X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anette Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierwszy cykl z clo....

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już 7 :(

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzies czytalam ze duza szansa jest w 2-3 cyklu z clo.
    Ale w pierwszym tez sie czesto udaje.

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! można się dołączyć do Was? Fajna atmosfera tutaj chyba jest :)

Jestem na etapie starania się o drugie dziecko. Mam stwierdzone PCO, w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu z CLO - to był super cud! Ale teraz już nie jest tak różowo. Staramy się już około 1,5 roku i nic. W tej chwili jest to mój trzeci cykl z CLO, dodatkowo biorę Metformax (pierwszy raz w życiu) i jutro mam mieć pierwszy raz podany Pregnyl - bo jeden pęcherzyk jest. Czy po Pregnylu trzeba też jeszcze monitorować cykl? Jeśli tak, to w jakim czasie po podaniu zastrzyku?
    Nadzieje jakoś coraz mniejsze mam - już nie wiem, czy się pozytywnie nastrajać, czy raczej realnie patrzeć na to.
    Mój gin powiedział, że jak teraz się nie uda, to jeszcze jeden cykl z CLO + inne leki spróbujemy, a potem HSG - okropnie się boję tego badania, miała je któraś z Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 10:36

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co to chyba zależy od wielu czynników i nie ma reguły z tym CLO.
    Witaj Zielonakavva :) Dużo dziewczyn miała HSG i da się przeżyć :) Też mam niestety PCO :(

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anette Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zielonkavva... Ja tez staram sie o drugie dziecko. Pierwsze udalo sie po 9 cyklach staran...( z niewiadomych przyczyn tak dlugo). Teraz staramy sie o od stycznia, mialam w poerwszym cyklu mikroporonienie, pozniej beta tez powyzej 5 ( nie wiadomo czy to blad laboratorium czy cos bylo). Teraz poerwszy cykl z clo....i trzeci z luteina i wyglada na to ze nie udalo sie.
    Zycze Ci powodzenia!

Ja czytalam taka statystyke w necie o clo i ogolnie nie wypadla dobrze, w wiekszosci brak ciazy (11% zakonczylo sie ciaza).
    Sama nie wiem juz co myslec.
    Chwilami mam ochote rzucic te wszystkie leki, witaminy itd

• zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette wrote:
    Sama nie wiem juz co myslec.
    Chwilami mam ochote rzucic te wszystkie leki, witaminy itd
    Mam to samo czasami, ehhh :/
    Mój gin mówi, że 16% dziewczyn biorących CLO zachodzi w ciąże.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj zielonkava! Ja rowniez staram sie o 2 dziecko! Juz 14 m-cy! z tym ze nie mam pco.u mnie problem raczej z nie pekajacymi jajeczkami,zktorych robia sie torbielki a co za tym idzie cykle bezowulacyjne plus wysoka prolaktyna! Ja na Clo bylam 2 cykle,ale sie nie udalo choc ovu byla idealna,pregnyl i pekaly piekne dorodne pecherzyki ale niestety...teraz czekam wlasniena hsg ktoro bede miala po niedzieli.
    Jesli chodzi o pregnyl to ja po zastrzyku dzien gora 2 mialam monitoringi dla potwierdzenia pekniecia pecherzyka!
    Jesli po hsg sie nie uda to nastepny cykl znowu Clo...

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonkavva wrote:
    Hej! można się dołączyć do Was? Fajna atmosfera tutaj chyba jest :)

Jestem na etapie starania się o drugie dziecko. Mam stwierdzone PCO, w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu z CLO - to był super cud! Ale teraz już nie jest tak różowo. Staramy się już około 1,5 roku i nic. W tej chwili jest to mój trzeci cykl z CLO, dodatkowo biorę Metformax (pierwszy raz w życiu) i jutro mam mieć pierwszy raz podany Pregnyl - bo jeden pęcherzyk jest. Czy po Pregnylu trzeba też jeszcze monitorować cykl? Jeśli tak, to w jakim czasie po podaniu zastrzyku?
    Nadzieje jakoś coraz mniejsze mam - już nie wiem, czy się pozytywnie nastrajać, czy raczej realnie patrzeć na to.
    Mój gin powiedział, że jak teraz się nie uda, to jeszcze jeden cykl z CLO + inne leki spróbujemy, a potem HSG - okropnie się boję tego badania, miała je któraś z Was?

Jakbym czytała prawie o sobie :) też starania o drugie dziecko, też pierwsze przy 1 cyklu z clo i uważam to za cud, też mam pcos, staramy się o drugie już rok, ale to 5 cykl z clo, też biorę metformax i duphaston na wywołanie @; i też lekarz już wspomina któryś raz o hsg ale udaję, że nie słyszę ;)...
    Po Pregnylu trzeba monitorować cykl, zapewne lekarz, który przypisał powie kiedy przyjść, ale tak koło 4 dnia (przynajmniej ja tak chodzę). Mi w poprzednim cyklu dwie dawki pregnylu nie dały rady, owu nie było; za to w tym cyklu ovitrelle się spisała :)
    powodzenia!!

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, czytam Was i zazdroszcze.... Wiecie przynajmiej cos, jest diagnoza. Bo u mnie wszystko w porzadku a jednak byla ciaza pozamaciczna, poronienie....moze nawet dwa, ciaza z synkiem tez z komplikacjami i zagrozona.
    Wszystkie badania porobione i u mnie i u partnera. Przyczyny brak, a jednak noc nic nie wychodzi.
    Tak lekarze gdybaja....moze slaba jakosc jajeczek i na to ten clo ale nie ma pewnosci.
    Jeszcze nastepny cykl z clo i zapisuje sie do kliniki bezplodnosci...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do CLO to mi lekarz zalecił brać od 3 do 7 dc ale na razie się wstrzymuję jeszcze, może uda się bez, zobaczymy.
    Jak tam czytam te statystki o cyklach z CLO to nie zachęcają mnie to jego brania..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szania wrote:
    Hej, Madziara, Pabetka, AG i reszte dziewcząt tutaj Anko.
    Steskniłam się ale będac w szpitalu usunelam konto.
    Gratulacje dla zaciazonych i powodzenia dla dalej starajacych sie.
    Po szpitalu i po stracie drugiej juz ciazy, na jakis czas potrzebowalam sie odciąć.
    Teraz jestem wyciszona, spokojna i na nowo szcześliwa. Czas jak się okazuje, leczy rany:)
    Pozdrawiam!

czesc kochana dobrze ze jestes!!

• Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka-ja też staram się o drugie dziecko już 16 miesięcy. Mam PCO, za sobą 6 cykli z CLO - dzisiaj test negatywny:( 21 HSG + 7 cykl z CLO.
    Do dupy to wszystko :(((((((((((((((((((

relganli06k8eu81.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej. A ja dziś spieszę z pozytywnymi wieściami. Byłam dziś na drugim monitoringu i jest pęcherzyk!! 17mm!
    Ale ulga!
    Jutro rano idę na badanie LH i prawdopodobnie zastrzyk na pęknięcie. A potem działamy.

Mam pytanie. Nie bardzo wiem po co to badanie LH? Wiecie? Żeby sprawdzić czy ewentualnie pęcherzyk sam pękł zanim podadzą zastrzyk?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pecherzyka .. Oznaczenie LH w moczu może służyć do wykrycia przedowulacyjnego szczytu wydzielania LH poprzedzającego owulację o 1-2 dni. I potem poda zastrzyk ...jesli bedzie ewentualnosc.. Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 18:32

Topola lubi tę wiadomość

• czekolada Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 9 dniu po podaniu pregnyl zrobiłam test i o dziwo wyszedł negatywny. Nie wierze już nawet w pregnyl i w jego obecność hcg.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam w 4 dniu po podaniu pozytywny a w 6 negatywny juz byl...to nieprawda ze utrzymuje sie 12 dni ...ale z krwi w 10 dniu po podaniu bete mialam 10 a ciaza od 5 a byl to hormon z pregnylu ale test nie wykryl plytkowy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 19:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka Ty tez robilas chyba 6 dni po podaniu i tez chyba nie mialas !?

• czekolada Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara w 10 dniu można wykonać betę? wykaze ciąze?

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola ciekawe, ja miałam LH badane w 2 d.c. sądzę że są tam normy dla tego okresu okołoowulacyjnego albo może będą porównywać. Jak się dowiesz to daj znać. Sama jestem ciekawa.

Topola lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ