X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wycieszą się z mężem dobrymi nowinami i jutro da nam znać
    .dziewczyny dzis 14dc najprawdopodobniej owulka,a mnie bola cycki? I co znowu? Przerażają mnie anomalie w moim organizmie.a wizyta u gina dopiero w piątek.
    Morelka myslalam ze zaciążyłaś!

morelka lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    .dziewczyny dzis 14dc najprawdopodobniej owulka,a mnie bola cycki? I co znowu? Przerażają mnie anomalie w moim organizmie.a wizyta u gina dopiero w piątek.
    moze tak byc ze owulka.

• morelka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Morelka hej, a ktory to cykl masz/mialas z clo? Nie jestes jedyna, ja tez zaczynam niedługo nastepny i trudno.

Ja mialam 5 cykli z Clo i 2 cykle z pregnylem. Wiecie co zastanawia mnie czy dzien w jakim sie zaczyna brac clo ma znaczenie. Gin do ktorego chodzilam caly czas kazal brac od 5-9dnia, natomiast tu w Uk wczoraj mi lekarz powiedzial ze powinnam brac od 2-6dnia. Tak samo z pregnylem , moj gin 2x5000 a tutaj ze 3x5000, podobno oprucz pekania pecherzykow pregnyl tez ma wplyw na zagniezdzenie itp. Kurde co lekarz to inna opinia hmmm

Niedoczynnosc tarczycy , Hashimoto, Pcos
  • morelka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:

Kochana dupa blada jak narazie z moja ciaza heheh ale probujemy dalej kilka mc a jak nic sie nie uda to ide tez na hsg. A czemu tobie ciagle przekladaja ten zabieg?

Niedoczynnosc tarczycy , Hashimoto, Pcos
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do clo mozna brac roznie pierwsza od 2-5dc i przez 5 dni. To kwestia upodoban. Wydaje mi sie, ze jak szybciej zaczynasz brac to wczesniej bedzie owu i cykl moze sie troche skrocic ewentualnie. Co do Pregnylu i zagniezdzenia to nie slyszalam. U mnie lekarz najpierw sprawdzil czy same pekaja, potem czy pekaja z 1, a potem z 2. Dopiero przy dwoch u mnie pekly, ale to wiemy dzoeki probom i dokladnemu monitowi.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy ktoras z Was tak miala-wczoraj pisalam ze byl muj 14 dc i bolaly mnie piersi.dzis juz sa nie naturalnie wieksze i bola jeszcze bardziej...to dopiero polowa cyklu...zawsze rosna i bola kilka dni przed @.poza tym przy ruchu boli mnie lewy jajnik.osiwieje!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    c899c781c5.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzesz Pabelka jakieś leki aktualnie??

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie.tylko kwas foliowy.

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po CLO bolały piersi i później też, w tym cyklu pierwszy raz po owulacji prawie w ogóle nie czułam i w sumie nadal nie czuję piersi.. I nie spuchły tak jak zazwyczaj po owulacji.. Trochę już tych hormonów brałaś, a to całkiem przeprogramowuje nasz organizm.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze masz racje.tylko jesli hormony buzuja w ten sposob ,to niemam co liczyc na owulke a tym bardziej wymazony prezent na urodziny... :-(
    A Ty kochana jak sie czujesz?

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz idę na monitoring... 12 dc. Trochę się boję, bo w tym cyklu mi się wszystko pokićkało i nie wiem, czy nie mam torbieli... do tego cykld bez CLO bo za wcześnie okres przyszedł i na wyjeździe nie zdążyłam.... i od nd. grypa żołądkowa.... tak że u mnie masakra....:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja wczoraj i przedwczoraj przyjęłam furosemid ( bylam cala opuchnieta ) czy to moze zaszkodzić przy staraniach? od jutra mam CLO przyjmowac i sie waham....

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anonimowa jeszcze się nie meldowała??

• Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Kochane :*
    Wczoraj juz nie pisalam ,bo dosc pozno wrocilam od gin. Jak to po urlopie ,cala poczekalnia pelna kobitek :) Z moja ciaza chyba wszystko w porzadku :) Zagniezdzila sie prawidlowo w macicy i to tak 3-4 tydzien. :) za duzo mi nie pow bo to poczatek ciazy. Dostalam leki na podtrzymanie ciazy i wczesniej bralam juz kwas foliowy. Nastepna wizyte mam 2 wrzesnia , wtedy pewnie wiecej sie dowiem. Na razie jestem bardzo szczesliwa :) Pozdrdwiam Was ! :)

olka30, pabelka88, nick nieaktualny, Amberla, nick nieaktualny, Another lubią tę wiadomość

:* :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka w tym cyklu piersi bolały mnie w 13 dc potem do konca nic a teraz się dotknac nie mogę ...wszystko jest ok ...tylko mdlosci przeszkadzają ale przejdzie ...

f2w3rjjg3984cq9a.png

olka30, pabelka88 lubią tę wiadomość

• Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka~ja mialam identycznie jak Ty ,ze zaraz po owulacji zaczely bolec mnie piersi a pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy. :) Kto wie ,moze i u Ciebie tak sie stanie :)

olka30, pabelka88 lubią tę wiadomość

:* :*
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furosemid nie przeszkodzi w staraniach..

O widzisz Pabelka, każdy jest inny i każdy organizm inaczej reaguje..
    Ze mną byłoby wszystko ok, byłam na usg w poniedziałek, bo przez weekend plamiłam, na spoko lekarkę trafiłam - nie wzięła mi nic za badanie mimo, że przyszłam prywatnie, przepisała leki i skierowanie na badania na NFZ. Fasolkę widziałam (właściwie pęcherzyk i ciałko żółte), betę w poniedziałek miałam 11302 więc rośnie cały czas. Tylko, że razem z fasolką urosły mi w 3 tygodnie na obu jajnikach 5 cm torbiele :( Brzuch boli. Dr chciała mnie wysłać na chorobowe, ale czekam do poniedziałku - mój gin wraca z urlopu i zobaczę co on mi powie. Jestem przekonana, że to cholerna CLO wszystko spieprzyło, zanim to zaczęłam brać żadnych torbieli nie miałam, a teraz non stop i jeszcze takie olbrzymie :(

• Femii Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Femii potrzebowalam takich slow
    tyle ze w 9 tygodniu ciaza obumarla :(
    takze z prolaktyna nie ma zartow-mi lekarz kazal bromka odstawic jak tylko zaszlam a mojej kolezance -inny- kazal brac do konca 1 trymestru.
    i ona jest w ciazy dalej a ja nie
    wiec nie wiem czy moze prolaktyna mi wzrosla po naglym odstwaieniu leku i ciaza obumarla czy co
    w kazdym razie pisze to teraz dlatego zebys sie na 100% upewnila jak by bylo u ciebie zanim zaczniesz brac leki.
    zebys nie musiala przechodzic przez to co ja..
    trzymam kciuki!
    aha i tez mialam prolaktyne 40 norma do 25,i u mnie bromek zadzialal blyskawicznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 11:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!
    Trzy dni zajęła mi czytanie całego wątku, zamykałam się w sypialni i to płakałam, to cieszyłam się jak małe dziecko. Razem z Wami przeżywałam sukcesy i porażki. Poczułam do Was ogromną sympatię, gdyż sama zmagam się z podobnymi problemami.
    Od zawsze wiedziałam, ze w przyszłości będę chciała założyć rodzinę. Gdy szczęśliwie wyszłam za mąż już prawie 4 lata temu, odstawiłam antykoncepcję na bok i zaczęliśmy działam, ale nic na siłę. I tak działaliśmy ponad 2 lata. W zeszłym roku, w październiku postanowiliśmy wziąć się na poważnie za to nasze przyszłe rodzicielstwo.
    Trafiliśmy na naprawdę super Panią dr. Na początku zleciła hormonki i badanie nasienia dla męża. Stwierdziła, że nie zacznie żadnej stymulacji póki nie będzie pewna nasienia. Nasienie okazało się super, Ginka powiedziała, że koło takiego faceta kobieta powinna przejść i już być w ciąży ;) Ale ja w ciąży dalej nie byłam. Hormonki rozchwiane, ale póki co skierowała na HCG. Jajowody drożne. Od trzech miesięcy biorę luteinę w II fazie cyklu, a w przyszłym zaczynamy stymulację Clostibegytem. Przyznam, że mam pietra strasznego, nie chcę sobie znowu robić nadziei, a później ryczeć ;/
    No cóż, pożyjemy zobaczymy.
    Przepraszam, że tak tu się rozpisałam, ale ja was znam, a wy mnie nie :)
    Będzie mi bardzo miło jak mnie przyjmiecie do swojego grona.
    Pozdrawiam was ciepło i za każdą trzymam kciuki!

olka30, Amberla, kapturnica, Anonimowa555, Another lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, to się naczytałaś! :) witamy! :) p.s. ja też mam takiego faceta, że powinnam spojrzeć tylko i być w ciąży i nie jestem. Mimo że 2 lata pomaga nam w tym lekarz... Niestety oprócz Niego mam też endometriozę...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ