Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Niusia3045 Autorytet
    Postów: 674 497

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio, ja odkad pamiętam, to mam takie cykle. Jak trzy lata temu zaczęłam brać miovarian, to udało mi się skrócić cykl do ok 30 dni. Ale po tym, jak zaczęłam przygodę ze stymulacja ( jakos rok temu), to cykle, w których nie brałam tabletek na owulacje, znów wydluzyly mi się do 40-50 dni.
    Wydaje mi się, że owulacja byla w tym cyklu, bo zauwazylam wzrost temperatury, po którym z zegarkiem w reku po 14 dniach dostalam @.
    Ostatnio także owulacje miałam w 34dc (cykl bez stymulacji).
    Ogólnie zmarnowalam ponad pół roku na lekarza, który faszerowal mnie clo bez konkretnej diagnozy. Od lutego jestem w klinice leczenia niepłodności. Dopiero tam zrobilam szereg badań, z których Pani doktor wywnioskowala, że mam za dużo męskich hormonów ( biorę euthyrox na zbicie tsh). W klinice miałam też jeden cykl stymulowany aromkiem (nieudany) i test pct, który wyszedł negatywnie.
    W tym momencie mamy przerwę od stymulacji, ponieważ w wynikach mojego męża wyszła bardzo słaba ruchliwość plemników, więc stwierdzilam z Pania Doktor, ze spróbujemy najpierw poprawic wyniki męża i wrócimy do starań. Powtorzymy badanie nasienia, zrobimy drugi raz pct, wykonamy hsg i zobaczymy, co dalej.

    iv09ej28fi1fxeg9.png
  • Niusia3045 Autorytet
    Postów: 674 497

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Cześć dziewczyny, Jakiś czas temu już u Was byłam. Niestety lekarz źle poprowadził mnie na stymulacji Clo i moje owulacje były bezwartościowe, pęcherzyki przerośnięte. Od stycznia jestem już u innego lekarza. 2 cykle naturalne a od jutra startuję na nowo. Nowy lekarz zapisał mi Clo 2x1 i już się tym martwię bo wiem że moje endo nie było za silne, lecz skoro lekarz uparł się że chce sam się przekonać jak reaguję to nie protestowałam już. Wcześniej brałam 1x1, nie dostawałam zastrzyku. Aktualny lekarz planuje monitoring + badanie estradiolu i zastrzyk Pregnylu.
    Czytałam i czytałam jak wspomóc endo i wyczytałam: wino czerwone wytrawne, orzechy, migdały. Wspomagacze bez recepty : wiesiołek, magnez, b complex, wit. E, Omega 3, Acard, Hormeel S. Słyszałyście coś o tym homeopatycznym Hormeel S? A może macie jeszcze jakieś sposoby na endo? Ogólnie jakie musi być minimum żeby był sens podania zastrzyku i możliwe było ewentualne zagnieżdżenie? Jak u Was było pod kontem endometrium? :)

    Abi, mnie w klinice Pani doktor poleciła krople resverantrol, które zawierają esencję wina. Bez recepty mozna je kupic w aptece. Ja biorę je dwa razy dziennie po 8 kropli .
    Mój wcześniejszy lekarz mowil, że absolutne minimum to 6 mm.
    U mnie z endo nie było problemu, dopóki nie zaczęłam brac clo. Z każdym cyklem było coraz gorzej, az w końcu wylądowałam na estrofemie na odbudowanie endo.

    iv09ej28fi1fxeg9.png
  • Zozo Autorytet
    Postów: 4465 2597

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia i po tych kropelkach poprawiło ci się endo? Ja na clo chociaż miałam tylko jeden cykl też miałam słabe endo 4,5 mm a po odstawieniu 10mm i nic nie stosowałam na poprawę. Dodam że to endo się samo poprawiło odrazu na drugi cykl bez clo 🤷‍♀️
    Abi mogłaś powodziec lekarzowi, że tak ci clo uposledza endo może coś innego by wypisal a może teraz jak się trochę wspomozesz to i endo będzie lepsze na pewno nie zaszkodzi nic sprobowac :)

    👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Niusia3045 Autorytet
    Postów: 674 497

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo, szczerze mówiąc nie wiem :)
    Bo ostatni monitoring miałam w lutym. U mnie niestety endo nie poprawiło się po odstawieniu clo. Zobaczymy gdzieś za miesiąc, jak wrócę do kliniki :) ale kropelki cały czas biorę, na pewno nie zaszkodza.

    iv09ej28fi1fxeg9.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4461 1428

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 15:56

  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI, endo min 6 mm, ale jest to naprawdę minimum. Niektórzy lekarze mówią o 7mm. Ale wiadomo- cuda też się zdarzają ;)

    Co do suplementow, to wiesiołek, dużo wody (to nie żart), siemię lniane. Niektórzy polecają też guajazyl. Czerwone wino bardziej na endo :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4461 1428

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 15:56

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

  • Paletka87 Koleżanka
    Postów: 47 28

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 01:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie testy pozytywne w 11 i 12 dniu po Ovitrelle były niewiarygodne, tempki wysoko ale dziś spadła poniżej linii i przyszła @ szkoda.... zapowiadało się super, no cóż:-/

    2 poronienia 8 tydz,
    3 lata starań
    1 i 2 cykl z Clo, 5-9dc 1tabl.- nie udało się
    Obecnie 3 cykl z Clo
  • pola89 Autorytet
    Postów: 3737 2631

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 04:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paletka87 wrote:
    Niestety u mnie testy pozytywne w 11 i 12 dniu po Ovitrelle były niewiarygodne, tempki wysoko ale dziś spadła poniżej linii i przyszła @ szkoda.... zapowiadało się super, no cóż:-/
    Przykro mi... Bardzo długo utrzymywało się u Ciebie ovitrelle..

    Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

    Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

    Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Niusia3045 Autorytet
    Postów: 674 497

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paletka, bardzo mi przykro :( Trzymam kciuki za kolejny cykl! :*
    Pani Ciasio, dużo wody na endo? Pierwsze slysze :)

    iv09ej28fi1fxeg9.png
  • Paletka87 Koleżanka
    Postów: 47 28

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No długo, nawet 13dni po test pokazał ale chwilę po czasie II kreskę, a 14 d wyszedł już negatywny i też była po czasie druga ale wiadomo liczy się 5 min więc tu już byłam pewna że nic z tego, no cóż, kolejny cykl;-( powodzenia dla was

    2 poronienia 8 tydz,
    3 lata starań
    1 i 2 cykl z Clo, 5-9dc 1tabl.- nie udało się
    Obecnie 3 cykl z Clo
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4461 1428

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 15:56

  • Karolka9 Autorytet
    Postów: 539 400

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko było by dobrze gdyby nie te zastrzyki, dają nam nadzieję, a tu klapa. Ja w niedzielę będę miała 2tyg po, ale w piątek pójdę na betę, wolę wiedzieć, że nie i spokojnie się napić wina niż żyć nadzieja.

    3jgxsek2mhrtcu08.png
  • pola89 Autorytet
    Postów: 3737 2631

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy tutaj na wątku pisałam o sobie. U mnie znowu było tak, że 11 dnia po zastrzyku robiłam test i nie było kreski, zrobiłam też betę i wynosiła 2,17 mIU/ml, więc stwierdziłam, że resztki po ovitrelle. Ale, że czułam się dalej dziwnie, to w poniedziałek potórzyłam test i była baaardzo blada kreseczka, a beta już wynosiła 29,19 mIU/ml no i jestem w ciąży :)

    Rubii, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

    Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

    Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia3045 wrote:
    Paletka, bardzo mi przykro :( Trzymam kciuki za kolejny cykl! :*
    Pani Ciasio, dużo wody na endo? Pierwsze slysze :)

    Dużo wody na śluz, nie na endo :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • happilyeverafter Autorytet
    Postów: 1438 1282

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochani,

    Potrzebuję Waszej porady, może ktoś na forum sam miał taki przypadek albo gdzieś mu się przewinął na forum. Sprawa dotyczy męża, azoospermia po przebytej śwince w wieku dziecięcym, FSH – 25 (spadł z 28 po 3 miesiącach brania Bromergonu na lekko podwyższoną prolaktynę, ta zaś po tym czasie wzrosłą dwukrotnie), LH i Testosteron w normie, w badaniach nasienia, biopsji igłowej – brak plemników (nakłuwane jądra i najądrza), wynik histopatologii – w skali Johnsona 2 na 10 (zdaje się że prawie wyłącznie komórki Sertolego, Leydiga brak albo nieliczne). Pytanie czy przy takim stanie jest zasadność leczenia clo? Jeden z lekarzy zaproponował nam kurację 3-miesięczna, inny półroczną, a potem mTESE. Czy ktoś próbował leczenia przy takich parametrach? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.

    01.2020 ICSI: 9dpt- beta 53, 25dpt - mamy ❤️
    Rośnij nasze Szczęście 🙏🍀🍀
    It's a Girl! 💕👣

    Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko się skończyło.
    To właśnie będzie początek 🍀
    ~ Louis L'Amour

    The true miracle is having faith no matter what ❤️
    oar83e3klrf6f428.png
  • pola89 Autorytet
    Postów: 3737 2631

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Kochani,

    Potrzebuję Waszej porady, może ktoś na forum sam miał taki przypadek albo gdzieś mu się przewinął na forum. Sprawa dotyczy męża, azoospermia po przebytej śwince w wieku dziecięcym, FSH – 25 (spadł z 28 po 3 miesiącach brania Bromergonu na lekko podwyższoną prolaktynę, ta zaś po tym czasie wzrosłą dwukrotnie), LH i Testosteron w normie, w badaniach nasienia, biopsji igłowej – brak plemników (nakłuwane jądra i najądrza), wynik histopatologii – w skali Johnsona 2 na 10 (zdaje się że prawie wyłącznie komórki Sertolego, Leydiga brak albo nieliczne). Pytanie czy przy takim stanie jest zasadność leczenia clo? Jeden z lekarzy zaproponował nam kurację 3-miesięczna, inny półroczną, a potem mTESE. Czy ktoś próbował leczenia przy takich parametrach? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
    Hej :) ja się właściwie na tym nie znam... Ale chciałam tylko dopytać czy Tobie chodzi o stymulowanie clo Ciebie czy przyjmowanie clo przez Twojego męża? Bo podobno to pomaga na ilość plemników, ale ja za wiele na ten temat nie wiem...

    Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

    Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

    Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam prośbę może któraś zerknąć na mój wykres?? Bo wariuje już. Test pozytywny w 15 dc, sluz był chociaż było go mało.. Teraz już sucho.. Skok myślałam że jest bo było 16 wyżej a dziś spadek.. Dlaczego tak może być.. Dodam że pierwszy cykl jestem na stymulacji clo.. Pomóżcie

    https://zapodaj.net/4dc4794f85220.jpg.html

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • pola89 Autorytet
    Postów: 3737 2631

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Hej dziewczyny mam prośbę może któraś zerknąć na mój wykres?? Bo wariuje już. Test pozytywny w 15 dc, sluz był chociaż było go mało.. Teraz już sucho.. Skok myślałam że jest bo było 16 wyżej a dziś spadek.. Dlaczego tak może być.. Dodam że pierwszy cykl jestem na stymulacji clo.. Pomóżcie

    https://zapodaj.net/4dc4794f85220.jpg.html
    A nie miałaś monitoringu? Powinnaś mieć przy clo... Trudno powiedzieć, co z tą temperaturą...

    Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

    Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

    Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Ewka 111111 Autorytet
    Postów: 390 321

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobiłam kolejna betę- 9084 :-)
    Zaraz po świętach idę na badanie ,dziś 35 dzień cyklu wydaje mi się że trochę ponad normę ale przyrost 113 % to chyba ok ,zazartowalam do mojego że może taka wysoka beta bo będą bliźniaki hihi a on zaczął grzebać w telefonie chyba się przestraszyl 😂

    pola89, Evli, Rubii, Pani Ciasio, Paletka87, Eska, Zozo, Ojkaojka lubią tę wiadomość

    Starania od 2016
    33 l.
    16.07.2019 18 tyg i 6 dni -dziewczynka😊 265 gram❤


    2xcykl z aromkiem +ovitrelle ,owulacje były
    Od 8.12.18 -1x1 clo przez 5 dni + ovitrelle
    04.01(29 d.c. )-beta 38,9,07.01 - beta 274,8 :-),10.01 - beta 64 !!! :( -nie udało się ! :-(
    11.02 - start clo (drugi cykl) 1x2 przez 5 dni - nieudany
    14 marzec -cykl naturalny
    3 .04- beta 8, 5.04-beta 47 ,9.04-beta 364 , 12.04-1364 ,17.04(równy 5tc)-9084 :-)
    24.04- jest serduszko ! ❤
    Badania nasienia ok , prolaktyna podwyższona , Bromergan , symfolik , duphostan ,luteina ,witD, miosytogyn,wiesiołek
‹‹ 3215 3216 3217 3218 3219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego