CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Kto będzie testowal w tym tygodniu? Ja myślę pod koniec tygodnia,dziś 25 dzień cyklu ,jakieś 9 dni po owulacji , zero jakiś objawów , delikatnie piersi tylko bolą, nie nastawiam się na cud ale nadzieja zawsze jest😏Starania od 2016
33 l.
16.07.2019 18 tyg i 6 dni -dziewczynka😊 265 gram❤
2xcykl z aromkiem +ovitrelle ,owulacje były
Od 8.12.18 -1x1 clo przez 5 dni + ovitrelle
04.01(29 d.c. )-beta 38,9,07.01 - beta 274,8 ,10.01 - beta 64 !!! -nie udało się !
11.02 - start clo (drugi cykl) 1x2 przez 5 dni - nieudany
14 marzec -cykl naturalny
3 .04- beta 8, 5.04-beta 47 ,9.04-beta 364 , 12.04-1364 ,17.04(równy 5tc)-9084
24.04- jest serduszko ! ❤
Badania nasienia ok , prolaktyna podwyższona , Bromergan , symfolik , duphostan ,luteina ,witD, miosytogyn,wiesiołek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPap86 ja o tym pisałam. Clo ma mnóstwo skutków ubocznych ogólnie dla zdrowia, w przyszłości również. Poza tym upośledza endometrium, jak nie w 1szym cyklu stosowania to w następnych. Jest ogólnie lekiem 1go rzutu ejsli chodzi o stymulację z taki najbardziej parszywy Letrozol ma mniej skutków ubocznych, trochę inaczej działa, stymuluje inny ośrodek zdaje się, nie upośledza tak endo
Ja w czwartek o 8 rano mamy być z mężem w klinice, podchodzimy do IUI. Wczoraj jajka miały 18 i 19mm, dziś wieczorem Ovi. Trochę się tylko martwię, że armia nie będzie za dobra. Ostatnie było w niedzielę rano, więc do czwartku rano upłynie równe 4dni. Mówi się, że abstynencja ma wynieść 3-5dni, ale zwykle było to 3dni. Boję się, że znowu będą powolne i jakiest śnięte te plemniki z aglutynacja... -
Selina oby się udało ! kciuki POWODZENIA 😚
Selina lubi tę wiadomość
Starania od 2016
33 l.
16.07.2019 18 tyg i 6 dni -dziewczynka😊 265 gram❤
2xcykl z aromkiem +ovitrelle ,owulacje były
Od 8.12.18 -1x1 clo przez 5 dni + ovitrelle
04.01(29 d.c. )-beta 38,9,07.01 - beta 274,8 ,10.01 - beta 64 !!! -nie udało się !
11.02 - start clo (drugi cykl) 1x2 przez 5 dni - nieudany
14 marzec -cykl naturalny
3 .04- beta 8, 5.04-beta 47 ,9.04-beta 364 , 12.04-1364 ,17.04(równy 5tc)-9084
24.04- jest serduszko ! ❤
Badania nasienia ok , prolaktyna podwyższona , Bromergan , symfolik , duphostan ,luteina ,witD, miosytogyn,wiesiołek -
Selina powodzenia!
To czemu w ogóle dają to clo skoro jest takie szkodliwe, ma tyle skutków ubocznych i upośledza endometrium? Inne leki są dużo droższe?Selina lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Selina kciuki!
Ja mam wizytę dzisiaj. Co do leków to mi clo zrobiło masakre, a letrozol jeszcze gorzej bo jajeczka wolno rosły, krwawienie w środku cyklu, zawroty głowy, cykl trwał o 10dni za długo bo aż 36 dni.. teraz mam cykl bez stymulacji i zobaczymy co tam się dzieje. Także co organizm to inaczej. Ogólnie ja już podziękuje również za letrozol i nie chce nic, tylko zastrzyk i na pęknięcie.
Z tego co kojarzę to letrozolu jest droższy i często trzeba go zamawiać A clo masz od ręki. Zapłaciłam coś ponad 80zl za 20tabketek letrozolu.Selina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa clo bardzo dużo dziewczyn zachodzi w ciąże, więc dlatego to daja. Nie na każdego działa tak samo.
A co do ceny to ja za 10 tabl. clo zapłaciłam ok. 30 zł czyli miałam na 2 cykle, natomiast za letrozol ok 60 zł ale jest 30 tabl. więc 6 cykli. To jest chyba jeden z tańszych leków z letrozolem przynajmniej w aptekach, w których byłam.
Dziewczyny a czy miałyście na stymulacji tak, że pęcherzyki były w jednym jajniku a bolał drugi?
Ja w tym cyklu mam dwa pęcherzyki w prawym jajniku 18 i 19 mm i on tylko czaaasem zakłuje, a lewy boli non stop. Na usg w lewym nic nie ma. Dziwne to. -
groszeek wrote:Na clo bardzo dużo dziewczyn zachodzi w ciąże, więc dlatego to daja. Nie na każdego działa tak samo.
A co do ceny to ja za 10 tabl. clo zapłaciłam ok. 30 zł czyli miałam na 2 cykle, natomiast za letrozol ok 60 zł ale jest 30 tabl. więc 6 cykli. To jest chyba jeden z tańszych leków z letrozolem przynajmniej w aptekach, w których byłam.
Dziewczyny a czy miałyście na stymulacji tak, że pęcherzyki były w jednym jajniku a bolał drugi?
Ja w tym cyklu mam dwa pęcherzyki w prawym jajniku 18 i 19 mm i on tylko czaaasem zakłuje, a lewy boli non stop. Na usg w lewym nic nie ma. Dziwne to.
Dziewczyna doradzcie dzisiaj mam 18 dc jeste po pierwszej @po poronieniu dzis temp podskoczyla o 2 kreski z 36 .5 na 36.7 cos mnie wczoraj i dzis ciągnie w pachwinach pewnie owu jest ale chce zapytac o bo moje cykle z przed poronienia to 25 dni i wydaje mi sie ze za krotka ta faza lutealna jest co zrobic zeby ja wydluzyc wczoraj bylam u gin ale calkowicie wylecialo mi to z glowy zeby zapytac moze sa jakies leki ktore mozna kup bez recepty np witaminy -
nick nieaktualnySelina kciuki za inseminację! oby to był ten cykl!!!!
Mały update u mnie.. Mama złamała nogę wczoraj wieczorem, dziś szpital, teraz jestem na chwilę w domu.. Heh.. także urlopu nie będzie, grunt żeby mnie teraz lekarz nie chciał do szpitala zabierać, jak to dobrze, że to hsg jeszcze mi się udało zrobić!!! cud normalnie!!!Selina lubi tę wiadomość
-
Groszek ja tez tak mialam-mialam jajka w prawym a napieprzal mnie mega lewy w ktorym nic nie bylo. W pierwszym cyklu clo nie uposledzilo mi endo.na sluz biore wiesiolek a poza tym uzywamy conceive plus ale efektow zadnych nie ma poki co w postaci ciazy.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Groszek mnie pobolewaly obydwa jajniki, a pęcherzyki tylko w prawym
Ja testuje dopiero pod koniec przyszłego tygodnia.... Czy jest ktoś jeszcze?
Selina trzymam kciuki! Daj potem znać jak było, jakie odczucia, jak Ty się czujesz itd. I bądź dobrej myśliSelina lubi tę wiadomość
Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Pani Ciasio wrote:Groszek mnie pobolewaly obydwa jajniki, a pęcherzyki tylko w prawym
Selina trzymam kciuki! Daj potem znać jak było, jakie odczucia, jak Ty się czujesz itd. I bądź dobrej myśliPani Ciasio lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPani Ciasio wrote:Groszek mnie pobolewaly obydwa jajniki, a pęcherzyki tylko w prawym
Selina trzymam kciuki! Daj potem znać jak było, jakie odczucia, jak Ty się czujesz itd. I bądź dobrej myśli
Tez testuje w przyszłym tygodniuPani Ciasio lubi tę wiadomość
-
Esta, Camillee a kiedy dokładnie?
Ja mam testować w piątek, ale boję się, że @ może wcześniej przyjść i będzie mi przykro
Chciałabym chociaż raz móc testować po terminie @....Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
Cudzie trwaj!
Czekamy na Ciebie ;* -
U mnie to pewnie też koło piątku dlatego że jak wczesniej pisałam jestem po 1@ po poronieniu cykl 1 to 32 dni poprzednie trwaly ok 25 dni jezeli tak zostanie to niby we wtorek mam dostac @ ale to jest 2 cykl pp i moze byc różnie u mnie ta faza lutealna jest za krotka(17 -18 dc owu) i wątpię zeby sie udalo bo wczoraj i dzis czuje jajniki a to zdecydowanie za krotko a wogole clo juz czeka
-
Nie przesądzaj jeszcze
Jak długo się starasz?Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
Cudzie trwaj!
Czekamy na Ciebie ;* -
nick nieaktualny