Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek87 wrote:
    Ingebjorg duze te Twoje pecherzyki, a nie dostalas Pregnylu na pekanie?

Dostałam ovitrell - to też na pękanie.

relganli06k8eu81.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zawsze takie duże pęcherzyki.

relganli06k8eu81.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOMBELEK robiłam badania progesteronu i mam w normie:) a to jak jest powyzej normy wtedy sa długie cykle?:)

TOPOLA trzymam kciuki:) oby to była małą fasolka:) piękna temp:)

INGEBJORG faktycznie wszystko piękne i endo i pęcherzyki, obyś nie musiała podejmować już decyzji, czasami złoty strzał jest lepszy od codziennego współżycia:)

Topola lubi tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingebjorg, wygląda na to, że jesteś bardzo blisko celu. Może akurat się uda :)
    A może masz możliwość dołączyć do męża? ja na Twoim miejscu rzuciłabym wszystko i pojechała dalej działać. Szkoda takiego cyklu, piękne endo i jajeczka...
    Asiek, ja też nigdy nie miałam problemów z drugą fazą cyklu, jednak na skrócenie cykli gin kazał mi brać luteinę od 16 dc przez 10 dni, potem odstawić i czekać na krwawienie. Dzięki temu miałam cykle co 30 - 31. Na ulotce luteiny we wskazaniach jest leczenie cykli bezowulacyjnych i zaburzeń cyklu miesiączkowego. Można też brać duphaston, czymś tam się różni od luteiny ale dokładnie nie wiem czym.

• Topola Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek dzięki. Trzymaj kciuki koniecznie. Wszystkie trzymajcie, a ja trzymam za Was.

Mam taką wielką nadzieję, ale jestem tak przyzwyczajona do tego że się nie udaje że ciężko uwierzyć że może się udać.

nick nieaktualny, Miru, asiek191 lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo to od jednych znaojomych a to od drugich :)
    Wiesz co Bombelek na początku miałam tylko na papierze lekko różówe, później brązowe. Potem ciemno brązowe, brałam luteinęi robiło się czerwone jasnoczerwone,później zanikało i było lekko różówe.
    Więc tak wyglądało moje plamienie. W pewnym momencie myśłałam że poroniłam- ale było ok.Dopiero potem się rozwinęło...

Topola oby sie @ nie pojawiła :D

Topola, nick nieaktualny, asiek191 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOMBELEK a to gin na razie nic takiego nie zaproponowała w sumie to jestem u niej dopiero 3 raz:) no ale zobaczymy jak właśnie clo na mnie zadziała:)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek87 wrote:
    Ingebjorg, wygląda na to, że jesteś bardzo blisko celu. Może akurat się uda :)
    A może masz możliwość dołączyć do męża? ja na Twoim miejscu rzuciłabym wszystko i pojechała dalej działać. Szkoda takiego cyklu, piękne endo i jajeczka...
    Asiek, ja też nigdy nie miałam problemów z drugą fazą cyklu, jednak na skrócenie cykli gin kazał mi brać luteinę od 16 dc przez 10 dni, potem odstawić i czekać na krwawienie. Dzięki temu miałam cykle co 30 - 31. Na ulotce luteiny we wskazaniach jest leczenie cykli bezowulacyjnych i zaburzeń cyklu miesiączkowego. Można też brać duphaston, czymś tam się różni od luteiny ale dokładnie nie wiem czym.

Niestety nie mogę pojechać do M :(

relganli06k8eu81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nic, może akurat ten raz wystarczy, przecież plemniki żyją chyba ok. 3 dni. A jeśli chodzi o wybór między inseminacją a przerwą, to sama musisz podjąć tą decyzję. Osobiście wybrałabym przerwę, ale po prostu jestem już zmęczona swoim leczeniem :(

• zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, to jakieś objawy/zmiany już u Ciebie widać, super! oby to były objawy na dzidzię ;)

U mnie cisza, nie czuję się ani ciążowo ani na @. Jak byłam w pierwszej ciąży to po prostu to czułam, a teraz nic, więc myślę, że to będzie kolejny nieudany cykl - już trzeci z CLO. I przyznam też, że coraz częściej myślę o przerwie w starankach.

Topola lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę jestem skołowana tymi "objawami" bo wydaje mi się że czuję je już od zastrzyku, czyli to by znaczyło że to pregnyl je wywołuje? :) Zobaczymy co będzie. Czekanie mnie dobija.

Zielonkavva, a w pierwszą ciążę też zaszłaś biorąc Clo? Miałaś wtedy objawy, czy czułaś to instynktem macierzyńskim? :)
    Zastanawia mnie też jaka powinna być szyjka w drugiej połowie cyklu (ciążowego i nie)? U mnie jest średnio miękka i chyba nisko, ale nie mam z tym zbyt dużego doświadczenia. Czuję tak jakbym mogła ją popchnąć palcem i wsunąć wyżej, jakby była elastyczna i się naddawała.
    Hyhy, mam wrażenie, że piszę jakieś całkowite głupoty :)

Miru, Bombelek, Asiek, Ingebjorg! Trzymam kciuki!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu z CLO + monitoring. Czułam podświadomie, instynktem macierzyńskim chyba :) Potem doszły objawy - ból piersi, zwłaszcza sutków + uczucie rozpierania w macicy + senność, takie były moje pierwsze objawy ciąży.

Co do szyjki, to ja się kompletnie nie znam :)

Topola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje straszne, ciemne krwawienie wróciło, pomimo brania luteiny. Bardzo się boję. To na pewno nie implantacja, piersi w ogóle mnie nie bolą od kiedy zaczęłam krwawić i są miękkie. Teraz już jestem pewna na 100 proc, że po tym cyklu przestaję brać leki.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wlasnie sobie zdalam sprawe ze bede testowala w urodzinki mojego m(;
    A moze tym razem prezent bedzie udany? Oj oby!
    Dzis 16dc.
    W weekand byla u nas kuzynka ze swoim 2 miesiecznym skarbem! Wynosilam sie go na rekach,wycalowalam a moj syn pytal czy mozemy go zatrzymac! i powiem Wam szczerze ze w glebi serca czulam zal! My zaczelismy staranka 2 m-ce przed nimi,i oni juz od 2 m-cy ciesza sie szkrabem a my w dalszym ciagu w martwym punkcie...
    Oby urodziny mojego M byly udane!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się nie udało w tym cyklu, nie czekam kolejnego tylko wprowadzam CLO, może pęcherze są za małe by działać bez wspomagacza.. może z CLO się uda szybciej.. tak chciałam tego uniknąć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba po prostu podczas owulki pękł mi torbiel na jajniku, i dlatego pojawiło się krwawienie. Nienawidzę tego PCOS :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa chociaż od jakiegoś czasu sledzę ten wątek. To mój pierwszy cylko z clo, ale prawdopodobnie nie będzie udany. Mam tylko jeden pęcherzyk 1,56x1,32 i lekarz u którego byłam powiedział, ze mamy marne szanse :( od dawna staramy sie o dziecko i mam coraz mniej sił...

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliska witaj w naszym skromnym gronie!
    Nie mozna sie poddawac! pozytywne myslenie dodaje zapalu do dzialania a samo dzialanie predzej czy puzniej konczy sie sukcesem! Moze pecherzyk jeszczeurosnie moze ovulka sie przesunie? Zaczekaj jeszcze troszke! A w ktorym dc jestes?

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj pabelka88, badanie miałam 12 dc a dzisiaj jest 17 dc i na razie żadnych objawów, poza strasznym bólem brzuch wczoraj.
    Dzieki za wsparcie potrzebowałam się w koncu wygadac. U nas niby wszystko jest ok, a dzidziusia od 2 lat nie ma :(

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skad wiesz ze wszystko ok!? Jakies badania przechodziliscie? 2 lata to tez juz sporo,wiec mnie sie wydaje ze gdyby bylo ok to i fasolinka by byla! My o 2 dzieciatko sie staramy tez juz 15m-cy...z tym zeja mam problemy z pecherzykami niepekajacymi wlasnie! Damy rade kochane!

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ