X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    mój pierwszy cykl z CLO powoli dobiega końca...
    13 czerwca albo okaże się szczęśliwy albo pechowa 13
    no zobaczymy ...
    biorę ze sobą na wyjazd CLO i jakbym zaczęła nowy cykl to będę brała tak jak w poprzednim od 2 dnia przez 5 dni, gin ostatni cykl będzie mnie monitorował. Pytałam go czy może teraz brać po 2 tabl dziennie ale stwierdził że lepiej nie bo mogą się porobić torbiele to go grzecznie słucham :)
    Dobranoc :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma dr racje....powodzenia ;) oby 13 byla szczesliwa...

AnusiaM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w poludnie kolezanki spia czy jak ...dzis u mnie ok nic nie boli nic nie strzyka ...oby tak do @

• morelka Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja od poniedzialku zaczynam nowy cykl z Clo. Wczoraj bylam u gin i stwierdzila ze mozemy sprobowac z wieksza dawka tzn 100mg to bedzie wiecej pecherzykow i wiecej szans. Ogolnie jestem tym wszystkim juz zalamana bo tu juz 5 cykl. Nic z tego nie rozumiem, owulacje mam bo chodze na monitoring , pecherzyki rosna i pekaja a i tak sie nie udaje :/

Niedoczynnosc tarczycy , Hashimoto, Pcos
  • Another Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka może skoro u Ciebie wszystko ok to warto przebadać partnera?

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Editt93 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mam takie pytanie czy któraś z was miała tak że po 10 dniach brania duphastonu (16-25dc) nie dostawała okresu? Dziś jest mój 32 dc ale ciąże raczej wykluczam bo byłam u gin w 15dc i powiedział mi że mam 2 pęcherzyki po 17 mm a trzy dni później byłam w klinice leczenia niepłodności u gin-endyk (to był 18dc i już od 16dc brałam duphaston) i powiedział mi że widzi trochę płynu ale pęcherzyk największy ma 11mm (dodam że mam pco) no i od odstawienia dupka ani widu ani słychu o okresie.... nie wiem już co mam robić czasami zalewa mnie tam i myślę że to okres ale to taka lepka biaława wydzielina..... Clo brałam od 5 do 9dc po 1 tabl

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob test ciazowy...ja tak mialam ...ale test byl negatywny ...kazal poczekac trzy dni i znow duphaston przez 10 dni i jak okres wystapi sam odstawic w trakcie brania a jak nie kontynuowac 10 dni i odst i czekac...a to ze nie widzi moze pekl jakis jak tu niektore kol pisaly ze bezowulacyjny a tu ciaze byly...powodzenia..

• Editt93 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tylko dziwi to gdzie te 2 pęcherzyki po 17mm zginęły przez trzy dni.... a wiesz może co może oznaczać że jest "trochę płynu"? zapomniałam się spytać lekarza z tego wszystkiego.....

• Another Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jak w 15 dc miał 17 mm to w 17 dc pękł i stąd w 18 płyn? Może była owulka i jest ciąża.

bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płyn w zatoce douglasa świadczy odbytej owulacji.

bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Morelki ...moj maz ma bym pow bardzo dobre wyniki ja mialam owulki z Clo piekne i co wtedy w ciaze nie zaszlam ..jak dalam spokoj to w ciaze zaszlam...bez lekow tylko bromergon bralam bo wysoka prl mam!!

• Editt93 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jak on to powiedział endomentrium miałam za cienkie bo chyba 7,4 właśnie w tym 18dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze jest jakis plyn swiadczy o owulce raczej ...moze dostaly powera i pekl...wiec zrob test

• Editt93 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już sama nie wiem boję się jak cholera tego testu...

• Another Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7.4 to nie jest jakieś mega tragiczne endo. Przy 6 mm zachodzą dziewczyny często, więc i przy takim się da. Ja bym testowała na Twoim miejscu.

bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po 3 dniach plamienia wszystko ustapilo. To na pewno nie byl okres, bo nie tak to u mnie wyglada. Dzis pozwolilam sie poniesc malej nadziei, bo po raz pierwszy wzyciu nie przyjelo mi kawy, ktora uwielbiam! A obiad wyplulam. Ale to chyba byloby zbyt piekne bo wg of cykl byl bezowulacyjny. I juz czuje pobolewanie brzucha wiec pewnie to nie to :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko sie moze zdazyc...ja mialam 3 dni lekkiego krwawienia i plamienia a bylam w ciazy...

• morelka Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Morelka może skoro u Ciebie wszystko ok to warto przebadać partnera?

Maz zdrowy jak kon ;) robil badania i wszystko ok.

• morelka Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    A co do Morelki ...moj maz ma bym pow bardzo dobre wyniki ja mialam owulki z Clo piekne i co wtedy w ciaze nie zaszlam ..jak dalam spokoj to w ciaze zaszlam...bez lekow tylko bromergon bralam bo wysoka prl mam!!

Ja wlasnie tak sobie postanowilam ze to ostatni cykl z Clo i daje sobie spokoj. Poza tym i tak jedziemy na wakacje wiec na monitoring biegac nie bede. Najgorsze jest to ze tak bardzo bym chciala juz miec maluszka ze ciezko tam przestac o tym nie myslec :/

• KarolinaH Debiutantka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja brałam w tym cyklu po raz pierwszy clo, 5-9 dnia, i od trzech dni, tj od 23dc mam temperaturę rano po przebudzeniu 37.8-37,1,(mierzoną w buzi). Nie wiem niestety, jaką miałam wcześniej bo mierzyłam na czole ;/, No i 'czuję' jajniki od 23 dc... Właśnie zmieniam lekarza, poprzedni nie polecił mi zrobienia monitoringu i działaliśmy 'na ślepo' :) Ja się oczywiście łudzę że ta podwyższona temperatura oznacza wiecie co :) Trzymajcie kciuki...

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ