X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oilka tak mi przykro.. Jestem z Tobą i tule mocno. I pamiętaj, dziecko nie umiera, ono czeka żeby pojawić się w Waszym życiu w najlepszym momencie ❤️

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Oilka Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Wróciłam do domu. Jestem po zabiegu. Czy któraś z was robiła jakieś badania genetyczne? Dwa poronienia z rzędu chyba wymagają jakiejś większej diagnostyki...

Starania od grudnia 2016.
    21.07.2017 Aniołek [*]
    08.12.2019 Aniołek [*]
    Marzenia się spełniają <3 mocno w to wierzę
  • Evli Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oilka może na zespół antyfosfolipidowy. Brałaś acard ?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oilka siostra Lubego po drugim poronienia robiła zespół antyfosfolipidowy, kariotyp, nadkrzepliwość wrodzoną, antykoagulant toczenia. Więcej nie pamiętam.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • Oilka Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli no wlansie nie brałam i Pani doktor zaleciła by może zbadać to. Nobis notuje sobie Twoje podpowiedzi. Trzeba działać, póki jeszcze człowiek ma siły :)

21.07.2017 Aniołek [*]
    08.12.2019 Aniołek [*]
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oilka strasznie mi przykro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 20:22

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • Esta Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie napewno Evli
    EVLI TAK MI PRZYKRO Z POWODU TWOJEJ CÓRECZKI podczytuje na bieżąco tą grupę i koncem listopada myslalam intensywnie o tobie ale takiej smutnej wiadomości sie nie spodziewalam
    KOCHANA JESTEM CALY CZAS Z TOBĄ

RUBI- SUPER TWOJ SYNEK MA JUZ PONAD MIESIAC IMIE MA PIEKNE TEZ MAM SYNA ADASIA

Oilka rowniez z twojego powodu jest mi strasznie przykro ja jestem po 2 bezproblemowych porodach i teraz 2 poronienia 13 wrzesnia 2017 r i 14 stycznia 2019 r dostalam zielone światło po pierwszym okresie i zanim zrobilam jakiekolwiek badania kariplotypy i rozne inne to okazalo sie że udalo sie dopiero na clo po 3 cyklu obecnie czekam na moj CÓD 35 tc bezproblemowej CIĄŻY takze nie ma co warto wierzyc do końca DLA PRZYPOMNIENIA MAM 42 LATA NO PRAWIE 43
    POZDRAWIAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY Z GRUPY NIE TRAĆCIE WIARY I NADZIEI ONA UMIERA OSTATNIA

Rubii lubi tę wiadomość

• Evli Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esta jak ten czas leci, jeszcze chwila i rodzisz! Super ze wszystko ok, chłopczyk czy dziewczynka?

Esta lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Madziara0208 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli tak bardzo mi przykro! Przyjmijcie wyrazy głębokiego współczucia!
    Oilka bardzo mi przykro!

Esta gratulacje! Ja tez Cię pamiętam 😁 szczesliwego rozwiązania!

Zozo, a jak u Ciebie? Gratulacje!
    Nobis jeszcze raz gratuluję!

Dziewczyny nie poddawajcie się, każdej z nas się uda. Tyle tylko,że jedne szybciej, drugie później!

P.S. Cały czas Was podczytuję,lecz nie mam zawsze możliwości,aby odpisać. Moja Tosia bardzo lubi być przy mnie i nie mam możliwości nic zarobić,chyba ze jest w chuście,ale to też długo nie trwa 😉

Esta, Nobis lubią tę wiadomość

• Esta Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny nie poddawajcie sie
    DLA mnie nie była ważna płeć dziecka dziekowalam Bogu za kazdy tydzien i kiedys moj gin poprostu cos burknol pod nosem ja zapytalam co to znaczy a on niby nic ale sie wystraszylam a on ze to dziewczynka i tak bede miala córeczkę chcialabym aby miala na imie SARA ale jest troszke sprzeciwu ze strony corki bo ona chce KORNELIE termin na 8 styczeń

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 21:33

Evli, Rubii lubią tę wiadomość

• Rubii Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2021, 11:47

Esta lubi tę wiadomość

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Oilka Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... wszystko mi się nie układa ostatnio. Pojechałam dziś z materiałem żeby zlecic badania genetyczne... okazało się, że dali mi tkanki tylko i wylącznie moje a zarodka nic.... uwielbiam naszą służbę zdrowia :( a wiedzieli, że bardzo mi na tym zależy....

21.07.2017 Aniołek [*]
    08.12.2019 Aniołek [*]
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oilka biednemu to i wiart w oczy. Niestety tak to już jest z naszą cudowna służba zdrowia. I niestety nic na to nie poradzisz. Trzymaj się

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • Esta Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Esta super że u Was wszystko dobrze! Jak ten czas leci już niedługo Twoja córeczka będzie na swiecie! Oczywiście daj znać jak już się urodzi. Bezproblemowego i szybkiego porodu kochana <3
    Pewnie że dam znać choc powiem wam ze strasznie ciezko isie czyta te wpisy bo przypominaja mi moje dlugie starania moje dwa ANIOŁKI ❤❤

• Esta Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oilka wrote:
    Hej dziewczyny... wszystko mi się nie układa ostatnio. Pojechałam dziś z materiałem żeby zlecic badania genetyczne... okazało się, że dali mi tkanki tylko i wylącznie moje a zarodka nic.... uwielbiam naszą służbę zdrowia :( a wiedzieli, że bardzo mi na tym zależy....
    Oilka u mnie bylo tak że przy pierwszym poronieniu nie dostalam zadnych dokumentow poprostu poronienie spadlo na mnie jak grom z jasnego nieba dopiero po fakcie dowiedzialam sie mieli mi dac dokumenty abym mogla pochowac swoje malenstwo a przy drugim jak gin zaczął cos do mnie mowic w sprawie badan to pielegniarka czy tam polozna do mojego lekarza nie nie nic juz wszystko załatwiona i znow nic z pobraniem zarodka do badan tylko badanie histopatologiczne ale tak pare dni po zabiegu śniły mi sie dwa aniolki tanczace na łące mniejszy i wiekszy byly to dziewczynki i wierze ze one teraz nad nami czuwają
    OILKA ZYCZE CI DUZO SILY WIEM CO CZUJESZ JESTEM Z TOBA

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Chciałabym się was poradzić czy po odstawieniu CLO miałyście plamienia? Ja brałam 3 cykle i lekarz kazał odpocząć i teraz nie brałam. @ powinnam dostać dwa dni temu, a od 6 dni plamię ☹️ nie wiem co to za wariacje. Przed okresem zawszę plamię 2-3dni, ale w tym cyklu rekord bo to już 6dni :///

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po clo nie maialm żadnych plamień ani typ podobnych rzeczy. @ przychodziła w terminie ale też brałam ovitrelle

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂 co u Was?
    Pani Ciasio jak iui?

U mnie nowy cykl, 1,5 roku starań.. W tym cyklu odpuściłam clo i w 25dc mamy pierwszą wizytę w klinice, więc w kolejnym mam nadzieję ruszymy pełną parą..

Milego dnia 😘

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena super. Trzymam kciuki za wizytę.

Ja mam zdiagnozowaną cukrzycę ciążową. Jutro ide do ginekologa zobaczyć co się dzieje u malucha a na początku stycznia mam umówione prenatalne i test pappa. Jednym słowem żyje od wizyty do wizyty u poszczególnych lekarzy

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenia IUI nieudane, ale tym bardziej to bolesne, że miałam test fałszywie pozytywny :(
    Zrezygnowałam z abonamentu na ovufriend, w tym cyklu kompletnie odpuszczam bo muszę się psychicznie pozbierać. Na koniec stycznia mamy umówioną wizytę w Białymstoku, w Bocianie, ale jednocześnie zgłaszamy się do ośrodka adopcyjnego.

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
‹‹ 3326 3327 3328 3329 3330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ