X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy???? wydaje mi się to takie odległe i niemożliwe :( Chyba psychika mi siada :(

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ostatnie półtora roku nie robilismy nic licząc, że sie uda naturalnie, potem trafilismy na lekarza od leczenia niepłodności. zlecił nam szczegółowe badania tj. nasienie męza (wszystko w normie) z tym, ze mój mąz ma zawód podwyższonego ryzyka. Ja miałam badanie hormonów ( w normie) obserwowanie cylki przez usg mamy teraz i to jest mój pierwszy cykl z clo, jak nie wyjdzie mam miec zrobioną drożność jajników. Marwi mnie tylko ten jeden pęcherzyk, słyszałam, ze po clo jest ich min 2-3 a ja mam tylko jeden.
    A bierzesz cos na peknięcie pecherzyków? Bo rozumiem, ze clo tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa a jak długo Ty sie starasz?

• zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaliska wrote:
    Marwi mnie tylko ten jeden pęcherzyk, słyszałam, ze po clo jest ich min 2-3 a ja mam tylko jeden.
    Ja też ostatnio miałam tylko jeden pęcherzyk, a już lecę trzeci cykl z CLO.
    Sysiaaaaa wrote:
    Damy???? wydaje mi się to takie odległe i niemożliwe :(
    Mam teraz dokładnie takie samo myślenie...

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to jest popier... u nas już wszystko ok niby a ciąży jak nie było tak nie ma. Już na nic wpływu nie mamy tak na prawdę

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaliska wrote:
    Sysiaaaaa a jak długo Ty sie starasz?
    Ja już prawie 3 lata, w czym 2 lata z leczeniem, a ostatnie 8 miesięcy tak na maxa

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Miru Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola ja też starałam się dowiedzieć jak wygląda szyjka na początku ciąży - bardzo wczesnej ciaży ale nigdzie nie ma jednoznacznej odpowiedzi.

Topola lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaa a ja Ci mowie i Wam wszystkim ze przyjdzie taki dzien kiedy kazda z Nas wykrzyczy te wiadomosc ktora wykrzyknelo wiekszosc naszych kolezanek z watku! I po kolei bedziemy sobie gratulowaly!
    Ja tez sysiaaa przeciez wiesz dobrze mialam chwile zwatpienia,i 3 m-ce kiedy niemal ze z paranoi w depresje wpadlam! Ale dzwignelam sie bo wiem ze warto! Chodzbym miala czekac kolejne 2 lata to wiem ze cel osiagne! Bo takich dwoch jak nas trzy to niema ani jednej!
    Whem ze latwo sie mowi,bo sama co miesiac siadam na dupie patrzac na ten cholerny test! I pewnie beda chwile zwatpienia,ale jak to kazda z nas nie raz podkreslala-"wiara czyni cuda"!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiu, nie będę pisać banałów w stylu :"nie martw się, będzie dobrze, uda się", proszę, postaraj znaleźć sobie jakies zajecie, żeby skupic myśli na czyms innym, niż zachodzenie w ciaze. Może zacznij uprawiac jakiś sport, np. aerobik, jazda na rowerze , jezdzic ze swoim facetem jakies wycieczki albo przygarnij jakiegoś pieska, albo nawet uprawiaj ogrodek. Rób cokolwiek, co pozwoli Ci nie myslec o fasolkowaniu, bo myslenie nic nie da. Trzymam kciuki za nas Wszystkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:23

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak. Zaczynamy za 3 miesiące stawiać domek,więc zajęcie gwarantowane, ale to nie wszystko. Brakuje tego dzieciątka bardzo! Ja dojdę do siebie ale trochę czasu potrzebuję

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Miru Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia w tym domu nadzieja. Ja się zabieram za remont mieszkania- duży remont.Bo 3 moje znajome zaszly przy budowie domu- każda się skupiła na czymś i nagle bach - ciąża:)
    Więc trzymamy kciuki że głowe będą zawracały Ci cegły i meblowanie pokoi a fasolka się zjawi szybko :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie tak Miru,
    Sysiu, skup się lepiej na urządzaniu tego domku, na wyborze mebli, koloru ścian itp. :) Ja teraz w czerwcu biorę wolne i jedziemy sobie z moim Mężuniem na namiotowe turnee :) jeszcze myslimy, gdzie tu pojechać- może nad Solinę, albo gdzieś nad morze... Chcemy często się przemieszczać, żeby więcej zobaczyć. Mam nadzieję, że pogoda dopisze, jedziemy 13 lub 14 czerwca. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 14:00

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek87 wrote:
    Własnie tak Miru,
    Sysiu, skup się lepiej na urządzaniu tego domku, na wyborze mebli, koloru ścian itp. :) Ja teraz w czerwcu biorę wolne i jedziemy sobie z moim Mężuniem na namiotowe turnee :) jeszcze myslimy, gdzie tu pojechać- może nad Solinę, albo gdzieś nad morze... Chcemy często się przemieszczać, żeby więcej zobaczyć. Mam nadzieję, że pogoda dopisze, jedziemy 13 lub 14 czerwca. :)
    No to super :) Zazdrościć wam można? Ja z reguły jestem silna ale w czasie @ to jakiś mega dół łapie

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiu, ja mam od 4 dni takie czarne krwawienia, że masakra, w dodatku to dopiero 19 dc, już odchodzę od zmysłów ze strachu, wszystko już sobie wkręciłam, łącznie z rakiem szyjki macicy (wiem, to głupie, ale coś musi być przyczyną...). Mój gin na to "- tak Olka, masz raka szyjki macicy tylko zapomniałem Ci powiedzieć", on ma takie specyficzne poczucie humoru. Bardzo chciałabym mieć normalne cykle, skoro owulacja jest da mnie świętem, to zajście w ciążę byłoby czyms nie do opisania.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może wybierz się do innego gin? Przecież tak nie może być! A miałas monitoring w tym cyklu?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja mam ciągle monitoring bo gin to mój szef. To jest wygodne, bo monitoring mam blisko, za darmo i kiedy chcę. To dobry lekarz, ale przyznam, że nie jest specjalistą w sprawach niepłodności, to bardziej położnik. Spróbuję zasugerować mu, żeby polecił mi jakąs klinikę leczenia nieplodnosci, gdzie są specjaliści w tej dziedzinie, ale troszkę głupio tak cos sugerować szefowi, nie chcę, żeby myślał,że podważam jego autorytet.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd jesteś powiedz? Pracujesz jako kto, że z gin masz styczność?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuję w przychodni na Dolnym Śląsku, mój szef jest jej wlascicielem i też przyjmuje pacjentki, a robię mammografie (jestem technikiem rtg).

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to masz fajnie, że masz możliwość podglądania się często. U Ciebie PCO tak?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • angelika 33 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki!
    a ja wam powiem, że po drugim cyklu z clo mam już dość i poproszę przy następnym cyklu o przerwę. Ogólnie staram się 6 miesięcy ale jestem już tym zmęczona i ciągle przybita. Do tego po ostatnim pregnylu 5 dni temu - jestem obolała zmęczona i ogólnie to mam dość. Brzuch wydęty jak bęben, pryszcze na całej facjacie. Myśli tylko w jednym kierunku, a tu przecież mam córę 9 letnią którą trzeba się zajmować...

f2w33e3kd1urm0nw.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ