X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka ja sie tylko dogrzebałam ze w ciazy powinno byc maksymalnie do 2.5 ale wiem tez ze nie wszyscy przepisuja wtedy leki moja kolezanka miała blisko 4 i jej nie przepisali. Akurat w ciazy postuluja zeby dawac leki tym, ze szybko TSH rosnie, ale np u tej mojej kolezanki endo powiedziała ze jak w normie to lepiej lekow nie dawac, czyli w ogole co lekarz to opinia(urodziła rok temu zdrowe dziecko). Takze ta opinia pewnie dotyczy kobiet w ciazy a nie starajacych sie - ze lekarze mowia, zeby bylo na poziomie do 2,5 najlepiej miedzy 1-1,5 chociaz pewnie lekarze mowia starajacym sie ze wlasnie by bylo do 2.5 najlepiej 1,-2,5 a te zbijaja(zazwyczaj wtedy tsh jest na takim samym poziomie i nie wzrasta w ciazy wtedy), ale ja uwazam jak moja endo ze jak sa wyniki w normie to bez sensu brac, teraz akurat ja jestem na odstawce bo mam blisko 3 i mi odstawiła. Ale to kazdego decyzja :) Mój gin tez na ostatniej wizycie powiedział, ze wg niego babka wie co robi (hehe jakby on sie na tym znał).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 12:52

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.thyroid.org/wp-content/uploads/publications/guidelines/thy.2011.0087.pdf

Recommendation 15, jasno i wyraźnie napisane, że chodzi o kobiety planujące ciąże. Nie każdemu lekarzowi chce się sięgać do tego.

Aszka, nie pogniewaj się na mnie, bo ja wiem, że po kilkunastu latach leczenia tarczycy wiesz co i jak. Tak na życie. Bez dwóch zdań i nie podważam tego. Ale starasz się dość krótko i na razie bez skutków, więc może jednak... Może pomyśl nad jednorazową wizytą u innego lekarza. Na jeden raz i zobaczysz co powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 13:06

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    http://www.thyroid.org/wp-content/uploads/publications/guidelines/thy.2011.0087.pdf

Recommendation 15, jasno i wyraźnie napisane, że chodzi o kobiety planujące ciąże. Nie każdemu lekarzowi chce się sięgać do tego.

Aszka, nie pogniewaj się na mnie, bo ja wiem, że po kilkunastu latach leczenia tarczycy wiesz co i jak. Tak na życie. Bez dwóch zdań i nie podważam tego. Ale starasz się dość krótko i na razie bez skutków, więc może jednak... Może pomyśl nad jednorazową wizytą u innego lekarza. Na jeden raz i zobaczysz co powie.

Anatolka ja mam problem z brakiem owulacji, najpierw mi podejrzewali policstyczne jajniki, później endo zdecydowanie wykluczyła tarczyce bo wyniki jak mówie w normie: scyntygrafia wynik ok(bada guzki zimne itd), usg itd poprawiło mi sie, juz nie mam tez woli od dawien dawna,płaty sie zmiejszyły. W sumie chodziłam jeszcze do szpitala wojskowego do takiego faceta endo i on mi nawet chciał wczesniej odstawiac leki (jak moja była na urlopie) wiec skoro dwoch tak samo mowi to zostane przy tym. I wykluczyli tez policystyczne jajniki, niemniej ja sie sama wziełam na wstrzymanie, bo na forum to mnostwo recept na wszystko (i ok niech sobie kobiety testuja) a to to a to cos innego, tyle ze ja tez na poczatku myslalam, o moze to prolkatyna, o nie w normie moze to i sio, w koncu sie sama opanowałam i nie wariuje, akurat tez problem upatruje w czym innym, dlatego mysle ze kilinika nas nie ominie.
    Jeszcze dodam na koniec ze kazdy robi wg siebie, jak chce to niech zbija itd niemniej mnostwo tu na forum dziewczyn co tez biora masy leków i tez brak efektów, wiec chyba podstawa jest dobra diagnoza i wyeliminowanie czynnika, ktory rzeczywiscie ma wpływ na zajscie. Tak przynajmniej ja sądzę...ale jak podkreslam to moje zdanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 13:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam @ wiec nowy cykl :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Dostałam @ wiec nowy cykl :)

No to ja trzymam kciuki żeby to był ten ostatni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka szkoda.. ale nowy cykl to nowe nadzieje :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie pocieszam :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu złapało przeziębienie, głowa mnie boli, mam katar i boli mnie gardło. Na szczęście bez gorączki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka mnie tez złapało ale już mineło, w sumie dobrze ze nie zaciazyłam bo w nocy miałam temperaure wtedy i wziełam sie przyznaje gripex i paracetamol.

• listek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    mam drugi cykl na clo. Tym razem jednak dodatkowo tez dostałam zastrzyk – pregnyl + luteinę w drugiej fazie.

Obecnie jestem 16 dni po owulacji. Miesiączki nadal brak i nie zapowiada się abym ją dzisiaj dostała. Temperatura cały czas wysoka.

Cały czas też biorę luteinę. Jest to pierwszy cykl z luteiną. Czy to możliwe, że to ona opóźnia okres?

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • listek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test robiłam wczoraj wieczorem, w dniu spodziewanej miesiączki i wyszedł negatywny. Jutro zrobię test z porannego moczu, może coś wyjdzie :)

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Madziara, a ja nie pisałam, że jestem beznadziejnym przypadkiem :D
    Chyba pomyliłaś mnie z renieczką ;)

No to może zle zrozumiałam...przepraszam tak czy tak ...

f2w39n73ss7t909u.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 13:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka, ja mam takie przeziębienie albo wirusa niemal co miesiąc w okolicy @ :/ nie wiem czy to nie po dupku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    Test robiłam wczoraj wieczorem, w dniu spodziewanej miesiączki i wyszedł negatywny. Jutro zrobię test z porannego moczu, może coś wyjdzie :)

Trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listek moze Ci luteina blokowac nadejscie okresu. Ja bym na Twoim miejscu poszła na bete(badanie ciazowe z krwi) i sprawdziła jak test negatywny to bym odstawiła luteine.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Listek moze Ci luteina blokowac nadejscie okresu. Ja bym na Twoim miejscu poszła na bete(badanie ciazowe z krwi) i sprawdziła jak test negatywny to bym odstawiła luteine.

Zgadzam sie, luteina moze hamowac okres, ktory po odstawieniu szybko sie rozkreci.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram, dlatego ja w ciemno nie chcę brać dupka dłużej niż 10 dni, idę na betę i sprawa jasna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam lutke i dupka i tak czy tak na nich okresu dostawalam bo gin kazał nie odstawiać do 14 dni ...a okres 12 dni po owulce przychodzil...osobiscie sama bym nie brala na własną rękę jak lekarz nie kazał dłużej..pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 21:49

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara, gdzie się podział Twój suwaczek?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz nie zawsze go daje bo może kogoś drażnić...:(

‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ