Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anette Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierwszy cykl z clo....

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już 7 :(

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzies czytalam ze duza szansa jest w 2-3 cyklu z clo.
    Ale w pierwszym tez sie czesto udaje.

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! można się dołączyć do Was? Fajna atmosfera tutaj chyba jest :)

Jestem na etapie starania się o drugie dziecko. Mam stwierdzone PCO, w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu z CLO - to był super cud! Ale teraz już nie jest tak różowo. Staramy się już około 1,5 roku i nic. W tej chwili jest to mój trzeci cykl z CLO, dodatkowo biorę Metformax (pierwszy raz w życiu) i jutro mam mieć pierwszy raz podany Pregnyl - bo jeden pęcherzyk jest. Czy po Pregnylu trzeba też jeszcze monitorować cykl? Jeśli tak, to w jakim czasie po podaniu zastrzyku?
    Nadzieje jakoś coraz mniejsze mam - już nie wiem, czy się pozytywnie nastrajać, czy raczej realnie patrzeć na to.
    Mój gin powiedział, że jak teraz się nie uda, to jeszcze jeden cykl z CLO + inne leki spróbujemy, a potem HSG - okropnie się boję tego badania, miała je któraś z Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 10:36

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co to chyba zależy od wielu czynników i nie ma reguły z tym CLO.
    Witaj Zielonakavva :) Dużo dziewczyn miała HSG i da się przeżyć :) Też mam niestety PCO :(

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anette Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zielonkavva... Ja tez staram sie o drugie dziecko. Pierwsze udalo sie po 9 cyklach staran...( z niewiadomych przyczyn tak dlugo). Teraz staramy sie o od stycznia, mialam w poerwszym cyklu mikroporonienie, pozniej beta tez powyzej 5 ( nie wiadomo czy to blad laboratorium czy cos bylo). Teraz poerwszy cykl z clo....i trzeci z luteina i wyglada na to ze nie udalo sie.
    Zycze Ci powodzenia!

Ja czytalam taka statystyke w necie o clo i ogolnie nie wypadla dobrze, w wiekszosci brak ciazy (11% zakonczylo sie ciaza).
    Sama nie wiem juz co myslec.
    Chwilami mam ochote rzucic te wszystkie leki, witaminy itd

• zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette wrote:
    Sama nie wiem juz co myslec.
    Chwilami mam ochote rzucic te wszystkie leki, witaminy itd
    Mam to samo czasami, ehhh :/
    Mój gin mówi, że 16% dziewczyn biorących CLO zachodzi w ciąże.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj zielonkava! Ja rowniez staram sie o 2 dziecko! Juz 14 m-cy! z tym ze nie mam pco.u mnie problem raczej z nie pekajacymi jajeczkami,zktorych robia sie torbielki a co za tym idzie cykle bezowulacyjne plus wysoka prolaktyna! Ja na Clo bylam 2 cykle,ale sie nie udalo choc ovu byla idealna,pregnyl i pekaly piekne dorodne pecherzyki ale niestety...teraz czekam wlasniena hsg ktoro bede miala po niedzieli.
    Jesli chodzi o pregnyl to ja po zastrzyku dzien gora 2 mialam monitoringi dla potwierdzenia pekniecia pecherzyka!
    Jesli po hsg sie nie uda to nastepny cykl znowu Clo...

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonkavva wrote:
    Hej! można się dołączyć do Was? Fajna atmosfera tutaj chyba jest :)

Jestem na etapie starania się o drugie dziecko. Mam stwierdzone PCO, w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu z CLO - to był super cud! Ale teraz już nie jest tak różowo. Staramy się już około 1,5 roku i nic. W tej chwili jest to mój trzeci cykl z CLO, dodatkowo biorę Metformax (pierwszy raz w życiu) i jutro mam mieć pierwszy raz podany Pregnyl - bo jeden pęcherzyk jest. Czy po Pregnylu trzeba też jeszcze monitorować cykl? Jeśli tak, to w jakim czasie po podaniu zastrzyku?
    Nadzieje jakoś coraz mniejsze mam - już nie wiem, czy się pozytywnie nastrajać, czy raczej realnie patrzeć na to.
    Mój gin powiedział, że jak teraz się nie uda, to jeszcze jeden cykl z CLO + inne leki spróbujemy, a potem HSG - okropnie się boję tego badania, miała je któraś z Was?

Jakbym czytała prawie o sobie :) też starania o drugie dziecko, też pierwsze przy 1 cyklu z clo i uważam to za cud, też mam pcos, staramy się o drugie już rok, ale to 5 cykl z clo, też biorę metformax i duphaston na wywołanie @; i też lekarz już wspomina któryś raz o hsg ale udaję, że nie słyszę ;)...
    Po Pregnylu trzeba monitorować cykl, zapewne lekarz, który przypisał powie kiedy przyjść, ale tak koło 4 dnia (przynajmniej ja tak chodzę). Mi w poprzednim cyklu dwie dawki pregnylu nie dały rady, owu nie było; za to w tym cyklu ovitrelle się spisała :)
    powodzenia!!

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, czytam Was i zazdroszcze.... Wiecie przynajmiej cos, jest diagnoza. Bo u mnie wszystko w porzadku a jednak byla ciaza pozamaciczna, poronienie....moze nawet dwa, ciaza z synkiem tez z komplikacjami i zagrozona.
    Wszystkie badania porobione i u mnie i u partnera. Przyczyny brak, a jednak noc nic nie wychodzi.
    Tak lekarze gdybaja....moze slaba jakosc jajeczek i na to ten clo ale nie ma pewnosci.
    Jeszcze nastepny cykl z clo i zapisuje sie do kliniki bezplodnosci...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do CLO to mi lekarz zalecił brać od 3 do 7 dc ale na razie się wstrzymuję jeszcze, może uda się bez, zobaczymy.
    Jak tam czytam te statystki o cyklach z CLO to nie zachęcają mnie to jego brania..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szania wrote:
    Hej, Madziara, Pabetka, AG i reszte dziewcząt tutaj Anko.
    Steskniłam się ale będac w szpitalu usunelam konto.
    Gratulacje dla zaciazonych i powodzenia dla dalej starajacych sie.
    Po szpitalu i po stracie drugiej juz ciazy, na jakis czas potrzebowalam sie odciąć.
    Teraz jestem wyciszona, spokojna i na nowo szcześliwa. Czas jak się okazuje, leczy rany:)
    Pozdrawiam!

czesc kochana dobrze ze jestes!!

• Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka-ja też staram się o drugie dziecko już 16 miesięcy. Mam PCO, za sobą 6 cykli z CLO - dzisiaj test negatywny:( 21 HSG + 7 cykl z CLO.
    Do dupy to wszystko :(((((((((((((((((((

relganli06k8eu81.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej. A ja dziś spieszę z pozytywnymi wieściami. Byłam dziś na drugim monitoringu i jest pęcherzyk!! 17mm!
    Ale ulga!
    Jutro rano idę na badanie LH i prawdopodobnie zastrzyk na pęknięcie. A potem działamy.

Mam pytanie. Nie bardzo wiem po co to badanie LH? Wiecie? Żeby sprawdzić czy ewentualnie pęcherzyk sam pękł zanim podadzą zastrzyk?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pecherzyka .. Oznaczenie LH w moczu może służyć do wykrycia przedowulacyjnego szczytu wydzielania LH poprzedzającego owulację o 1-2 dni. I potem poda zastrzyk ...jesli bedzie ewentualnosc.. Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 18:32

Topola lubi tę wiadomość

• czekolada Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 9 dniu po podaniu pregnyl zrobiłam test i o dziwo wyszedł negatywny. Nie wierze już nawet w pregnyl i w jego obecność hcg.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam w 4 dniu po podaniu pozytywny a w 6 negatywny juz byl...to nieprawda ze utrzymuje sie 12 dni ...ale z krwi w 10 dniu po podaniu bete mialam 10 a ciaza od 5 a byl to hormon z pregnylu ale test nie wykryl plytkowy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 19:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka Ty tez robilas chyba 6 dni po podaniu i tez chyba nie mialas !?

• czekolada Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara w 10 dniu można wykonać betę? wykaze ciąze?

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola ciekawe, ja miałam LH badane w 2 d.c. sądzę że są tam normy dla tego okresu okołoowulacyjnego albo może będą porównywać. Jak się dowiesz to daj znać. Sama jestem ciekawa.

Topola lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ ‹ 304 305 306 307 308 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ