Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Guśka Debiutantka
    Postów: 11 2

    Wysłany: 14 maja, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTkaa87 wrote:
    Olalala92 to super że wynik cytologii dobry!, trzymam kciuki aby niedługo się udało :)

    Cześć Becia :) razem zaczynamy ponowne starania 😊💪

    Dziewczyny! Jestem w szoku bo 2 dni temu lekarz Wyjął mi spiralę i mam czas do 6 miesięcy starać się naturalnie! 😳 jeśli się nie uda to potem odrazu in vitro 😳🙈
    Rany jak wszystko szybko idzie! Rany to już się dzieje 😳😂🙈
    Muszę szybko zregenerować endometrium i modlić się o cud, aby również rak nie wrócił 🙈

    Robiłam też badania tarczycy i są dobre
    Pierwszy raz robiłam również badanie AMH na rezerwę jajnikową i mój wynik jest 3.40. Czytałam że powyżej 3 może on świadczyć o zaburzeniach endokrynologicznych, takich jak zespół policystycznych jajników (ang. Polycystic Ovary Syndrome, PCOS).
    Miała któraś z Was wynik powyżej 3?
    Już wysłałam oczywiście wynik do lekarza i czekam co odpisze.


    ja mam 3,53, ale na USG nie mam koralikowej budowy jajników, więc lekarz zaprzeczył, że to PCOS. Generalnie, jeśli występują u Ciebie owulacje (w miarę regularnie), to delikatnie podwyższone AMH nie powinno być problemem ;)

    26l.
    16CS
    Hashimoto, TSH 1,97, Letrox 6x75, 1x0

    Progestoron :
    13.08 (8 dpo) - 26,9
    11.09 (7 dpo) - 24,9
  • Nobis Autorytet
    Postów: 1158 453

    Wysłany: 14 maja, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTkaa87 wrote:

    Robiłam też badania tarczycy i są dobre
    Pierwszy raz robiłam również badanie AMH na rezerwę jajnikową i mój wynik jest 3.40. Czytałam że powyżej 3 może on świadczyć o zaburzeniach endokrynologicznych, takich jak zespół policystycznych jajników (ang. Polycystic Ovary Syndrome, PCOS).
    Miała któraś z Was wynik powyżej 3?
    Już wysłałam oczywiście wynik do lekarza i czekam co odpisze.
    Ja miałam grubo powyżej 3 (10,59) i sporo powyżej normy dla wieku (do 7,35) ale u mnie byl problem z owulacjami a i obraz usg wskazywał na pcos. Do tego niedoczynność tarczycy od lat.

    MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
    I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
    82do2n0a8les7g5d.png
  • AneTkaa87 Autorytet
    Postów: 541 205

    Wysłany: 14 maja, 23:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! Uspokoiłyście mnie ❤ Również lekarz odpisał, że wynik w normie! Wczoraj widział mnie też na usg więc ufff jest ok 😊 Wynik tarczycy tez ok, wiec teraz oby szczęście dopisało, chociaż nie ukrywam, że już trochę zmęczona jestem tym wszystkim, całą tą walką najpierw latami o ciążę, potem walka o życie, a teraz znowu jestem w punkcie wyjścia i znowu o ciążę... 🙈 Na dzień dzisiejszy opadam z sił, zobaczymy co przyniesie jutro.

  • Guśka Debiutantka
    Postów: 11 2

    Wysłany: 20 maja, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Chciałabym pociągnąć wątek stymulacji. Wczoraj (10dc) byłam na monitoringu - mam 5 pęcherzyków, 3 prawdopodobnie dojrzeją. Wczoraj największy miał 14mm. Niestety dziś zauważyłam u siebie infekcje. Wygląda to na grzybicę :( w związku z tym nam do Was kilka pytań.
    1) czy któraś z Was miała grzybicę po kuracji Clo? (podejrzewam, że zawiniły tu zmiany hormonalne)
    2) lada dzień mam mieć owulację, czy ryzykować i starać się czy odpuścić sobie cykl?
    3) czy grzybica obniża szanse na ciążę?

    Jutro umówiłam się do lekarza. Dzis leczę się na własną rękę. Lactovaginal + clotrimazolum krem.
    Ps. Wiem że mój mąż też musi się przeleczyc :)

    26l.
    16CS
    Hashimoto, TSH 1,97, Letrox 6x75, 1x0

    Progestoron :
    13.08 (8 dpo) - 26,9
    11.09 (7 dpo) - 24,9
  • Zozo Autorytet
    Postów: 4467 2597

    Wysłany: 25 maja, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTkaa87 wrote:

    Robiłam też badania tarczycy i są dobre
    Pierwszy raz robiłam również badanie AMH na rezerwę jajnikową i mój wynik jest 3.40. Czytałam że powyżej 3 może on świadczyć o zaburzeniach endokrynologicznych, takich jak zespół policystycznych jajników (ang. Polycystic Ovary Syndrome, PCOS).
    Miała któraś z Was wynik powyżej 3?
    Już wysłałam oczywiście wynik do lekarza i czekam co odpisze.

    Ja mialam wynik powyżej 7 i pelno pęcherzyków na jajnikach w usg ale lekarz mowil ze wynik dobry. Nic nie robilam w tym kierunku.

    👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • AsiaKK Autorytet
    Postów: 522 224

    Wysłany: 28 maja, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w tym miesiącu rozpoczęłam stymulacje clo. Biorę jak narazie tylko po pół tabletki. Staramy się od czerwca 2019 I w tym czasie zaszlam w ciaze w sierpniu Ale poronilam w październiku - puste jajo plodowe. Mierze temp. I robię testy owu. Owulacje, wydaje mi się, że są. Temperatura ładnie rośnie w drugiej fazie cyklu. Testy zawsze pozytywne. Mam regularne cykle Ale dlugie- 35 dni. Owu ok. 20 dc. Oboje z mężem robiliśmy badania i wszystko ok. Biorę clo, żeby zwiększyć szanse na ciaze... pisze tu całą naszą historię tak do wglądu... Zastanawiam się, czy clo może podwyższyć temp. Podstawowa. Zawsze po okresie mam 36.5-36.6 A teraz 36.7, 36.83... nie ukrywam też, że swiruje na punkcie ciąży. Już nie pamiętam jak to jest żyć szczęśliwie.

    Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni

    Wyniki 03.2020 3dc

    Ferrytyna: 27,9 ng/ml (15,0 - 150,0)
    FT3: 3,5 pg/ml (2,0 - 4,4)
    FT4: 14,0 ng/l (9,3 - 17,0)
    TSH: 2,07 µlU/ml (0,27 - 4,20)
    Cortisol basal: 50.7 ng/ml (23 - 194) Androstendion: 1,38 ng/ml (0,40 - 3,40) SHBG: 63,4 nmol/l (18,0 - 144,0)
    Estradiol: 18,4 pg/ml
    FSH: 9,3 mIE/ml
    LH: 8,9 mIE/ml
    Prolaktin: 13,3 ng/ml (4,7 - 30,6)
    AMH: 3,00 ng/ml+
    Testosteron: 0,16 ng/ml (0,08 - 0,48)
    FAI: 0,85 Index (0,00 - 3,50)
  • Evli Autorytet
    Postów: 3219 2211

    Wysłany: 28 maja, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKk powodzenia :) clo nie podwyższa temperatury. ( luteina tak, jeśli bierzesz po ovu)

    2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
  • Nobis Autorytet
    Postów: 1158 453

    Wysłany: 28 maja, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK clo nie powinno wpływać na temperaturę. Przynajmniej u mnie tak było. Chociaż na clo krótko mierzyłam bo miałam monitoring i zastrzyk więc nie widziałam potrzeby mierzenia.

    MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
    I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
    82do2n0a8les7g5d.png
  • AsiaKK Autorytet
    Postów: 522 224

    Wysłany: 28 maja, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Widzę, że się udało u was? Clo zadziałało?

    Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni

    Wyniki 03.2020 3dc

    Ferrytyna: 27,9 ng/ml (15,0 - 150,0)
    FT3: 3,5 pg/ml (2,0 - 4,4)
    FT4: 14,0 ng/l (9,3 - 17,0)
    TSH: 2,07 µlU/ml (0,27 - 4,20)
    Cortisol basal: 50.7 ng/ml (23 - 194) Androstendion: 1,38 ng/ml (0,40 - 3,40) SHBG: 63,4 nmol/l (18,0 - 144,0)
    Estradiol: 18,4 pg/ml
    FSH: 9,3 mIE/ml
    LH: 8,9 mIE/ml
    Prolaktin: 13,3 ng/ml (4,7 - 30,6)
    AMH: 3,00 ng/ml+
    Testosteron: 0,16 ng/ml (0,08 - 0,48)
    FAI: 0,85 Index (0,00 - 3,50)
  • Nobis Autorytet
    Postów: 1158 453

    Wysłany: 28 maja, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 4 cykle na clo były nieudane ale już połączenie clo i iui skończyło się ciąża. Ale u nas oprócz moich problemów był jeszcze problem z morfologia u partnera.

    MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
    I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
    82do2n0a8les7g5d.png
  • AsiaKK Autorytet
    Postów: 522 224

    Wysłany: 28 maja, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis, a jakie miałaś problemy? Jaka twój maz miał morfologie? Mój ma teraz 6.5 % - wydaje mi się to tak mało... No ale w całej probce ponad 280 mln plemnikow i wg norm oraz lekarzy jest ok. U mnie jak narazie nic nie wykryto... jedyne co mam na pewno to choroba psychiczną 😃

    Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni

    Wyniki 03.2020 3dc

    Ferrytyna: 27,9 ng/ml (15,0 - 150,0)
    FT3: 3,5 pg/ml (2,0 - 4,4)
    FT4: 14,0 ng/l (9,3 - 17,0)
    TSH: 2,07 µlU/ml (0,27 - 4,20)
    Cortisol basal: 50.7 ng/ml (23 - 194) Androstendion: 1,38 ng/ml (0,40 - 3,40) SHBG: 63,4 nmol/l (18,0 - 144,0)
    Estradiol: 18,4 pg/ml
    FSH: 9,3 mIE/ml
    LH: 8,9 mIE/ml
    Prolaktin: 13,3 ng/ml (4,7 - 30,6)
    AMH: 3,00 ng/ml+
    Testosteron: 0,16 ng/ml (0,08 - 0,48)
    FAI: 0,85 Index (0,00 - 3,50)
  • Nobis Autorytet
    Postów: 1158 453

    Wysłany: 29 maja, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od lat niedoczynność tarczycy, problemy z owulacją, pcos i io. Cykle od 29 dni do prawie 60 dni. U mojego partnera morfologia 0% reszta bardzo ładna. Dobre wyniki fragmentacji dna i hba. Ładnie reagowałam na clo (0,5 tabletki) i na zastrzyk ovitrelle. Niby po lekach dochodziło do owulacji ale jakoś nie zaskoczyło. Dopiero clo, zastrzyk i iui zaskutkkwalo. W między czasie wykryto mutacje w genach dot. krzepliwości (mutacje w stopce).

    marczelinka2112 lubi tę wiadomość

    MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
    I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
    82do2n0a8les7g5d.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 czerwca, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

  • magda.lena Przyjaciółka
    Postów: 76 21

    Wysłany: 10 czerwca, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Zaczynam 2 cykl na Clo. W kwietniu było 2x1 od 2-6 dc ( były 3 pęcherzyki), w maju przerwa bo zrobiła sie torbiel po pęcherzyku. Już jej nie ma, tym razem 1x1 wieczorem + miovielia NAC 3x1, wizyta 18.06 zobaczymy jak będzie w tym cyklu :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 10:05

    Mad lena, marteczkaaaa lubią tę wiadomość

    Starania od 2015 roku.
    Rocznik '87
    2016, 2017 - usunięcie przegrody macicy, 2x histero
    IX,X 2018 - Stymulacja letrozole + ovitrelle
    IV 2019 - II,VI 2019 - poronienie zatrzymane :(
    IV,VI,VII,IX 2020 - Clo, miovelia NAC, Luteina 50 x3
    XI 2020- histeroskopia (docięcie pozostałości przegrody)

    ✔️TSH - 0,69mU/L
    ✔️FT3-4,92 ✔️FT4-18,38
    ✔️LH-6,49 ✔️FSH-5,99 ---->3dc
    ✔️Estradiol 3dc- 67,33
    ✔️Prolaktyna 3dc - 19,41
    ✔️Kwas foliowy - >20 ug/L
    ✔️ B12-377,40 ✔️Ferrytyna-14
    ✔️ Wit.D-32,36
    ✔️DHEA-SO4 - 237,10 (98,8-340)
    ✔️ Progesteron 7dpo - 16,84
    ✔️Homocysteina -6,61 (<12)

    💊 Euthyrox N 75/50, Acard, Metformina, Omega 3, NAC, Wit.D, Laktoferyna,
    Migdały, morele, czerwone wino
  • Olalala92 Koleżanka
    Postów: 105 10

    Wysłany: 15 czerwca, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) u mnie też drugi cykl z Clo, ostatni był w styczniu. Trzymajcie kciuki żeby teraz się udalo 😁 przypominam że staram się prawie 3 lata, w między czasie jedna ciąża biochemiczna :(

    magda.lena lubi tę wiadomość

  • Nobis Autorytet
    Postów: 1158 453

    Wysłany: 16 czerwca, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za każdą z Was trzymam. Oby już niedługo posypały się pozytywne wieści i zdjęcia dwóch kresek.

    magda.lena lubi tę wiadomość

    MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
    I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
    82do2n0a8les7g5d.png
  • AneTkaa87 Autorytet
    Postów: 541 205

    Wysłany: 17 czerwca, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Nobis ❤
    Coś tu ostatnio właśnie cicho ;)
    To ja się pochwalę, że już miałam pierwszy okres po wyjęciu spirali 😁 jak to można się cieszyć na okres 🤣 Tak więc teraz jestem w okolicach owulacji i działamy 🤣🤩 wiem, że małe prawdopodobieństwo jest, że się uda, ale nadzieja jest, więc proszę trzymajcie kciuki i pozytywne myśli 😊❤🥰
    Pozdrawiam Was wszystkie 💓💓

    Evli, Zozo, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

  • NowaJaaa Autorytet
    Postów: 1435 978

    Wysłany: 17 czerwca, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka trzymam za Was kciuki! Niech życie Was znowu pozytywnie zaskoczy 😉

    AneTkaa87 lubi tę wiadomość

    Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx.
    Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
    Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
    Maz ok
    Dalszy plan: immunologia + gonadotropiny
  • asia1985 Autorytet
    Postów: 323 155

    Wysłany: 18 czerwca, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny bardzo dawno tu nie zaglądałam. Właśnie zaczynam swój pierwszy cykl z clo. Ponad 5 lat temu clo + pregnyl pomogły mi w zostaniu mamą. Często słyszy się, że z drugim jest łatwiej i często udaje się bez pomocy. Mi się nie udało, więc zaczynam moją drugą walkę o dziecko.

    dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • lena07 Autorytet
    Postów: 359 625

    Wysłany: 18 czerwca, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam do oddania 1,5 opakowania Clo ważnego do 2023 roku, 1 opakowanie bromergonu, pakę testów Owulacyjnych

    28 lat
    starania do listopada 2018

    💔 6tc kwiecień 2019 ciąża biochemiczna
    💔 7tc marzec 2020 puste jajo płodowe
    17.04.2020 - 2 krechy 🍀
    30.04.2020 - jest pęcherzyk 🥰
    13.05.2020 - mamy ❤️
    28.05.2020 - 3 cm Fasolson 😍
    12.06.2020 - 6 cm Dzidziutka 💗
    06.07.2020 - syn 💙
    24.12.2020 - 🎁🎄

    0d1yrjjgsioye9k4.png

    Insulinooporność, PCOS, mutacja PAI heterozygota, mutacja MTHFR A1298 homozygota --> acard, heparyna, DHA, folian
‹‹ 3363 3364 3365 3366 3367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego