X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... dziewczyny, powiedzcie mi, czy pomimo tego, że test owu wyszedł pozytywny - owulacja mogła nie wystąpić? tets pozytywny był wtorek popołudniu.... od tego czasu temp wzrosła, ale jest tylko cały czas na 0,2 wyżej, niż była przed.... Więc już sama nic nie wiem....

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiala byc ..temp wystarczy ze skoczy 0.2 stopnie ..temp to bym się za bardzo nie sugerowala bo ja z 36.60 zaszlam w ciaze ...a odczuwalas jakies klucie jakiś bol owulacyjny...

• Amberla Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłucia były i bóle też - największy chyba we wtorek wieczorem.... ale tak naprawdę nawet wczoraj momentami pod wieczór czułam też kłucie, ale nie duże.... A nie jestem na Clo. Przy 36,6? A jaką masz stałą przed owu Madziara? Śluz wczoraj ostatni raz niewiele( tyci tyci) był rozciągliwy, a dziś już tylko kremowy. Kurde w tym miesiącu celowałam idealnie... Ale właśnie jak się za bardzo chce :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co bylo tak 34.40 potem 36.60 po owulce i 5 dni po 37 a potem w dol 36.80 do 36.60 i tak się utrzymywala a okresu brak i test pozytywny ...;) teraz 37

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem po USG pierwsze w zyciu na zasadzie monitoringu ;)
    11 dc
    pęcherzyk dominujący 19 mm wiadomo byly inne po 6mm po 9mm ale to moje pcosowskie
    endometrium 8
    prosze o opinie bo moja wiedza troche jeszcze kuleje
    a w 22 dc mam zrobić progesteron i testy owu robić

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    dziewczyny jestem po USG pierwsze w zyciu na zasadzie monitoringu ;)
    11 dc
    pęcherzyk dominujący 19 mm wiadomo byly inne po 6mm po 9mm ale to moje pcosowskie
    endometrium 8
    prosze o opinie bo moja wiedza troche jeszcze kuleje
    a w 22 dc mam zrobić progesteron i testy owu robić

wszystko ładnie :) bez zastrzyku pękają?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Wiesz co bylo tak 34.40 potem 36.60 po owulce i 5 dni po 37 a potem w dol 36.80 do 36.60 i tak się utrzymywala a okresu brak i test pozytywny ...;) teraz 37

No to jest jakaś nadzieja ;) Nic zobaczymy, nie nastawiam się a raczej szykuję na długą walkę ;) Ale z Twojego szczęścia się cieszę! I 3mam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Bycie matką to najwspanialsza sprawa na świeci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mąż zapodał zastrzyk. Aktywny weekend się zapowiada :-P tego i Wam życzę dziewczynki

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, kilka dni mnie nie było i musiałam poświęcić chwilkę, żeby doczytać co tam u was.
    Amus życzę powodzenia, ładny pęcherzyk.
    Pabelka, przykro mi, że postanowiłaś opuścić forum... liczę, że do nas wrócisz z dobrymi wieściami.
    Do mnie @ zawitała wczoraj i zaczęłam swój pierwszy cykl z clo. Dwie tab za mną, póki co żadnych odczuć. Między 10-12 mam się pokazać na usg i zobaczymy co z tego wyjdzie :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Właśnie mąż zapodał zastrzyk. Aktywny weekend się zapowiada :-P tego i Wam życzę dziewczynki

U mnie aktywnie od wczorajszego popoludnia ;) ale dopiero teraz czuje owu... Ostatnio czulam 2razy rowniutko po 24h owu a dzis po 30h. Juz sie niepokoilam, ze albo wyjatkowo szybko pekl pecherzyk (w nocy) albo ciagle nic. Wlasnie od godziny cos czuje, ze sie dzieje :)

Scarlet, zorganizowalas endokrynologa?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie. W mojej miescinie przyjmuje tylko w zozie, czas oczekiwania 5 miesiecy... mam prywatna opieke medyczna z pracy, ale jak na zlosc caly dzien nie miglam sie dodzwonic na rejestracje. Jesli w poniedzialek znowu mi sie nie uda, poszukam jakiegos prywatnego gabinetu i tyle. Szkoda czasu, a pieniadze sie zorganizuje.
    Anatolka chcialabym czuc tak wyraznie owulacje jak ty. Mam nadzieje ze i mi peknie jajeczko tym razem

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, www.kolejki.nfz.gov.pl

Wpisujesz poradnia endokrynologiczna i wyszukuje Ci placowki i czas oczekiwania :)

Czuje... ale co z tego skoro efektu brak...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mleko w prawej piersi :-( cholerna prolaktyna! Dzis zaczynam brac bromergon

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Mam mleko w prawej piersi :-( cholerna prolaktyna! Dzis zaczynam brac bromergon

Ale zaczelo kapac/plynac? Bez dwoch zdan! Bralas juz kiedys? Daj znac czy bedziesz czula pekniecie dzis... Zacznij na noc koniecznie. Ja jak bralam 2lata temu to mi lekarz nie powiedzial, ze tak bedzie lepiej i bralam rano i czulam sie okropnie. Teraz jestem madrzejsza i biore na noc i dobrze sie czuje :) masz podobny poziom jak ja-mi endo zalecila brac pol tabletki. Nie martw sie. Ja wizyte u endo mialam w pn a Bromka zaczelam brac sama (bo mam po starym lekarzu) juz pare dni wczesniej w czwartek i zalecila mi taka dawke jaka wymyslilam sobie sama. A jak Ci kazal ginekolog?

P.S. PRL spada dosc szybko-nie martw sie. Napisz do Zielarek jeszcze w sprawie dawki. Tam jest dziewczyna, ktora tez zbijala PRL po karmieniu piersia, bo chciala drugie dziecko a jeszcze miala mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 09:50

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczulam wilgoc na bluzce. Wystarczy lekko scisnac i pojawia sie niemalo tej wydzieliny. Lekarz polecil mi zaczac od cwiartki, zeby zobaczyc jak sie bede czula, ale chyba wezme polowke tak jak mowisz. Jutro niedziela, moze mnie zaskoczyc zle samopoczucie.
    Wymyslilam sobie ze nastepny cykl piswiece na zbijanie prolaktyny i zajme sie tsh, bez clo. Zobaczymy jak sie moj organizm zachowa, czy jajniki zaczna same pracowac

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam ...to wysoka prl ...przeszlo mi dopiero po miesiącu brania biorę na noc bo w dzien jak trup chodziłam...myslalam ze raka mam czy co ...ale na szczęście to to ;) a nie cos gorszego ..
    I teraz owulka sama wystepowala bez wspomagaczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 10:20

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Poczulam wilgoc na bluzce. Wystarczy lekko scisnac i pojawia sie niemalo tej wydzieliny. Lekarz polecil mi zaczac od cwiartki, zeby zobaczyc jak sie bede czula, ale chyba wezme polowke tak jak mowisz. Jutro niedziela, moze mnie zaskoczyc zle samopoczucie.
    Wymyslilam sobie ze nastepny cykl piswiece na zbijanie prolaktyny i zajme sie tsh, bez clo. Zobaczymy jak sie moj organizm zachowa, czy jajniki zaczna same pracowac

Prosze prosze to widze, ze masz identyczny pomysl jak ja ;) tez nie bede brala symletrolu na stymulacje, bo endo powiedziala, ze ona uwaza, ze jak to ogarne to wroca naturalne cykle. Gadalam o tym z lekarzem i powiedzial tak: "Mocno bym sie zastanowil zanim zrobilbym pani taka nadzieje... ". MUSZE po prostu MUSZE sie przekonac sama...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Anatolka jestesmy umowione na przyszly miesiac :-) chyba ze za dwa tygodnie umowimy sie na testowanie i juz nie bedzie potrzeby dalszych obserwacji....

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby, oby... Mam dzieki tym lekom cien nadzieji... A powiedz mi, masz sucha skore buzi? Ja odkad dali mi ta zla dawke euthyroxu i tsh skoczylo na ponad 6 to mam strasznie sucha... Zastanawiam sie czy ona wroci do normalnosci z ta wieksza, dobra dawka...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogole mam bardzo sucha skore. Ale zaczelo sie to kilka lat temu. Brzydka sucha ziemista cera,wypryski ktorych nie mialam wczesniej. Ale czytalam ze to dlasnie objaw niedoczynnosci tarczycy. Tez mam nadzieje ze leki na to rowniez pomoga

‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ