Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet
    Postów: 1976 1441

    Wysłany: 10 maja, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Ciekawe czy to przez te leki no nie? 🤷‍♀️ może faktycznie jakoś to zaburza. Ja już całkiem zgłupiałam, chyba nie będę mierzyć tej temperatury
    Nie mam pojęcia. W poprzednim cyklu 6 dpo badałam proga, temp akurat była bardzo nisko, prawie na poziomie tej sprzed owu, a prog wyszedł mi 37 ng/ml, więc wysoko, ale to też ten cykl był z cb. Chociaż przy takim progu temp powinna być raczej wyżej 🤷🏻‍♀️ No i jutro się okaże jak teraz sytuacja wygląda, bo rano idę też zbadać proga. Nie wiem czy to przypadek czy jak 🤔

    thgf9jcgngagts2r.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc 💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna 💔
    💗13.05.2021 ⏸ 03.06 mamy serduszko ❤️

    FSH ❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Vivian Ekspertka
    Postów: 246 99

    Wysłany: 10 maja, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Nie mam pojęcia. W poprzednim cyklu 6 dpo badałam proga, temp akurat była bardzo nisko, prawie na poziomie tej sprzed owu, a prog wyszedł mi 37 ng/ml, więc wysoko, ale to też ten cykl był z cb. Chociaż przy takim progu temp powinna być raczej wyżej 🤷🏻‍♀️ No i jutro się okaże jak teraz sytuacja wygląda, bo rano idę też zbadać proga. Nie wiem czy to przypadek czy jak 🤔

    Ja nie wiem.. sądząc po bólu i objawach to owulacja powinna być wczoraj (czyli te 36 h po zastrzyku tak jak ostatnio miałam) A temperatura zamiast odbić w górę to spadła w dół, masakra jakaś.
    Chyba pójdę też w tym cyklu zbadać progesteron

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 12:31

    Pierwsza ciąża
    09.2020 💔6 tyg.

    Cykle 31 -32 dni, prawdopodobnie bezowulacyjne

    04.2021 pierwszy cykl z Clo
  • anka Autorytet
    Postów: 2873 937

    Wysłany: 10 maja, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Nie mam pojęcia. W poprzednim cyklu 6 dpo badałam proga, temp akurat była bardzo nisko, prawie na poziomie tej sprzed owu, a prog wyszedł mi 37 ng/ml, więc wysoko, ale to też ten cykl był z cb. Chociaż przy takim progu temp powinna być raczej wyżej 🤷🏻‍♀️ No i jutro się okaże jak teraz sytuacja wygląda, bo rano idę też zbadać proga. Nie wiem czy to przypadek czy jak 🤔
    Ja myślę że temperatura do proga nijak się ma

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    Insulinooporność ❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    06.2021 cykl z Lamettą + ovitrelle?
  • Vivian Ekspertka
    Postów: 246 99

    Wysłany: 12 maja, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja myślę że temperatura do proga nijak się ma

    Jednak wczoraj odbiła, a dziś znów wieksza, może jest szansa🙈

    Dip88 lubi tę wiadomość

    Pierwsza ciąża
    09.2020 💔6 tyg.

    Cykle 31 -32 dni, prawdopodobnie bezowulacyjne

    04.2021 pierwszy cykl z Clo
  • Madlennnn Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 12 maja, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlennnn wrote:
    Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post. Staramy się od około 6 miesięcy, z przerwą na usunięcie polipa trzonu macicy. Na początku tego cyklu zapisaliśmy się do kliniki, badanie nasienia ok, moje hormony też, amh 1,5 - ale prawy jajnik niedrożny. Od 3 dnia cyklu przez 5 dni brałam clo, 11dc największy pęcherzyk 19mm, 12dc dostałam ovitrelle. Lekarz polecił nam próbować 14, 15 i 16dc. Co dla mnie jest dziwne, bo zalecane są w dniu zastrzyku i dzień po. Około 36h po zastrzyku bardzo bolał mnie lewy jajnik. I wtedy najpewniej miałam owulację. To było w nocy 13dc. Pytałam lekarza wczesniej dlaczego tak późno, to stwierdził że tak zaleca nie wytłumaczył. Powiedział tylko że 13 dnia też możemy, ale akurat nie mieliśmy wtedy warunków. Ale jestem zła bo jakby powiedział od początku że 13dc też to może inaczej bym się nastawiła. Ponad to poszłam dodatkowo do innego lekarza na usg 16dc, pecherzyk już pękł. Mam wrażenie że za późno zaczęliśmy i cykl zmarnowany, ale tak zalecał lekarz, więc może był tego jakiś powód. Następna wizyta za parę dni. Do tego mam mętlik w głowie, bo 15dc był bardzo płodny śluz, jak białko, 16dc jeszcze rozciągliwy ale mętny. Przepraszam że tak chaotycznie, następna szansa za 2 miesiące przez ten jajnik niedrożny :( dodam że to lekarz z bociana, więc renomowana klinika.

    Byłam w pon. u lekarza, spytałam dlaczego nie zalecił stosunku w dzień i po podaniu zastrzyku ovitrell, nie dostałam satysfakcjonującej odpowiedzi niestety. Zbadał mnie, zobaczył że pęcherzyk pękł i zapisał duphaston 2x1 tabletka. Bez zbadania poziomu progesteronu.

    Nie chcę się wkręcać, ale w pon. zanim nawet wzięłam duphaston czułam ból taki jak na okres, ale trochę inny. To trwa do dzisiaj, ale lekko. Zobaczyłam też 1 kropelkę plamienia. To może być duphaston, ale może jednak plamienie implementacyjne. Wcześniej bolały mnie jajniki, teraz mam lekką biegunkę. Być może coś się dzieje i ta nietypowa metoda zadziałała. Pójdę na bete w piątek, jak minie 14 dni od zastrzyku. No chyba że dostanę okres wcześniej.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 11:48

  • Vivian Ekspertka
    Postów: 246 99

    Wysłany: 13 maja, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlennnn wrote:
    Byłam w pon. u lekarza, spytałam dlaczego nie zalecił stosunku w dzień i po podaniu zastrzyku ovitrell, nie dostałam satysfakcjonującej odpowiedzi niestety. Zbadał mnie, zobaczył że pęcherzyk pękł i zapisał duphaston 2x1 tabletka. Bez zbadania poziomu progesteronu.

    Nie chcę się wkręcać, ale w pon. zanim nawet wzięłam duphaston czułam ból taki jak na okres, ale trochę inny. To trwa do dzisiaj, ale lekko. Zobaczyłam też 1 kropelkę plamienia. To może być duphaston, ale może jednak plamienie implementacyjne. Wcześniej bolały mnie jajniki, teraz mam lekką biegunkę. Być może coś się dzieje i ta nietypowa metoda zadziałała. Pójdę na bete w piątek, jak minie 14 dni od zastrzyku. No chyba że dostanę okres wcześniej.

    Trzymam kciuki 🤞 daj znać potem jak wyniki 🙂

    Pierwsza ciąża
    09.2020 💔6 tyg.

    Cykle 31 -32 dni, prawdopodobnie bezowulacyjne

    04.2021 pierwszy cykl z Clo
  • Blawatek Ekspertka
    Postów: 293 83

    Wysłany: 13 maja, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się czujecie na 2x1 clo? Dzisiaj 1dc, mam brqc 3-7dc. Trochę się boję skutkow ubocznych takiej dawki.

  • Andzia35 Koleżanka
    Postów: 50 9

    Wysłany: 13 maja, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Dziewczyny, jak się czujecie na 2x1 clo? Dzisiaj 1dc, mam brqc 3-7dc. Trochę się boję skutkow ubocznych takiej dawki.
    Ja sie czułam beznadziejnie (dużo skutków ubocznych), teraz mam zmniejszoną dawkę do jednej tabletki i czuje się o niebo lepiej ale może to też kwestia przyzwyczajenia organizmu do leku bo to mój drugi cykl.

  • Vivian Ekspertka
    Postów: 246 99

    Wysłany: 13 maja, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Dziewczyny, jak się czujecie na 2x1 clo? Dzisiaj 1dc, mam brqc 3-7dc. Trochę się boję skutkow ubocznych takiej dawki.

    Ja w drugim cyklu brania Clo też się źle czułam, najgorzej było z uderzeniami gorąca to mi bardzo dokuczało :/

    Pierwsza ciąża
    09.2020 💔6 tyg.

    Cykle 31 -32 dni, prawdopodobnie bezowulacyjne

    04.2021 pierwszy cykl z Clo
  • Madlennnn Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 14 maja, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dopiero pierwszy cykl z clo, 1 tabletka dziennie, nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych.

    Nie wytrzymałam i zrobiłam test w czwartek popołudniu, 10 lub nawet 11dpo i beta zerowa. Progesteron też bardzo niski 1,78 mimo przyjmowania 2 x dziennie duphastonu. Mam wrażenie, że lekarz za późno kazał nam współżyć i za późno dostałam duphastonu, dopiero tydzień po owulacji i ponadto powinien też zlecić zbadanie poziomu progesteronu po owulacji, mają przecież swoje laboratorium.

    Kolejna wątpliwość, u mojego partnera wyszła aglutynacja, przedostatni stopień, dopiero jak o to zapytałam to powiedział żeby więcej pić wody.

    Chyba zmieniam klinikę.

  • Gosiar1988 Ekspertka
    Postów: 149 65

    Wysłany: 14 maja, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlennnn wrote:
    Ja miałam dopiero pierwszy cykl z clo, 1 tabletka dziennie, nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych.

    Nie wytrzymałam i zrobiłam test w czwartek popołudniu, 10 lub nawet 11dpo i beta zerowa. Progesteron też bardzo niski 1,78 mimo przyjmowania 2 x dziennie duphastonu. Mam wrażenie, że lekarz za późno kazał nam współżyć i za późno dostałam duphastonu, dopiero tydzień po owulacji i ponadto powinien też zlecić zbadanie poziomu progesteronu po owulacji, mają przecież swoje laboratorium.

    Kolejna wątpliwość, u mojego partnera wyszła aglutynacja, przedostatni stopień, dopiero jak o to zapytałam to powiedział żeby więcej pić wody.

    Chyba zmieniam klinikę.

    Hej , duphaston pomimo ze jest to syntetyczny progesteron , nie wpływa na wynik progesteronu. Mój lekarz mówi ze wartość powyżej 10 mg/nl potwierdza przebyta owulacje. Z tego wynika , ze u Ciebie do owulacji nie doszło. Miałaś monioringi? Może umów się teraz do lekarza , zbadać czy występuje ciałko żółte.

  • Madlennnn Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 14 maja, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulację miałam potwierdzoną na USG, widać było ciałko żółte. Monitoring miałam kilka razy razy, widać było jak pęcherzyk rośnie, a potem widoczne ciałko.

    Badanie progesteronu robiłam teraz ok 10, 11 dnia po owulacji.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 13:22

  • Gosiar1988 Ekspertka
    Postów: 149 65

    Wysłany: 14 maja, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlennnn wrote:
    Owulację miałam potwierdzoną na USG, widać było ciałko żółte. Monitoring miałam kilka razy razy, widać było jak pęcherzyk rośnie, a potem widoczne ciałko.

    Badanie progesteronu robiłam teraz ok 10, 11 dnia po owulacji.
    W takim razie , nie sugieruj się wynikiem badań , ponieważ od 8 dnia po owulacji , progesteron zaczyna drastycznie spadać.

    Trzymam kciuki , być może będzie „ coś” z tego cyklu :)

  • Madlennnn Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 14 maja, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiar1988 wrote:
    W takim razie , nie sugieruj się wynikiem badań , ponieważ od 8 dnia po owulacji , progesteron zaczyna drastycznie spadać.

    Trzymam kciuki , być może będzie „ coś” z tego cyklu :)

    Z tego co wiem, progesteron wzrasta jak jest ciąża, a spada jak idzie ku okresowi. Niby zarodek zagnieżdża się nawet do 12dpo, ale chyba przy takim niskim progesteronu to może być ciężko. Aczkolwiek nie wiem do końca jak to jest. Nie ma dużych nadziei, ale dzięki za pocieszenie :) Jak nie wyjdzie tym razem, to następnym razem się nie będę tak podpalać ;)

  • anka Autorytet
    Postów: 2873 937

    Wysłany: 14 maja, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Dziewczyny, jak się czujecie na 2x1 clo? Dzisiaj 1dc, mam brqc 3-7dc. Trochę się boję skutkow ubocznych takiej dawki.
    ja terawz tak bralam i nie mialam swkutkow ubocznych :)

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    Insulinooporność ❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    06.2021 cykl z Lamettą + ovitrelle?
  • anka Autorytet
    Postów: 2873 937

    Wysłany: 14 maja, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlennnn wrote:
    Owulację miałam potwierdzoną na USG, widać było ciałko żółte. Monitoring miałam kilka razy razy, widać było jak pęcherzyk rośnie, a potem widoczne ciałko.

    Badanie progesteronu robiłam teraz ok 10, 11 dnia po owulacji.
    za pozno go zbadalaś

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    Insulinooporność ❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    06.2021 cykl z Lamettą + ovitrelle?
  • Gosiar1988 Ekspertka
    Postów: 149 65

    Wysłany: 14 maja, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlennnn wrote:
    Z tego co wiem, progesteron wzrasta jak jest ciąża, a spada jak idzie ku okresowi. Niby zarodek zagnieżdża się nawet do 12dpo, ale chyba przy takim niskim progesteronu to może być ciężko. Aczkolwiek nie wiem do końca jak to jest. Nie ma dużych nadziei, ale dzięki za pocieszenie :) Jak nie wyjdzie tym razem, to następnym razem się nie będę tak podpalać ;)
    Zgadzam się z Tobą w 100% ;)

  • Dip88 Autorytet
    Postów: 1976 1441

    Wysłany: 14 maja, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja myślę że temperatura do proga nijak się ma
    I do ewentualnej ciąży też ma się chyba nijak. W poprzednim cyklu miałam 37 ng/ml i biochemiczna, a w tym cyklu 19 ng/ml i byłam przez to już pewna, że nic z tego nie będzie, a jednak 🙈

    thgf9jcgngagts2r.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc 💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna 💔
    💗13.05.2021 ⏸ 03.06 mamy serduszko ❤️

    FSH ❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • anka Autorytet
    Postów: 2873 937

    Wysłany: 14 maja, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    I do ewentualnej ciąży też ma się chyba nijak. W poprzednim cyklu miałam 37 ng/ml i biochemiczna, a w tym cyklu 19 ng/ml i byłam przez to już pewna, że nic z tego nie będzie, a jednak 🙈
    Nie ma co powia,yeac progesteron z biochemiczna. Biochem nie jest od złego proga. Po prostu jakieswady zarodka nie pozwoliły dalej się rozwijać, słaba komórka słaby plemnik

    Dip88 lubi tę wiadomość

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    Insulinooporność ❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    06.2021 cykl z Lamettą + ovitrelle?
  • Dip88 Autorytet
    Postów: 1976 1441

    Wysłany: 14 maja, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Nie ma co powia,yeac progesteron z biochemiczna. Biochem nie jest od złego proga. Po prostu jakieswady zarodka nie pozwoliły dalej się rozwijać, słaba komórka słaby plemnik
    Tak, ja wiem. Tylko chodziło mi o to, że tak samo niższy progesteron wcale nie oznacza, że z ciąży nic nie będzie. A ja właśnie u siebie za bardzo sugerowałam się ostatnim wynikiem proga, bo wg mnie był super, a teraz nieźle się zdziwiłam. Każdy organizm jest inny i pewnie jeszcze nie jedną z nas zaskoczy 🙂

    thgf9jcgngagts2r.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc 💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna 💔
    💗13.05.2021 ⏸ 03.06 mamy serduszko ❤️

    FSH ❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
‹‹ 3405 3406 3407 3408 3409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego