CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
anka wrote:Ja akurat zrobię bo nwm czy dostanę się na monitoring po owulacji. A wolę wiedzieć czy była czy nie .
No pewnie jeśli jest taka możliwość to jasne ze lepiej zrobić. Ja jak już pisałam wcześniej, mieszkam w Niemczech i tu jest trochę inaczej.
No i do gina mam 50km wiec to tez nie jest takie proste, bo żeby jechac tam to muszę wziąć wolne w pracy a brac urlop 3/4 razy w miesiącu to trochę lipa,bo później na wakacje nic Mi nie zostanie 😄 ale i tak staram się jakoś to godzić w miarę możliwości. Wiadomo ze zajscie w ciąże jest dla mnie sprawa najważniejsza. -
Hej Ola. Pewnie, zapraszamy 🤪 dzisiaj po wizycie pecherzyk ma 21 mm czyli na dniach będzie owulacja. Endometrium też ładne, także mamy działać 😊 mam takie pytanie, jak to u was z przytulaniem, czy około owulacji robicie to codziennie czy raczej co 2 dzień? Lekarz każe działać codziennie, ale czytałam że najlepiej co drugi dzień, wtedy nasienie jest lepsze.🧒
* 28 lat
* lekko zaniżona ruchliwość plemników
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
* dieta
👩
*27
* długie i nieregularne cykle
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
* dieta
* ruch 👉 7 kg do zrzucenia
* drugi cykl z CLO-piękna owulacja -
nick nieaktualnyKinia97 wrote:No pewnie jeśli jest taka możliwość to jasne ze lepiej zrobić. Ja jak już pisałam wcześniej, mieszkam w Niemczech i tu jest trochę inaczej.
No i do gina mam 50km wiec to tez nie jest takie proste, bo żeby jechac tam to muszę wziąć wolne w pracy a brac urlop 3/4 razy w miesiącu to trochę lipa,bo później na wakacje nic Mi nie zostanie 😄 ale i tak staram się jakoś to godzić w miarę możliwości. Wiadomo ze zajscie w ciąże jest dla mnie sprawa najważniejsza.Kinia97 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kostka tez się właśnie zastanawiam zawsze nad tym 😅 jednak czy jest codziennie czy co drugi dzień i tak nie ma skutków to ja Ci nie pomogę 😅
I trzymam kciuki za ten cykl ✊🏼🍀 oby ten nowy rok dał nam upragnione szczęście 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 18:56
-
Haha może w końcu się uda, kiedyś musi no nie 😊
Kinia97 lubi tę wiadomość
🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
A jeszcze mam takie pytanie, może któraś z was się orientuje. Czy jak jest skok temp na owu. To jest już po owulacji czy w ten dzień dopiero ona będzie? Bo dużo różnych opini słyszałam 😄 a dziś miałam skok temp. I nie wiem czy jeszcze dziś jest szansa czy już nie 🤔
-
nick nieaktualnyKinia97 wrote:A jeszcze mam takie pytanie, może któraś z was się orientuje. Czy jak jest skok temp na owu. To jest już po owulacji czy w ten dzień dopiero ona będzie? Bo dużo różnych opini słyszałam 😄 a dziś miałam skok temp. I nie wiem czy jeszcze dziś jest szansa czy już nie 🤔
-
anka wrote:Ja zawsze myślałam że właśnie jak jest skok to już po owu ale może się mylę
No ja tez tak myślałam, ale wczoraj test owu negatywny, dopiero zaczął mi się śluz płodny a dziś już dużo śluzu i boli mnie jajnik i dlatego pytam bo sama się zastanawiam No i tez OvuFriend w detektorze jest dzień owulacji zaznaczony ze jak jest współżycie to wysoka szansa -
Z temp to nie wiem, bo nie mierze, ale śluzu plodnego to nie mam, A jak mam to bardzo malutko.🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
Kostka123 wrote:Z temp to nie wiem, bo nie mierze, ale śluzu plodnego to nie mam, A jak mam to bardzo malutko.
Test owu pozytywny 🤩 -
No ja właśnie nie mam rozciagliwego, tylko mam taką typowo wodę 🤪 no to działać, ja nie wiem czy już po, bolał mnie brzuch 3 dni, teraz cisza, ale w razie ale wezmę starego jeszcze dzisiaj na zaś 🤣🤣🤣
Kinia97, Lolka0605 lubią tę wiadomość
🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
Kostka123 też się nad tymi codziennymi staraniami zastanawiam,na pewno zapytam o to ginekologa jak będę 7.01. na monitoringu. My póki co woleliśmy codziennie w dni około owulacyjne, ale tez się naczytałam, że lepiej co drugi dzień.
Ja niestety dostałam @... 😞Zaczęłam 3ci cykl Clo. Po tych 3 cyklach, jeśli się nie uda, mam mieć przerwę 3 miesiące i dopiero na kolejne 3 miesiące mogę wrócić do Clo. Też tak dziewczyny macie z tą przerwą? Ile cykli z Clo już macie za sobą?
Starania od października 2020r. z przerwami.
Od samego początku starań Clostilbegyt 1 tabl. dziennie, od 2 miesięcy 2 tabl., a mimo to zawsze 1 pęcherzyk.
😩:
- niedoczynność tarczycy,
- wrogi śluz,
- problemy z owulacją,
- nieregularne cykle,
😁:
- przeciwciał przeciwplemnikowych w krwi brak,
- jajowody drożne,
- nasienie męża dobre,
1.IUI- 16.09.2021- ☹️ (clo + ovitrelle)
2.IUI- 2.12.2021 🙏🏻 (clo+ovitrelle) -
Ja dopiero 2 cykl, mi na początku powiedziała że 3 cykle i inseminacja, ale później stwierdziła ze jesteśmy młodzi, to mamy jeszcze czas. Wolałabym mieć więcej cykli z CLO, jednak inseminacja to są koszta, a z partnerem nie mamy jakiś większych problemów, oprócz mojego problemu z owulacja. Słyszałam że jedni robią 6 cykli na raz A inni właśnie robią przerwę pomiędzy kolejnymi cyklami. Dużo kobiet zachodzi w ciążę w tym cyklach gdzie mają przerwę od clo. Podobno clo pobudza jajniki do pracy. 😃🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
Kinia, to nie miałaś przerwy po 3 miesiącach? Kurczę, z tego co widzę, każdy lekarz inaczej.
Kostka, dobrze, że to napisałaś, bo się martwiłam, że w tej przerwie to bez szans 😉Starania od października 2020r. z przerwami.
Od samego początku starań Clostilbegyt 1 tabl. dziennie, od 2 miesięcy 2 tabl., a mimo to zawsze 1 pęcherzyk.
😩:
- wrogi śluz,
- problemy z owulacją,
- nieregularne cykle,
😁:
- jajowody drożne,
- nasienie męża dobre,
Nie nie miałam przerwy po pierwszym cyklu zmieniłam lekarza bo poprzedni nie robił mi monitoringów, ale zalecenie takie samo u obu, pół roku bez przerwy na clo
A co do starań to poprzedni lekarz mówił żeby co drugi dzień a tego nie pytałam 😅 staramy się miesiąc codziennie a kolejny co drugi dzień. Jak się uda w końcu to będę widziala jak lepiej 🤣
A jeszcze taka informacja się podzielę z wami, znalazłam ciekawa książkę która powinna zainteresować nas wszystkie. Może któraś już czytała.
„Nadzieja na nowe życie, poradnik dla starających się o dziecko” ja czekam aż mi przyjdzie i mam nadzieje ze trochę podbuduje mnie psychicznie 😬 -
Haha niezły sposób 😀 jak się dowiem jak zaleca mój gin to też się z Wami podzielę 😁 gdzieś czytałam wyniki jakiś badań na pewnej grupie mężczyzn i niby nieznacznie się pogarsza jakość nasienia przy codziennym współżyciu. No, ale zobaczymy co mój mi powie.
Dzięki za polecenie książki 🤗 na pewno też zamówię,bo moja psychika bardzo potrzebuje pomocy.Kinia97 lubi tę wiadomość
Starania od października 2020r. z przerwami.
😩:
- wrogi śluz,
- problemy z owulacją,
- nieregularne cykle,
😁:
- jajowody drożne,
- nasienie męża dobre,
No ja zawsze myślałam ze jestem silna psychicznie aż do czasu rozpoczęcia starań 😬 a teraz po roku to już wgl...😅 a dużo czytałam o tej książce i wydaje się na prawdę ciekawa i pomocna. Jest pisana forma pamiętnika kobiet ktore maja problemy z płodnością. Z tego co widziałam to jest w necie chyba 40stron do przeczytania ale jakoś nie jestem fanka czytania z telefonu czy komputera. Muszę mieć wersje papierowa 😅
Bianka lubi tę wiadomość