CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
O jaa jednak @ przyszła 😏 u mnie pewnie też przyjdzie lada moment, już dzisiaj luteiny nie będę brała także pewnie na dniach. Ja muszę mierzyć w pracy codziennie przed wejściem, więc wiem mniej więcej jak ona wygląda, się zdziwiłam właśnie ze wczoraj i dzisiaj trochę większa, może na okres 😁 A ogólnie nie mierze temp pod względem cyklu, bo mam monitoring, więc wiem czy mam owulacje. Wczesniej nie miałam po co, bo i tak zazwyczaj cykle bezowulacyjne 😜🧒
* 28 lat
* lekko zaniżona ruchliwość plemników
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
* dieta
👩
*27
* długie i nieregularne cykle
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
* dieta
* ruch 👉 7 kg do zrzucenia
* drugi cykl z CLO-piękna owulacja -
A rozumiem, ale to nie ma co się sugerować temperatura mierzona z czoła ucha i tp. Temperatura aby była wiarygodna musi być mierzona zaraz po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka codziennie o tej samej porze i w miejscu gdzie występuje błona śluzowa(tzn. Usta, odbyt, pochwa) a tak inaczej to na zewnętrzna temp. Ma wpływ wiele czynników tak ze nie ma co się sugerować a na okres to temperatura spada nie wzrasta. U mnie np. O 0,2 stopnia dziś spadła.
-
O matko, nie myślałam ze to aż takie skomplikowane 🤣 to podziwiam, serio 😱 czytałam kiedyś że z tą temp to różnie, ze też nie ma co się aż tak nią sugerować. Zresztą tak samo jak sluzem i bólem brzucha w dni owulacyjne. Ja bóle brzucha miałam, śluz też owulacyjny, A owulacji nie było 🤪🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
No i biaaaalo 🤪 na dniach powinna @ przyjść, więc zaczynam drugi cykl 😃🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
No jest to trochę skomplikowane i trzeba trochę się poświecić😅 bo np. W weekendy mimo ze mam wolne muszę o 5:30 zmierzyć temp😅 bo tak mierze w tygodniu jak wstaje do pracy. Na początku miałam problem żeby to ogarnąć ale już prawie rok mierze i idzie się przyzwyczaić 😂
U mnie dziś 🐒 na całego 😂 owulka wypadnie jakoś w sylwestra wiec może to będzie szczęśliwy wskok w nowy rok 🤣
-
Oo to chociaż już Ci się rozkrecila, ja dalej czekam 🙂 postanowiłam że w tym miesiącu nie będę tak tym żyć, co ma być to będzie. Za bardzo się nakręcilam w tym cyklu i potem było zbyt duże rozczarowanie 🤪🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
No ja tak mówię co cykl 🤣😂 ciężko tak o tym nie myśleć. Tym bardziej przy clo jak masz milion objawów 😅 i jednak biorąc to clo są automatycznie większe nadzieje ze a może tym razem się uda, dlatego tez rozczarowanie jest większe. U
Mnie w pierwszy dzień miesiączki jest totalny dołek 🤪 -
Noo będę się starała, zobaczymy co z tego wyjdzie 😂 teraz zaczęłam brać razem z moim trochę suplementów, on ma trochę zanizona szybkosc plemników, więc zaczął brać selen, cynk i kwas foliowy, może to coś da 🤪🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
Mój ma znów aglutynacje czyli ze plemniki się zlepiają ze sobą ale nie jest to w takim stopniu żeby zapłodnienie było nie możliwe 😜
Ja zaczęłam wczoraj brac tego wiesiołka, zobaczymy czy coś pomoże 😅 a tak to biorę bodajże vitaMiner prenatal to jest tez dla kobiet starających się o dziecko, a ma fajny skład dużo witamin i kwas foliowy tez w tym jest. Dodatkowo cynk, omega 3 i reszta to już magnez wit.c i tp. -
Oo gdzie kupiłaś ten olej ? Znowu gdzieś o nim czytałam same dobre rzeczy 🤔🤔 może też zacznę brać.🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
Ja kupiłam w kapsułkach bo jakoś wole łyknąć tabletkę i mieć z głowy 😂 akurat zamawiałam z apteki internetowej, z firmy GAL za 150tabl. Zapłaciłam nie całe 18zl. Bierze się 3 razy dziennie po 2 kapsułki. No ale to tylko do owu się bierze wiec na trochę starczy 😅
Umówiłam dziś wizytę do gina. Mam na 4 stycznia bo tak jak myślałam między świetami nie pracują. To będzie 20dc wiec chociaż sprawdzi Mi czy pęcherzyk pękł ☺️ -
Jutro pójdę zobaczyć do swojej apteki, chociaż wolałabym płynny olej, bo tych tabletek już tyle biorę że się jeszcze pomyle 😅 Oo to akurat, no chociaż będziesz wiedziała czy faktycznie Ci pękają Ja jeszcze nie dostałam, cierpliwie czekam 🤪🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
Objawy to ja miałam cały miesiąc 😂 z tymi objawami to jakieś jaja są, już im nie wierzę 🤪 myślę że dzisiaj albo jutro powinna być 😃🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
No i przyszła @. Szukałam tego oleju, ale tylko wbyl w tabletkach, więc już wzięłam i od dzisiaj zaczęłam brać
Kinia97 lubi tę wiadomość
🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍