CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzekamyNaDrugie wrote:Dziewczyny, dziś 7dpo zrobiłam badanie krwi. Powiedzcie mi może czy te wyniki są dobre? I jakie są normy?
Jeszcze nigdy nie miałam takiego wysokiego poziomu tych hormonów. 🙈🙉 jakie są ogólnie normy tych hormonów ?
Jestem 8dpo ovitrelle. Brałam również clo, były 2 pecherzyki.
Estradiol 263,4pg/ml
Progesteron 29,7ng/ml
Drugie pytanie czy stosowalysciw również Clo z Ovitrelle i udało wam się zajść w ciąże ? Jeżeli tak to kiedy miałyście pozytywny test ?
ja brałam tak dwa cykle ale sie nie udało teraz bedzie moj trzeci cykl tyle że teraz clo 2x1 -
U mnie w pierwszym cyklu z Clo się udało tylko że ja bez Ovitrelle, póki co pęcherzyki pękają mi same, ale była to ciąża biochemiczna. Test wyszedł mi w 10dpo.
A wyniki super 😉 -
nick nieaktualnyDziewczyny, mam od kolejnego cyklu przepisany clo 2x1. Do tej pory bralam lamette i fajnie rosły pecherzyki tylko, że nie mogłam trafić na dwa po prawej stronie ( mam lewy jajowod niedrozny). Amh mam 3. Trochę boje się tej dawki. Rok temu na tabletce dziennie wyhodowalam dwa pecherzyki. Dodatkowo martwię się o endometrium. Czy ktoras z Was bierze taka dawkę? Jak to u Was wygląda?
-
Blawatek wrote:Dziewczyny, mam od kolejnego cyklu przepisany clo 2x1. Do tej pory bralam lamette i fajnie rosły pecherzyki tylko, że nie mogłam trafić na dwa po prawej stronie ( mam lewy jajowod niedrozny). Amh mam 3. Trochę boje się tej dawki. Rok temu na tabletce dziennie wyhodowalam dwa pecherzyki. Dodatkowo martwię się o endometrium. Czy ktoras z Was bierze taka dawkę? Jak to u Was wygląda?🧒
* 28 lat
* lekko zaniżona ruchliwość plemników
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
* dieta
👩
*27
* długie i nieregularne cykle
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
* dieta
* ruch 👉 7 kg do zrzucenia
* drugi cykl z CLO-piękna owulacja -
nick nieaktualnyBlawatek wrote:Dziewczyny, mam od kolejnego cyklu przepisany clo 2x1. Do tej pory bralam lamette i fajnie rosły pecherzyki tylko, że nie mogłam trafić na dwa po prawej stronie ( mam lewy jajowod niedrozny). Amh mam 3. Trochę boje się tej dawki. Rok temu na tabletce dziennie wyhodowalam dwa pecherzyki. Dodatkowo martwię się o endometrium. Czy ktoras z Was bierze taka dawkę? Jak to u Was wygląda?
-
nick nieaktualnyKostka123 wrote:Ja zaczynałam od jednej tabletki i tak też zostało, bo podziałała na mnie super to zależy wszystko od wyników badań, tzn hormonów. Ja akurat mialam wszystko ok, może u Ciebie coś nie tak ? Czytałam gdzieś ze dziewczyna brala 3 tabletki dziennie i potem właśnie wyszło ze ma bardzo zanizone badania hormonów.
-
Blawatek wrote:Dziewczyny, mam od kolejnego cyklu przepisany clo 2x1. Do tej pory bralam lamette i fajnie rosły pecherzyki tylko, że nie mogłam trafić na dwa po prawej stronie ( mam lewy jajowod niedrozny). Amh mam 3. Trochę boje się tej dawki. Rok temu na tabletce dziennie wyhodowalam dwa pecherzyki. Dodatkowo martwię się o endometrium. Czy ktoras z Was bierze taka dawkę? Jak to u Was wygląda?
Się kiepsko, cały cykl jajniki mnie pobolewaly i miałam bardzo złe samopoczucie. W tym cyklu już się zreflektował i mam jedna tabletkę dziennie. Narazie Nie wiem jak tamten cykl odbił się na endo i czy nie ma żadnych torbieli. Niepokoi mnie to. -
nick nieaktualnyAndzia35 wrote:Ja mam amh 3,8 i lekarz zapisał mi w 1 cyklu 2 tabletki dziennie dla lepszego efekty i efekt.. 4 pecherzyki, dwa pęknięte ale ciąży nie ma. ( 3 były w 1 jajniku) Czułam
Się kiepsko, cały cykl jajniki mnie pobolewaly i miałam bardzo złe samopoczucie. W tym cyklu już się zreflektował i mam jedna tabletkę dziennie. Narazie Nie wiem jak tamten cykl odbił się na endo i czy nie ma żadnych torbieli. Niepokoi mnie to. -
nick nieaktualnyBlawatek wrote:Dziewczyny, mam od kolejnego cyklu przepisany clo 2x1. Do tej pory bralam lamette i fajnie rosły pecherzyki tylko, że nie mogłam trafić na dwa po prawej stronie ( mam lewy jajowod niedrozny). Amh mam 3. Trochę boje się tej dawki. Rok temu na tabletce dziennie wyhodowalam dwa pecherzyki. Dodatkowo martwię się o endometrium. Czy ktoras z Was bierze taka dawkę? Jak to u Was wygląda?
Ja biorę 3 tabletki dziennie, to był mój 2 cykl na Clo, mimo tych tabletek to w 1 cyklu miałam 2 pęcherzyki A w 2 cyklu 3 pęcherzyki, natomiast ja mam problem z hormonami, u mnie estradiol I lh jest na mega niskim poziomie natomiast odpowiedź na Clo jest bardzo dobra. Co do endomerium nie wiem jakie było przy 1 cyklu ale teraz miałam 11,2 więc jest super 😁 -
nick nieaktualnyVivian wrote:Ja biorę 3 tabletki dziennie, to był mój 2 cykl na Clo, mimo tych tabletek to w 1 cyklu miałam 2 pęcherzyki A w 2 cyklu 3 pęcherzyki, natomiast ja mam problem z hormonami, u mnie estradiol I lh jest na mega niskim poziomie natomiast odpowiedź na Clo jest bardzo dobra. Co do endomerium nie wiem jakie było przy 1 cyklu ale teraz miałam 11,2 więc jest super 😁
Ja się właśnie boje że przy 2 będę miała problem z Endo. Przy jednej tabletce moje Endo było na poziomie 9 ale ja ogólnie raczej tak mam doktor mówił że to ładne endometrium -
nick nieaktualnyanka wrote:A. Bierzesz coś na Endo?
Ja się właśnie boje że przy 2 będę miała problem z Endo. Przy jednej tabletce moje Endo było na poziomie 9 ale ja ogólnie raczej tak mam doktor mówił że to ładne endometrium
W tym cyklu posłuchałam rady Dipp88
i zaczęłam jeść garść orzechów brazylijskich, migdałów, suszonych moreli, no i piłam 1 kieliszek czerwonego wina, ale zaczęłam tak od 8 dc, ale nie wiem czy to zasługa tego 🤷♀️😊 -
nick nieaktualnyVivian wrote:W tym cyklu posłuchałam rady Dipp88
i zaczęłam jeść garść orzechów brazylijskich, migdałów, suszonych moreli, no i piłam 1 kieliszek czerwonego wina, ale zaczęłam tak od 8 dc, ale nie wiem czy to zasługa tego 🤷♀️😊Vivian lubi tę wiadomość
-
Ja od nowego cyklu też wystartuje morelami i migdałami, bo w tym cyklu jakaś nie ogarnięta byłam i trochę odpuściłam 🤷🏻♀️ Nawet ananasa dopiero dziś kupiłam i zjadłam, a to już 6dpo, więc super w porę 😂😂
Vivian lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Trafiłam tutaj zagubiona po wielu niepowodzeniach.
U mnie prawdopodobnie niedomoga lutealna, prawdopodobnie bo tylko wywiad póki co zrobiony🙄
Lekarka mówi że spróbujemy z clostilbegytem.
Czy macie może clo do sprzedania? U mnie za rogiem miesiączka a wizyta u gina dopiero 19 maja i kolejny cykl stracony 😭Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Szyszka90 wrote:Hej dziewczyny.
Trafiłam tutaj zagubiona po wielu niepowodzeniach.
U mnie prawdopodobnie niedomoga lutealna, prawdopodobnie bo tylko wywiad póki co zrobiony🙄
Lekarka mówi że spróbujemy z clostilbegytem.
Czy macie może clo do sprzedania? U mnie za rogiem miesiączka a wizyta u gina dopiero 19 maja i kolejny cykl stracony 😭
Ale Clo chcesz brać na własną rękę ? Na niedomogę nie bierze się Clo 🤨 Pozatym sama nie wiesz o co chodzi z plamieniami i to dziewczyny sugerowały żebyś sprawdziła progesteron 🤦🏼♀️
Na wątku testowym pisałaś, że ostatnio byłaś u gina w lutym i że ci powiedziała, że wszystko jest ok. Zrób sobie najpierw podstawowe badania o których ci pisałyśmy, wtedy do gina i na monitoring cyklu sprawdzić czy masz owulacje. A i gina też lepiej zmień skoro nie zleciła ci nawet zwykłych badań. Nie rób nic na własną rękę, bo możesz sobie jeszcze gorzej zaszkodzić 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 08:35
-
Dip88 wrote:Ale Clo chcesz brać na własną rękę ? Na niedomogę nie bierze się Clo 🤨 Pozatym sama nie wiesz o co chodzi z plamieniami i to dziewczyny sugerowały żebyś sprawdziła progesteron 🤦🏼♀️
Na wątku testowym pisałaś, że ostatnio byłaś u gina w lutym i że ci powiedziała, że wszystko jest ok. Zrób sobie najpierw podstawowe badania o których ci pisałyśmy, wtedy do gina i na monitoring cyklu sprawdzić czy masz owulacje. A i gina też lepiej zmień skoro nie zleciła ci nawet zwykłych badań. Nie rób nic na własną rękę, bo możesz sobie jeszcze gorzej zaszkodzić 🙄
Dzwoniłam wczoraj do mojej lekarki która prowadziła mi pierwsza ciążę. Przedstawiłam jej moje wyniki badań, objawy, wykresy. To ona zasugerowała niedomogę i mówiła że spróbujemy z clo i duphastonem w drugiej fazie, ale teraz jest na urlopie i dopiero 19 maja mam przyjść. Badania zrobię na własną rękę bo nie zleciła mi nic więcej niż robiłam wcześniej 🙄 ufam tej lekarce No ale sama już nie wiem. Powiedziała że mam się nie martwić że clo załatwi sprawę. Czy rzeczywiście tak to działa?Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie o mierzenie temperatury, czy Clo I ovitrelle może zaburzać wysokości temperatur? Odkąd biorę Clo to moje wykresy są mega dziwne tzn temperatura wzrasta ale wolno i przez kilka dni i są takie schody. A zazwyczaj miałam tak że temp spadała w dniu owulacji I potem był nagły wzrost. Juz w zeszłym cyklu martwiłam się że owulacji chyba nie było bo 2dpo temperatura spadła i dopiero potem wzrosła, ale owulacje mam potwierdzoną monitoringiem. W tym cyklu w pt dostałam zastrzyk, owulacja powinna być do 36 h i w niedzielę właśnie miałam ból taki owulacyjny, ale dziś temp spadła zamiast wzrosnąć. Nie wiem czy te leki mają jakiś wpływ 🤷♀️ jakie macie doświadczenia ?
-
Szyszka90 wrote:Dzwoniłam wczoraj do mojej lekarki która prowadziła mi pierwsza ciążę. Przedstawiłam jej moje wyniki badań, objawy, wykresy. To ona zasugerowała niedomogę i mówiła że spróbujemy z clo i duphastonem w drugiej fazie, ale teraz jest na urlopie i dopiero 19 maja mam przyjść. Badania zrobię na własną rękę bo nie zleciła mi nic więcej niż robiłam wcześniej 🙄 ufam tej lekarce No ale sama już nie wiem. Powiedziała że mam się nie martwić że clo załatwi sprawę. Czy rzeczywiście tak to działa?
-
Vivian wrote:Dziewczyny mam pytanie o mierzenie temperatury, czy Clo I ovitrelle może zaburzać wysokości temperatur? Odkąd biorę Clo to moje wykresy są mega dziwne tzn temperatura wzrasta ale wolno i przez kilka dni i są takie schody. A zazwyczaj miałam tak że temp spadała w dniu owulacji I potem był nagły wzrost. Juz w zeszłym cyklu martwiłam się że owulacji chyba nie było bo 2dpo temperatura spadła i dopiero potem wzrosła, ale owulacje mam potwierdzoną monitoringiem. W tym cyklu w pt dostałam zastrzyk, owulacja powinna być do 36 h i w niedzielę właśnie miałam ból taki owulacyjny, ale dziś temp spadła zamiast wzrosnąć. Nie wiem czy te leki mają jakiś wpływ 🤷♀️ jakie macie doświadczenia ?
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Ooo ... to chyba u mnie to samo 🙈 Wcześniej miałam ładny skok i temp trzymała się jakoś w górze. A od poprzedniego cyklu z Clo mam to samo 🤷🏻♀️ I w tym cyklu to samo, mimo że teraz nie brałam Clo, już się zastanawiałam że może jakieś resztki z poprzedniego miesiąca się jeszcze trzymają 😂 No, ale takie wykresy mam pierwszy raz i odkąd biorę Clo 🤨
Ciekawe czy to przez te leki no nie? 🤷♀️ może faktycznie jakoś to zaburza. Ja już całkiem zgłupiałam, chyba nie będę mierzyć tej temperaturyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 11:37