X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • veoh Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dolaczam do was, po ostaniej wizycie u mojej gin mam mierzyc temp i kolejna wizyta we wrzesniu. Parwdopodbnie nie mam ovu, mam bardzo dlugie cykle 45 dni skape i krotkie mliesiaczki.mimo iz powiedzialam to mojej gin to stwierdzila nie ma czym sie martwic mam mierzcy temp przynjamniej przez jeden cykl i ewentulanie jak sie okaze ze temp sie nie zmienia przepisze mi clomid, jestem po pozamacicznej usuniecie jajowodu, ktory pekl i pronieniu w 6tyg. Synek ma kariotyp mozajkowy , ma mgd. Tak w skrocie o mnie, pozdrawiam was serdecznie.

• Amberla Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    A do mnie 5 min.temu zadzwonila kolezanka z wiadomoscia ze jest w ciazy! Ostalam nawet zdjecie mms z testem pozytywnym...

Heh, też tak mam bratowa w ciąży chyba już 8 tydzień. Po latach wrócili do Polski, mieszkają z nami w bliźniaku ;) Cieszę się, bo więcej dzieci to więcej radości i zabaw dla córki, ale zazdroszczę, bo próbuję i nic.... Tym bardziej, że dziś test owu pozytywny - ale wczoraj w nocy było serduszko.... a ponoć po owu pozytywnym to mam do 36 h - więc nie wiem czy tyle plemniczki tam wyżyją... :/ A mój nie ma ostatnio ochoty często - bo teraz kiedy bliźniak powrócił to każdy wieczór z nim spędza....;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veoh witaj :)

veoh lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się.. beta niestety 0,1 tak jak myślałam choć miałam jeszcze nadzieję, bo pojawiły się dzisiaj jakieś lekkie brązowe plamienia. Pierwszy raz w życiu chyba..
    Cóż nie zastrzelę się, żyje się dalej.
    Jutro idę do gina po receptę na clo, choć nie wiem czy wezmę w kolejnym cyklu.

• veoh Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki aszka,
    amberla u nas na odwrot maz akurat w nastroju i bardzo nastawiony na druga dzidzie a mi jakos zapal oklapnal ostanio :/
    juz zmeczona jestem ta ciagla walka ciagle cos , kreta ta moja droga do macierzynstwa..ale co zrobic. powiem szczerze ze malo czytalam na temat clomid, juz nawet nie mam ochoty po moich przejsciach licze ze moja lekartka wie co robi.
    czasami mam taka ochote zeby powiedziec jej niech zezwola mi na ta cholerne in vitro zrobia co trzeba i bedzie po klopocie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie to tyle się dowiedziałam, że dzisiaj ma przyjść @ i jest zawitała wczoraj o 21.00 :( dostałam CLO 2x1 od 3 dnia cyklu i poraz pierwszy pregnyl :/
    już mam dość tych badań leków testów i czekania że może właśnie w tym miesiącu pokażą się dwie kreski :(

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w 23dc na kontroli u lekarza (wg. mnie cykl bezowulacyjny bo naturalny). Lekarz zrobił usg i okazało się, że w prawym jajniku pęcherzyk ok 17mm i endometrium ok 9mm. Mówił, że to może być pęcherzyk owulacyjny chociaż trochę późno bo w 23dc i kazał mi przyjść dzień później. No i byłam wczoraj w 24dc na USG ok godz. 20:00 by minęła pełna doba aby sprawdzić jak ten pęcherzyk się ma i o dziwo pęcherzyk ma ok 19,5mm a endometrium ok 10,5mm pęcherzyk wiem, że to możliwe, że tyle podrósł ale, że endometrium po troszkę więcej niż upływie 24h podrosło aż o tyle..a może to sprawa sprzętu bo 23dc miałam na innym usg a 24dc miałam na usg w szpitalu badania..jak myślicie?? Jutro dzwonię się umówić na pt na usg by potwierdzić przebytą owulację bo innej opcji nie dopuszczam :P Może moje marzenie się spełni by Nasze Szczęście poczęło się naturalnie z miłości a nie z mechanizmu i faszerowania farmakologią :) Jednak się nie nastawiam bo nie chcę się rozczarować. Mimo wszystko warto wierzyć by nie zwariować :) pozdrawiam <3
    PS: na kolejny cykl jesli się w tym nie uda dostałam CLO to będzie już 6 cykl (ale nie z rzędu) i ostatni z CLO a później.. później jakaś klinika..Mam nadzieję, że Bóg okaże w końcu Każdej z Nas Łaskę Miłosierdzia i obdarzy Nas tym najcudowniejszym Skarbem <3

pabelka88 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena88 to dobry znak! Mam nadzieje ze na tym naturalnym cyklu twoja droga ku macierzynstwu sie skonczy i za kilka dni bedziesz przesylala nam ciazowe wiruski! Powodzenia!
    Ja wlasnie godze sie z 19-nastą porazką...

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka nie mów hop...jeszcze może plusik tu mi ciaza wyszla w 28 dc a 26 dc nic .. ;)krew mi wyszla 26 dc a cikance pozniej ...

https://ovufriend.pl/wykres,fe0fc2f0390f8a6ad9bbf4b8bd270f22.html

zobacz ..tu kol ma podobna sytuacje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara mam do ciebie pytanie jeśłi moge moja chrzestna ma miec podany 25.08 radioaktywny jod iona chce po 1,5 tyg do nas przyjechac czy jest jeszcze zagrożenie dla mnie ewentualnej ciązy i dla syna 3 letniego??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja chyba przerwe leczenie clo, dzis sie okazało ze mezowi umowy nie przedłuzaja w pracy no i lipa z kasa. Najpierw mowili cos innego a nagle łubudu. Chociaz moja przyjaciólka mówi zeby nie przerywać...

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty! Leczenie Clo to grosze przecież! A nawet jeśli zajdziesz w ciążę w najbliższym cyklu to dziecko będzie dopiero za 9 m-cy. Facet raczej w tym czasie znajdzie prace. To jednak sporo czasu :) dobrze gada ta Twoja przyjaciółka :)

aszka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka to chyba jednak jak tak mowicie to bede kontynuuować :) bo juz mi było ciezko.
    Szczerze to nie wiem czy przy takim stresie to zajde...ale juz w niektorych watkach dziewczyny pisały ze jak byłą podobna sytuacja albo przeprowadzka to zaszły :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka nie przerywaj. Szkoda poswieconego czasu i zdrowia. A nuż jedna zmiana w życiu pociągnie za sobą drugą? :-)
    Ja jestem po wizycie u lekarza, kazał mi przyjść wcześniej. No i w 12 dc pęcherzyk 18 mm i tu uwaga: z lewego jajnika, który dotąd nie pracował. Jutro mam iść znowu i ewentualnie zastrzyk.
    Powiedziałam mu o prolaktynie, przepisał mi bromergon, ale powiedział, żebym zaczęła brać dopiero od nowego cyklu, bo a nuż w tym się nam uda i obejdzie się bez tego, bo będę się po nim prawdopodobnie czuć fatalnie:-(
    Anatolka zrobiłam tsh, przy normie do 5, mój wynik 4,48. Pokaże to jutro lekarzowi. Zobaczymy, co powie.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, mi w poprzednim cyklu ruszył lewy jajnik, który strasznie długo nie pracował... (!!!) Też wczoraj byłam na oddziale na usg u swojego. Też jutro dostanę zastrzyk. Bromka brałabym już. Pół tabsa na noc, przesypiasz i nic Ci nie będzie. Mnie NIC nie jest. Biorę przed samym spaniem. Dziewczyny mówią, że od prl nie tylko nie pękają pęcherzyki, ale i osłabiona jest praca ciałka żółtego co wpływa na poziom progesteronu 7dpo.

TSH jeszcze "brzydsze" niż u mnie :( Ja miałam 3,8 i zła (za mała) dawka euthyroxu podniosła mi na 6,57. Endo zwiększyla mi dawkę na 50mcg w pn. Czytałaś wszystko co mi pisały Zielarki? Naprawdę jesteśmy podobne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 17:32

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarllet - moja ginekolog, ale też endokrynolog u którego się leczę - obydwoje mówili, że przed zajściem w ciążę najlepszy wynik to maks 1,5. Jak mniej, to jeszcze lepiej - ja jak zaszłam miałam chyba 1,4.... A po ciąży nawet 0,8 ale po 3 miesiącach znów wróciło coś ponad dwa ;) Więc dawka ciut większa, taka jak w ciąży i chyba teraz mam ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze go przycisnac jutro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 18:37

• Monikq Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,chciałam się podzielić z wami dobrą nowiną. W tym cyklu byłam bez clo i pregnylu, do tego przypałętała się jakaś infekcja :(.Gin poradził,żeby w tym cyklu odpocząć i zaczniemy w sierpniu a jak się nie uda to na HSG mnie wyśle we wrześniu (lewy jajowód nie widoczny).Początek miesiąca = urlop, relaks, alkohol,odprężenie i jak tu się nie przytulać? Postanowiliśmy się nie kierować się zaleceniami lekarza, co ma być to będzie.Okresu brak, więc dzisiaj zrobiłam test i wyszła blada kreseczka ale widać ją dokładnie.Mam wielką nadzieję,że wszystko będzie dalej dobrze, bo jestem już po dwóch poronieniach.Traciłam pomału nadzieję a tu niespodzianka.Trzeba cały czas wierzyć ale nie myśleć o tym nadgorliwie,blokada psychiki coś w ty musi być. Trzymam za Was wszystkie kciuki,żeby się w końcu udało <3 .Pozdrawiam

Amberla, scarllet, aszka, olka30 lubią tę wiadomość

xnw4d5qpxy6d71l9.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikq wrote:
    Cześć dziewczyny,chciałam się podzielić z wami dobrą nowiną. W tym cyklu byłam bez clo i pregnylu, do tego przypałętała się jakaś infekcja :(.Gin poradził,żeby w tym cyklu odpocząć i zaczniemy w sierpniu a jak się nie uda to na HSG mnie wyśle we wrześniu (lewy jajowód nie widoczny).Początek miesiąca = urlop, relaks, alkohol,odprężenie i jak tu się nie przytulać? Postanowiliśmy się nie kierować się zaleceniami lekarza, co ma być to będzie.Okresu brak, więc dzisiaj zrobiłam test i wyszła blada kreseczka ale widać ją dokładnie.Mam wielką nadzieję,że wszystko będzie dalej dobrze, bo jestem już po dwóch poronieniach.Traciłam pomału nadzieję a tu niespodzianka.Trzeba cały czas wierzyć ale nie myśleć o tym nadgorliwie,blokada psychiki coś w ty musi być. Trzymam za Was wszystkie kciuki,żeby się w końcu udało <3 .Pozdrawiam
    Super ;) gratulacje, proszę zarazać ;)Monikq a kiedy brałaś pregnyl?

Monikq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniq gratulacje :)

Scarlett oby tak sie stało ze wszystkie zaciazymy w jednym momencie.

Pirelka :( wiem co czujesz ech.

scarllet, Monikq lubią tę wiadomość

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: