X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Mariczka Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaH wrote:
    Ech żałuję że tak późno do Was trafiłam, (choć lepiej późno niż wcale :) Zdecydowałam się na zakup termometru Microlife (16zł + przesyłka), mam nadzieję że będzie ok, mierzy do 2 miejsc po przecinku.
    Ja mam taki termometr (zamawiałam z allegro) i jestem zadowolona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) kiedys gralam w siatke do pierwszego urazu glowy...teraz troszke sie sedziuje !! To takie hobby ponad ..

pabelka88 lubi tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelek nie martw się ja dopiero mam załamke...
    Tak jak pisałąm byłam na USG pęcherzyka nie było jeszcze widać ale @ również nei...
    Byłąm na becie- wuynik 2,1
    napisałąm do mojej gion co teraz.
    Od 2 tyg biorę duphaston i luteinę- gdzie @ powinna się już dawno pojawić albo przynajmniej na USG być widać.
    A ona mi napisała że prawdopodobnie psychicznie się tak nastwiłam na ciążę że chcę ją już mieć że zablokowałam się psychicznie i nie dostanę @ nawet po lekach nie przyszła- muszę odpuścić bo organizm się ustawił na ciążę :(
    I to jest ból,2,5 tyg @ brak, szyjka zamknięta, a @ ani widu ani słychu :( eh

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi ale odstawisz duphaston i @ sie pojawi z odstawienia ...u mnie tak bylo..poczekaj moze 2 dni jeszcze zrob bete...ale niestety najprawdopodobnie tak tez bedzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 14:37

• julita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy któraś z was przyjmuje 2 tabletki CLO w ciągu dnia?
    a dokładnie chodzi mi o to czy 2 tabletki od razu czy po 1 rano i wieczorem?
    (w moim przypadku jest to 1 rano i wieczorem)

rano przyjęłam czwartą tabletkę i mega źle się czuję, mdłości, zawroty głowy, rozdrażnienie :/

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam jedna ale byly dziewczyny co braly tak jak Ty..niektore maja skutki uboczne i zle sie czuja bez wzgledu czy biora jedna czy dwie...poloz sie jak mozesz i odpocznij...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 15:07

julita lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedne miejsce, gdzie mogę się położyć w tej chwili to biurko w pracy :)
    ale za niecałą godzinkę lecę do domu i sobie odpocznę.
    pierwszy raz biorę CLO (mam nadzieje, że ostatni) i nie sądziłam że dopadną mnie skutki uboczne.

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak myslalam po pierwszym cyklu ze to juz koniec...ale dasie zniesc duzo..przez ostatnie dwa lata mialam 7 cykli stymulowanych Clo a problem lezal w wysokiej prolaktynie...gin prl obnizyl i jest ok...

• Mariczka Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara a tą prolaktynę to podstawową miałaś podwyższoną?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bylo prawie 700 roznie i bywalo 630-800 nawet a po obciazeniu 12 razy wiecej ,,,,

• Another Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam 2 rano. Dzisiaj 11 dc, monit. 12 mm pęcherzyk, endo 4.5. Wątpię żeby cokolwiek się w tym cyklu wykluło. W poprzednim cyklu w 13 dc był 10 mm i przepadł, więc mam maleńką nadzieję, że skoro 2 dni wcześniej jest o 2 mm większy t jest jakaś minimalna szansa... :(

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi się w 1 cyklu z clo nie uda to poprosze gina zeby spróbować jeszcze raz ale z 2 tabl clo na dobe

ahhh :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Przykro mi ale odstawisz duphaston i @ sie pojawi z odstawienia ...u mnie tak bylo..poczekaj moze 2 dni jeszcze zrob bete...ale niestety najprawdopodobnie tak tez bedzie...

mi gin kazał brac dupka aż @ się pojawi, nie przerywać wcześniej

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem jestem glupia,ale musze wam napisac.ten test ktory rano robilam,wrzucilam do szuflady,teraz go wyjelam i :O ? Jest 2 kreska! Co prawda jasniejsza no ale...ja whem ze to moze byc interakcja po czasie,itd.ale obawiam sie ze dodalo mi to nadzieji...glupie to! Niech ktos na mnie porzadnie nakrzyczy!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnusiaM wrote:
    mi gin kazał brac dupka aż @ się pojawi, nie przerywać wcześniej

u mnie bylo tak brac dupka do 26 dc jesli test negatywny odstawic oczywiscie z krwi...natomiast jak miesiaczka sie spozniala tydzien testy negatywne i gin nie widzial rzadnej ciazy to przepisal i kazal brac 10 dni i odstawic z odstawienia @ pojawi sie...chyba ze przy takiej sytuacji okres wystapi w trakcie brania to zrobic test i odstawic:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Dziewczyny wiem jestem glupia,ale musze wam napisac.ten test ktory rano robilam,wrzucilam do szuflady,teraz go wyjelam i :O ? Jest 2 kreska! Co prawda jasniejsza no ale...ja whem ze to moze byc interakcja po czasie,itd.ale obawiam sie ze dodalo mi to nadzieji...glupie to! Niech ktos na mnie porzadnie nakrzyczy!

co tu krzyczec na Ciebie ...kazdy sie łapie tego co moze a moze jednak? w koncu to dopiero 24-25 dc nie!!! z calego serca ci zycze!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 21:31

• Tigana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88, to dopiero 10 dpo u Ciebie, ja bym odczekala ze 2 dni i powtorzyla, szansa nadal jest :)

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak uwazam....mi ciaza wyszla w 28dc dopiero z testu przy cyklach 26 dniowych ...

nie uwierzycie ugotowalam sobie kasze manne taka gesta..tak mnie naszlo a nie przepadam..ale chyba bede jesc nie wiem cy zdrowe to jedzonko...ale nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza manna zawiera: wiec jest zdrowa!!!

Witaminę B1,
    Witaminę B2,
    Witaminę PP,
    Witaminę B6,
    Kwas foliowy,
    Potas,
    Żelazo,
    Magnez,
    Jod – jako jedyna z kasz zawiera jego dużą ilość.
    Jedną z głównych zalet kaszy manny jest fakt, iż jest lekkostrawna. Dzięki temu jest doskonała dla osób cierpiących na choroby układu pokarmowego. Kasza manna sprawdza się jako nieodłączny składnik różnego rodzaju diet. Grysik skutecznie syci i jest łatwo przyswajalny.

• pysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myslalam ze z tym clo to wszystko pojdzie szybciej :( a juz 3 cykle nicbedzie ... pierwszy mialam z 1 tab clo a nastepne dwa juz z 2x1 clo dziennie i zawsze mialam progesteron okolo 8ng i po 1 tab.clo tez malo, a po dwoch tabsach clo moj progesteron wynosi okolo 32ng. lekarz mowi ze to znaczy ze organizm reaguje i owulka byla napewno,,, wiec czemu sie nie udaje :( juz trace cierpliwosc... ogolnie staramy sie juz 2 lata.

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ