X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mam koleżankę, która dużo po ciążach (3) z nimi schudła: http://www.naturhouse-polska.pl/ Ułożyli jej dietę, ktora super działała i nie ma efektu jojo, mimo że już ze 2-3 lata temu zeszła do tej wagi, do której chciała. Nic jej nie wróciło i co najważniejsze powiedziała mi, że nie chodziła głodna :)
    słyszałam o tym właśnie i tak sie zastanawiam czy by nie pójśc do dietetyczki albo wlasnie to nature house bo coś z ym w koncu musze zrobić ...

• julita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    aszka ja juz próbowałam chyba wszystkiego o tylkoa na dukanie udało mi sie wtedy zrzucić - ponad 25 kg w 4 miesiace wage utrzymywalam przez prawie rok dalej będąc na dukanie ale nie tak restrykcyjnie słodyczy nie jem wcale staram sie nie jesc pieczywa baiłego z cukru zrezygnowałam juz dobre pare lat temu jak juz to słodzik itp itd czasami ręce opadaja. A na dukana nie chce wracac bo co z tego ze waga spada jak mialam potężny efekt jo jo

jakieś 2 lata temu schudłam na dukanie 8kg (ale nie miałam potrzeby, bo z tymi -8kg mogłam policzyć wszystkie kości), też utrzymywałam efekt przez jakiś rok, a później przytyłam 10kg. Teraz od dwóch miesięcy chodzę do dietetyka i już straciłam 7kg. Po zakończeniu odchudzania będę bardziej się pilnować niż ostatnim razem :) w tej chwili waż 61kg przy 177cm

Dukan został uznany za dietę rakotwórczą, tak mówiła dietetyk :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 17:03

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    słyszałam o tym właśnie i tak sie zastanawiam czy by nie pójśc do dietetyczki albo wlasnie to nature house bo coś z ym w koncu musze zrobić ...

Będę Ci kibicować jak się zdecydujesz, bo to wiadomo i dla zdrowia i dla samopoczucia :) ja nie mam takich problemów, zawsze byłam chudzielcem (168 cm i 48-49 kg). Dopiero po Bromergonie (brałam go ze 2lata temu) mam teraz ok. 56 i jest spoko :) normalnie wyglądam i mogę kupować ciuchy i ze mnie nie spadają ;)

julita lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Po zakończeniu odchudzania będę bardziej się pilnować niż ostatnim razem :) w tej chwili waż 61kg przy 177cm

To już chyba ładny wynik? Jeszcze chcesz spaść z wagi?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amus87 a może masz problem z zajściem w ciąże przez wagę?
    2 miesiące temu gin powiedział abym spróbowała zrzucić 2-3kg, bo jajniki mogą pozytywnie zareagować i dlatego udałam się do dietetyka. Gin kazał mi, aż do potwierdzenia ciąży przyjmować Metformax, bardzo dużo dziewczyn samoistnie po nim chudnie.

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To już chyba ładny wynik? Jeszcze chcesz spaść z wagi?

Już kończe przygode z dietetykiem i zaczynam dbać sama o siebie ;)
    ale to było ciekawe doświadczenie, anatolka ty to chudzielec jesteś ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, teraz już nie. Teraz jestem normalna ;) ubranka 36 i spoko :D

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Będę Ci kibicować jak się zdecydujesz, bo to wiadomo i dla zdrowia i dla samopoczucia :) ja nie mam takich problemów, zawsze byłam chudzielcem (168 cm i 48-49 kg). Dopiero po Bromergonie (brałam go ze 2lata temu) mam teraz ok. 56 i jest spoko :) normalnie wyglądam i mogę kupować ciuchy i ze mnie nie spadają ;)
    dziękuje:) już napisałam do jednej pani dietetyk i chyba się umówię na wizytę :D
    ja od małego jestem pulpet i to straszny mam też neidoczynnośc ale unormowałam lekami jakies 4 lata temu

julita a i owszem bo jak zeszłam do wagi 77 to wrócil mi @ i widocznie owulka tez bo mam Kubusia;) także wierze ze i w tym był problem no i dalej jest.
    Julita bardzo ładny efekt !! a co do metofrmaxu to przyjmuje i może dlatego już coś tam mi ruszyło z waga

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to TSH to obojętne w jaki dzień zbadam czy nie?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH bez różnicy w jakim dniu, ważne aby naczczo :)

Anatolka lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja troche z innej beczki. dziś jest u mnie 5 dc, 3 z clo. i strasznie od rana boli mnie brzuch, jak na @. czy to normalne? w poprzednich cyklach z clo tak mnie nie bolało,.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet to idziemy łeb z łeb. Mnie też dziś pobolewa brzuch. A może to jednak coś innego? Denerwujesz się tą PRL nieszczęsną, którą wybadałaś albo coś... Gadałaś już o niej z lekarzem? A ja poprzednio miałam owu z lewego, który ruszył po półtora roku monitorowania (a tak na prawdę przed monitorowaniem to nie wiadomo jak z nim było...) a dziś czuję kłucie/pobolewanie z prawej strony. Może wreszcie będzie jak Bóg przykazał i raz owu z jednego a raz z drugiego jajnika... (?) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 18:53

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powiem szczerze, że strasznie mnie podłamała ta prolaktyna. po tych wszystkich moich chorobach jeszcze to. wczoraj deprecha totalna. do lekarza ide dopiero za tydzien w srodę i na pewno KAŻĘ:) sobie przepisać coś na tę prolaktynę. to by wszsytko wyjasniało. dziwie się, że Twój gin tak się upiera i nie daje Ci nic na tę nadwyżkę, ale może on faktycznie wie lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett pewnie od clo, mnie to tez pobolewa brzuch czasami np dwa dni a pozniej juz nie i znowu i to juz od poczatku m-ca pewnie takie "plusy" ze sie clo zazywa. Ale jak pojdziesz do gina to powiedz, niech sie dokladniej przyjrzy na usg.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    no powiem szczerze, że strasznie mnie podłamała ta prolaktyna. po tych wszystkich moich chorobach jeszcze to. wczoraj deprecha totalna. do lekarza ide dopiero za tydzien w srodę i na pewno KAŻĘ:) sobie przepisać coś na tę prolaktynę. to by wszsytko wyjasniało. dziwie się, że Twój gin tak się upiera i nie daje Ci nic na tę nadwyżkę, ale może on faktycznie wie lepiej :)

Uzasadnił mi to ostatnio, że ten Bromek to coś tam, coś tam, jakieś badania najnowsze, że na coś tam źle wpływa, ale tyle tych info jest w klinice, że nie wszystko zapamiętuję. Wyczytałam dziś, że przy euthyroxie, który biorę na obniżenie TSH (mam w normie, ale górna granica, a dla staraczek jest najlepsze 1-2) części dziewczyn obniżyla się też PRL. Tylko nie wiem czy od leku czy pośrednio wiąże się to z obniżeniem TSH. Jutro idę na TSH i PRL. 3 tygodnie biorę ten euthyrox i obadam sprawę :D Jak okaże się, że są niższe to chyba uwierzę w tego biednego chłopa ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa super wieści :) Trzymam kciuki za zdrową ciążę :*

Femii mi gin mówił, że jak się pojawi ciąża to odstawić leki na obniżenie prolaktyny. Czytałam, że prolaktyna w ciąży i tak wzrasta więc to chyba nie był powód obumarcia.

julita wow ile pęcherzyków :O Dobrze, że zapobiegniesz owulacji bo aż strach myśleć jakby miały być 7-raczki :O !

U mnie znowu śluz, jakiś kremowo-żółty i gęsty. Piersi bolą coraz bardziej, ale to po dupku bo dzisiaj za mną 5 tabletka. Dzisiaj coś pobolewało mnie w dole brzucha chwilami, aż lewa pachwina jak ścięgno jakieś.. nie wiem.
    Do tego lekki ból jak na @ z rana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja sobie chyba tez tsh zrobie jeszcze jutro. ostatnio robilam ze dwa lata temu no i mia lam podwyższone. kilka miesiecy pozniej i bylo w normie. no ale moze nawet norma to za duzo dla nas staraczek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka może ktoś się tam zaczyna rozpychać ;)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    to ja sobie chyba tez tsh zrobie jeszcze jutro. ostatnio robilam ze dwa lata temu no i mia lam podwyższone. kilka miesiecy pozniej i bylo w normie. no ale moze nawet norma to za duzo dla nas staraczek.

Ja robię jutro i wyczytałam w ogóle, że czasem jak kobieta się stresuje pobieraniem krwi (igłą, strzykawką itp.) to prolaktyna ze stresu też się podnosi przed samym badaniem. I podawali tam na to radę, że warto pobrać krew przez wenflon. W sensie, że piguła zakłada Ci wenflon, siadasz sobie z boczku na jakieś 30 minut i czekasz, aż ten stres "igłowy" opadnie i wtedy podobno wynik wyjdzie bardziej miarodajny. Nie wiem ile w tym prawdy, ale wenflon dziś kupiłam, jak mi będą chciały tak zrobić jutro to może się zdecyduję na to.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, możliwe, mnie stresuje pobieranie krwi ;) ale chyba nie miałoby aż takiego wpływu.

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ