X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze tylko ciekawe co teraz z @ jak owulki nei bylo bo gin gadal ze jak nie zajde to i tak sie pojawi ladnie @ a u mnie one zwykle z 4-5 miesiecy sie nie pojawiają dlatego pewnie znowu bedzie tzreba wywołac dupkiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 a nie dostałaś dupka od razu po owulce? Może jednak ona była tylko masz niewydolność ciałka żółtego i dlatego taki słaby progesteron?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie robilam w piatek, wg mnie 5 dpo, a wyniki dopiero w srode! Kusi mnie zeby zatestowac, ale obiecalam sobie ze wytrzymam do niedzieli.
    Co do zatrzykow to moj gin powiedzial, ze dzialaja one nawet do 48 godzin po zaaplikowaniu. W tym cyklu, w 13 dc rano mialam pecherzyk 19 mm. Zatrzyk robilam nastepnego dnia poznym wieczorem. Dwa dni pozniej po poludniu czułam silne kłucie w lewym jajniku, czyli w tym gdzie byl pecherzyk. No i teraz czekam. Czy wy tez dziewczyny nie lubicie tak jak ja drugiej fazy cyklu? Ja tak jeszcze do 14 dnia chodze radosna, biegam na monitoring, ciesze sie ze jajeczka rosna itd. Druga faza to koszmar, i to jeszcze zawsze krwawo zakonczony

Madziara, tulipanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus ja w pierwszym cyklu z clo, mimo ze nie byli owulacji - pecherzyk nie pekl, dostalam @ idealnie po 29 dniach, a tez zawsze mialam dlugasne cykle. Clo mi je jak do tej pory reguluje

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    z Rybnika jestem woj Śląskie
    mogę zapytać do którego chodzisz lekarza ? jestem z tych okolic co Ty :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Amus87 a nie dostałaś dupka od razu po owulce? Może jednak ona była tylko masz niewydolność ciałka żółtego i dlatego taki słaby progesteron?
    nie dostałam ale cos tam poczytalam ze niewydolnosc to by kolo 12 byla a tak niski jak moj swiadczy o tym że nie pękł niestety

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Amus ja w pierwszym cyklu z clo, mimo ze nie byli owulacji - pecherzyk nie pekl, dostalam @ idealnie po 29 dniach, a tez zawsze mialam dlugasne cykle. Clo mi je jak do tej pory reguluje
    ale super! czyli jest nadzieja:) moze i u mnie przyjdzie jako tako :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet strasznie sługo czekasz na wyniki! ale 3mam kciuki daj od razu nam znac!!:)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pęcherzyk 12mm, chyba coś za maly na 12dc, nie? Wg OF dni plodne powinnam miec od jutra do 8.09 (wg ovuview za 8 dni)...

Jeśli pęcherzyk teoretycznie rośnie 2mm na 24h, to mój chyba baaaardzo woooolno rosnie!

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale jak 8 dni razy 2 mm to spokojnie wsio ok:)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus tak myslisz? jejku jak dobrze że tu jestescie :*:*:* Ja juz do głowy dostawalam że za mały jest :(

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co sugerować się statystykami. Każda z nas ma inny organizm. Pęcherzyk urośnie :-)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 całuję :*
    Widzę, że u Ciebie już po owulacji, teraz najgorszy czas - bierne czekanie.

Ja odpuszczam mierzenie temp po owulce - o ile do niej dojdzie :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ... mi ginekolog też mówi że temperatura to pic na wodę. Kazał nie sprawdzać ale jakoś kusi. He. I choć staram się nie myśleć to myśle. He. Nic się nie martw. Myśl pozytywnie. Masz pęcherzyk .rośnie. :-) :-) :-) nie mogę spać:-)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka w tym cyklu chcialabym zeby twoj ginekolog miał racje co do temp. A uzasadnił to jakos, powiedial cos wiecej?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, u mnie nic ciekawego. Czekam. Lykam tabsy grzecznie, zeby te paskudztwa sie poobnizaly :) tez nie lubie drugiej fazy i tez mnie kusi, ale czekam do pt. Beda rowne 2 tygodnie od owu. Jak sie czujesz po bromku? Zrobilas te tarczycowe czy idziesz na wizyte i czekasz na zalecenia?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Muminka w tym cyklu chcialabym zeby twoj ginekolog miał racje co do temp. A uzasadnił to jakos, powiedial cos wiecej?
    ja zawsze niby miałam dwufazowe cykke, niby ok a owulacji nie było. Mówił ze miał pacjentki które z niską zachodziły. A tem zmienia nawet stres a przy staraniu się to normalbe

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp to sobie można..bo kurcze to nie musi byc duza mozna miec 36.60 i byc w ciąży ...a miec 37 i spada w dniu okresu ..;) ja miałam skok temp a owulki nie miałam ale ten pęcherzyk jak się zluszczal wydalal progesteron i temp skakala..;)
    Buziak

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzowniłam i powiedzial ze dostane 2x1 tabletke ale dla mnei to dziwne skoro mi pecherzyk urósł... co myślicie? zastrzyk powiedzial narazie nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wynik progesteronu. Tak mnie cos tknelo, zadzwonilam do laboratorium i wyniki sa dzien wczesniej :-)
    F. Pecherzykowa 0,2 - 1,5
    F. Owulacyjna 0,8 - 3,0
    F. Lutealna 1,7 - 27
    Moj wynik to 9,44
    Badanie robilam wg mnie 5 dpo

czy taki wynik moze swiadczyc o tym ze owulacja wystapila?

‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ