzykami i estradiolem 487 i powiedział, że jest ok więc już go nie badać bo za wiele już on potem nie wniesie... Także nie zamartwiaj się, skoro lekarz Ci wczoraj nic na to nie powiedział tzn. że jest ok :)

* 33 l.
    * 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
    * Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
    Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w we wtorek miałam zastrzyk z pregnyl, dzis pobolewa jajnik ten gdzie jest pęcherzyk, trzymajcie kciuki zeby dzis albo jutro pękł i była owulacja!!!

Karo0705 lubi tę wiadomość

• Evli Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisinienka gratuluję! Życzę 9 spokojnych miesięcy :)
    Ag1988 trzymam kciuki!!

Ja siedzę w poczekalni i czekam...
    Juz się pogodzilam z tym że nic z tego nie będzie, mam tylko wielka nadzieję że moje jajowody są czyste i nie będę musiała długo czekać :)

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli jestesmy z Tobą!!! A moze jednak to był kiepski lekarz a ten z dzis zobaczy!!!! Powodzenia i trzymam kciuki!!!

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Dziewczyny, w we wtorek miałam zastrzyk z pregnyl, dzis pobolewa jajnik ten gdzie jest pęcherzyk, trzymajcie kciuki zeby dzis albo jutro pękł i była owulacja!!!
    Kciuki :-)

Ag1988 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka super wiesci! Gratulacje <3

Evli trzymam mocno kciuki daj znac jak po wizycie!

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Esta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak aplikujwcie luteine dopochwowo to macie pozniej slady na bieliznie po tym leku czy ja to zle robie

• Evli Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba osiwieje i zapisze się do psychiatryka!
    Mam dwa pecherzyki w macicy. W jednym jest serduszko a w drugim nie. Możliwe że ten mały przyrost bety jest spowodowany zatrzymaniem się rozwoju tego drugiego.
    Z tym że ten z serduszkiem nie jest mocno "przymocowany" także jeszcze wszystko może się zdazyc... Ale na tą chwilę jestem w ciąży!!! Dziękuję Wam za miłe słowa i pocieszenie!

Rubii, Evell, Karo0705, Esta, Ag1988, i_ka, groszeek, Eska, Madziara0208, AneTkaa87 lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zostaja slady wiec sie nie przejmuj tym. Ale ja przestalam uzywac dopochwowej bo ciagle jakies infekcje lapalam i teraz pod jezykowa dostawalam albo duohaston

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli super co za dobre wiesci. Czyli lekarz ze zlym sprzetem narobil niepotrzebnej paniki. Trzymam kciuki zeby wszystko dobrze sie zakonczylo <3 a co z tym zarodkiem bez serduszka? Cos Ci mowili co dalej?

Evli lubi tę wiadomość

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Karo0705 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Mam dwa pecherzyki w macicy. W jednym jest serduszko a w drugim nie. Możliwe że ten mały przyrost bety jest spowodowany zatrzymaniem się rozwoju tego drugiego.
    Z tym że ten z serduszkiem nie jest mocno "przymocowany" także jeszcze wszystko może się zdazyc... Ale na tą chwilę jestem w ciąży!!! Dziękuję Wam za miłe słowa i pocieszenie!

Widzisz ?! Także teraz odpoczywaj tylko, nie stresuj się i będzie dobrze ! Kiedy masz następną kontrolę ? :)

Evli lubi tę wiadomość

* 33 l.
    * 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
    * Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
    Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️
  • Evli Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiła że są dwie opcje albo przestał się rozwijać albo jest jeszcze za wcześnie dla niego. Narazie trzeba czekać.
    Jednak dobry sprzęt to podstawa...

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Esta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Teraz to ty dzewczyno nie zapisuj sie do psychiatry tylko do dobrego ginekologa zeby ta ciaze poprowadzil gratulacje

Evli lubi tę wiadomość

• i_ka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli super, tak czułam, ze się ukrył gdzieś wczoraj ;) Gratuluje, jesteś w ciąży!!! :)

Evli lubi tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Esta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Tak zostaja slady wiec sie nie przejmuj tym. Ale ja przestalam uzywac dopochwowej bo ciagle jakies infekcje lapalam i teraz pod jezykowa dostawalam albo duohaston
    Dzieki a te infekcje to przez ta luteine a jak z ❤ile po zaaplikowaniu mozna

‹‹ 3032 3033 3034 3035 3036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ