X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie macie :D
    Ja do innego nie chodzę, tylko do mojego bo On zna całą historię i nie muszę innemu tłumaczyć po co przyszła, za czym patrzymy na usg ;)

• Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) Kochane juz dzisiaj wizyta u lekarza i dowiem sie czy moja ciaza jest prawidlowa ! Juz nie moge sie doczekac i tak jak mowilam niestety czas stoi mi w miejscu :( gdzie tu do 18 ... mina wieki zanim ta godzina nadejdzie :( ale Wy trzymajcie kciuki zeby wszystko sie powiodlo na wizycie :)

pirelka lubi tę wiadomość

:* :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa trzymaj sie i mysl poztywnie :)

Anonimowa555 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa trzymam kciuki za powodzenie :*
    Co minuta to bliżej do wizyty :)
    Ja lubię zapisywać się na rano, jak najwcześniej i mieć z głowy.

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ~ja niestety nie moge na rano bo moja gin przyjmuje od 16 a ja mam na 18 . Wczesniej nie moge bo partner pracuje do 17 i wczesniej nie da rady. Ale macie racje ,ze kazda minuta przybliza mnie do celu-wizyty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak czasami nie da rady wcześniej. Koniecznie daj znać po ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anonimowa mocno trzymam kciuki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja mam fajnego (tego nie z kliniki), bo jak wypadało w inny dzień niż przychodnia (a o to nietrudno, bo tylko w pt tam przyjmuje) to wysyłałam sms, że przyjdę na oddział i już :D
    no mój pracuje w klinice ale daleko ode mnie więc ciężko by było ale fajnie masz z dr bo nie każdy sie na takie coś godzi!:)

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz blizej :)
    Ide sie szykowac i dam znac po wizycie :)
    Buziaki :*:*:*

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobilam sobie badanie na poziom prolatyny, bo mnie nakierowalyscie ze to moze byc powod niepekania moich jajeczek. Odebralam teraz wyniki: 39 przy normie 25! Musze o tym porozmawiac z ginem.
    Ale czy to ze jestem w trakcie brania clo moze zawyzac wynik? Bo czytalam ze niektore leki moga. Jak dlugo trwa "zbijanie" prolaktyny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie z -c to trwa bo zanim lek zacznie działac to musi troszke upłynac czasu.

• Femii Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi prolaktyne bromergon zbil od razu po kilku tabletkach juz mialam ok a w drugim miesiacu brania zaszlam w ciaze.

scarllet, aszka, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femii potrzebowalam takich slow

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femii wrote:
    mi prolaktyne bromergon zbil od razu po kilku tabletkach juz mialam ok a w drugim miesiacu brania zaszlam w ciaze.
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet mi po dostinexie 1/2 tabl. prolaktyna spadła po 3 dawkach ;) zmniejszył mi gin. na 1/4 tabl. i było ok, a po 3 mies. spadła poniżej normy znowu i teraz biorę raz na 10 dni.

scarllet lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clo nie zawyża raczej. Zawyżają: stres, wysiłek fizyczny, serduszkowanie, pieszczoty piersi, niewyspanie przed badaniem itp. Prolaktyna to hormon stresu i dość mocno się może wahać w zależności od takich czynników i różnych sytuacji :) zanim pójdziesz do lekarza możesz spróbować castagnus, z naturalnych rzeczy to też wpadło mi gdzieś w oko, że picie szałwii może pomóc :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, zajrzyj na "endomertioza" i przeczytak ostatnie posty i napisz jak jest z Tobą. Wpisujesz się w nurt?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • morelka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Bardzoooo dawno mnie tu nie bylo a to dlatego ze bylam w PL na wakacjach troche odpoczac od tego wszystkiego. W ciazy nadal nie jestem niestety. W czerwcu mialam kolejny cykl z Clo oraz pregnylem i narazie dalam sobie spokoj tzn lipiec i sierpnien bez clo i monitoringu. Bedac w polsce porobilam rowniez badania na tarczyce itp i troche tsh mi podskoczylo wiec musialam nieco leki zwiekszyc. W zeszlym mc bylam raz na monitoringu bez clo i o dziwno pecherzyk ladnie urosl ale podejrzewam ze pewnie na zasadzie odstawienia clo jeszcze sam urusl. W tym mc bedziemy probowac bez clo i zobaczymy.
    Wszystkim zafasolkowanym gratuluje :)

Niedoczynnosc tarczycy , Hashimoto, Pcos
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka hej, a ktory to cykl masz/mialas z clo? Nie jestes jedyna, ja tez zaczynam niedługo nastepny i trudno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa znów zamilkła, czyli znów dobre wieści ;-)

aszka lubi tę wiadomość

‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ