CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Nobis wrote:Ładnie idzie. A kiedy masz wizytę i usg? Który to tydzień?Starania od grudnia 2016.
21.07.2017 Aniołek [*]
08.12.2019 Aniołek [*]
Marzenia się spełniają mocno w to wierzę -
Dziewczyny może wiecie czy wynik beta hcg 11 dni po ovitrelle dał wynik 1,6 czy jest szansa na ciąże? Czy to raczej pozostałości po zastrzyku?Ona 29 lat
On 30 lat
Starania od 07.2018
26.08.2019 CB
01.08.2020 1 IUI
01.09.2020 2 IUI
29.09.2020 3 IUI
13.11.2020 wizyta startowa IVF
20.11.2020 początek stymulacji
02.12.2020 punkcja
07.12.2020 transfer 5.3.2
15.12.2020 8dpt beta 40,2, progesteron 17,70
17.12.2020 10dpt 82,3 beta
19.12.2020 12dpt 195,8 beta
21.12.2020 14dpt 489,4 beta
31.12.2020 Jest ♥️
04.09.2021 19:37 👧 -
Hej Dziewczyny!
Poprzednie 2 cykle bralam clo 2x dziennie i za pierwszym razem pecherzyk mial 12 mm w 14dc, a w kolejnym cyklu nie bylo pecherzyka w ogole. W tym cyklu bralam 3x dziennie clo przez 5 dni i dopiero teraz pecherzyk ladnie urosl 23mm w 14dc. Ginekolog stwierdzil ze to okres owulacji, wiec zalecil starania
Jednak 2 dni pozniej zrobilam test owulacyjny i wyszedl negatywny. Czulam jeszcze przez kolejne dni klucie w lewym jajniku, natomiast gin powiedzial ze dominujacy pecherzyk jest w prawym (chyba ze to bylo po jego prawej a mojej lewej?).
W sobote ide zbadac poziom progesteronu, zeby zobaczy czy owulacja byla. Zobaczymy co z tego bedzie...
W sumie pisze to do Was zeby przelac gdziec moje troski i obawy. Fajnie jest sie zwierzyc w takim miejscu -
Cześć Czekolada 🙂
Z tym clo to mamy podobnie, odkąd go biorę mój organizm zwariował i niekoniecznie ze mną współpracuje..
Fajnie by było gdybyś mierzyła temperaturę, miała byś ładny obraz tego co się dzieje.. Może pęcherzyk nie pękł? Trzymam kciuki za proga żeby potwierdził ten lepszy scenariusz.
Ja jutro jadę na monit, nie spodziewam się rewolucji. A tak mnie okrutnie mdli.. Zwiększyłam dawkę mety do 3x1 i szybko zaczęłam odczuwać jej skutki.. Mam tylko nadzieję że pomoże..
Rubii to straszne co Ci zrobili. Jak można pomylić wagę dziecka o kilogram?? Dla mnie to niepojęte..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Rubii wrote:Nobis i Olika serdeczne gratulacje dziewczyny
Madziara niestety nie miałam cc lekarz dzień przed porodem pomylił się z waga urodzeniowa dziecka uwaga o 1 kg!!! Wyliczył że niby będzie ważył 3800 A urodził się 4720g... skandal.. i kazali mi rodzić naturalnie i oczywiście mnie rozerwalo no bo jak przepchnac takiego klocka... A małego i tak wyciagali vacuum bo za duży był i sama bym nie dała rady. Teraz u mnie już dobrze wszystko ładnie się goi i czuje się już dobrze a było naprawdę źle że mną jeszcze mi 3 jednostki krwi przetaczali bo miałam morfologie 7 i ciągle mdlalam przez ich błąd... Ale ja już doszłam do siebie a synek jest kochany i z dnia na dzień coraz bardziej świadomy.
Trzymam kciuki za Was wszystkie !
Domassek beta poniżej 2 to wynik negatywny więc albo to pozostałości po zastrzyku albo coś powoli zaczyna się dziać. Najlepiej powtórzyć wynik za 2 dni i zobaczysz czy rośnie czy spadła. Oczywiście życzę Ci aby rosła
Słyszałam o takich pomyłkach. Współczuję Ci ogromnie! Ja przy cc dostałam znieczulenie w kregoslup, ale nie zadzialalo i na stole straciłam przytomność z bólu. Wtedy szybka intubacja i podali znieczulenie ogólne. Straszne to było! Nie sądziłam, że z bólu można zemdleć. Ciężko mi bylo dojść do siebie po dwóch znieczuleniach i tym bólu. Także cc też nie zawsze jest różowe, ale jak nie było postępu porodu to ni mialam wyjscia jak zgodzić się na cc. Dziś Tosia ma już 2 miesiące i 3 dni i mimo tego bólu jestem najszczęśliwsza na świecie, bo ją mam:)
-
MilusińskaMilena wrote:Cześć Czekolada 🙂
Z tym clo to mamy podobnie, odkąd go biorę mój organizm zwariował i niekoniecznie ze mną współpracuje..
Fajnie by było gdybyś mierzyła temperaturę, miała byś ładny obraz tego co się dzieje.. Może pęcherzyk nie pękł? Trzymam kciuki za proga żeby potwierdził ten lepszy scenariusz.
Ja jutro jadę na monit, nie spodziewam się rewolucji. A tak mnie okrutnie mdli.. Zwiększyłam dawkę mety do 3x1 i szybko zaczęłam odczuwać jej skutki.. Mam tylko nadzieję że pomoże..
Rubii to straszne co Ci zrobili. Jak można pomylić wagę dziecka o kilogram?? Dla mnie to niepojęte..
Hej MilusińskaMilena 🙂
Długo już bierzesz clo? Strasznie to jest irytujace przy clo, bo każdy cykl jest inny i nieprzewidywalny... pozostaje nam czekać.
Ja pierwsze 2 cykle z clo miałam 2-dniowe trudności w oddychaniu, nie wiem czy to przez stres czy rzeczywiscie w wyniku działania leku. Ku mojemu zaskoczeniu trzeci cykl ze zwiększoną dawką przebiegł beż żadnych niespodzianek. No, może miałam humorki, ale mnie to nie przeszkadzało, za to mój mąż to odczuł 😉 A co do temperatury to mierzyłam, ale nie byłam systematyczna. Ostatnie dni mierzyłam regularnie i faktycznie w pewnym momencie temp wzrosła o 0,4 st (do 36,4) a dzisiaj mialam 36,2. Na tej podstawie niewiele da się wywnioskować.
Powodzenia jutro! Daj znać czy jest progres 🙂 -
Czekolada, obecnie 4 cykl z clo i raczej już ostatni.. Dziś 12dc i jest maluszek 12mm na lewym jajniku.. Szału nie ma.. Zakładając dość optymistyczny scenariusz, że pęcherzyk będzie przyrastał te 2mm dziennie, to owu powinna być 17/18dc..
U mnie clo się nie sprawdza, czuję jak organizm się buntuje.. W 1 cyklu owu była w 20dc, w 2 cyklu nie wiem czy w ogóle owu była. Bo pęcherzyk był, pękł ale tempka nie skoczyła, prog był prawie zerowy, brak ciałka żółtego. Skok był dopiero ok 30dc..
W 3 cyklu zapowiadało się ładnie. W 13dc pęcherzyk miał 19mm, ale koszmarnie mnie zaczął boleć jajnik, na kolejnym monitoringu okazało się że w jajniku siedzą dwa giganty, 27 i 29.9mm. Na szczęście pękły następnego dnia. A w tym cyklu aż się boję myśleć co będzie..
Kolejny cykl odpuszczam, w święta wolę myśleć o czymś przyjemnym niż zastanawiać się czy pęcherzyki rosną..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Dziewczyny, mam do Was ogromną prośbę. Niedaleko mnie mieszka 12 letnia dziewczynka która walczy o życie, połową serduszka. Każde bicie serca może być tym ostatnim. Jedyną nadzieję daje operacja w Stanach. Niestety trzeba uzbierać 2mln zł, zbiórka trwa tylko do 2 grudnia a uzbierane jest raptem 20% kwoty.. Z tąd też moja prośba, podsyłam Wam link do fundacji. Jeśli możecie, chociaż udostępnij cię na fb, niech to idzie w świat, może jeszcze się uda ją uratować.. Wiem że nasze forum to nie jest miejsce na takie apele, ale czuję że muszę coś zrobić..
https://www.siepomaga.pl/weronikaStarania od 06.2018
-
Jeśli chodzi natomiast o zmianę leku.. mój gin powiedział że skoro clo nie działa, on się nie podejmie naszego dalszego leczenia, żeby nam tych starań nieświadomie jeszcze nie wydłużyć i odsyła nas do kliniki, chociaż na konsultacje.. Wizytę mam już umówioną na 8 stycznia.
Więc skończę ten cykl, kolejny - przerwa od leków i już od następnego startujemy pełną parą 🙂Starania od 06.2018
-
Oilka wrote:Hej dziewczyny zrobiłam sobie Bete dla potwierdzenia. W piątek 2731 a dziś 7807. chyba idzie w dobrym kierunkuStarania od grudnia 2016.
21.07.2017 Aniołek [*]
08.12.2019 Aniołek [*]
Oilka wrote:Dziewczyny w ponidzielek 18.11.19 miałam betę 7800 a w piątek 22.11.19-9999 czy to nie za mały przyrost? Jutro mam wizytę... Ale się strasznie martwię.
Sprawdz na necie w kalkulatorze przyrost👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Oilka i jak po wizycie?
Oilka lubi tę wiadomość
Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Pani Ciasio wrote:Oilka i jak po wizycie?
MilusińskaMilena, Nobis, Pani Ciasio lubią tę wiadomość
Starania od grudnia 2016.
21.07.2017 Aniołek [*]
08.12.2019 Aniołek [*]
Oilka gratulacje. Duzo zdrowka
swoja droga niezle trzebabylo by wytrzymac do stycznia na usg. Ehhh ta Polska i tak wszystko prywatnie trzeba👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020