X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    o nie wiedziałam, powiedział mi tylko ze 1 dziennie a przeczytałam ze przed posiłkiem. to może dziś zacznę to lepiej to wyjdzie.

Generalnie moja praktyka jest taka (i pewnie wiekszosc dziewczyn potwierdzi), ze jak lekarz wyraznie nie powiedzial, ze cos trzeba brac rano (ja mam tak np. Euthyrox) to lepiej brac to wieczorem. Czemu? Bo w razie czego przespisz skutki uboczne :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, to wiem, ale myślałam, że clo to trzeba rano na czczo. Ale jak tak to zacznę dziś. wtedy póje 11-13-15

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anatolka absolutnie się z tobą w tym wypadku nie zgodze
    euthyrox musi byc brany na czczo

kapturnica lubi tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak bierzecie Euhyrox? Ja mam zalecenie rano po wstaniu na pół godziny przed posiłkiem - i jakie macie dawki? ja kiedyś przez pierwszą ciążą brałam Euthyrox i jeszcze Jodid.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecze się już ponad 5 lat, z raci przeprowadzki chodzilam do 3 endo i kazdy podkreślał że MUSI być rano pół h przed posiłkiem
    jak bierzesz wieczorem to niestety nei cała dawka jest "zużywana"

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    A jak bierzecie Euhyrox? Ja mam zalecenie rano po wstaniu na pół godziny przed posiłkiem - i jakie macie dawki? ja kiedyś przez pierwszą ciążą brałam Euthyrox i jeszcze Jodid.
    dokładnie tak trzeba brać euthyrox
    ja biore obecnie 100 i wyniki mam okolo 1,5
    w ciazy musialam brac 175 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje czytanie ze zrozumieniem się klania hehe
    anatolka przepraszam źle przeczytałam posta;) lekarz zalecił ci brac euthyorx rano i tak bierzesz a ja to jakoś dziwacznie zinterpretowałam hehe

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... Napisalam, ze rano biore, bo lekarz wyraznie tak powiedzial... A jak wyraznie tego nie mowi to lepiej, moim zdaniem, brac na noc leki. Z CLO na noc nie ma zadnego problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 10:42

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 75 na przemian z 50... Kurcze, jeśli w tym cyklu nic nie wyjdzie, to muszę zbadać TSH :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam 25, ale bylo za malo. Od wt mam 50 i bede sprawdzala jak reaguje na wieksza dawke za 2tygodnie. Czuje sie dobrze. Mysle, ze spada :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie są szanse na pęcherzyk w 1 cyklu z clo?, mam brać 1 tabletkę. Ja nie mam naturalnych owulacji w ogóle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natka098 ja tez mam pierwszy cykl tez brałam 1 tabletke i też nie mam owulki bez tego i w 11dc mój pęcherzyk już mial 19 mm:)

Natka098 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    No... Napisalam, ze rano biore, bo lekarz wyraznie tak powiedzial... A jak wyraznie tego nie mowi to lepiej, moim zdaniem, brac na noc leki. Z CLO na noc nie ma zadnego problemu.
    widzisz zamotana jestem przepraszam raz jeszcze:)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    jakie są szanse na pęcherzyk w 1 cyklu z clo?, mam brać 1 tabletkę. Ja nie mam naturalnych owulacji w ogóle.

Bierz jedna. To sa hormony i nie ma co ladowac w siebie dawki jak w konia. Jak sie nie uda to mozna zwiekszyc jeszcze o pol. Ja tak bralam. 2 to bardzo duza dawka. Lekarz madrze robi. Nie chce Cie przestymulowac tylko sprawdzic mniejsza dawke. To dobrze :)

Natka098 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jasne ze będę brała 1, nie mam zamiaru więcej :) Bo nie mam pojęcia jak mój organizm zareaguje. Ciekawa tylko jestem czy przy pierwszym cyklu już coś się pojawić może :)

• Nytusia84 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dziś już mija mi 10 dzień po odstawieniu CLO brałam go od 5 do 9 dc ( w 16 dc pęcherzyk dominujący miał 15,5 mm). Dziś jest 19dc i po temp. póki co nie widać, aby doszło do owulacji. Czy, któraś z Was czekała tak długo ?

• Amberla Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nytusia 84 - a jakie długie miałaś cykle wcześniej? Wiesz - ja jestem z tych co maja późną owulację - tym razem np. w 19 dc. Więc wszystko możliwe. Zresztą tempka rośnie nieraz nawe do 3 dni po owulacji ;)

• Nytusia84 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle mam bardzo różne, nieregularne raz 29, 47, 72 dni. Mam nadzieję, ze lada dzień wystąpi bo moja gin nawaliła i zapomniała wystawić mi receptę na pregnyl, który miałam przyjąć właśnie dzisiaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nytusia84 a pregnyl bo stwierdził dr ze nie pękają czy na wszelki wypadek jakby nie pękł??

• Amberla Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nytusia, to jak masz rożne cykle, to ja bym się nie stresowała - mogła być teraz owulacja ;) Żeby mieć pewność to tylko monitoring. Ja nic nie kumam. Nie brałam w tym miesiącu, teoretycznie jestem po owulacji, a jajniki mnie regularnie kłują nieraz nawet dosyć mocno... i to dziwne, bo powinno chyba dopiero kłuć po zagnieżdżeniu a na to jakby co to za wcześnie. Przerąbane ;/

A, i w środku jak badałam szyjkę, to już w ogóle dziwna sprawa bo był biały śluz ale trochę rozciągliwy.... dziwne? Przez ostatnie dni był kremowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 19:08

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ