CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
W maju kończę 30 lat... Łudziłam się, że dostanę najpiękniejszy prezent jaki może być i nic z tego. Nie odpuszczę na pewno tych badań obrazowych, bo nie wiem czemu, ale mam tak jak Selina, że czuje, że coś tam jest nie tak. Po 2 poronieniu miałam zapalenie przydatkow, źle zniosłam zabieg, potem przez rok ciagle infekcje pochwy i zapalenie pęcherza moczowego, plamienia tydzień przed miesiączką. Nie wierzę, że fizycznie nie mogło się tam coś „uszkodzić” albo że nie ma tam zrostów, nadzerek lub wiele innych rzeczy. Przecież one też mogą teraz utrudniać zarodkowi zagnieżdżenie - skoro hormonalnie jestem ok. Sprawdzę to na pewno, ale nie wiem czy nie z innym lekarzem znowu...
Selina lubi tę wiadomość
* 33 l.
* 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
* Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️ -
nick nieaktualnyKaro szukaj aż znajdziesz. Mnie jedna dobra duszyczka z forum poleciła gina, który już na 1szej wizycie zlecił mi histeroskopie (u mnie akurat było wskazaniem 3 niepowodzenia IUI i polilowate endometrium które wyszło z badania histopatologicznego endometrium, na usg niby wcześniej wyglądało dobrze...). Cudowny lekarz, ,żałuje, że nie leczy niepłodności no na pewno bym u niego została. Odesłał mnie do swojej koleżanki po fachu, która pracuje w klinice, ale coś mi ona nie leży... Nie słucha za bardzo, za każdym razem pyta o to samo a powinna mieć zapisane przecież. Nie patrzy na mnie holistyczne a powinna, bo niepłodność to przecież nie tylko macica i jajnika ale sporo innych rzeczy.
Jeśli wyniki na które czekam, związane z moim żołądkiem, będą ok i w sobotę nic nie wyjdzie na kolono, to podejdę do IUI w marcu, ale jak nie wyjdzie to nie chce tam robić ivf, bo do samej kliniki nie mam zaufania.
Jeśli Ty masz jakieś przeczucia to idź za nimi, kobieca intuicja często się nie myli -
Evli wrote:Hej dziewczyny u mnie nieszczęść ciąg dalszy. Dziś byłam na usg, Mała pomiarami odpowiada 14 tc i nie mam praktycznie wód płodowych, szanse praktycznie zerowe .. Koszmar
Jak to ????? Tak nagle coś takiego się na usg uwidoczniło ? Wcześniej nie było objawów, które mogły by świadczyć, że coś nie tak ? Evli nie wierzę w to, żeby teraz mogło być źle !!!! Możesz napisać coś więcej, co lekarz mówił ? Dostałaś może jakieś leki, można to poprawić jakoś ? Nie mam pojęcia na temat zaawansowanej ciąży* 33 l.
* 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️ -
Na prenatalnych wyszła ciąża o tydzień młodsza już. Pozniej te złe wyniki pappa. Po biopsji trisomie zostały wykluczone ale wyników pełnego kardiotypu jeszcze nie mam. Dziś poszłam na kontrole i okazało się że Mała praktycznie nie ma wód płodowych. Lekarka szukała przyczyn, sprawdzała nerki i inne narządy i przyczyny nie znalazła. Do tego z parametrów wychodzi 14tc czyli prawie 3 tygodniowe opóźnienie... Kazała przyjść za tydzień na kontrole. Powiedziała że baaardzo pesymistycznie to widzi.
4 mc powinno być już dobrze a tu...Już nadziei nie mam, jest źle
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68adfa2bbabf.jpg
Jak widać wód nie widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:31
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli nie mogę w to uwierzyć, naprawdę... Mam nadzieje, że cuda naprawdę się zdarzają i u Ciebie teraz i u mnie kiedyś w końcu one się przydarzą. Nie wyobrażam sobie jak trudny będzie to dla Ciebie tydzień Trzymam kciuki mimo wszystko.* 33 l.
Evli wrote:Na prenatalnych wyszła ciąża o tydzień młodsza już. Pozniej te złe wyniki pappa. Po biopsji trisomie zostały wykluczone ale wyników pełnego kardiotypu jeszcze nie mam. Dziś poszłam na kontrole i okazało się że Mała praktycznie nie ma wód płodowych. Lekarka szukała przyczyn, sprawdzała nerki i inne narządy i przyczyny nie znalazła. Do tego z parametrów wychodzi 14tc czyli prawie 3 tygodniowe opóźnienie... Kazała przyjść za tydzień na kontrole. Powiedziała że baaardzo pesymistycznie to widzi.
4 mc powinno być już dobrze a tu...Już nadziei nie mam, jest źle
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68adfa2bbabf.jpg
Jak widać wód nie widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:55
Esta lubi tę wiadomość
-
Evli, Karo no laski co tu się dzieje oby to był zły sen.. Karo u Ciebie myślę że dobrze by zrobiło zmiana lekarza który da nadzieje a nie taki który mówi ze to koniec. Evli i co dalej co mówi lekarz? Dziecko się urodzi tylko małe? Ja tam bym poszła do innego na konsultacje.
A ja jutro mam usg, ciekawe co tam wyjdzie.. dziewczyny a mialyscie kiedyś ból po zbliżeniu? Myślałam że wczoraj umrę tak mnoe bolała całą macica aż do odbytu. Takie rwanie ze szok, miałam już tak kiedyś z dwa razy, to strasznie nie przyjemne ze przez godzinę nie mogłam się ruszyć mam mięśniaka, pewnie to przez to -
Madlennn wrote:Cześć dziewczyny,
Od jutra zaczynam starania z clo i duphastonem lepiej brać clo rano czy wieczrem? czy to wogóle ma jakieś znaczenie?
Kiedy u was wystąpiła owulka po clo? korzystałyście z testów owulacyjnych?
Ja clo brałam różnie. Był cykl że brałam rano i był i taki że brałam późnym popołudniem.
Owulacje miałam w 12-13dc. Z testów owulacyjnych korzystałam oprócz cyklu z ovitrelle bo wychodzą fałszywie pozytywne.
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Karo- łzy mi poleciały po Twoim wpisie. 3maj się! I nie poddawaj. Ja tez liczę na cud. Musimy wierzyć...
Evil - bądź silna, mam nadzieje ze wszystko się ulozy. Życzę Wam dużo zdrowia i oby to była koszmarna pomyłka a jeśli nie pomyłka to niech i u Was stanie się cud!!!!
Ja po biochemicznej, jutro idę na kontrole I zaczynam z lametta. 3mam kciuki za Was wszystkie ❤️Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
Evli nie wiem co powiedzieć, mam łzy w oczach.. tez jestem po stracie i wiem co czujesz. Nie wiem czy nie ma czegoś aby jakoś dać Tobie sztuczne wody? Kurde mamy 21 wiek i co, mamy zostawić tak to dziecko aż serce przestanie bić? Nic nie można zrobić? Przecież to takie okrutne ze aż nie mogę w to uwierzyć... dzwon może do jakiegoś lekarza w Polsce i dowiedz się czy nic nie da się zrobić.
Madlenn u mnie z clo to nie pytaj... lekarz mnie zostawił bez kontroli przez trzy cykle (mieszkam za granicą) dopiero potem dowiedziałam się że musi być kontrola i zastrzyk. Ciąży nie było.
Teraz dostałam letrozol i znowu zostawił mnie bez kontroli ale sama już tutaj poszłam do lekarza. Dostałam w 18dc mocne krwawienie które trwało dwa dni. Lekarz tutaj nie wie skąd ta krew... jutro znowu kontrola, a wczoraj jeszcze ten duży ból nie wiem co się dzieje z moim organizmem -
Nie wierze w to co czytam,no nie wierzę Evli przytulam mocno musi byc dobrze i nie ma innej opcji!Starania od 2016
33 l.
16.07.2019 18 tyg i 6 dni -dziewczynka😊 265 gram❤
2xcykl z aromkiem +ovitrelle ,owulacje były
Od 8.12.18 -1x1 clo przez 5 dni + ovitrelle
04.01(29 d.c. )-beta 38,9,07.01 - beta 274,8 ,10.01 - beta 64 !!! -nie udało się !
11.02 - start clo (drugi cykl) 1x2 przez 5 dni - nieudany
14 marzec -cykl naturalny
3 .04- beta 8, 5.04-beta 47 ,9.04-beta 364 , 12.04-1364 ,17.04(równy 5tc)-9084
24.04- jest serduszko ! ❤
Badania nasienia ok , prolaktyna podwyższona , Bromergan , symfolik , duphostan ,luteina ,witD, miosytogyn,wiesiołek