Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii ogromnie się cieszę, że jest serduszko! :) Odpoczywaj i trzymajcie się zdrowo. A na urlop gdzieś jedziesz czy w domku?

Anetka dzięki z trochę mi lepiej. Plecy mniej bolą, ale dokucza mi lewy bok, dziwne to bardzo. Tak dosłownie bok nad biodrem a poniżej żeber.
    Umówiłam sobie dziś na późny wieczór wizytę u nefrologa w razie jakby nie było poprawy, nie będę czekać

Rubii, AneTkaa87 lubią tę wiadomość

• Rubii Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina mielismy jechac do Krakowa ale z racji tego ze nam sie udalo to odwolalismy wyjazd i bedziemy odpoczywac w domu. Tam by bylo duzo chodzenia i zwiedzania a Pani doktor mowila ze jak nie musze to zebym nie chodziła za duzo. Wiec rozsodniej bylo zostac w domu. A do Krakowa jeszcze nedzie czas i pojedziemy kiedys.

Ag1988 lubi tę wiadomość

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Selina mielismy jechac do Krakowa ale z racji tego ze nam sie udalo to odwolalismy wyjazd i bedziemy odpoczywac w domu. Tam by bylo duzo chodzenia i zwiedzania a Pani doktor mowila ze jak nie musze to zebym nie chodziła za duzo. Wiec rozsodniej bylo zostac w domu. A do Krakowa jeszcze nedzie czas i pojedziemy kiedys.
    Ochh moje miasto <3 :D fakt, dużo łażenia tutaj, to nie ma co poodpoczywaj w domu :) a na zwiedzanie królewskiego miasta przyjedziecie już z wózeczkiem ;)

• Rubii Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina mieszkasz w Krakowie?

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubiii kochana normalnie bym Cię teraz wyściskała :D Jak ja się cieszę, że macie serduszko :D Dbaj o siebie i Maluszka, który rośnie w Twoim brzuchu :) Cały czas za Was trzymam kciuki żeby ciąża była nudna jak flaki z olejem i bezproblemowa! :)

Rubii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Selina mieszkasz w Krakowie?
    Tak :)

Rubii lubi tę wiadomość

• Rubii Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super. Pozazdroscic tylko pozostaje bo to piękne miasto :-) Kiedys Cie odwiedze Selina zobaczysz :-D uwazaj bo bedziesz miala nalot w niedalekiej przyszlosci :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 12:42

Selina lubi tę wiadomość

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas oczywiście chyba klapa. 13dc przytulanie, 14 też i 14 zastrzyk, wczoraj 3 razy podchodzilismy i dzisiaj rano i nic. Stresuje się mąż. Masakra.

Rubii gratulacje. :*

Rubii, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka przepraszam, niechcacy kliknelam "lubię to".

Dzisiaj 12 dp Pregnylu. Na początku bieluch po "wypłukaniu" pregnylu, a teraz ciemniejące paski. Sikaniec zrobiony przed chwilą, a nie z rana. Sorry za jakosc

https://naforum.zapodaj.net/09802d83f1ae.jpg.html

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • Pastylka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    U nas oczywiście chyba klapa. 13dc przytulanie, 14 też i 14 zastrzyk, wczoraj 3 razy podchodzilismy i dzisiaj rano i nic. Stresuje się mąż. Masakra.

Rubii gratulacje. :*

Karolka u nas w tym cyklu też tak było, że staraliśmy się 10,11,12 dc a jak na usg 13 dc się okazało, że jeszcze owu nie było to jedynie 14 dc nam się udało a potem 3 razy próbowaliśmy i tylko stres i łzy z tego wyszły i daliśmy spokój. Dla mojego to już było za często. Nie wiem jak twój, ale mój mąż ogólnie oprócz przymusu to i tak ma mniejsze libido sporo niż kiedyś, stres w firmie itp., już parę lat jesteśmy ze sobą. A jeśli jeszcze ja średnio mam ochotę się starać i on to widzi, to już klapa wtedy totalna. A ja też się przejmuję, też mogę mieć mniejszą chęć czasem. Jeszcze na tych hormonach wszystkich. :/
    No ale nic nigdy nie wiadomo, może jakimś cudem się uda. Chociaż ja w tym cyklu to już tylko czekam na @ raczej, nadziei sobie nie robię. Jestem w 27 dc, jakieś 11-13 dpo, dzisiaj ostatnia dawka luteiny. I od jutra czekam czy @ przyjdzie czy nie. Ale dziś mi zimniej i głodna jestem wyjątkowo, najczęściej zwiastowało to u mnie @. Z drugiej strony nie boli mnie biust i jestem w miarę spokojna. Na pewno luteina mi trochę pozmieniała.

Starania od 01.2018
    CLO od 02.2019
    Letrox 100
    29 lat
  • Pastylka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio u mnie na złomowatym laptopie średnio widać, widzę coś na tym górnym teście, nie wiem czy w realu to ten u ciebie był najciemniejszy?

Starania od 01.2018
    CLO od 02.2019
    Letrox 100
    29 lat
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, a o dziwo jest o czułości 25.
    Dwa poniżej są o czułości 10, ale były bardzo tanie ;)
    Ja też patrząc na to zdjęcie pomyślałam, że chyba mi się przywidzialo, ale zaraz zerknęłam na "oryginał" i jest ok :) Nie jest to super gruba krecha, tylko nieśmiała kreseczka...ale ja też jestem nieśmiała ;)

Selina, Evli, Pastylka, Eska lubią tę wiadomość

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • Evli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojkaojka wrote:
    Przykro mi :( Jakbyś chciała pogadać na priv to zapraszam, przeszłam dokładnie to samo co Ty. W pewnym momencie odpuściłam sobie kolejne wizyty usg u specjalistów, bo wykrywali coraz nowsze wady i tylko wydłużała się lista. I też nie mogli mi wykonać biopsji kosmówki, skończyło się na amniopunkcji z mikromacierzą, która w końcu dała podstawę do przerwania ciąży. W przypadku małowodzia amniopunkcja może przyspieszyć poronienie, tak jak u mnie, bo muszą pobrać sporo płynu. Trzymaj się

Przykro mi że Cię to spotkało :(
    Wysłałam ci zaproszenie :)

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Ale super. Pozazdroscic tylko pozostaje bo to piękne miasto :-) Kiedys Cie odwiedze Selina zobaczysz :-D uwazaj bo bedziesz miala nalot w niedalekiej przyszlosci :-)
    To się nie mogę doczekać 😉😋 Fakt, piękne miasto, uwielbiam je i chyba nie potrafiła bym się stąd wyprowadzić. Smog nas często dusi, ale jestem bardzo zżyta z tym miastem. Coprawda nie jestem rodowitą krakuską, ale urodziłam się 40km od Krk, mój mąż za to jest krakusem 😊

Mnie się pogarsza, aż dreszczy momentami dostaje, choć gorączki nie mam. Czekam jak na zbawienie na tą wieczorną wizytę u lekarza

• Karolka9 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastylka wrote:
    Karolka u nas w tym cyklu też tak było, że staraliśmy się 10,11,12 dc a jak na usg 13 dc się okazało, że jeszcze owu nie było to jedynie 14 dc nam się udało a potem 3 razy próbowaliśmy i tylko stres i łzy z tego wyszły i daliśmy spokój. Dla mojego to już było za często. Nie wiem jak twój, ale mój mąż ogólnie oprócz przymusu to i tak ma mniejsze libido sporo niż kiedyś, stres w firmie itp., już parę lat jesteśmy ze sobą. A jeśli jeszcze ja średnio mam ochotę się starać i on to widzi, to już klapa wtedy totalna. A ja też się przejmuję, też mogę mieć mniejszą chęć czasem. Jeszcze na tych hormonach wszystkich. :/
    No ale nic nigdy nie wiadomo, może jakimś cudem się uda. Chociaż ja w tym cyklu to już tylko czekam na @ raczej, nadziei sobie nie robię. Jestem w 27 dc, jakieś 11-13 dpo, dzisiaj ostatnia dawka luteiny. I od jutra czekam czy @ przyjdzie czy nie. Ale dziś mi zimniej i głodna jestem wyjątkowo, najczęściej zwiastowało to u mnie @. Z drugiej strony nie boli mnie biust i jestem w miarę spokojna. Na pewno luteina mi trochę pozmieniała.

To mamy prawie identycznie :) A może się uda :) nadzieja matką głupich.

Selina na północ czy południe od KRK jak można wiedzieć ?

Pastylka lubi tę wiadomość

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka południe miasta

• Karolka9 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skąd podchodzisz :) ale napisałam :)

Właśnie zaryzykowalam i siedzę u ginekologa na NFZ. Zapytam czy zrobi mi monitoring (wykorzystałam mój zawód i jestem w ubraniu służbowym:) )
    Może mnie nie wyrzuci. Przyjmuje też w Parens.

Pani Ciasio lubi tę wiadomość

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamalam się. Pecherzyki w 10dc miały 12 i 15mm. W 14dc ovitrelle. Dzisiaj 16 dc pęcherzyki 15 i 15 !!!!! Nie ma płynu więc, nie było owulacji.

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 buu :( A co mówił lekarz, mogą jeszcze pęknąć?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej są za male i dziwnie splaszczone. Endo mam 8.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 17:08

3jgxsek2mhrtcu08.png
‹‹ 3179 3180 3181 3182 3183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ