X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie doszukuje się ciążowych objawów. Tylko zaobserwowałam inne zachowanie ciała niż zazwyczaj. Z doświadczenia pierwszej ciąży nie liczę na wiele... tylko na cud... hehe co do testów z allegro to miałam je w pierwszych dwóch cyklach i kreski ciemne wychodziły mimo braku owulacji :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Kochana nic się nie martw, że w 11dc jeszcze nic nie widać. Ja w ostatnim cyklu z CLO biorąc 2x1 tabl. od 3 do 7dc dominujący miałam dopiero 16dc w lewym jajniku. Podejrzewam, że dlatego tak późno bo mój lewy jajnik jest leniwy :P A teraz na naturalnym cyklu dominujący był w 23dc :P jednak czy doszło do owulacji czy też pęcherzyk się wchłonął bądź zrobiła się torbiel dowiem się mam nadzieję jutro bo w dniu kiedy OF wyznaczyło mi owulację rano miałam usg i pęcherzyk miał już 28mm..ponoć cuda się zdarzają :) zobaczymy :) a Ty się nie zamartwiaj :) jeśli 1 tabl. nie pomoże to lekarz zwiększy dawkę. Dodam jeszcze, że ja zaczynałam od 1 tabl. i pierwsze dwa cykle brałam od 5 do 9dc a po poronieniu od 3 do 7dc i to mi lepiej pasowało bo owulacja była wcześniej a co za tym idzie cykle się skróciły :)
    Pozdrawiam <3

Hmm to zobaczymy w środę, w piątek chce wyjechać na tydzień, to nie będzie szans na dalszy podgląd, chyba ze jak wrócę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    progesteron
    1,03 ng/ml 01-09-2014 11:21
    faza folikularna ( 0,2 - 1,5 )
    srodek cyklu ( 0,8 - 3 )
    faza lutealna ( 1,7 - 27 )

szans brak :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dałabym sobie rękę odciąć że owulka była no ale jak widać nie było

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    a dałabym sobie rękę odciąć że owulka była no ale jak widać nie było

Kochana bo ja jestem od niedawna. jak długo się starasz? Monitorujesz cykl u lekarza? Bo słyszałam ze czasem organizm wypuszcza błędne oznaki a owulacja się przesuwa albo jej nie ma... a wtedy można włączyć leczenie...

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero zaczęłam ale wszystko dobrze szło w 11dc pęcherzyk mial 19 mm ból owulacyjny pojawił sie 12dc i trwał do 14 dc potem cisza no i byłam pewna a jednak nie wyszło

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    dopiero zaczęłam ale wszystko dobrze szło w 11dc pęcherzyk mial 19 mm ból owulacyjny pojawił sie 12dc i trwał do 14 dc potem cisza no i byłam pewna a jednak nie wyszło

żadnych leków nie brałaś typu Estrofen czy Dupek? Przykro mi. czasem tak bywa. Powiem ci tylko że trzeba być dobrej myśli.... uda się

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dupek byl na wywołanie @

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm dupek też jest na podtrzymanie. Ja bym poszła skonsultować te wyniki z lekarzem. Spróbuj :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,pregnyl musi byc przechowywany w LODOWCE, wiec moim zdaniem wysylka jest zlym pomyslem, bo pregnyl traci swoje wlascicwosci. Oszczedzicie kilka zlotych a zmarnujecie sobie cykl.

kapturnica lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    hmm dupek też jest na podtrzymanie. Ja bym poszła skonsultować te wyniki z lekarzem. Spróbuj :D
    chciał smsa dostał zobaczymy co powie hehe ale watpie bo jakby byl kolo 10 to by sie szlo zastanawiac ale kolo 1 to malusko

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dziewczyny ,pregnyl musi byc przechowywany w LODOWCE, wiec moim zdaniem wysylka jest zlym pomyslem, bo pregnyl traci swoje wlascicwosci. Oszczedzicie kilka zlotych a zmarnujecie sobie cykl.

Tak owszem, jest przechowywany w lodówce, a wysyłka kurierem i w ciagu 24h u adresata, wiec przy warunkach atmosferycznych jakie są za oknem, myślę że nie wpłyną negatywnie na lek

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamicia23 wrote:
    Tak owszem, jest przechowywany w lodówce, a wysyłka kurierem i w ciagu 24h u adresata, wiec przy warunkach atmosferycznych jakie są za oknem, myślę że nie wpłyną negatywnie na lek

No, biorac pod uwage temperature, ktora przewiduja metorolodzy na najblizsze kilka dni, czyli w okolicach 20 stopni + nagrzewajace sie w sloncu samochody to ja bym nie ryzykowala... Ale to jest tylko info dla dziewczyn, ktore dopiero zaczynaja starania i niekoniecznie znaja warunki w jakiich powinien byc przechowywany ten lek. Te, ktore staraja sie dluzej pewnie to wiedza.

kapturnica lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a ska jestes ?? może któraś dziewczyna mieszka niedaleko:)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kamcia a ska jestes ?? może któraś dziewczyna mieszka niedaleko:)

To byloby rozwiazanie :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w domu. Pęcherzyk ma przeszło 25 cm .
    Mam przyjść w środe na ostatni monitoring bo ponoć jeszcze może pęknąc. Jak będzie dobijał do 30 mm to luteina i nowy cykl. Mam nadzieje, że sie usunie przy okresie. Krwawienie to nic złego ponoć przedłużony okres z racji tego , że był dziwny.
    Jakoś ie jestem załamana bo spodziewałam się tego .
    Cieszę się że wogóle zareagowałam na clo i był pęcherzyk .
    Następny cykl jest też monitorowany i też z clo i dodatkowo zastrzyk na pęknięcie, czyli nie ma opcji , że będzie źle. W drugim cyklu musi sie udać .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi jakie macie doświadczenia z zasrzyakmi . pęają po nich ? jak sie je daje samemu ? czy lekarz gin podaje ? ile kosztuje ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jestem w domu. Pęcherzyk ma przeszło 25 cm .
    Mam przyjść w środe na ostatni monitoring bo ponoć jeszcze może pęknąc. Jak będzie dobijał do 30 mm to luteina i nowy cykl. Mam nadzieje, że sie usunie przy okresie. Krwawienie to nic złego ponoć przedłużony okres z racji tego , że był dziwny.
    Jakoś ie jestem załamana bo spodziewałam się tego .
    Cieszę się że wogóle zareagowałam na clo i był pęcherzyk .
    Następny cykl jest też monitorowany i też z clo i dodatkowo zastrzyk na pęknięcie, czyli nie ma opcji , że będzie źle. W drugim cyklu musi sie udać .

Ważne jest pozytywne podejście. Ja też mówię że jak nie w tym to mam jeszcze dwa przed sobą potem najwyżej zrobi się przerwę i znowu wrócimy. Śmieje się że najwyżej uda się na 50 urodziny męża a to już za 6 lat :P no cóż :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka a Ty sie starasz o pierwsze dziecko ? ile masz latek ? :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    powiedzcie mi jakie macie doświadczenia z zasrzyakmi . pęają po nich ? jak sie je daje samemu ? czy lekarz gin podaje ? ile kosztuje ?

Z tym pekaniem tez roznie bywa. Mnie przy jednym pregnylu nie pekl, ale sprawdzal mi to gin monitem i progesteronem 7dpo. W kolejnym cyklu dostalam 2 i peklo :) pregnyl jest tani - kilka zl za sztuke. Ovitrelle jest drogi. Ja nie stosowalam go. Pregnyl dawala mi zawsze pielegniarka - jest domiesniowy. Ovitrelle dziewczyny robia same.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ