X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    hmm, możliwe, mnie stresuje pobieranie krwi ;) ale chyba nie miałoby aż takiego wpływu.

Ty masz tak, że wiesz, że Ci nie pękają. Ja nie wiem, bo mam ciągle pregnyl i pękają pecherzyki, a bez niego to nie wiem jakby było. A Tobie z Pregnylem tez nie pękają?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka moze bedzie pozytyw :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za przyjęcie do swojego grona.

Co do odchudzania w czasie i przed starankami o dzidzię, dla mnie Ginka też wspomniała o konieczności kontroli wagi. Otyła nie jestem i nigdy nie byłam. 175 cm/74kg, jeżdżę dużo rowerkiem, ale kilka kg mogłabym zrzucić.

chyba już nikogo nie ma więc dobrej nocki wam życzę :)

olka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczyny dziękuję za wsparcie, ale nie wiem..boję się nastawiać choć w środku taką mam cichą nadzieję, kusi mnie test.. dzisiaj śniło mi się, że wreszcie były II kreski, ale już kiedyś miałam taki sen :P to natłok myśli..
    Wczoraj wieczorem tak mnie bolał brzuch jak na @.. potem przeszło.

olka30 lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka masz racje nie nakrecaj sie,ale z drogiej strony ja tez cos czuje ze bedzie pozytywnie!
    No kochane ja juz tez czekam na test do 23.08.i mam nadzieje ze na urodziny dostane upragniony prezent...trzymajcie kciuki tak mocno jak i ja trzymam za Was!

olka30, Anonimowa555, pirelka lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka mam tak samo, co miesiąc kusi mnie test, ale za każdym razem boję się go zrobić. Chyba, żeby się nie rozczarować.
    Ale Tobie życzę oby się spełniły sny :) Dwie tłuste krechy :)

Ja w tym miesiącu nawet testów nie będę robić, wiem, że szans nie było. Czekam na @ i zaczynam 1 cykl z CLO

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka 3 mam mocno kciuki!!:)))

dziewczyny ja na czczo biore euthyrox moge CLO po śniadanku?? i nie wiem kiedy w międzyczasie mam Jeszce wcisnąć metformax :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus to masz zestaw śniadaniowy :) Powinno być napisane w ulotkach jak przyjmować dany lek. Chociaż ja jakoś nigdy na to nie zwracałam uwagi :) Co do CLO to mi Lek kazała brać po 1 rano i wieczorem.

Popijam kawkę za wasze zdrówko :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam euthyrox rano, a lek na stymulacje, co prawda inny niz clo, kazal mi lekarz brac na wieczor :) metformax proponuje na noc, ale przed CLO, bo po nim czesto dosc sie wymiotuje, wiec zeby clo nie splynelo w ubikacji w razie czego :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja wam powiem dziewczyny, że byłam u lekarki ( mojej koleżanki) - bardzo dobry fachowiec - ma doktorat a teraz będzie robiła drugą specjalizację z ginekologii onkologicznej. Zbadała mnie ( monitoring w 12 dc) i co się okazało. Bez Clo jajeczka normalne - co prawda jest ich po kilka na każdym jajniku. Ale już bez objawów Clo. Bo przy Clo jest dużo małych, nie rosną i są obrączkowo ułożone. Pokazała mi obraz i faktycznie zupełnie inny niż oglądałam przed pierwszą ciażą. Nie wierzyłam jej jak kiedyś mi mówiła, żebym nic nie robiła, bo po ciąży może mi wszystko się uregulować i wrócić do normy - że bardzo często tak jest. A tu faktycznie... Jeden dominujący pęcherzyk 18 mm na lewym jajniku. Co najwyżej powiedziała, że mogę brać inofolic - że ma lepsze wyniki, niż Metformina ( Czy jak się to nazywa? Nie pamiętam). Tak więc niedługo serduszkowanie i za 2 tyg sprawdzamy! ;)
    A i mam pytanie do was - jak grube musi być endo, żeby nie było problemów z zagnieżdżeniem i ile się powiększa na dobę?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:31

olka30 lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej brać Eutyrox rano, clo na noc..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrium mowi sie, ze tak 8mm i wiecej to juz spoko :) ale ile rosnie to nie wiem.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ~a jestes ile przed okresem ? Obys nie dostala i juz nie moge doczekac sie na Twoj test :) Oby byl pozytywny ! Tego Ci zycze z calego serca :)

:* :*
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87, od kiedy bierzesz Euthyrox i przy jakich wynikach TSH?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Amus87, od kiedy bierzesz Euthyrox i przy jakich wynikach TSH?

hej! euthyrox biore już w sumie 4-5 lat mialam w okolicach 5-5,5 nie pamietam dokładnie. Biore 100 i wynik mam w okolicach 1,5 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy to CLO ale dzisiaj jestem mega śpiąca i żałuje ze nie posłuchałam i nie brałam na noc CLO no ale najwyżej w II cyklu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, to pogoda :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka trzymam kciuki, oby było pozytywnie u Ciebie w tym mies :*

renieczka ja zawsze robiłam kilka testów, też ze względu na dupka i dostinex czy przyjmować czy nie..ale zawsze negatywy, które się sprawdzały :/
    teraz już testu nawet nie kupuję, idę na betę i będę wiedzieć. chociaż dzisiaj tak mnie kusiło kupienie testu i zrobienie jutro rano, że szok..ale powstrzymałam się i nie kupiłam :D

Ja CLO brałam rano i wychodowałam sobie 2 dominujące :)

Anonimowa nie wiem dokładnie, zależnie ile skróci mi się cykl w tym mies. bo biorę dupka, a w ostatnim nie brałam i mi się spóźnił. Dzisiaj 21 dc w 26 dc idę na betę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka to idz i powiesz jak było :D tzn jaki wynik :p

Ja jucz czuje @ takze za kilka dni na pewno bedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze kilka dni ;)

aszka trzymam kciuki by nie przyszła jednak :D

‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ