CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Bierz tą luteinę bo może to faktycznie implantacyjne krwawienie, a luteina podtrzymuje ciążę, a jeśli jej nie będzie to przyjdzie miesiączka.
Ja na początku ciąży plamiłam,ale czytałam że to normalne do lekarza jechałam po tyg i też dostałam luteinę. Lepiej dmuchać na zimneI oby to było takie plamienie ...
-
nick nieaktualnyMiruś, pobiegłam do apteki po luteinę, ale to raczej nie jest implantacja, po pierwsze za wcześnie jak na implantację, po drugie zbyt intensywne jak na plamienie. Wygląda jak normalna @, i boli mnie macica, trochę inaczej niż przy miesiączce (już nie skurcze, tylko tak jakby była czymś "wypchana" od środka). W tej sytuacji nie chciałabym, żeby okazało się, ze to ciąża, bardzo bałabym się, że się nie uda. W dodatku wczoraj wzięłam wiesiołek, a okazuje się, ze też nie powinnam.
-
Bombelek mnie już nic nie zdziwi, moja kosmetyczka stara sie o dzidzie 8 lat, wzięlam ją do mojej gin bo robią się jej torbiele. I ona w 3-4 dni przez @ nie sypia od tylu lat ze swoim mężem bo ją strasznie bolą jajniki.
A to się okazuje że nie torbiele pękają 3-4 dni przed @ tylko owulacje ma
I jak sobie przypomniała to właśnie 4 dni przez @ zaszłą w ciążę z pierwszym dzieckiem. Ale zdziwienie było mega -
MIRU to oby to była powtórka:D bo wykres i temp naprawde obiecująca:)
KAROLINKA85 w sumie nie zabezpieczamy się od stycznia ale w przeciągu 5 miesięcy miałam 3 cykle: pierwszy 54 dni drugi 72 (bezowulacyjny) i trzeci 54 (z potwierdzoną owulacją i pęcherzykiem, który pękł)no i teraz ten jest pierwszy z clo:)
BOMBELEK ja biore i kwas i ten inofolic, bo podobno kwasy foliowego nie da się przedawkować:)no wiesiołek bierze sie tylko do owulacja, bo później powoduje skurcze i ewentualne poronienie, więc dobrze że tylko wczoraj wziełaś
karolinka85 lubi tę wiadomość
to naszszczęśliwy cykl!
nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
Modle się o to
To strasznie długie cykle masz Asiek...
Bombelek Ty uważaj na siebie bo to różnie bywa.
Moja przyjaciółka miała 7 miesięcy @ co 28 dni. I jak zaczęły ją skurcze braćwy lądowała w szpitalu z krwotokiem- podobno krwotokiem. A lekarz mówi " taka stara a taka głupia ,główka między nogami a Pani o @ mi tu opowoiada"
I zaczął się śmiać. Co śmieszniejsze dziewczyna 55 kg wagi i 170 cmm wzrostu więc chudzina:)
A maluszek 1 tydz przenoszony i 55 cm i 3,4 kg. Więc spory.
A @ co 28 dni jak w zegarku. I testy negatywne do końca ciąży miałą.Bombelek87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI nie wiedziala, ze jest w ciazy? a brzuszek w ogole nie urosl? Byl nawet kiedys taki program "Nie wiedzialam, ze jestem w ciazy" czy jakos tak o takich nietypowych ciazach, dziewczyny cala ciaze szalaly: imprezki, intensywne treningi i rozne takie (bo nie mialy pojecia ze sa w ciazy), az wlos sie jezy na glowie, i wszystko dobrze sie konczylo. Osobiscie to znam tylko wzorowe ciaze moich dwoch przyjaciolek i jednej kolezanki. Zaszly, od razu nie bylo okresu, i dwie tluste krechy na testach.
Asiek zauwazylam, ze tak jak ja nie mierzysz tempki... Tez zrezygnowalas po cyklach bezowulacyjnych? Ja mierzylam i mierzylam, tempka skakala jak chciala, potem na usg i tak okazywalo sie, ze nic z tego, wiec przestalam (moze niepotrzebnie). -
nick nieaktualnyWiecie, moja najlepsiejsza przyjaciola Gocha ma termin porodu na polowe lipca, a ja nie potrafie szczerz cieszyc sie jej szczesciem (chociaz bardzo chce). Opowiada mi o wizytach (tez chodzi do mojego szefa), pokazuje bajeranckie usg 3D, a na nich buzka, paluszki, siusiaczek (to bedzie Bartek). A ja tak slucham jej, potem w domu rycze jak bobr. Oczywiscie nie powiem jej tego, ona tak sie cieszy, to pierwsze dzieciatko i chce podzielic sie ta radoscia.. Tak bardzo chcialabym cieszyc sie szczerze razem z nia, tyle razem przeszlysmy, ale przy niej czuje sie strasznie zdolowana.
-
nick nieaktualny
-
Nie martw się najważniejsze że tak szybko ustało...
Ja w ciąży po 8 dniach plamienia brałam luteinę i kolejne 8 dni krwawiłam. Później ustało. A u Ciebie szybko zadziałałoBądź dobrej myśłi. A ile masz do @?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiru, a czy mozesz opisac swoje plamienia? to bya czerwona krew, czy taka brazowo- czarna? i czy to bylo tylko plamienie, czy wygladalo jak okres?
(jesli sie krepujesz o tym pisac na forum to mozesz napisac w wiadomosci)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 16:29
-
MIRU no niestety długie cykle, uroki PCOS:(
ranyy to faktycznie dziwne, ciekawe gdzie się ten maluszek mieścił skoro taka chudzina:D no ale że nie czuła ruchów, kopniaków? ciekawe:)
BOMBELEK mierze temp:) ale teraz po prostu nie udostępniam póki @ się nie skończy, jak odejdzie w siną dal to zaczynam mierzyć
to naszszczęśliwy cykl!
nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
nick nieaktualnyA tempke mierzycie termometrem rtęciowym czy elektronicznym? Ja mam taki elektroniczny, z ciekawości mierzyłam z 2-3 razy pod rząd, i zawsze inną temperaturę pokazywał, poza tym miałam straszne wahania, w reszcie porzuciłam termometr, potem mąż mnie ochrzanił, ze zawsze mam taki słomiany zapał.
Aha, Asiek, czy Ginekolog nie probowal skracac Ci cykli progesteronem? Przy moim PCO w pierwszych 3 m-cach bralam tylko luteine, potem dodal clo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 17:08
-
nick nieaktualny
-
zielonkavva wrote:Topola, jak się masz? Czujesz "coś" w ogóle? U mnie cisza i spokój, żadnych bóli, no zero. Do jutra mam brać Acard 1x1 tabl. i Luteinę 2x2 tabl. i odstawiam. No i czekam
Hej Zielonkavva. No więc u mnie niewiadoma. Bolą mnie trochę piersi i zrobiły sie twarde. Podbrzusze jakoś tak dziwnie mrowi, jakby lekko boli, ciężko to opisać. Najbardziej kojarzy mi się to z uczuciem po robieniu "brzuszków", tak jakby mięśnie się napięły i trochę skróciły?
Jednak obawiam się, że tak bardzo chcę, że sobie to wszystko wmawiam, albo że to poprostu zwyczajne objawy @.
Mam zamiar czekać do niedzieli i jeśli @ nie przyjdzie to zrobię test.
A jak u Ciebie? Nic nie czujesz? Będziesz testować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 21:13
-
Hej Dziewczyny, wczoraj miałam monitoring w 12 dc - dwa pęcherzyki 26 i 28 mm, endometrium 11,5. Dostałam ovitrell i działaliśmy ale tylko wczoraj bo M dziś wyjechał na 3 dni
To był mój 6 cykl na CLO i dostałam propozycję od lekarza na dalsze leczenie:
1. odstawiamy leki i robimy przerwę.
2. bierzemy dalej CLO i rozpoczynamy inseminacje.
Nie wiem co robić, nie mam już siły na kolejne badania, zabiegi i rozczarowania. Do czasu @ muszę podjąć decyzję -
nick nieaktualny