CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCamillee91 wrote:Dziewczyny żeby nie bawić się w testy stwierdziłam ze pójdę dzisiaj z rana na betę a przy okazji sprawdzę progesteron... i wynik mam dziwny, chociaż myślałam ze badanie z krwi nie pozostawi wątpliwości, a jednak 12 lub 13 dpo beta 0,6, a progesteron 48... może to pozostałości po zastrzyku, sprawdzę za dwa dni jeśli nie przyjdzie do tego czasu @
Prog jest wysoki, bo luteina jest wykrywalna w badaniu krwi, Twój naturalny może być dużo niższy -
Pastylka jest tj piszesz, nie wiadomo czy przerwać Luteine czy nie? Nie zapytałam do kiedy, wyśle najwyżej smsa do gin, też biorę dopochwowo rano i wieczorem,
ale odstawić mimo ciąży?!hmm...
Mi gin zalecił teraz brać Luteine ze względu na moje wcześniejsze 2 poronienia, choć trafiłam do niego po 2 ciąży na kontrolę to mówił że daje od 6t ciąży jak słyszy serduszko bo jest zdania że jak słaby czy chory płód to niestety...a dziewczyny krzyczą że od II kresek duphaston czy luteina bo progesteron gwałtownie spada i trzeba natychmiast brać także zdania podzielone;-)2 poronienia 8 tydz,
3 lata starań
1 i 2 cykl z Clo, 5-9dc 1tabl.- nie udało się
Obecnie 3 cykl z Clo -
No niby znalazłam info że "w czasie przyjmowania luteiny/progesteronu jest on w normie, bowiem został zmierzony w badaniu poziom sztucznego porgesteronu" . Czyli jeśli suplementujemy progesteron to jest możliwe, że wynik zawyża suplementacja. No ale nie wiadomo o ile zawyża, więc taki wysoki może być niekoniecznie z tego powodu.Starania od 01.2018
CLO od 02.2019
Letrox 100
29 lat -
nick nieaktualnyPastylka wrote:No niby znalazłam info że "w czasie przyjmowania luteiny/progesteronu jest on w normie, bowiem został zmierzony w badaniu poziom sztucznego porgesteronu" . Czyli jeśli suplementujemy progesteron to jest możliwe, że wynik zawyża suplementacja. No ale nie wiadomo o ile zawyża, więc taki wysoki może być niekoniecznie z tego powodu.
Pastylka lubi tę wiadomość
-
Paletka87 wrote:Pastylka jest tj piszesz, nie wiadomo czy przerwać Luteine czy nie? Nie zapytałam do kiedy, wyśle najwyżej smsa do gin, też biorę dopochwowo rano i wieczorem,
Mi gin zalecił teraz brać Luteine ze względu na moje wcześniejsze 2 poronienia, choć trafiłam do niego po 2 ciąży na kontrolę to mówił że daje od 6t ciąży jak słyszy serduszko bo jest zdania że jak słaby czy chory płód to niestety...a dziewczyny krzyczą że od II kresek duphaston czy luteina bo progesteron gwałtownie spada i trzeba natychmiast brać także zdania podzielone;-)
Paletka no właśnie, trochę mnie to martwi. Ten cykl zrobię jak gin kazała i odstawię, a spytam się jeszcze o to na najbliższej wizycie.Starania od 01.2018
CLO od 02.2019
Letrox 100
29 lat -
Selina wrote:Dupek nie zawyża wyniku, jest niewykrywalny w badaniu krwi a lauteina lub Progesterone Besins już tak, zawsze
O widzisz, dzięki za konkretną informację, bo tutaj chodziło o luteinę.Selina lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018
CLO od 02.2019
Letrox 100
29 lat -
nick nieaktualnyPaletka87 wrote:Pastylka jest tj piszesz, nie wiadomo czy przerwać Luteine czy nie? Nie zapytałam do kiedy, wyśle najwyżej smsa do gin, też biorę dopochwowo rano i wieczorem,
Mi gin zalecił teraz brać Luteine ze względu na moje wcześniejsze 2 poronienia, choć trafiłam do niego po 2 ciąży na kontrolę to mówił że daje od 6t ciąży jak słyszy serduszko bo jest zdania że jak słaby czy chory płód to niestety...a dziewczyny krzyczą że od II kresek duphaston czy luteina bo progesteron gwałtownie spada i trzeba natychmiast brać także zdania podzielone;-) -
Selina dobrze że to napisałaś, teraz mam zamiar 100x mocniej się postarać, badać żeby utrzymać ciążę, tylko wiesz natura silniejsza, przykro mi że tak się stało ucb...2 poronienia 8 tydz,
3 lata starań
Obecnie 3 cykl z Clo -
nick nieaktualnyPaletka87 wrote:Selina dobrze że to napisałaś, teraz mam zamiar 100x mocniej się postarać, badać żeby utrzymać ciążę, tylko wiesz natura silniejsza, przykro mi że tak się stało ucb...
Ewka 111111, Pastylka, AneTkaa87, Pani Ciasio lubią tę wiadomość
-
Wiem Selina, masz rację ... po tak długim czasie to człowiek już chcę z wyprzedzeniem pewne rzeczy zrobić, ciągle badania, mam nadzieję że z tym Clo się poszczęści i jakoś szybciej bo o każdą ciążę się rok starałam, 1 stawiają na konflikt serologiczny, a 2 zbadaliśmy i źle się połączyło, przypadek, więc nie ma co się poddawać tylko działać dalej, teraz mam dobrego gin, no zobaczymy
Nie wiedziałam że Luteina podnosi wynik a Duphaston nie, a miałam zrobić z ciekawości progesteron 1raz ale w takim razie odpuszczę, poczekam spokojnie za @2 poronienia 8 tydz,
3 lata starań
Obecnie 3 cykl z Clo -
Paletka, co nasz konkretnie na myśli, mówiąc że źle się połączyło?Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Czy przy stosowaniu CLO skrócił Wam się okres? Albo był mniej intensywny?
Pastylka lubi tę wiadomość
Starania od sierpnia 2018
09.2019 - 10tc puste jajo płodowe 💔
09.2020 - cb 😔
13.08.2021 - II 🍀
25.08.2021 - 6mm człowieka z bijącym💚
15.09.2021 - 2,43cm/❤️177
-
Podpinam się pod pytanie Guli. Ja dopiero pierwszy cykl z clo, więc jestem ciekawa. Tym bardziej, że zapisałam się do gina na przewidywany 7 dc na wymrażanie nadżerki, a jeszcze trwa poprzedni cykl i się boję czy nic mi się nie poprzesuwa.
Gula lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018
CLO od 02.2019
Letrox 100
29 lat -
nick nieaktualny
-
Ja też nie zauważyłam jakiś większych różnic: bez stymulacji, z clo czy teraz z aromkiem.🧑'90
🧔'87
Czynnik męski: fragmentacja 34%.
Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
- punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
- zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
- 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️
-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔
Podejście nr 2(długi protokół):
- punkcja 10.10.23
- zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
- transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔
Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
- 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
- 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
- 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔
25.04.24 - histeroskopia - OK -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPastylka wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź.
A przy luteinie okres przeważnie przychodzi 1-2 dni po odstawieniu? Jest tu jakaś zależność czy niezbyt?Pastylka lubi tę wiadomość
-
Camillee91 wrote:To zależy od organizmu i cyklu, u mnie potrafi przyjść następnego dnia po odstawieniu albo skraca się cykl i dostaje wcześniej @ mimo przyjętej dawki luteiny danego dnia.
U mnie tak samo, nie ma żadnej reguły.
Dziewczyny, jak po waszych dzisiejszych wizytach?Pastylka lubi tę wiadomość
🧑'90
🧔'87
Czynnik męski: fragmentacja 34%.
Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
- punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
- zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
- 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️
-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔
Podejście nr 2(długi protokół):
- punkcja 10.10.23
- zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
- transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔
Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
- 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
- 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
- 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔
25.04.24 - histeroskopia - OK