X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie macie :D
    Ja do innego nie chodzę, tylko do mojego bo On zna całą historię i nie muszę innemu tłumaczyć po co przyszła, za czym patrzymy na usg ;)

• Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) Kochane juz dzisiaj wizyta u lekarza i dowiem sie czy moja ciaza jest prawidlowa ! Juz nie moge sie doczekac i tak jak mowilam niestety czas stoi mi w miejscu :( gdzie tu do 18 ... mina wieki zanim ta godzina nadejdzie :( ale Wy trzymajcie kciuki zeby wszystko sie powiodlo na wizycie :)

pirelka lubi tę wiadomość

:* :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa trzymaj sie i mysl poztywnie :)

Anonimowa555 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa trzymam kciuki za powodzenie :*
    Co minuta to bliżej do wizyty :)
    Ja lubię zapisywać się na rano, jak najwcześniej i mieć z głowy.

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ~ja niestety nie moge na rano bo moja gin przyjmuje od 16 a ja mam na 18 . Wczesniej nie moge bo partner pracuje do 17 i wczesniej nie da rady. Ale macie racje ,ze kazda minuta przybliza mnie do celu-wizyty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak czasami nie da rady wcześniej. Koniecznie daj znać po ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anonimowa mocno trzymam kciuki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja mam fajnego (tego nie z kliniki), bo jak wypadało w inny dzień niż przychodnia (a o to nietrudno, bo tylko w pt tam przyjmuje) to wysyłałam sms, że przyjdę na oddział i już :D
    no mój pracuje w klinice ale daleko ode mnie więc ciężko by było ale fajnie masz z dr bo nie każdy sie na takie coś godzi!:)

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz blizej :)
    Ide sie szykowac i dam znac po wizycie :)
    Buziaki :*:*:*

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobilam sobie badanie na poziom prolatyny, bo mnie nakierowalyscie ze to moze byc powod niepekania moich jajeczek. Odebralam teraz wyniki: 39 przy normie 25! Musze o tym porozmawiac z ginem.
    Ale czy to ze jestem w trakcie brania clo moze zawyzac wynik? Bo czytalam ze niektore leki moga. Jak dlugo trwa "zbijanie" prolaktyny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie z -c to trwa bo zanim lek zacznie działac to musi troszke upłynac czasu.

• Femii Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi prolaktyne bromergon zbil od razu po kilku tabletkach juz mialam ok a w drugim miesiacu brania zaszlam w ciaze.

scarllet, aszka, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femii potrzebowalam takich slow

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femii wrote:
    mi prolaktyne bromergon zbil od razu po kilku tabletkach juz mialam ok a w drugim miesiacu brania zaszlam w ciaze.
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet mi po dostinexie 1/2 tabl. prolaktyna spadła po 3 dawkach ;) zmniejszył mi gin. na 1/4 tabl. i było ok, a po 3 mies. spadła poniżej normy znowu i teraz biorę raz na 10 dni.

scarllet lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clo nie zawyża raczej. Zawyżają: stres, wysiłek fizyczny, serduszkowanie, pieszczoty piersi, niewyspanie przed badaniem itp. Prolaktyna to hormon stresu i dość mocno się może wahać w zależności od takich czynników i różnych sytuacji :) zanim pójdziesz do lekarza możesz spróbować castagnus, z naturalnych rzeczy to też wpadło mi gdzieś w oko, że picie szałwii może pomóc :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, zajrzyj na "endomertioza" i przeczytak ostatnie posty i napisz jak jest z Tobą. Wpisujesz się w nurt?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • morelka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Bardzoooo dawno mnie tu nie bylo a to dlatego ze bylam w PL na wakacjach troche odpoczac od tego wszystkiego. W ciazy nadal nie jestem niestety. W czerwcu mialam kolejny cykl z Clo oraz pregnylem i narazie dalam sobie spokoj tzn lipiec i sierpnien bez clo i monitoringu. Bedac w polsce porobilam rowniez badania na tarczyce itp i troche tsh mi podskoczylo wiec musialam nieco leki zwiekszyc. W zeszlym mc bylam raz na monitoringu bez clo i o dziwno pecherzyk ladnie urosl ale podejrzewam ze pewnie na zasadzie odstawienia clo jeszcze sam urusl. W tym mc bedziemy probowac bez clo i zobaczymy.
    Wszystkim zafasolkowanym gratuluje :)

Niedoczynnosc tarczycy , Hashimoto, Pcos
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka hej, a ktory to cykl masz/mialas z clo? Nie jestes jedyna, ja tez zaczynam niedługo nastepny i trudno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa znów zamilkła, czyli znów dobre wieści ;-)

aszka lubi tę wiadomość

‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ