X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wycieszą się z mężem dobrymi nowinami i jutro da nam znać
    .dziewczyny dzis 14dc najprawdopodobniej owulka,a mnie bola cycki? I co znowu? Przerażają mnie anomalie w moim organizmie.a wizyta u gina dopiero w piątek.
    Morelka myslalam ze zaciążyłaś!

morelka lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    .dziewczyny dzis 14dc najprawdopodobniej owulka,a mnie bola cycki? I co znowu? Przerażają mnie anomalie w moim organizmie.a wizyta u gina dopiero w piątek.
    moze tak byc ze owulka.

• morelka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Morelka hej, a ktory to cykl masz/mialas z clo? Nie jestes jedyna, ja tez zaczynam niedługo nastepny i trudno.

Ja mialam 5 cykli z Clo i 2 cykle z pregnylem. Wiecie co zastanawia mnie czy dzien w jakim sie zaczyna brac clo ma znaczenie. Gin do ktorego chodzilam caly czas kazal brac od 5-9dnia, natomiast tu w Uk wczoraj mi lekarz powiedzial ze powinnam brac od 2-6dnia. Tak samo z pregnylem , moj gin 2x5000 a tutaj ze 3x5000, podobno oprucz pekania pecherzykow pregnyl tez ma wplyw na zagniezdzenie itp. Kurde co lekarz to inna opinia hmmm

Niedoczynnosc tarczycy , Hashimoto, Pcos
  • morelka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:

Kochana dupa blada jak narazie z moja ciaza heheh ale probujemy dalej kilka mc a jak nic sie nie uda to ide tez na hsg. A czemu tobie ciagle przekladaja ten zabieg?

Niedoczynnosc tarczycy , Hashimoto, Pcos
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do clo mozna brac roznie pierwsza od 2-5dc i przez 5 dni. To kwestia upodoban. Wydaje mi sie, ze jak szybciej zaczynasz brac to wczesniej bedzie owu i cykl moze sie troche skrocic ewentualnie. Co do Pregnylu i zagniezdzenia to nie slyszalam. U mnie lekarz najpierw sprawdzil czy same pekaja, potem czy pekaja z 1, a potem z 2. Dopiero przy dwoch u mnie pekly, ale to wiemy dzoeki probom i dokladnemu monitowi.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy ktoras z Was tak miala-wczoraj pisalam ze byl muj 14 dc i bolaly mnie piersi.dzis juz sa nie naturalnie wieksze i bola jeszcze bardziej...to dopiero polowa cyklu...zawsze rosna i bola kilka dni przed @.poza tym przy ruchu boli mnie lewy jajnik.osiwieje!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    c899c781c5.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzesz Pabelka jakieś leki aktualnie??

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie.tylko kwas foliowy.

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po CLO bolały piersi i później też, w tym cyklu pierwszy raz po owulacji prawie w ogóle nie czułam i w sumie nadal nie czuję piersi.. I nie spuchły tak jak zazwyczaj po owulacji.. Trochę już tych hormonów brałaś, a to całkiem przeprogramowuje nasz organizm.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze masz racje.tylko jesli hormony buzuja w ten sposob ,to niemam co liczyc na owulke a tym bardziej wymazony prezent na urodziny... :-(
    A Ty kochana jak sie czujesz?

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz idę na monitoring... 12 dc. Trochę się boję, bo w tym cyklu mi się wszystko pokićkało i nie wiem, czy nie mam torbieli... do tego cykld bez CLO bo za wcześnie okres przyszedł i na wyjeździe nie zdążyłam.... i od nd. grypa żołądkowa.... tak że u mnie masakra....:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja wczoraj i przedwczoraj przyjęłam furosemid ( bylam cala opuchnieta ) czy to moze zaszkodzić przy staraniach? od jutra mam CLO przyjmowac i sie waham....

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anonimowa jeszcze się nie meldowała??

• Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Kochane :*
    Wczoraj juz nie pisalam ,bo dosc pozno wrocilam od gin. Jak to po urlopie ,cala poczekalnia pelna kobitek :) Z moja ciaza chyba wszystko w porzadku :) Zagniezdzila sie prawidlowo w macicy i to tak 3-4 tydzien. :) za duzo mi nie pow bo to poczatek ciazy. Dostalam leki na podtrzymanie ciazy i wczesniej bralam juz kwas foliowy. Nastepna wizyte mam 2 wrzesnia , wtedy pewnie wiecej sie dowiem. Na razie jestem bardzo szczesliwa :) Pozdrdwiam Was ! :)

olka30, pabelka88, Madziara, Amberla, pirelka, Another lubią tę wiadomość

:* :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka w tym cyklu piersi bolały mnie w 13 dc potem do konca nic a teraz się dotknac nie mogę ...wszystko jest ok ...tylko mdlosci przeszkadzają ale przejdzie ...

f2w3rjjg3984cq9a.png

olka30, pabelka88 lubią tę wiadomość

• Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka~ja mialam identycznie jak Ty ,ze zaraz po owulacji zaczely bolec mnie piersi a pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy. :) Kto wie ,moze i u Ciebie tak sie stanie :)

olka30, pabelka88 lubią tę wiadomość

:* :*
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furosemid nie przeszkodzi w staraniach..

O widzisz Pabelka, każdy jest inny i każdy organizm inaczej reaguje..
    Ze mną byłoby wszystko ok, byłam na usg w poniedziałek, bo przez weekend plamiłam, na spoko lekarkę trafiłam - nie wzięła mi nic za badanie mimo, że przyszłam prywatnie, przepisała leki i skierowanie na badania na NFZ. Fasolkę widziałam (właściwie pęcherzyk i ciałko żółte), betę w poniedziałek miałam 11302 więc rośnie cały czas. Tylko, że razem z fasolką urosły mi w 3 tygodnie na obu jajnikach 5 cm torbiele :( Brzuch boli. Dr chciała mnie wysłać na chorobowe, ale czekam do poniedziałku - mój gin wraca z urlopu i zobaczę co on mi powie. Jestem przekonana, że to cholerna CLO wszystko spieprzyło, zanim to zaczęłam brać żadnych torbieli nie miałam, a teraz non stop i jeszcze takie olbrzymie :(

• Femii Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Femii potrzebowalam takich slow
    tyle ze w 9 tygodniu ciaza obumarla :(
    takze z prolaktyna nie ma zartow-mi lekarz kazal bromka odstawic jak tylko zaszlam a mojej kolezance -inny- kazal brac do konca 1 trymestru.
    i ona jest w ciazy dalej a ja nie
    wiec nie wiem czy moze prolaktyna mi wzrosla po naglym odstwaieniu leku i ciaza obumarla czy co
    w kazdym razie pisze to teraz dlatego zebys sie na 100% upewnila jak by bylo u ciebie zanim zaczniesz brac leki.
    zebys nie musiala przechodzic przez to co ja..
    trzymam kciuki!
    aha i tez mialam prolaktyne 40 norma do 25,i u mnie bromek zadzialal blyskawicznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 11:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!
    Trzy dni zajęła mi czytanie całego wątku, zamykałam się w sypialni i to płakałam, to cieszyłam się jak małe dziecko. Razem z Wami przeżywałam sukcesy i porażki. Poczułam do Was ogromną sympatię, gdyż sama zmagam się z podobnymi problemami.
    Od zawsze wiedziałam, ze w przyszłości będę chciała założyć rodzinę. Gdy szczęśliwie wyszłam za mąż już prawie 4 lata temu, odstawiłam antykoncepcję na bok i zaczęliśmy działam, ale nic na siłę. I tak działaliśmy ponad 2 lata. W zeszłym roku, w październiku postanowiliśmy wziąć się na poważnie za to nasze przyszłe rodzicielstwo.
    Trafiliśmy na naprawdę super Panią dr. Na początku zleciła hormonki i badanie nasienia dla męża. Stwierdziła, że nie zacznie żadnej stymulacji póki nie będzie pewna nasienia. Nasienie okazało się super, Ginka powiedziała, że koło takiego faceta kobieta powinna przejść i już być w ciąży ;) Ale ja w ciąży dalej nie byłam. Hormonki rozchwiane, ale póki co skierowała na HCG. Jajowody drożne. Od trzech miesięcy biorę luteinę w II fazie cyklu, a w przyszłym zaczynamy stymulację Clostibegytem. Przyznam, że mam pietra strasznego, nie chcę sobie znowu robić nadziei, a później ryczeć ;/
    No cóż, pożyjemy zobaczymy.
    Przepraszam, że tak tu się rozpisałam, ale ja was znam, a wy mnie nie :)
    Będzie mi bardzo miło jak mnie przyjmiecie do swojego grona.
    Pozdrawiam was ciepło i za każdą trzymam kciuki!

olka30, Amberla, kapturnica, Anonimowa555, Another lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, to się naczytałaś! :) witamy! :) p.s. ja też mam takiego faceta, że powinnam spojrzeć tylko i być w ciąży i nie jestem. Mimo że 2 lata pomaga nam w tym lekarz... Niestety oprócz Niego mam też endometriozę...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ