X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie CLO na noc, a ja mam brać 2x dziennie, czyli będę dobrze spać w nocy ale i w dzień też ;)
    Ja dziś kupiłam swój zestaw CLO + Luteinka i zaczynam od przyszłego cylku, ale od kiedy to nie mam pojęcia ze względu na swoją nieregularną @
    Kurczę i jeszcze jedno mnie niepokoi, ja dostała CLO 2x dziennie od 2 do 5dc, nawet w ulotce takiego dawkowania nie było, jestem chyba jakimś beznadziejnym przypadkiem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka ja tak miałam czytaj wyzej i mialam przestymulowanie dlaczego Ci tak dał nie miałas owu?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Mówicie CLO na noc, a ja mam brać 2x dziennie, czyli będę dobrze spać w nocy ale i w dzień też ;)
    Ja dziś kupiłam swój zestaw CLO + Luteinka i zaczynam od przyszłego cylku, ale od kiedy to nie mam pojęcia ze względu na swoją nieregularną @
    Kurczę i jeszcze jedno mnie niepokoi, ja dostała CLO 2x dziennie od 2 do 5dc, nawet w ulotce takiego dawkowania nie było, jestem chyba jakimś beznadziejnym przypadkiem :P

A dopiero zaczynasz z CLO? I w ogóle ze stymulacją?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to chodzi, że nie dojrzewają mi pęcherzyki, W tym cyklu (13dc) miałam 2 pęcherzyki na prawym jajniku 10 i 9mm, lewy bez najmniejszego. A naturalnie, bez wspomagaczy mam bardzo krótkie cykle 22-25 dni

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Właśnie o to chodzi, że nie dojrzewają mi pęcherzyki, W tym cyklu (13dc) miałam 2 pęcherzyki na prawym jajniku 10 i 9mm, lewy bez najmniejszego. A naturalnie, bez wspomagaczy mam bardzo krótkie cykle 22-25 dni

Czyli pierwszy raz to będzie?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwszy i nie ukrywam,że boję się powikłań, a jak przeczytałam ulotkę to w ogóle. Może lepiej było jej nie czytać.
    Ja się w tym wszystkim pogubiłam, bo moje odczucia, obserwacja ciała wcale nie pokrywały się z tym co się działo na monitorze USG.
    Niby śluz był, i jajniki czułam jak pracują, ale te komóreczki nawet do połowy prawidłowych rozmiarów nie dojrzewały.
    Mówię wam jestem przypadkiem zagmatwanym i oby nie beznadziejnym.
    Tak jak czytam, że wam ładnie jajeczka dojrzewają to aż mnie zazdrość zżera, bo to tylko kwestia czasu jak każdej z was się uda :) Tego wam życzę

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badałaś PRL?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A badałaś PRL?
    W sumie jakiś czas temu, tylko jak zaczęliśmy na poważnie szukać przyczyn braku dzidzi. No i była w normie.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    W sumie jakiś czas temu, tylko jak zaczęliśmy na poważnie szukać przyczyn braku dzidzi. No i była w normie.

Ile wynosiła? Pytam, bo jak mi powiesz wynik to Cię przekieruje, żebyś sobie coś poczytała.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ciężko mi powiedzieć, mam gdzieś te badania ale nie mam siły dziś grzebać. Pamiętam tylko, ze laboratorium podało min / max i mój wynik był w normie. Ale chętnie poczytam.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Kurczę, ciężko mi powiedzieć, mam gdzieś te badania ale nie mam siły dziś grzebać. Pamiętam tylko, ze laboratorium podało min / max i mój wynik był w normie. Ale chętnie poczytam.

To poczytaj odtąd: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/wszystkie-zielary-z-ovu-soja-dong-quai-z-o-sroki-i-inne,2308,296.html

kopalnia informacji tu dziś jest

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużą tą dawkę Ci gin przepisał :/
    Ja ulotki nie czytałam.. na szczęście nie miałam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic ja tu nie wymyśle, jutro pogrzebię w wynikach i sprawdzę tą PRL. Co do ziół O. Sroki to też próbowałam, piliśmy je razem z mężem dzielnie, ale nic nie pomogły niestety, a szkoda bo na wiele dziewczyn zadziałały cudownie :)
    Nie ma co gdybać, zobaczymy jak ja zareaguję na to leczenie clo. Do lekarki mam zaufanie, w sumie to jedyny lekarz w moim mieście który zajmuje się leczeniem niepłodności, a nie tylko prowadzeniem zdrowych ciąż i przepisywaniem antyków. A i leczy tę niepłodność z pozytywnymi skutkami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka to jak masz pecherzyki to mogłaby Ci sprobowac od jednej, ja mialam dlatego 2 x dziennie bo wcale nie mialam owulacji. Pozniej przestymulowanie ale najwyzej zobaczysz to na usg.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle, ze 2 to bardzo duzo. Lepiej i pewnie zdrowiej byloby sprobowac ogarnac sprawe z mniejsza dawka i w razie potrzeby ja zwiekszyc, a nie pakowac tak duzo od razu...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wzięłabym w pierwszym cyklu po 1 tabl.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie. Po co od razu pakowac w siebie tyle CLO? To nie witaminka. Mozna przestymulowac jajniki i nabawic sie torbieli od tego. Posluchaj nas. Jak przechytalas Renieczka to, co Ci wczoraj wkleilam to powinnas zrozumiec, ze lekarze nie zawsze wiedza co dla nas najlepsze... 1 tabsem jesli sama o tym zdecydujesz to sobie nie zaszkodzisz na 100%, na 100% nie bedzie to gorsze rozwiaznie. Jakbys chciala sama podniesc dawke to pewnie bysmy Cie tu zjechaly na maxa, kazaly popukac sie w glowe i isc do lekarza. Po 1 tabsie tez rosna piekne pecherzyki. Jesli nie, to mozna brac 1 i 1/2 (ja tak bralam w pewnym momencie) i jak sie okaze, ze dalej nie ma efektu to dochodzi sie do dawki 2szt. U Ciebie rosna, nie za duze, ale rosna. Nie trzeba ich wywolywac tylko im pomoc! A do tego starczy 1 tabs. Zaloze sie, ze dziewczyny z doswiadczeniem mnie popra... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 07:30

renieczka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja zazwyczaj miałam jeden pęcherzyk ok 2 cm, ale na razie się nie udało, ginekolog chciał już wcześniej wprowadzić mi CLO, ale opierałam się i miałam nadzieję, że uda się bez skoro jest pęcherzyk prawie zawsze..w końcu zaproponował by jednak spróbować z CLO bo może być pusty, a jak będą dwa to zawsze większa szansa. Dostałam dawkę 1 tabl. i zadział świetnie, pokazały się w 12 dc 2 pęcherzyki, jeden 2.3 cm a drugi 1,96 cm ;) naprawdę jak masz już pęcherzyki to nie musisz aż tak mocno się stymulować...
    A przed ginekologiem nic nie ukrywaj, powiedz że zdecydowałaś się na początek na mniejszą dawkę.. niech ma świadomość co robisz.. chociaż nie rozumiem podejścia takich lekarzy, żeby zamiast od małej dawki zacząć, zobaczyć jak Kobieta zareaguje to od razu walić jak w konia prochów, które nie są wcale zdrowe :/
    Zrobisz oczywiście jak uważasz, a My Cię wspieramy :)

renieczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie sie woda zatrzymała w organizmie dzisiaj mam +2 kg!! :(możliwe ze przez CLO?! ja juz nie mam pojecia o co chodzia tak ładnie mi waga schodziła ostatnio :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus ja mam tak przed @ czasem, czuję się napuchnięta, ale to chyba normalne. Ostatnio też taki mam brzuch napuchnięty, ale więcej jadłam więc chyba wszystko ok.
    Po Clo nie zauważyłam żeby zatrzymała mi się woda. Pij dużo wody,zielonej i czerwonej herbaty i sikaj :) może jakąś miętę, rumianek sobie walnij ;)

‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ