X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic, tylko czekac... Milego dnia, lece ogarniac ogrod, bo trawsko przez te ostatnie deszcze sie rozpanoszylo i zaraz nas zarosnie po kolana... ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje za opinie i kciukasy:)
    czy pękają to tego niestety nie wiem
    mam w 22 dc zrobić progesteron :)
    zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba znowu nie pękł. Nic nie czuje

• Łasicowata Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest taka opcja, że po Clo nie pękną pęcherzyki? Ja mam od kilku dni test owu prawie dodatni (druga kreska prawie taka sama jak pierwsza). Biorę pierwszy cykl Clo, ale owulację zawsze miałam. Ginko zalecił mi kurację żeby pęcherzyk urósł trochę większy niż zazwyczaj - największy miałam 17 mm dzień przed owu...

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Chyba znowu nie pękł. Nic nie czuje

Po 19 mialas dobe po zastrzyku. Spokojnie. Moze jeszcze. Ja czulam po 30h wczoraj... Sprawdzasz progesteronem 7dpo? Zawsze masz ovitrelle? Probowalas Pregnylu kiedys?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łasicowata wrote:
    Czy jest taka opcja, że po Clo nie pękną pęcherzyki? Ja mam od kilku dni test owu prawie dodatni (druga kreska prawie taka sama jak pierwsza). Biorę pierwszy cykl Clo, ale owulację zawsze miałam. Ginko zalecił mi kurację żeby pęcherzyk urósł trochę większy niż zazwyczaj - największy miałam 17 mm dzień przed owu...

Jest taka opcja. Dosc czesto sie to zdarza. Mozesz sprawdzic progesteronem 7 dni po owulacji. Jego poziom pokaze czy byla owu. Testy owu nie potwierdzaja owulacji tylko pokazuja wzrost LH w organizmie, nie oznacza to, ze do owulacji na 100% dojdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 22:26

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mam problem, mam zacząć clo od 3dc. Wczoraj dostałam plamień (9 dzień brania duphastonu), dziś jest krwawienie, ale lekkie jak nigdy, i mimo ze to mój 23dc to mam go traktować jak nowy cykl?, zgłupiałam nie wiem jak liczyć dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka mnie tu dziewczyny nauczyly ze jezeli krwawienie jest takie, ze potrzebujesz podpaski a nie wkladki, to jest to pierwszy dzien cyklu.

Anatolka nigdy nie badalam progesteronu. Moze sprawdze w tym cyklu. Chyba ze dopcham sie do lekarza w poniedzialek to zobaczy co sie tam zadzialo. Nie mialam nigdy pregnylu, tylko ovitrelle.

Amberla lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei nigdy nie mialam ovi, ale pregnyl sprawdzalam dokladnie: bez zastrzyku mi nie pekaly, z jednym pregnylem nie pekaly, z podwojnym pregnylem pekly :) to zrob sobie za tydzien w pt progesteron tez. Endo ogladala jego poziom u mnie.

Placisz za gina czy masz na nfz, albo z pracy za free?

Co sie dzieje u Ciebie z pecherzykiem, ktory nie pekl? Mnie sie wchlaniaja. Nie mam cyst z tego powodu.

P.S. zastrzyk musialaby zrobic pielegniarka z pregnylu, bo to jest domiesniowy, ale za 2szt placilam ostatnio kolo 20zl... Kilka razy taniej niz za 1 ovitrelle...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    ja dzisiaj mam 13 dc kłuje mnie jajnik lewy gdzie pęcherzyk jest a testy od 10 dc wychodzą negatywne ehh :(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak, ze jak kluje to rosna jeszcze, jak peka to jest bol u mnie - nie klucie wtedy.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja mam tak, ze jak kluje to rosna jeszcze, jak peka to jest bol u mnie - nie klucie wtedy.
    aaaa:) dobrze wiedzieć:P:)
    no dzisiaj mini postęp bo od 10 dc jak robiłam testy by;la jedna kreska, przed chwilą zrobiłam i są dwie ale wg opisu na opakowaniu to nadal negatywny test bo jaśniejsza jest ta kreseczka

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovitrelle kosztuje 70 zl. I musze jechac po niego ponad 30 km, bo u mnie w aptece sprowadzaja na zamowienie za 170! I do tego lekarz prywatnie oczywiscie.
    Niepekniete pecherzyki teraz sie wchlaniaja. Dawniej robily mi sie cysty, ale to przed laparoskopia.
    Licze bardzo na ten bromergon, ze on cos zmieni...

Amus ja jakos nie wierze w te testy owulacyjne. Albo nie umiem ich robic. Wychodza mi wyniki jakie chca...

• Amberla Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj w końcu większy skok tempki - jest 37,1 ;) Mam nadzieję, że owu była faktycznie w środę :) Tylko jajniki cały czas kłują... czekamy, a za tydzień testowanie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    A ja dzisiaj w końcu większy skok tempki - jest 37,1 ;) Mam nadzieję, że owu była faktycznie w środę :) Tylko jajniki cały czas kłują... czekamy, a za tydzień testowanie ;)
    ooo 3 mam kciukasy:D

Amberla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Ovitrelle kosztuje 70 zl. I musze jechac po niego ponad 30 km, bo u mnie w aptece sprowadzaja na zamowienie za 170! I do tego lekarz prywatnie oczywiscie.
    Niepekniete pecherzyki teraz sie wchlaniaja. Dawniej robily mi sie cysty, ale to przed laparoskopia.

Amus ja jakos nie wierze w te testy owulacyjne. Albo nie umiem ich robic. Wychodza mi wyniki jakie chca...
    no ja tez tak średnio w nei wierze ale tempki nie miwerze to na czymś się chciałam opierac :P
    dobrze, ze sie wchłaniają:) no ale najlepiej jakby nie musiał! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno pytanko mam,

mam isc do gina
    11dc-13dc-15dc
    ale tak się nie da i mogę tylko tak:
    10dc-12dc-14dc
    12dc-14dc-17dc

która opcja lepsza?

bo w sumie dziś brać nie zacznę bo już śniadanie jadłam, a mogłam uznać pierwszy dzień nie jako plamieni tylko @ bo było to coś więcej niż plamienie ale wieczorem.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:

To jak sie wchlaniaja to odpusc lekarza w pn. Sprawdzisz owu progesteronem w pt za 20-25zl. Pewnie bedzie i taniej i od razu badanie dla endo bedzie. Moj lekarz powiedzial, ze pregnyl i ovitrelle to "pekacze" i jak komus peka przy Pregnylu za kilka zl to nie widzi sensu dawac drozszego "pekacza"... Ja bym sprobowala zmienic na Twoim miejscu, bo cena nie rowna sie skutecznosci tym razem. Wiesz, ja mysle, ze nawet jakby nie zaczely pekac same po Bromku a zaczelyby pekac z bromkiem i zastrzykiem to to i tak bedzie duzy sukces :)

A jak poranek po Bromku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 10:13

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Jeszcze jedno pytanko mam,

mam isc do gina
    11dc-13dc-15dc
    ale tak się nie da i mogę tylko tak:
    10dc-12dc-14dc
    12dc-14dc-17dc

która opcja lepsza?

bo w sumie dziś brać nie zacznę bo już śniadanie jadłam, a mogłam uznać pierwszy dzień nie jako plamieni tylko @ bo było to coś więcej niż plamienie ale wieczorem.

CLO chcesz brac? Leki na stymulacje wiekszosc lekarzy zaleca wieczorem brac, wiec jesli o to chodzi to nic straconego :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    CLO chcesz brac? Leki na stymulacje wiekszosc lekarzy zaleca wieczorem brac, wiec jesli o to chodzi to nic straconego :)
    o nie wiedziałam, powiedział mi tylko ze 1 dziennie a przeczytałam ze przed posiłkiem. to może dziś zacznę to lepiej to wyjdzie.

‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ