X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki ja mam problem? Mam endometrioze. W lutym mialam laparoskopie. I tyle. Moj maz jest zdrowy jak kon. Wyniki ma super :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide szamac wiesiolka i pierzge. Srednio to smaczne, ale podobno koktajl witaminowy dla organizmu :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Jaki ja mam problem? Mam endometrioze. W lutym mialam laparoskopie. I tyle. Moj maz jest zdrowy jak kon. Wyniki ma super :)
    a zle przeczytałam ze nowy problem, to na pewno sie uda inseminacja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba zmienie lekarza ehh

aszka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Anatolka jestem w takiej samej sytuacji. Tez cykl od 11 lipca. Tylko ze ja sie troche ludze i dostaje swira z naprzemiennej nadzieji i rozpaczy...

Scarlet, a jak ten cykl? U mnie wczoraj plamienie, a dzis @, a Ty? Ciekawe czy znow tak samo mamy :) jak po imprezie? :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 3 cyklach stymulowanych CLO+Pregnyl moje endometrium ma wielkość 3mm!
    masakra :(

od przyszłego cyklu zaczynam przyjmować zastrzyki Gonal F 300j., który ma pozwolić na odbudowanie się endometrium.
    wiecie coś o ich skuteczności?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, jest caly watek gdzies na forum o cienkim endometrium. Dziewczyny maja tam takie domowe sposoby na zwiekszenie go, np. Czerwone wino, migdaly i inne takie jedzeniowe. Moze nawet nie tylko, ale nie przegladalam jakos bardzo dokladnie tego watku, ale wiem, ze na pewno jest, bo wpadl mi kiedys w oko. Ja po clo nie mialalm takiego problemu. Teraz mam letrozol, o ktorym pisala Ci chyba Piggi. Co do Gonalu to najlepszym miejscem do szukania info jest chyba dzial IVF. Tam dziewczyny beda mialy najwieksze doswiadczenie pewnie. Tu dziewczyny raczej faktycznie przyjmuja Clo :) przepros grzecznie dziewczyny z ivf, ze im sie wtracasz z inna sprawa i na pewno Ci odpowiedza :)

julita lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) już tam lecę :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakie cienkie :( mam nadzieję, że na mnie tak CLO nie zadziała.. jestem po pierwszym cyklu z CLO i moje endometrium miało 1 cm na szczęście..

To straszne, że ledno leczymy a drugi skutkuje pogorszeniem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 09:05

• julita Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Jejku jakie cienkie :( mam nadzieję, że na mnie tak CLO nie zadziała.. jestem po pierwszym cyklu z CLO i moje endometrium miało 1 cm na szczęście..

To straszne, że ledno leczymy a drugi skutkuje pogorszeniem :(

przy pierwszej stymulacji CLO miała endometrium 12mm, za drugim razem zmalała do 6mm a za trzecim 3mm.
    czyli każdy kolejny cykl powodował zmniejszenie o połowę :(
    życzę aby twoje próby były bardziej szczęśliwe <3

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba jesc migdały, orzechy i pic wino do owulacji czerwone, to bedzie ok. Po owulacji nadal mozna jesc orzechy, migdały ale juz trzeba z alkoholu zrezygnowac.

• julita Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Trzeba jesc migdały, orzechy i pic wino do owulacji czerwone, to bedzie ok. Po owulacji nadal mozna jesc orzechy, migdały ale juz trzeba z alkoholu zrezygnowac.

Od początku cyklu piłam codziennie czerwone wino, jadłam orzechy w tym migdały.
    Efekt? Brak efektu, zresztą mój gin twierdzi, że to mit z tym winem i orzechami, ale postanowiłam przekonać się o tym na własnej skórze i się przekonałam że gin miał racje.

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Od początku cyklu piłam codziennie czerwone wino, jadłam orzechy w tym migdały.
    Efekt? Brak efektu, zresztą mój gin twierdzi, że to mit z tym winem i orzechami, ale postanowiłam przekonać się o tym na własnej skórze i się przekonałam że gin miał racje.
    a mi pomaga, z kolei w 1 cyklum bez wina mialam male endometrium a w 2 juz wieksze, wiec widocznie to sprawa indywidualna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Scarlet, a jak ten cykl? U mnie wczoraj plamienie, a dzis @, a Ty? Ciekawe czy znow tak samo mamy :) jak po imprezie? :)

Anatolka ja tez od wczoraj @ :-) pełna synchronizacja :-) od jutra clo, 3-7 dzień, mój 3 cykl. Ty w tym cyklu podchodzisz do insrminacji tak? Będę Cię pilnie śledzić i kibicować. Ja też mam endometriozę... zagadam mojego gina o to na następnej wizycie

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A impreza była huczna i udana :-) tylko znowu się na dzieci napatrzyłam. Ale na pocieszenie usłyszałam historię siostry mojej koleżanki, która przy endometriozie, po 9 latach starań, po pierwszej inseminacji zaszła w ciążę i to bliźniaczą. I nabrałam ochoty powtórzyć tę historię :-)

aszka lubi tę wiadomość

• Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Kochane :* Zycz Wam Milego Dzionka :*

:* :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ja tez niedługo zaczynam 3 cykl, czekam juz na @. Pewnie niedługo bedzie, tempki mam niskie zadnych objawow, wiec @ jak nic.

Anonimowa wzajem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka a może akurat @ nie przyjdzie? Tego Ci życzę, żebyś mnie wyprzedziła

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka dopóki nie ma @ to zawsze jest szansa :)
    No ja mam nadzieję, że nie będzie kolejnych cykli z CLO albo, że moje endometrium nie sprawi mi problemów :D

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Anatolka ja tez od wczoraj @ :-) pełna synchronizacja :-) od jutra clo, 3-7 dzień, mój 3 cykl. Ty w tym cyklu podchodzisz do insrminacji tak? Będę Cię pilnie śledzić i kibicować. Ja też mam endometriozę... zagadam mojego gina o to na następnej wizycie

Hehe :) ja mialam do tej pory cykle 31dni, a teraz ten ostatni z nowymi lekami jak w zegareczku :) tak bedzie IUI jak nic sie nie pochrzani :) ja tez od jutra leki i pierzge jem od tego cyklu...

Co do endometrium to ja przy 12-13 cyklach z clo nigdy nie mialam problemow, wina nie pije, migdalow nie lubie, orzechy rzadko i rybki tez nie jakos szalowo czesto. Jak widac nie specjalnie mu pomagam a ono jest ok, wiec to sprawa mega indywidualna... Przy symletrolu teraz tez jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 14:52

pirelka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ