X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • KarolinaH Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a napiszcie mi błagam co o tym sądzicie... dziś mija 8 dzień od przytulania, a od wczoraj mam wieczorami podwyższoną temperaturę (czuję bez mierzenia, teraz 37,1), ale rano mam swoją standardową, niską (typu 36,5). W terminie owulacji temperatura ani nie drgnęła. Gdyby podwyższona temperatura pojawiła mi się rano, to zaczęłabym coś podejrzewać, choć nie wiem czy to nie za wcześnie... A tak? Nie wiem co o tym myśleć? Jak byście to zinterpretowały?

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co temp mierzona wieczorem tak na prawdę nic nie daje. Temp mierzy sie rano zaraz po przebudzeniu lub po minimum 3 godzinnym odpoczynku. Ja mierzac temp po @ wieczorem tez mam zawsze na poziomie 37. Na temp wpływa twój ruch i wiele innych czynników

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Często o tobie myślę :-) jeśli pieką cię uszy to sorki :-)

czasem pieką..heheh dziekuje jak cos moge pomoc poradzic ...chodz nie bede matka ale moze troche tego co ja wiem plus mnie kolezanki tu nauczyly moge przekazac dalej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaH wrote:
    Dziewczyny, a napiszcie mi błagam co o tym sądzicie... dziś mija 8 dzień od przytulania, a od wczoraj mam wieczorami podwyższoną temperaturę (czuję bez mierzenia, teraz 37,1), ale rano mam swoją standardową, niską (typu 36,5). W terminie owulacji temperatura ani nie drgnęła. Gdyby podwyższona temperatura pojawiła mi się rano, to zaczęłabym coś podejrzewać, choć nie wiem czy to nie za wcześnie... A tak? Nie wiem co o tym myśleć? Jak byście to zinterpretowały?

ja jak mierze wieczorem to zawsze mam wysoka nawet po okresie gdzie nie doszlo do owulki...to temp mierzona rano jest wiarygodna...a to nie jest powiedziane ze musisz miec 37 bo przeciez swoja mozesz miec 36.2 wiec 36.5 jest u ciebie podwyzszona i swiadczyc ze owulka sie odbyla...

nie widze twojego wykresu...wie tez mi ciezko pow ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 22:31

• KarolinaH Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo, zobaczę co mi jutro rano termometr powie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mierzylas od poczatku ta temp..?

• Another Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro monit. Przeczucia beznadziejne. Zobaczymy czy się spełnią.

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie kochane dzis 11dc test ciazowy negatywny! Brak złudzeń! Dol psychiczny,zlosc,zal-to czuje!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • KarolinaH Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 :( :(

• KarolinaH Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara, mierzyłam od początku cyklu, to mój pierwszy mierzony cykl i gdzieś w połowie doszłam do wniosku że muszę sobie kupić inny termometr. Teraz mierzę takim na czoło, i za każdym razem pokazywał mi inną temperaturę - od 36.3 do 36.6 w zależności czy przyłożyłam go sobie 1 cm wyżej czy niżej. A z takimi wahaniami, to ja się niczego nie dowiem ;/

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaH wrote:
    Madziara, mierzyłam od początku cyklu, to mój pierwszy mierzony cykl i gdzieś w połowie doszłam do wniosku że muszę sobie kupić inny termometr. Teraz mierzę takim na czoło, i za każdym razem pokazywał mi inną temperaturę - od 36.3 do 36.6 w zależności czy przyłożyłam go sobie 1 cm wyżej czy niżej. A z takimi wahaniami, to ja się niczego nie dowiem ;/
    Kup sobie elektryczny i mierz w pochwie. To najlepszy i najbardziej wiarygodny sposób :) Mało przyjemny ale cóż :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Moje drogie kochane dzis 11dc test ciazowy negatywny! Brak złudzeń! Dol psychiczny,zlosc,zal-to czuje!
    Proszę tylko mi się tam nie smucić!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje że jesteście!
    Czekam na 17-nasty cykl pełnych starań!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    c899c781c5.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaH z tego co wiem to temp można mierzyć tylko oralnie lub waginalnie, ewentualnie raktalnie bo mierzy się temp. błony śluzowe a nie ciała:)

info z bazy wiedzy:
    pomiaru dokonuj w ustach (oralnie) bądź w pochwie (waginalnie). Zdecyduj się na jedno z tych miejsc, ponieważ poziom temperatur różni się w tych dwóch obszarach;
    nie zmieniaj termometru w czasie trwania cyklu – może to zakłócić pomiar

pabelka88 ja jestem taką cholerną optymistką i zawsze mówie póki nie ma @ zawsze jest nadzieja:)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka jestem z toba...
    Karolina nie sugeruj sie temp ciala ..ja mierzac pod pacha mam caly cykl 36.5 bez odchylen nawet od owulki...tak jak dziewczyny mowia elektryczny z apteki i mierz w pochwie przeznacz dla siebie go ..

• KarolinaH Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech żałuję że tak późno do Was trafiłam, (choć lepiej późno niż wcale :) Zdecydowałam się na zakup termometru Microlife (16zł + przesyłka), mam nadzieję że będzie ok, mierzy do 2 miejsc po przecinku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Jutro monit. Przeczucia beznadziejne. Zobaczymy czy się spełnią.

bedzie wszystko dobrze zawsze jak tak mialam bylo ok ...a bywalo roznie kiedy objawy byly a tu zonk..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaH wrote:
    Ech żałuję że tak późno do Was trafiłam, (choć lepiej późno niż wcale :) Zdecydowałam się na zakup termometru Microlife (16zł + przesyłka), mam nadzieję że będzie ok, mierzy do 2 miejsc po przecinku.

wrzuc teraz na luz ...juz nie drecz sie ta temp..ja owulki nie mialam np a temp szla w gore a lekarz mowil ze tak moze byc jak pechol nie pekl starzeje sie ...

hehe co robicie bo ja dzis znow na meczu siatkowki mam urlop to troche sie rozerwe ..po poludniu obiadek ...i nie wiem co dalej...

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy siedze,i czekam na ruch ktorego niema!
    A na wieczor dla rozluznienia moze dobry film,lampka wina i pachnacy m? Hmmmm...

Madziara lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaH wrote:

mam ten termometr i jak na razie sprawdza się bez zarzutu:) mąż wie ze jest to mój termometr i ma go nie dotykać:D

MADZIARA o jaaa jak ja dawno nie grałam w siatkówke:) fajna sprawa:)

ja po pracy jadę do rodziców, także wrócę pewnie wieczorkiem do domu:)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ