X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystapila na pewno :) ale to niski poziom raczej. Powinnac wcinac lutke albo dupka w 2 fazie, zeby ten wynik skoczyl w gore. Mowia dziewczyny, ze najlepszy jest kolo 18 lub wiecej na utrzymanie ciazy. Ja mialam ciagle 12-14 i lekarz mi nie zapisywal nic, a teraz sama biore lutke :)

Teraz spojrzalam, ze to byl 5dpo, wiec w 7 pewnie byl ciut wyzszy jeszcze, ale pewnie tak jak u mnie - szalu by nie bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 15:34

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    dzowniłam i powiedzial ze dostane 2x1 tabletke ale dla mnei to dziwne skoro mi pecherzyk urósł... co myślicie? zastrzyk powiedzial narazie nie

Dziwne, po co chce Ci dac konska dawke skoro urosl a problem byl z peknieciem? Ja bym z nim pogadala i spytala o uzasadnienie tego postepowania. Niech Ci konkretnie wyjasni czemu tak to wykumal. Clo to nie cukierki... Mozna brac tez 1,5 tabsa. Ja tak bralam w pewnym momencie. Ne trzeba przeskakiwac od razu o cala tabletke, spokojnie mozna o pol. Ja bym drazyla temat zastrzyku. Wiecej - wiedzac to, co wiem teraz - uparlabym sie na niego.

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dla mnie i tak ogromny postep. Po tylu cyklach bezowulacyjnych

Anatolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka o co mam prosic w aptece? :-) progesteron czy luteine? Doustanie czy dopochwowo? Bierzesz go po owulacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Anatolka o co mam prosic w aptece? :-) progesteron czy luteine? Doustanie czy dopochwowo? Bierzesz go po owulacji?

To jest lek tylko na receptę, luteina dopochwowa, podjęzykowa lub duphaston.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:

Ja biore dopochwowo lutke, bo ta podjezykowa jest koszmarna w smaku, ohydna i dlugo sie to utrzymuej w ustach smak. Na recepte to jest wszystko. Lutka kosztuje grosze, kilka zl. Biore sama, bo mialam zachomikowane w apteczce - kiedys mi wypisal na wywolanie okresu sztucznie lutke, a to jest wlasnie progesteron :D wiec postanowilam pomoc mojemu organizmowi ;) jak powiesz ginowi to mysle, ze bez problemu Ci wypisze :) to po owulacji i tak sie stosuje, albo powiesz endo i tez powinien wypisac.

Strasznie sie ciesze, ze mialas jednak te owulacje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 15:37

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama nie wiem co o tym myśleć on powiedział ze są różne drogi leczenia i on powiedzial ze z zastrzykiem najlepiej sie wstrzymac do pozniejszych cykli bo im mniejsza ingerencja medyczna tym lepiej ( chyba mu chodziło o to , ze i clo i pregnyl to dużo i ostatecznie)
    nie wiem co robić tak szczerze dawka 2x1 mnie przeraża

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet super że owulka była!:)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    sama nie wiem co o tym myśleć on powiedział ze są różne drogi leczenia i on powiedzial ze z zastrzykiem najlepiej sie wstrzymac do pozniejszych cykli bo im mniejsza ingerencja medyczna tym lepiej ( chyba mu chodziło o to , ze i clo i pregnyl to dużo i ostatecznie)
    nie wiem co robić tak szczerze dawka 2x1 mnie przeraża

Kwestia tego czy swoim pomyslem nie zmarnuje Ci z gory kolejnego cyklu. Zwykle jednak na niepekanie daje sie zastrzyk a nie podwojny lek na stymulacje, ale moze wie co robi. Mozesz dac mu szanse ne jeden cykl przeciez.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze go chyba bede meczyć ale jak mnie przekona no to spróbujemy z tymi 2x1 na chłopski rozum jak sobie to próbuje tłumaczyć to moze chce by było więcej jajeczek i wtedy może ktoreś pęknie bo teraz bylo jedno jajeczko tylko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedział że spokojnie bo dopiero jeden cykl z CLO mialam :p

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie gin powiedziała, że temperatury nie warto mierzyć, dlatego że czasami może byc pusty pecherzyk, który i tak wydala progesteron, podnosi temperaturę a nic z tego nie będzie.

Amus u mnie też pierwszy cykl clo, trzymam za nas kciuki by był ostatnim :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna87 trzymam mocno za Ciebie mój cykl już wiadomo nie udany bo owulki nie było no ale bedzie następny;)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd wiesz ze nie było?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo mialam badanie progesteronu w 21 dc
    wynik bardzo niski 1,03

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak się zastanawiam czy mam sobie zbadac progesteron w 21 dc. Niby mam potwierdzoną owulację przez lekarza / wychodzi między 12-13 dc/ choć znając życie program wyliczy na 14 dc. Biorę dupka. eh.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 ale niewiem czy dupek nie podnosi wyniku, zawsze mozesz zbadać to nic nie szkodzi przecież:)

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem podczas pierwszego cyklu z clo. Dzisiaj 15 dzień owulacja jeszcze nie wykryta, mocno pobolewa mnie jajnik lewy i trochę prawy:-( Czy wy też tak macie?

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita ja mialam kłucia lewego jajnika- tam gdzie był pęcherzyk dominujący ale owulki nie miałam, kiedy będziesz miala USG?

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka mi nie zleciała w tym cyklu monitorimgu:-(

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ