X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Renieczka :)

renieczka lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sobie dogodziłam CLO...
    wyhodowałam 7 pęcherzyków dominujących wielkości 22-30mm.
    dostałam po prostu zbyt dużą dawkę.
    zaczęłam brać dupka aby nie doszło do owulki i czekam spokojnie na @, jeśli wszystkie się wchłoną i nie zrobią się torbiele, to przyszły cykl zaczynam przyjmować Gonal F

czy któraś z was została kiedyś tak mocno przestymulowana CLO?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prawym raz mialam 3 a na lewym 11.w sumie w jednym cyklu bylo ich 14.hehe
    Witaj renieczka!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, Julita ile tabsów CLO brałaś? Po 2 na dzień?

Gonal F jest chyba drogaśny? Piggi (z inseminacji) miała go i ze względu m.in. na cenę zmieniono Jej na letrozol. Ja też mam letrozol (lek: Symletrol) i działa bardzo ładnie :) po półtora roku ruszył do pracy mój lewy jajnik (przy pierwszej stymulacji tym lekiem) i wyhodował się pięknie 1 pęcherzyk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 14:43

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja w 1 cyklu mialam nawet wiecej, mi lekarz powiedział ze musi byc owulka zeby pekły, juz tu pisałam w tym watku o bólu, bol straszny cała miednica, plecy do szyji, pozniej dupek i ładnie sie wchłoneły, na usg po m-cu było juz ok(bo i dawka zmniejszona).

Tez mam takiego faceta ze niby przejsc i ok, ale wskazania do inseminacji wlasnie sa podobno wtedy kiedy dobre jest nasienie, a np problem z tym ze plemniki nie moga dotrzec np, wrogi sluz albo suchosc w pochwie itd itp takze dobrze ze chociaz i taka jest nadzieja.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide w pn do endokrynologa! :D karta prywatnego ubezpieczenia PZU jest cudowna :) całkiem o niej zapomniałam, a wizyty na NFZ wyczerpane w mojej okolicy do końca roku, a prywatnie na listopad... masakra jakaś :/ a teraz 40zł i wizyta w poniedziałek bez mędzenia i gderania pani w rejestracji, że nie ma miejsca ;)Prolaktyna 34 nie daje mi spokoju, niezależnie od tego co powiedział gin w klinice...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka koniecznie idz i skonsultuj jak powyzej normy (a tak chyba ejst 29?) to powinien dac lek na zbicie.

• Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Renieczka ! Witamy Cie wszystkie serdecznie :) sama tu jestem nowicjuszka i akurat tak mi sie fartnelo ze z momentem kiedy tu dolaczylam to okazalo sie ze jestem w ciazy :) ale postanowilam ze tu zostane i czasami bd sie udzielala , mysle ze przyda sie moja porada bo sami staralismy sie dwa lata,wiec doskonale Was rozumiem. Oczywiscie jezeli moge Dziewczymy (???), boloby mi niezmiernie milo :) :). Co do Clo to zaszlam z tym lekiem juz w drugim cyklu , ten lek naprawde pomaga i mam nadzieje ze i Tobie przyniesie sliczna fasolke :) Pozdrawiam :)

:* :*
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka brałam 2 tabletki dziennie (5-9dc). w mojej aptece jedna kuracja Gonalem to 475zł, no cóż muszę spróbować, ale podejmę się max. 2 cykli z Gonalem.

aszka od 3-4 dni też mam straszny ból w lewym jajniku, którym jest 5 pęcherzyków (w prawym 2), mam wrażenie że mnie zaraz rozerwie. dzisiaj mam drugi dzień z Dupkiem, także mam nadzieję że za chwilę przestanie boleć i że się wchłoną, bo nie chciałabym mieś kolejnego zmarnowanego cyklu :/

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Anatolka koniecznie idz i skonsultuj jak powyzej normy (a tak chyba ejst 29?) to powinien dac lek na zbicie.

No właśnie męczyłam go o to 2 razy ostatnio, ale powiedział, ze to jest niewielkie przekroczenie i poza tym to prolaktyna jest takim "mobilnym" hormonem, że wystarczy niewyspanie, serduszkowanie, troche stresu i juz podskakuje i że on nie w tym upatruje kłopotu. Poza tym powiedział, że Bromek to nie cukierki i nie witaminki i mi nie przepisze. Ja mam bromka zapas w apteczce po swoim pierwszym ginie, ale nie chce sama go brać (nawet 1/2), bo nie wiem jak z jego wpływem na inne leki...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Anatolka brałam 2 tabletki dziennie (5-9dc). w mojej aptece jedna kuracja Gonalem to 475zł, no cóż muszę spróbować, ale podejmę się max. 2 cykli z Gonalem.

A czemu nie zmniejszy Ci dawki i nie zobaczy jak reagujesz na 1,5 lub 1 tablete tylko naraża Cię od razu na taki duży wydatek? Albo czemu nie wybierze jakiegoś leku ze środkowej półki cenowej jak właśnie, np. Letrozol? Uzasadnił to jakoś czemu akurat ten lek?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Ja na prawym raz mialam 3 a na lewym 11.w sumie w jednym cyklu bylo ich 14.hehe
    Witaj renieczka!

To wam sie ladnie chodowalo najwięcej miałam 2 pęcherzyki...

Co do bromergonu jak go odstawilam to poronilam kilka dni pozniej ...teraz biorę i z ciaza ok mam brac tak do 13 tyg potem zobaczymy...:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak tez przepisał po dwa tabsy bo w ogole mialam cykle bezowulacyjne, a pozniej jak zobaczyl ze clo tak działa to zmniejszył, zalezy z czym sie przychodzi. U mnie to sama byłam w szoku bo najpierw posucha a pozniej mega :D

Anatolka to moze zrob jeszcze raz? Faktycznie mi tez ginek mowil ze jak sie <3 czy sie nawet dotyka piersi to sie moze powiekszyc poziom.

Anonimowa :) jasne siedz z nami :)

Anonimowa555 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara, Aszka, no właśnie męczy mnie ta prolaktyna. Mam swoją kartę skserowaną z przychodni, bo brałam do kliniki. Obejrzałam ją i 2 lata temu miałam prolaktynę 60 i 40 trochę później i miałam wtedy bromka. Lekarz mi kazał odstawić dopiero jak PRL=6. Wtedy dopiero dał jej spokój, że ładnie spadła, a teraz jest 34 i ten nie chce zbijać. Będę miała najprawdopodobniej IUI w przyszły tygodniu i jakby się nie udało to będę ich nadal męczyła (ale tak jak mówię On upatruje problemu w blokadzie "szyjka-śluz") a nie w PRL, bo niby nie mam typowych prolaktynowych skutków ubocznych: mlekotoku, niepękających pęcherzyków (ale w sumie biorę Pregnylx2 co miesiąc a jakbym nie brala to nie wiem czy by pękały?) itp. Ale mam za to totalny brak ochoty na <3 a na to tez może wplywać prolaktyna...

To bierz ten Bromek, masz już doświadczenie i sama będziesz czuła co jest najlepsze... Tym razem będzie inaczej i będzie dobrze &&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 15:45

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak tak czytam ile jajeczek miałyście po CLo to mam wątpliwości bo ja przy każdym USG mam po 7 na jednym jajniku bo mam PCOs a teraz jak pojde na monitoring po CLO to skąd będzie wiadomo które sa po CLo?? a które tam już były?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym prosze o rade :( waze 95 kg przy wzroscie 152 cm i walcze i nie umiem zejsc z wagi juz i tak ze 108 zeszłam i wiecej nie umiem chociaz staram sie!!! w 1 ciazyprzytyłam 40 kg ale przerwałam dukana, rzucilam na gwałt palenie i pozwalałam sobie bardzo... ale jak zaszłam wazyłam gdzies 78 kg i stad moje pytanie czy jesli bym teraz zaszła w ciaze to będzie to dla dziecka niebezpieczne?? sama nie wiem już co począć

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus zacznij cwiczyc w domu, najpierw jakies mało obcizajace cwiczenia plus dieta zdroworozsadkowa, czyli slodycze rzadko, malo maki duzo ryb itd i bedzie dobrze. Co do pecherzykow to musi byc taki dominujacy nie wiem w sumie po czym lekarz to rozpoznaje ale na pewno ich tego ucza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka ja juz próbowałam chyba wszystkiego o tylkoa na dukanie udało mi sie wtedy zrzucić - ponad 25 kg w 4 miesiace wage utrzymywalam przez prawie rok dalej będąc na dukanie ale nie tak restrykcyjnie słodyczy nie jem wcale staram sie nie jesc pieczywa baiłego z cukru zrezygnowałam juz dobre pare lat temu jak juz to słodzik itp itd czasami ręce opadaja. A na dukana nie chce wracac bo co z tego ze waga spada jak mialam potężny efekt jo jo

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam koleżankę, która dużo po ciążach (3) z nimi schudła: http://www.naturhouse-polska.pl/ Ułożyli jej dietę, ktora super działała i nie ma efektu jojo, mimo że już ze 2-3 lata temu zeszła do tej wagi, do której chciała. Nic jej nie wróciło i co najważniejsze powiedziała mi, że nie chodziła głodna :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    julita wrote:
    Anatolka A czemu nie zmniejszy Ci dawki i nie zobaczy jak reagujesz na 1,5 lub 1 tablete tylko naraża Cię od razu na taki duży wydatek? Albo czemu nie wybierze jakiegoś leku ze środkowej półki cenowej jak właśnie, np. Letrozol? Uzasadnił to jakoś czemu akurat ten lek?

właściwie to nie wiem. nie zaproponował mi ani mniejszej dawkie ani tańszego zamiennika hmm...
    w sumie to jest mój nowy gin, nie znam go i ciężko jest mi ocenić jego decyzję.
    zapytam się go o tańszy zamiennik

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ