X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam że od 1500-3000 tyś jednostek wiesiolka powinno się brać 😊 A to zalezy kto ma jakie tabletki. W tym miesiącu będę miała tylko 2 razy monitoring 28 grudnia w 10 dc i później prawdopodobnie dopiero
    4 stycznia. No chyba że będzie przyjmować 31 grudnia, w co wątpię. Jeżeli będę miała tak samo owulacje to wypadnie mi w sylwestra, albo 1 stycznia 😅

🧒
    * 28 lat
    * lekko zaniżona ruchliwość plemników
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
    * dieta
    👩
    *27
    * długie i nieregularne cykle
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
    * dieta
    * ruch 👉 7 kg do zrzucenia
    * drugi cykl z CLO-piękna owulacja
  • Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    Czytalam że od 1500-3000 tyś jednostek wiesiolka powinno się brać 😊 A to zalezy kto ma jakie tabletki. W tym miesiącu będę miała tylko 2 razy monitoring 28 grudnia w 10 dc i później prawdopodobnie dopiero
    4 stycznia. No chyba że będzie przyjmować 31 grudnia, w co wątpię. Jeżeli będę miała tak samo owulacje to wypadnie mi w sylwestra, albo 1 stycznia 😅

No Mi tak samo w sylwestra albo dzień przed 😂 ja mam tabletki po 500mg to akurat wychodzi 3000 jak biorę 6 tabletek 🙂

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po 500, ale na opakowaniu pisze że 2 razy 2 tabletki 😀

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
  • Bianka Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa, więc trochę opiszę co się u mnie dzieje 😊 Jestem po drugim cyklu Clo z monitoringiem, objawy mam dokładnie jak Kinia i Kostka👋, czyli napady gorąca zwłaszcza nocne i poranne, a w drugiej połowie cyklu ból podbrzusza trochę jak na @. Cykle na Clo mam 38 dni,więc muszę sporo czekać na każde testowanie 😩Testowałam w niedzielę 11dpo i dziś 13dpo i w obu przypadkach biało,ale po rozwaleniu testu i przyglądaniu się pod lampą widzę cień cienia kreski. Mąż mówi, że to miejsce na kreskę testową, ale w innych testach jej nie widziałam ani nigdzie o takiej nie czytałam. Rzeczywiście jest w każdych testach takie miejsce na kreskę przygotowane? Tak wiem, dostaję już na głowę... 🤦Ale chociaż na przyszłość będę wiedzieć jeśli mi to potwierdzicie 🤗

Starania od października 2020r. z przerwami.
    Od samego początku starań Clostilbegyt 1 tabl. dziennie, od 2 miesięcy 2 tabl., a mimo to zawsze 1 pęcherzyk.
    😩:
    - niedoczynność tarczycy,
    - wrogi śluz,
    - problemy z owulacją,
    - nieregularne cykle,
    😁:
    - przeciwciał przeciwplemnikowych w krwi brak,
    - jajowody drożne,
    - nasienie męża dobre,

1.IUI- 16.09.2021- ☹️ (clo + ovitrelle)
    2.IUI- 2.12.2021 🙏🏻 (clo+ovitrelle)
  • Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooj niestety Ci nie powiem, nigdy aż tak się nie zagłębiałam w test 🤪 najlepiej robić test dzień po spodziewanej miesiączce. Wiem że to trudne, sama w poprzednim cyklu robiłam szybciej i później się łudziłam że to za szybko 😅 w tym miesiącu odpuszczam, co ma być to będzie :)

Bianka lubi tę wiadomość

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
  • Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Bianka :) ja tez nie mam pojęcia jak to jest z tymi testami 🙊 u mnie zawsze biało aż razi i nigdy Nie przyszło mi nawet do głowy żeby rozbierać test 😀 najlepiej zrób ponownie test za Ok. 2dni. Wtedy już powinien być bardzo wiarygodny.

Bianka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co tam u was ?
    Ja dzisiaj zaczęłam stymulację clo

Kinia97 lubi tę wiadomość

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja na dniach będę miała owulacje. Wczoraj byłam u lekarza to mam pecherzyk 17 mm. Jutro też idę więc pewnie będzie ok 20 mm. W sylwestra owulacja :) i 4 sprawdzić czy pecherzyk pękł. Nie odzywam się, bo nie chce się nakręcać w tym cyklu, co ma być to będzie. 🤪 zaczęłam od tego cyklu brać olej z wiesiolka, może coś zdziała 😅

Kinia97 lubi tę wiadomość

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    Hej :) ja na dniach będę miała owulacje. Wczoraj byłam u lekarza to mam pecherzyk 17 mm. Jutro też idę więc pewnie będzie ok 20 mm. W sylwestra owulacja :) i 4 sprawdzić czy pecherzyk pękł. Nie odzywam się, bo nie chce się nakręcać w tym cyklu, co ma być to będzie. 🤪 zaczęłam od tego cyklu brać olej z wiesiolka, może coś zdziała 😅
    Aż tyle razy masz monitoring? Kurde ja idę dopiero 12 DC...

• Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam na owu 🙊 dziś 14dc ale narazie ani temperatura ani śluz nie wskazują na owu. Tez myśle ze w sylwestra będzie jakoś 😜 wizytę mam 4 stycznia w 20dc bo teraz mój gin nie przyjmuje 😤

• Lilianaa Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Aż tyle razy masz monitoring? Kurde ja idę dopiero 12 DC...

Ja pierwszy monitoring miałam między 11 a 12 dc, zależy co wychodziło na usg lekarz decydował o dalej. Miałam 3 cykle stymulowane miałam dwa monitoringi w cyklu raz 3 bo pęcherzyk był mniejszy.

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj mam 3 razy, ok 10dc później zależy od wielkości pecherzyka, ale zazwyczaj 3 dni później i na koniec żeby sprawdzić czy pecherzyk pękł :) teraz się tak złożyło że idę dzień szybciej bo 31 grudnia przychodnia zamknięta i nie ma kto mi zrobić monitoringu :) chociaż ten jutro monitoring powiedziała że jak chce to mogę przyjść, bo owulacja raczej w sylwestra będzie 😊

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to w sumie pierwszy raz stymulacja i wlasnie myslalam ze 12 dc tp jeden jedyny monitoring i tyle, chyba nie każdy idzie po owu ?

• Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie to mam zawsze 13dc tylko, po owu już nigdy nie miałam. Tylko teraz ze względu na to ze jest zamknięte

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    Ja normalnie to mam zawsze 13dc tylko, po owu już nigdy nie miałam. Tylko teraz ze względu na to ze jest zamknięte
    rozumiem ale robisz progesteron?

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinno się mieć po owulacji że względu na to że pecherzyk może nie pęknąć i może dalej rosnąć, wtedy się daje zastrzyk na pęknięcie takiego pecherzyka :) jeżeli pecherzyk będzie przerosniety to wtedy zanika, albo robi się torbiel i nici z owulacji. Często czy clo robią się torbiele dlatego tak ważny jest monitoring, żeby patrzeć jak organizm reaguje :)

🧒
    * 28 lat
    * dieta
    👩
    *27
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * dieta
  • Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    rozumiem ale robisz progesteron?

Nie do końca rozumiem, czy robię badania na progesteron? Czy , czy przyjmuje progesteron. Ale ani badań ani tabletek nie biorę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    Nie do końca rozumiem, czy robię badania na progesteron? Czy , czy przyjmuje progesteron. Ale ani badań ani tabletek nie biorę :)
    Chodziło o badanie progesteronu 7 dni po owu.

• Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Chodziło o badanie progesteronu 7 dni po owu.

Nie robię, ogólnie jestem u ginekologa raz w miesiącu. I nie wiem czy mam owulacje czy nie, wiem tylko ze pęcherzyk rośnie prawidłowo. Wg temperatury mam owulacje odkąd biorę clo ale jak to jest tak na prawdę to może przekonam się w poniedziałek 🤷🏻‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    Nie robię, ogólnie jestem u ginekologa raz w miesiącu. I nie wiem czy mam owulacje czy nie, wiem tylko ze pęcherzyk rośnie prawidłowo. Wg temperatury mam owulacje odkąd biorę clo ale jak to jest tak na prawdę to może przekonam się w poniedziałek 🤷🏻‍♀️
    Ja akurat zrobię bo nwm czy dostanę się na monitoring po owulacji. A wolę wiedzieć czy była czy nie .

‹‹ 3374 3375 3376 3377 3378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ