CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! można się dołączyć do Was? Fajna atmosfera tutaj chyba jest
Jestem na etapie starania się o drugie dziecko. Mam stwierdzone PCO, w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu z CLO - to był super cud! Ale teraz już nie jest tak różowo. Staramy się już około 1,5 roku i nic. W tej chwili jest to mój trzeci cykl z CLO, dodatkowo biorę Metformax (pierwszy raz w życiu) i jutro mam mieć pierwszy raz podany Pregnyl - bo jeden pęcherzyk jest. Czy po Pregnylu trzeba też jeszcze monitorować cykl? Jeśli tak, to w jakim czasie po podaniu zastrzyku?
Nadzieje jakoś coraz mniejsze mam - już nie wiem, czy się pozytywnie nastrajać, czy raczej realnie patrzeć na to.
Mój gin powiedział, że jak teraz się nie uda, to jeszcze jeden cykl z CLO + inne leki spróbujemy, a potem HSG - okropnie się boję tego badania, miała je któraś z Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 10:36
-
Witaj Zielonkavva... Ja tez staram sie o drugie dziecko. Pierwsze udalo sie po 9 cyklach staran...( z niewiadomych przyczyn tak dlugo). Teraz staramy sie o od stycznia, mialam w poerwszym cyklu mikroporonienie, pozniej beta tez powyzej 5 ( nie wiadomo czy to blad laboratorium czy cos bylo). Teraz poerwszy cykl z clo....i trzeci z luteina i wyglada na to ze nie udalo sie.
Zycze Ci powodzenia!
Ja czytalam taka statystyke w necie o clo i ogolnie nie wypadla dobrze, w wiekszosci brak ciazy (11% zakonczylo sie ciaza).
Sama nie wiem juz co myslec.
Chwilami mam ochote rzucic te wszystkie leki, witaminy itdTrzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Staramy sie o kolejnego... -
Witaj zielonkava! Ja rowniez staram sie o 2 dziecko! Juz 14 m-cy! z tym ze nie mam pco.u mnie problem raczej z nie pekajacymi jajeczkami,zktorych robia sie torbielki a co za tym idzie cykle bezowulacyjne plus wysoka prolaktyna! Ja na Clo bylam 2 cykle,ale sie nie udalo choc ovu byla idealna,pregnyl i pekaly piekne dorodne pecherzyki ale niestety...teraz czekam wlasniena hsg ktoro bede miala po niedzieli.
Jesli chodzi o pregnyl to ja po zastrzyku dzien gora 2 mialam monitoringi dla potwierdzenia pekniecia pecherzyka!
Jesli po hsg sie nie uda to nastepny cykl znowu Clo... -
zielonkavva wrote:Hej! można się dołączyć do Was? Fajna atmosfera tutaj chyba jest
Jestem na etapie starania się o drugie dziecko. Mam stwierdzone PCO, w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu z CLO - to był super cud! Ale teraz już nie jest tak różowo. Staramy się już około 1,5 roku i nic. W tej chwili jest to mój trzeci cykl z CLO, dodatkowo biorę Metformax (pierwszy raz w życiu) i jutro mam mieć pierwszy raz podany Pregnyl - bo jeden pęcherzyk jest. Czy po Pregnylu trzeba też jeszcze monitorować cykl? Jeśli tak, to w jakim czasie po podaniu zastrzyku?
Nadzieje jakoś coraz mniejsze mam - już nie wiem, czy się pozytywnie nastrajać, czy raczej realnie patrzeć na to.
Mój gin powiedział, że jak teraz się nie uda, to jeszcze jeden cykl z CLO + inne leki spróbujemy, a potem HSG - okropnie się boję tego badania, miała je któraś z Was?
Jakbym czytała prawie o sobieteż starania o drugie dziecko, też pierwsze przy 1 cyklu z clo i uważam to za cud, też mam pcos, staramy się o drugie już rok, ale to 5 cykl z clo, też biorę metformax i duphaston na wywołanie @; i też lekarz już wspomina któryś raz o hsg ale udaję, że nie słyszę
...
Po Pregnylu trzeba monitorować cykl, zapewne lekarz, który przypisał powie kiedy przyjść, ale tak koło 4 dnia (przynajmniej ja tak chodzę). Mi w poprzednim cyklu dwie dawki pregnylu nie dały rady, owu nie było; za to w tym cyklu ovitrelle się spisała
powodzenia!! -
Kurcze dziewczyny, czytam Was i zazdroszcze.... Wiecie przynajmiej cos, jest diagnoza. Bo u mnie wszystko w porzadku a jednak byla ciaza pozamaciczna, poronienie....moze nawet dwa, ciaza z synkiem tez z komplikacjami i zagrozona.
Wszystkie badania porobione i u mnie i u partnera. Przyczyny brak, a jednak noc nic nie wychodzi.
Tak lekarze gdybaja....moze slaba jakosc jajeczek i na to ten clo ale nie ma pewnosci.
Jeszcze nastepny cykl z clo i zapisuje sie do kliniki bezplodnosci...Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Staramy sie o kolejnego... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzania wrote:Hej, Madziara, Pabetka, AG i reszte dziewcząt tutaj Anko.
Steskniłam się ale będac w szpitalu usunelam konto.
Gratulacje dla zaciazonych i powodzenia dla dalej starajacych sie.
Po szpitalu i po stracie drugiej juz ciazy, na jakis czas potrzebowalam sie odciąć.
Teraz jestem wyciszona, spokojna i na nowo szcześliwa. Czas jak się okazuje, leczy rany:)
Pozdrawiam!
czesc kochana dobrze ze jestes!! -
Hej, hej. A ja dziś spieszę z pozytywnymi wieściami. Byłam dziś na drugim monitoringu i jest pęcherzyk!! 17mm!
Ale ulga!
Jutro rano idę na badanie LH i prawdopodobnie zastrzyk na pęknięcie. A potem działamy.
Mam pytanie. Nie bardzo wiem po co to badanie LH? Wiecie? Żeby sprawdzić czy ewentualnie pęcherzyk sam pękł zanim podadzą zastrzyk? -
nick nieaktualnyGratuluje pecherzyka .. Oznaczenie LH w moczu może służyć do wykrycia przedowulacyjnego szczytu wydzielania LH poprzedzającego owulację o 1-2 dni. I potem poda zastrzyk ...jesli bedzie ewentualnosc.. Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 18:32
Topola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa zrobilam w 4 dniu po podaniu pozytywny a w 6 negatywny juz byl...to nieprawda ze utrzymuje sie 12 dni ...ale z krwi w 10 dniu po podaniu bete mialam 10 a ciaza od 5 a byl to hormon z pregnylu ale test nie wykryl plytkowy..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 19:00
-
nick nieaktualny