SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz tą luteinę bo może to faktycznie implantacyjne krwawienie, a luteina podtrzymuje ciążę, a jeśli jej nie będzie to przyjdzie miesiączka.
    Ja na początku ciąży plamiłam,ale czytałam że to normalne do lekarza jechałam po tyg i też dostałam luteinę. Lepiej dmuchać na zimne :) I oby to było takie plamienie ...

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miruś, pobiegłam do apteki po luteinę, ale to raczej nie jest implantacja, po pierwsze za wcześnie jak na implantację, po drugie zbyt intensywne jak na plamienie. Wygląda jak normalna @, i boli mnie macica, trochę inaczej niż przy miesiączce (już nie skurcze, tylko tak jakby była czymś "wypchana" od środka). W tej sytuacji nie chciałabym, żeby okazało się, ze to ciąża, bardzo bałabym się, że się nie uda. W dodatku wczoraj wzięłam wiesiołek, a okazuje się, ze też nie powinnam.

• zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, jak się masz? Czujesz "coś" w ogóle? U mnie cisza i spokój, żadnych bóli, no zero. Do jutra mam brać Acard 1x1 tabl. i Luteinę 2x2 tabl. i odstawiam. No i czekam :)

Topola lubi tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek mnie już nic nie zdziwi, moja kosmetyczka stara sie o dzidzie 8 lat, wzięlam ją do mojej gin bo robią się jej torbiele. I ona w 3-4 dni przez @ nie sypia od tylu lat ze swoim mężem bo ją strasznie bolą jajniki.
    A to się okazuje że nie torbiele pękają 3-4 dni przed @ tylko owulacje ma :/
    I jak sobie przypomniała to właśnie 4 dni przez @ zaszłą w ciążę z pierwszym dzieckiem. Ale zdziwienie było mega :D

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIRU to oby to była powtórka:D bo wykres i temp naprawde obiecująca:)

KAROLINKA85 w sumie nie zabezpieczamy się od stycznia ale w przeciągu 5 miesięcy miałam 3 cykle: pierwszy 54 dni drugi 72 (bezowulacyjny) i trzeci 54 (z potwierdzoną owulacją i pęcherzykiem, który pękł)no i teraz ten jest pierwszy z clo:)

BOMBELEK ja biore i kwas i ten inofolic, bo podobno kwasy foliowego nie da się przedawkować:)no wiesiołek bierze sie tylko do owulacja, bo później powoduje skurcze i ewentualne poronienie, więc dobrze że tylko wczoraj wziełaś:)

karolinka85 lubi tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modle się o to :P
    To strasznie długie cykle masz Asiek...
    Bombelek Ty uważaj na siebie bo to różnie bywa.
    Moja przyjaciółka miała 7 miesięcy @ co 28 dni. I jak zaczęły ją skurcze braćwy lądowała w szpitalu z krwotokiem- podobno krwotokiem. A lekarz mówi " taka stara a taka głupia ,główka między nogami a Pani o @ mi tu opowoiada"
    I zaczął się śmiać. Co śmieszniejsze dziewczyna 55 kg wagi i 170 cmm wzrostu więc chudzina:)
    A maluszek 1 tydz przenoszony i 55 cm i 3,4 kg. Więc spory.
    A @ co 28 dni jak w zegarku. I testy negatywne do końca ciąży miałą.

Bombelek87 lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie wiedziala, ze jest w ciazy? a brzuszek w ogole nie urosl? Byl nawet kiedys taki program "Nie wiedzialam, ze jestem w ciazy" czy jakos tak o takich nietypowych ciazach, dziewczyny cala ciaze szalaly: imprezki, intensywne treningi i rozne takie (bo nie mialy pojecia ze sa w ciazy), az wlos sie jezy na glowie, i wszystko dobrze sie konczylo. Osobiscie to znam tylko wzorowe ciaze moich dwoch przyjaciolek i jednej kolezanki. Zaszly, od razu nie bylo okresu, i dwie tluste krechy na testach.
    Asiek zauwazylam, ze tak jak ja nie mierzysz tempki... Tez zrezygnowalas po cyklach bezowulacyjnych? Ja mierzylam i mierzylam, tempka skakala jak chciala, potem na usg i tak okazywalo sie, ze nic z tego, wiec przestalam (moze niepotrzebnie).

• Miru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic ,dziecko było ułożone z tyłu. ALe na szczęście nie robiła nic takiego co by mogło dziecku zaszkodzić.
    Osobiście wolałabym takiej niespodzianki uniknąć. Mieć pod kontrolą wszystko...

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, moja najlepsiejsza przyjaciola Gocha ma termin porodu na polowe lipca, a ja nie potrafie szczerz cieszyc sie jej szczesciem (chociaz bardzo chce). Opowiada mi o wizytach (tez chodzi do mojego szefa), pokazuje bajeranckie usg 3D, a na nich buzka, paluszki, siusiaczek (to bedzie Bartek). A ja tak slucham jej, potem w domu rycze jak bobr. Oczywiscie nie powiem jej tego, ona tak sie cieszy, to pierwsze dzieciatko i chce podzielic sie ta radoscia.. Tak bardzo chcialabym cieszyc sie szczerze razem z nia, tyle razem przeszlysmy, ale przy niej czuje sie strasznie zdolowana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadziwiajace, ale jest tak jak powiedzial moj szef- po luteinie krwawienie ustanie- i ustalo. Zaluje, ze wczoraj nie wzielam, ale myslalam, ze to nowy cykl i dlatego zaczelam brac wiesiolka. Zaluje, ze do niego nie zadzwonilam wczoraj.

• Miru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się najważniejsze że tak szybko ustało...
    Ja w ciąży po 8 dniach plamienia brałam luteinę i kolejne 8 dni krwawiłam. Później ustało. A u Ciebie szybko zadziałało :) Bądź dobrej myśłi. A ile masz do @?

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toretycznie jestem w 22 dc, czyli ok tydzien do malpy. Wczesniej mialam co 31 dni, ale to byly cykle bezowulacyjne wywolane luteina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, a czy mozesz opisac swoje plamienia? to bya czerwona krew, czy taka brazowo- czarna? i czy to bylo tylko plamienie, czy wygladalo jak okres?

(jesli sie krepujesz o tym pisac na forum to mozesz napisac w wiadomosci) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 16:29

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIRU no niestety długie cykle, uroki PCOS:(
    ranyy to faktycznie dziwne, ciekawe gdzie się ten maluszek mieścił skoro taka chudzina:D no ale że nie czuła ruchów, kopniaków? ciekawe:)

BOMBELEK mierze temp:) ale teraz po prostu nie udostępniam póki @ się nie skończy, jak odejdzie w siną dal to zaczynam mierzyć:)

CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tempke mierzycie termometrem rtęciowym czy elektronicznym? Ja mam taki elektroniczny, z ciekawości mierzyłam z 2-3 razy pod rząd, i zawsze inną temperaturę pokazywał, poza tym miałam straszne wahania, w reszcie porzuciłam termometr, potem mąż mnie ochrzanił, ze zawsze mam taki słomiany zapał.

Aha, Asiek, czy Ginekolog nie probowal skracac Ci cykli progesteronem? Przy moim PCO w pierwszych 3 m-cach bralam tylko luteine, potem dodal clo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 17:08

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOMBELEK ja mierze elektronicznym, waginalnie bo jak mierzyłam w ustach to dziwne rzeczy mi wychodziły:) a teraz jest ok po prostu mierze tylko raz i tą temp wpisuje:)

CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, ale Ty znasz niesamowite (w sumie pozytywne) przypadki :)

• Topola Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonkavva wrote:
    Topola, jak się masz? Czujesz "coś" w ogóle? U mnie cisza i spokój, żadnych bóli, no zero. Do jutra mam brać Acard 1x1 tabl. i Luteinę 2x2 tabl. i odstawiam. No i czekam :)

Hej Zielonkavva. No więc u mnie niewiadoma. Bolą mnie trochę piersi i zrobiły sie twarde. Podbrzusze jakoś tak dziwnie mrowi, jakby lekko boli, ciężko to opisać. Najbardziej kojarzy mi się to z uczuciem po robieniu "brzuszków", tak jakby mięśnie się napięły i trochę skróciły? :/
    Jednak obawiam się, że tak bardzo chcę, że sobie to wszystko wmawiam, albo że to poprostu zwyczajne objawy @.
    Mam zamiar czekać do niedzieli i jeśli @ nie przyjdzie to zrobię test.

A jak u Ciebie? Nic nie czujesz? Będziesz testować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 21:13

• Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, wczoraj miałam monitoring w 12 dc - dwa pęcherzyki 26 i 28 mm, endometrium 11,5. Dostałam ovitrell i działaliśmy ale tylko wczoraj bo M dziś wyjechał na 3 dni :( To był mój 6 cykl na CLO i dostałam propozycję od lekarza na dalsze leczenie:
    1. odstawiamy leki i robimy przerwę.
    2. bierzemy dalej CLO i rozpoczynamy inseminacje.
    Nie wiem co robić, nie mam już siły na kolejne badania, zabiegi i rozczarowania. Do czasu @ muszę podjąć decyzję :(

relganli06k8eu81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingebjorg duze te Twoje pecherzyki, a nie dostalas Pregnylu na pekanie?

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ